onsdag 27 april 2016

Israel är kännetecknet för uppryckandet av församlingenApg 15:13-18 – När de hade slutat tala, sade Jakob: "Bröder, hör på mig. Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna. Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna boning. Dess ruiner skall jag bygga upp och jag skall upprätta den igen, för att alla andra människor skall söka Herren, alla hedningar, över vilka mitt namn har nämnts. Så säger Herren, som gör detta, det som är känt från evighet.

När Jakob delar det här så har det gått cirka 20 år efter korset, och det är uppenbart att Guds profetiska klocka för Israel har stannat.

Jakob som var ledare för församlingen i Jerusalem förkunnade att Israel har blivit tillsidosatt för en tid, medans Herren har utagit sig ett folk, bland hedningarna (församlingen). Efter det så skulle han åter vända sig mot Israel.

Ett folk åt sitt namn

Detta folk bland hedningarna är församlingen, och den tid och plats de skulle föras bort ifrån, är Israels återupprättelse på jorden. Därefter, det vill säga att sekventiellt efter församlingens tid på jorden, kommer Herren att fortsätta sitt program med Israel och upprätta Davids fallna hydda.

Så snart kyrkan är fulltalig, kommer Herren att föra bort oss, innan han fortsätter med Israel, som också summan av det som Paulus skriver om i Rom 11:25.

Israel markerar uppryckandet

Israel är det stora kännetecknet, där vi kan avläsa hur nära vi är själva uppryckandet av församlingen.

När vi ser den oroliga utvecklingen i Mellanöstern, och när vi ser dessa  mörka orosmoln som kommer allt närmare Israel, och när vi upplever världens ledare ropa efter ett fredsfördrag mellan arabländerna och Israel, där ”fred och säkerhet” blir huvudfrågan, och när vi ser hur Jerusalem allt mer blir en stötesten, då vet vi att Jesu dyrbara återkomst står för dörren.

Uppryckandet står för dörren

Jakob proklamerade i Apg 15:14-16, att sekventiellt efter församlingens utväljelses tid, så kommer Herren att fortsätta sitt program och plan för Israel.

När Guds syfte för församlingen är komplett, så kommer Herren att hämta hem sitt folk och sin församling. Vi lever i en tid där Herren förbereder, och är klar till att fortsätta sina planer med Israel sitt egendomsfolk. Det betyder att uppryckandet av församlingen, och vårt saliga hopp, står för dörren.   

Jesus kommer snart!

2 kommentarer:

 1. Själv önskar jag att jag alltid var redo för uppryckandet. Guds tecken spelar då mindre roll. Men Gud har en mening med alla tecken. Stor är vår skapare.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stig,
   Guds rika välsignelse

   Hälsningar
   Mikael

   Radera