Jesus Kommer Snart

Inlägg av Tage Bergman

fredag 1 december 2023

Gör er redo - nådens dörr stängs!

 


Psalm 27: 5- Han gömmer mig i sin hydda på olyckans dag, han beskyddar mig i sitt tält, han för mig upp på klippan.

”Jag vill gå genom dödsskuggans dal för dig, min brud. Jag vill bryta igenom helvetets portar och vandra genom ondskans slagfält för dig, mitt folk. Det finns inget mörker och ingen plats dit jag inte vill gå för din skull. Jag har förberett en plats åt dig i min Faders hus. Väntetiden är snart över – Jag kommer för att hämta dig hem till mig, min brud, för att ta dig bort från denna värld till en plats där du kan känna dig trygg, så att vi kan vara tillsammans för evigt."

Vi är den generation

Vi lever i en mycket allvarlig tid. Under flera år har Herren talat och pekat på den period som ligger framför oss. Guds Ande har talar och profeterar genom tidens tecken till sin församling, och Herren har varnat för det mörker som är på väg att svepa in över vår värld. Det har varit en eskalering och en tydlig förberedelse inför den allra sista och avslutande perioden i denna tidsålder, kallad vedermödans tid. Vi tillhör den generationen och det folk som kommer att bevittna uppfyllelsen av ändetidens löften. Vi är den utvalda generationen som kommer att få uppleva det ögonblick då Herren hämtar och rycker sin brud till sig

En väntande brud

Samtidigt som detta mörker breder ut sig har Herren förberett sin brud. Han har väckt våra hjärtan och förberett sitt folk. Trots avfall och förlorad första kärlek finns det ett folk som väntar och en brud som längtar.

En brud som inte har kompromissat med världen och som har bevarat sin oskuld. I en värld fylld av omoral och eskalerande synd har hon bevarat sin renhet, sin oskuld och sitt oskuldsfulla hjärta. Hennes åtrå, begär och enda längtan är att vara värdig sin brudgum. Hon lever för att möta honom, och hon gör sig redo.

Jag kommer och hämtar dig

Tecknen i världen är uppenbara. Vi närmar oss en punkt där återvändo inte längre är möjlig. Vi lever i födslovåndornas tid, och smärtan över tillståndet i denna värld ökar, samtidigt som mörkret blir allt mer tätnande. Trots allt detta talar och tröstar Herren oss och försäkrar oss om att han snart kommer att hämta oss hem.

Precis som Lot och hans familj blev borttagna från Sodom innan Guds domar föll, kommer Herren att flytta sitt folk bort från denna värld, som kommer att utsättas för Guds domslut. På samma sätt som Noa och hans familj lyftes upp över vattnet för att undkomma syndafloden, kommer Herrens församling att lyftas upp för att möta Herren innan domen når denna värld.

Herrens älskade brud

Varför skulle Herren tillåta sin älskade och utvalda brud att genomgå den domstid som vedermödan innebär, där han både dömer och rättar till världen? Varför skulle Herren låta sin älskade och trofasta brud prövas tillsammans med den orättfärdige, och varför skulle hon straffas när jorden döms för sina synder? Vilken brudgum skulle vilja överge sin brud i ödemarken eller i ett levande helvete, exponerad och omgiven av ondskans faror? 

Han skulle aldrig vilja överge henne eller lämna henne ensam, och han skulle göra allt för att rädda henne. Han skulle gå genom dödsskuggans dalar och helvetets platser för hennes skull, och han skulle hämta henne för att föra henne till en plats där hon kunde vara trygg.

Nådens dörr stängs

Jag är övertygad i min tro och fullständigt övertygad om att vi snart står inför en av tidernas största och mäktigaste händelser. Herren själv kommer att stiga ner från skyn för att rycka upp och hämta sin församling och brud till sig, så att vi kan vara tillsammans med honom för evigt. Generationer före oss har längtat och suktat efter att få uppleva den dagen, men vi är det släkte som kommer att få nåden att se och uppleva Guds ord uppfyllas.

Samtidigt närmar sig tiden sitt slut, och vi befinner oss vid en punkt där det inte längre finns någon återvändo. Vi närmar oss ögonblicket då Herren själv, likt när nådens dörr på Noas ark stängdes, kommer att försegla denna period. Herren har uppmanat världen att omvända sig och kallat syndare. Dörren står på glänt och är på väg att stängas helt, och snart kommer den vara helt stängd. Herrens ord om att gripa tag i frälsningens dag och inte förkasta Herrens inbjudan är mer relevant i dag än någonsin

Heb 3:7: Därför säger den helige Ande: I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan, som när era fäder väckte min förbittring på frestelsens dag i öknen.

2 Kor 6:2 – Han säger ju: Jag bönhör dig i nådens tid, jag hjälper dig på frälsningens dag. Nu är den rätta tiden, nu är frälsningens dag.

Jesus kommer snart 

Mikael