Jesus Kommer Snart

Inlägg av Tage Bergman

fredag 12 januari 2024

En asteroid kan vara på kollisionskurs mot jorden i 2024

 



2 Mos 24:12 - Herren sade till Mose: ”Stig upp till mig på berget och bli kvar där, så ska jag ge dig stentavlorna med lagen och budorden som jag har skrivit till undervisning för dem.” 13 Då gav sig Mose av tillsammans med sin tjänare Josua, och Mose steg upp på Guds berg. 

När Herren önskade att göra ett förbund med israels folk, så talade Herren till Moses och sade ”Stig upp till mig på berget och bli var där, så ska jag ge dig..”

Det är en genomgående princip av Herren och det ligger i hans natur att ”ge oss något” när vi träder fram i hans närhet. ”Stig upp till mig på berget, kom inför min tron och bli inför mig, så jag kan ge och välsigna ditt liv. För här i min närhet kan du höra min röst och känna min välsignade hand.”

En förtärande eld

2 Mos 24:17 - Och HERRENS härlighet såg för Israels barn ut som en förtärande eld på toppen av berget. 18 Mose gick mitt in i molnskyn och steg upp på berget. 

Om man inte har smakat eller upplevt Herrens härlighet, kan det på avstånd se ut som en ”förtärande eld”, men för oss är Jesu närvaro en hugsvalelse, en kraftkälla och ett bad i nådens hav.

När Moses kom upp på berget och trädde fram inför Herren, så gav Gud honom lagen. När vi träder fram inför Herren inför hans ansikte så ger han oss kraft, nåd och all den kraft vi behöver för att vandra den väg han har bjudit oss. Herren låter oss ta del av ett dukat bord och han gjuter olja över våra huvuden och låter vår bägare flöda över. 

Samtidigt med att vi drar när till Herren, så fortsätter dessa enorma tidstecken att visa sig på den profetiska himlen. Här delar jag en intressant nyhet som kan peka på några av de domslut som går ut under vedermödan:

En asteroid kan vara på kollisionskurs mot jorden i 2024

Nu kommer varningar att en enorm asteroid på 54 miljoner ton kan vara på kollisionskurs med jorden här i år (2024) som kan utplåna livet som vi känner det – men NASA är inte säker på var den befinner sig. (?!)

Ändå säger NASA: "Det finns inga kända hot om asteroidnedslag på jorden de kommande hundra åren. Vi och våra partners håller noga koll på himlen för att hitta och följa asteroider och objekt nära jorden."

Min kommentar: Om vedermödan är så nära som vi tror så kommer det att finnas en närstående asteroid eller liknande som kommer att slå ner på jorden. Det är ju inte säkert att det här är ”vedermödans asteroid/meteor” som kommer att orsaka otroliga skador för människor och djur på jorden. Men vi vet att Uppenbarelseboken vittnar om att vi under den andra basunen kommer att uppleva något som liknar ”ett stort brinnande berg” som slår ner i havet:

Upp 8: 8-9 - Den andra ängeln blåste i sin basun. Då var det som om ett stort brinnande berg hade kastats i havet. En tredjedel av havet blev till blod, och en tredjedel av allt liv i havet dog, och en tredjedel av alla fartyg gick under.

Vid den här domen kan det se ut som att jorden träffas av en jättestor meteor eller en asteroid. Den slår ner i havet och orsakar död för en tredjedel av allt liv i havet, en tredjedel av vattnet förvandlas till blod, och en tredjedel av alla fartyg går under.

Förödelsen av en meteor

Vi har svårt att förstå kraften och förödelsen av en stor meteor eller en asteroid som träffar jorden. Bara en 40 meter stor meteor av järn och nickel, som kommer med en hastighet på cirka 70 000 km/h, friger lika mycket energi som 1600 atombomber av samma slags som föll i Hiroshima och Nagasaki i Japan under 2 världskriget. Om den skulle träffa jorden bildar den en krater på cirka 1,2 kilometer och skulle totalförstöra en mindre stad.

En större asteroid med en diameter på 1,75 km skulle orsaka en stor krater på cirka 24 km och skulle totalförstöra en större stad i Sverige. Den skulle ses som en enorm eldkula på himlen, och skulle lysa upp himlen som en extra sol. Värmestrålningen från denna eldkula skulle vara så kraftig att de mesta av allt brännbart material skulle brännas upp. Människor som befinner sig utomhus skulle få en tredjegradsförbränning. Det ville samtidigt utlösa en jordbävning på cirka 8,3 på richterskalan, där hus skulle skaka, fönster blåsas in och träd vältas omkull.

Vatten blir till blod

2 Mos 7: 20 - Mose och Aron gjorde som HERREN hade befallt. Han lyfte upp staven och slog vattnet i Nilen inför faraos och hans tjänares ögon. Då förvandlades allt vatten i floden till blod. Fiskarna i Nilen dog och floden stank så att egyptierna inte kunde dricka vattnet från floden. Det var blod i hela Egyptens land

På samma sätt som i Egypten så kommer en tredjedel av havet att förvandlas till blod. Med andra ord så kommer havet på ett speciellt sätt att utsättas för denna dom, som också kommer att påverka jordens handel då många fartyg går under. Man räknar med att det finns cirka 40 000 fartyg runt om på jorden i dag fördelat i cirka 140 länder.

Jesus kommer snart

Mikael