lördag 23 december 2017

En fridfull och välsignad jul!

För två tusen år sedan tog himlen emot dig. Du kom till den här världen i en tjänares gestalt, för att bli människan lik. Du hade lämnat den härlighet du hade hos din Fader, för att vandra mitt ibland oss, mitt ibland din skapelse. Du vandrade som en människa, och levde här på jorden under en människas villkor, men helt fläckfri och helt utan synd.

Du for sedan till det himmelska, och satte dig på din Faders högra sida.  Himlen blev din tron, och jorden din fotapall. Du fick tillbaka den härlighet som lämnade, och som du hade innan världen var till. Allt blev dig givet och underlagt, och Fadern gav dig nycklarna till döden och själva helvetet.

Du är världens ljus som lyser och ger liv och hopp i en mörk tid. Du sträcker dig ut mot varje sargad och trasig själ, och för dem som bor i dödsskuggans land strålar ditt ljus fram. Du har kallat oss att leva, och vandra i ditt underbara ljus. Du önskar att vi ska klä oss i ljusets vapenrustning, och ta det ljuset till den här världen. För du är det sanna ljuset, som ger ljus åt alla människor. 

”Herre – låt dit ljus lysa genom våra liv, och låt oss lysa som stjärnor i den här världen. Låt ljusets frukter prägla våra liv, och låt den helige Ande lysa på varje område där det fortfarande är mörkt. I ditt ljus ser vi ljus, och där ser vi allt det som du har för oss, och för ditt folk”

Jag önskar er alla en fridfull och välsignad jul.


Mikael

5 kommentarer:

 1. God och välsignad jul till dig Mikael! Tack för alla intressanta inlägg på sistone. Ser så fram emot allt som kommer. Jesus till exempel:) Ps. Guatemala flyttar sin ambassad till Jerusalem, enligt SVT. Ds.

  Emanuel

  SvaraRadera
 2. Guds frid Emanuel.

  Tack för din hälsning. Jag såg nyheten omkring Guatemala som på samma sätt som USA flyttar sin ambassad till Jerusalem. Det verkar som att ytterligare 10 andra nationer överväger det samma, och några av dem är Eurupeiska länder som Polen och Rumänien.

  Vi får be och hoppas, att det är andra nationer som gör det samma, och erkänner Jerusalem som Israels huvudstad. Jerusalem är verkligen en fråga som kommer att dela världen, där desvärre ett flertal kommer att förkasta USA:s exempel.

  Jag önskar också dig en fortsatt välsignad jul.

  Hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 3. gott nytt år brollan //mange

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Magnus,

   Jag önskar också dig ett riktigt Gott Nytt år!

   Kram Mikael

   Radera
  2. Jag älskar och jag saknar dig brollan. Vi ses i himlen!!!

   Radera