lördag 9 december 2017

Israel – det största tidstecknet


Om jag skulle markera och framhäva ett enda tidstecken, som utan tvivel pekar på den tid vi lever i och Jesu dyrbara återkomst, så har det med Israel, Jerusalem och det judiska folket att göra. Det är Guds egendomsfolk, och ”Herrens stad” som är i fokus i ändetiden. Det är inte bara Herren, men också fienden och den här världen, som allt mer kommer att se och vända sig mot Mellanöstern och mot det lilla men betydningsfulla landet Israel.

Döda ben får liv

Hes 37: 4-6 - Då sade han till mig: "Profetera över dessa ben och säg till dem: Ni förtorkade ben, hör HERRENS ord: Så säger Herren, HERREN till dessa ben: Se, jag skall låta ande komma in i er, så att ni får liv. Jag skall fästa senor vid er och låta kött växa ut på er och övertäcka er med hud och ge er ande, så att ni får liv. Och ni skall inse att jag är HERREN

Hesekiel kapitel 37 beskriver både Israels ”återfödsel” och deras kommande frälsning. Herren befaller Hesekiel att profetera över några döda och förtorkade ben, och i 1948 blev denna profetia delvist uppfylld. När Hesekiel ser de döda benen, som helt plötsligt får liv och får skinn och ben, ser han inte bara Israels födelse, men också deras kommande frälsning i slutet av vedermödan och det messianska riket (1000 års riket), där Herren kommer att fullborda alla sina förbund och löften för det judiska folket.

Det messianska riket i Matt 24

Matt 24:32-34 – Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladet spricker ut, vet ni att sommaren (1000 års riket) är nära. När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står vid dörren. Amen säger jag er: Detta släkte skall inte dö, förrän allt detta händer.

Israel är fikonträdets tecken. Många tidstecken i dag pekar på att vi är på väg mot den här tidens avslutning, och Jesu återkomst. Men det absolut största tidstecknet på den tid vi lever i, är upprättandet av staten Israel den 14 Maj 1948. Efter nästan 2000 års förskingring och förtryck, så upplevde Israel en nationell återfödsel som en suverän stat. Den generation som upplevde Israels ”återfödsel” i 1948, kommer också att få uppleva dessa ändetidsprofetior som vi ser i Matt 24. Vi är med andra ord ändetidens generation!

FN delar Jerusalem

Torsdag den 30 november röstade FN:s generalförsamling igenom ett förslag som stöder ett motståndstagande gentemot Israel och Jerusalem. Det var en del av den anti-israeliska resolution som stämdes igenom samma dag. Det var hela 151 länder som stämde för, 6 var emot denna beslutning och 9 länder valde att inte rösta. Det var med andra ord en överväldigande majoritet som önskar att kapa Israels band till Jerusalem.

I resolutionen anges ”att alla handlingar som Israel, ockupationsmakten har vidtagit för att införa sina lagar, jurisdiktion och administration på den heliga staden i Jerusalem är olagliga och därför ogiltiga och inte har någon giltighet alls."

Jerusalem – en stötesten

Sak 12:2-3 – Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens kalk för alla folk runt omkring. Också Juda skall drabbas, när Jerusalem blir belägrat. Det skall ske på den dagen att jag skall göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den skall göra sig illa på den. Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.

I början av året skrev jag ett inlägg, om Trumps planer på att flytta den amerikanska ambassaden till Jerusalem:


Det ser ut som att Trump menar allvar, och kommer att göra slag av saken. Nästan precis på dagen, 50 år efter att Israel intog Jerusalem, så uttalar Trump sig, att dom håller fast vid sin beslutning att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, och flyttar den amerikanska ambassaden. Det har väckt stora reaktioner i den muslimska världen, och just Jerusalem kommer att visa sig att bli det som Sakarja beskriver som ”berusningens kalk” för alla folk runt omkring.

Avslutning

Psalm 56: 9 – Du håller räkning på mina flyktdagar. Samla mina tårar i din skål, de står ju i din bok.

Psalm 56 hör till den grupp ”klagosånger”, där Israels nöd, vedermödor och Israels behov för Guds frälsning är genomgående.
Det är i denna psalm att vi ser att Herren räknar Davids suckar, och samlar hans tårar i sin skål. Det blir ofta tolkat så, att när skålen eller bägaren är helt fylld upp så kommer Messias till frälsning för sitt folk. 

Herren uppmanar oss att ”Be för Jerusalems frid”. Det betyder, att vi ber för Israel, det judiska folket, och att Herren ska fortsätta att skydda och hjälpa sitt folk. När världen fortsätter att vända sig mot Israel, så fortsätter vi att välsigna det judiska folket.

Mina tankar: Jag tror inte att det var en tillfällighet när Trump gick ut med nyheten om att flytta ambassaden. Jag tror, att det kan vara en händelse som för allvar sätter gång i uppfyllandet av profetian i Sakarja, krig och oroligheter i Mellanöstern, Gog/Magog kriget, och till sist ett kommande fredsförbund med Israel som Antikrist står bakom.

Tidens tecken pekar på att Jesus kommer mycket snart!



Källa:


4 kommentarer:

  1. Israel - det största tidstecknet - så sant! Det drar ihop sig mer och mer. Tack för din undervisning Mikael.
    Guds välsignelse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv käre broder,

      Guds rika välsignelse över ditt liv, och i hoppet om Herrens tillkommelse.

      Hälsningar

      Mikael

      Radera
  2. Guds Frid Mikael,

    Ja Det är hög tid att be För Israels barn och Jerusalem.
    Vi tackar för det fina inlägget.

    Hälsningar
    J och G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid Syskon,

      Ja, det här ett stort tecken som visar att allt mer drar i hop sig, där Israel och Jerusalem kommer att vara i fokus.

      Det är 50 år sedan att Jerusalem blev Israels, och nästan 70 år sedan att Israel fick sitt land tillbaka. Vi lever samtidigt i ett jubelår 5777, som slutar till nästa år vid påsktid.

      Det är med andra ord en hög profetisk tid, där vi kan förvänta att Jesus mycket snart kommer tillbaka.

      Guds rika välsignelse

      Mikael

      Radera