Jesus Kommer Snart

Inlägg av Tage Bergman

fredag 19 januari 2024

Varning - Vi närmar oss alltmer och tecknen ökar kraftigt!

 


Det finns ett ord som bultar i mitt hjärta och strålar klarare än något annat, och det är ordet "Varning". Det är som en andlig puls som kommer från Guds tron och entydigt varnar för den tid vi nu upplever och som ligger framför oss. Under en lång tid har Herren varnat sitt folk för den syndaflod som är på väg, för den orkan och det mörker som snart kommer att svepa över jorden. Nöden är större än någonsin, vädjan att ta emot frälsning är viktigare än någonsin, och betydelsen av att ha sin sak rätt med Herren övergår allt. Vi närmar oss avgörande tider där tecknen ökar kraftigt. Det finns en orsak till dessa överväldigande tecken – uppryckandet av Guds folk och början av vedermödan. Betrakta några av de rubriker vi har stött på de senaste dagarna:

Det kan bli krig i Sverige

Det ryska hotet växer och Sverige förbereder sig för en eventuell invasion. ”-Det kan bli krig i Sverige, sa civilförsvarsminister Carl-Oskar Bohlin i ett uttalande som väckt stor uppmärksamhet. Förhåller det sig på det sättet att utombibliska profetior är på väg att uppfyllas och Guds dom är på väg över vårt land, och i stället för väckelse kommer ryska trupper att sätta sina fötter i Sverige?

USA och Storbritannien bombar Jemen

Vi upplever en eskalering av konflikten i Mellanöstern. Som ett svar på Huthirebellernas attacker mot fartyg i Röda havet har USA och Storbritannien, med stöd av flera länder, attackerat militära mål i Jemen med robotar från stridsfartyg och stridsplan. Är det här orsaken till att ytterligare länder dras med i kriget och det sprider sig i Mellanöstern. Hur kommer Iran att förhålla sig till det här och kommer vi snart se en konfrontation mellan USA/Israel och Iran?

Nordkorea varnar för att använda kärnvapen i år

Nordkorea säger att det finns hög risk för konflikter med Sydkorea i år och varnar för möjligt kärnvapenangrepp, då de menar att Sydkoreas militära övningar är "självdestruktiva". Nordkorea tror att USA och Japan kan göra provocerande saker, inklusive ett kärnvapenangrepp, med stöd från Sydkorea.

DEFCON 1 i Mellanöstern

Matt 24:6 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.

DEFCON - dvs. den beredskapsskala som används USA:s försvarsdepartement för de väpnade styrkorna. Skalan går från 1–5, där 5 är normal fredstid och 1 absolut högsta beredskap.

I skrivande stund är DEFCON i USA, Europa, Afrika och Asien satt till nivå 2, som betyder ytterligare förstärkt beredskap, dvs. strax under högsta beredskap. I Mellanöstern är den satt till nivå 1 som betyder direkt krig. Det är ett väldigt känsligt läge just nu och tiden får visa hur det kommer att utvecklas. Men situationen har utvecklats på det sättet att hela världen följer med och avvaktar vad som sker härnäst

Avslutning

Den militära beredskapen (Defcon) ligger på nivå 1 i Mellanöstern och nivå 2 i resten av världen. Storbritannien och USA har tydligt gått in i kriget genom att attackera Jemen. I Sverige har varningar gått ut om att vi bör förbereda oss för krig. Samtidigt varnar Nordkorea med kärnvapen, och vi upplever växande spänningar när Pakistan och Iran bombar varandra. Vi ser och upplever helt enkelt en värld som förbereder sig och är på randen av global konflikt.

Må vi förstå allvaret och må vi förstå Herrens vädjan att ta emot det kall som går ut i denna sena tid. Midnattropet ljuder när brudgummen närmar sig. Det är en dom på väg in i den här världen, men i Jesus finns det hopp. Han kommer efter dem som tillhör honom. De som är hans, de som är en del av hans kropp och de som har sina namn skrivna i Livets bok.

Jesus kommer snart.

Mikael.