Jesus Kommer Snart

Inlägg av Tage Bergman

fredag 26 januari 2024

Vedermödans tidslinje och händelser - År 1 till 7


Herrens tjänare, Ingvar Harknäs, som nu har gått hem till Herren, blir ofta nämnd i samband med hans syn om en kommande rysk invasion av Sverige. När Ingvar beskriver denna syn i boken "Världens sista dagar" ger han till sist en genomgång av de händelser som kommer att inträffa under vedermödan. Det som gör det intressant är att Ingvar ger en tidshorisont och placerar viktiga händelser under olika år i vedermödans tid. Här följer en sammanfattning av det Ingvar upplevde og såg: 

Vedermödan – År 1 

Antikrist stiger fram i en union av tio stater, tiostatsförbundet och blir unionens härskare. Han slår därefter ned tre kungar och samregerar med den Katolska Kyrkan (Upp 17). Gog startar vedermödans första världskrig och fortsätter i krigets förlängning mot Israel, efter att han besegrat många stater. En komets eldregn räddar Israel undan Gog. Eldsvågen går ut över jorden. Vedermödans första världskrig avslutas.  

Anden faller över Israel. I månad 11 av det första året reser Israel byggnadsställningarna till det nya templet.  

Vedermödan – År 2–3 

Verkningarna efter Gogs krig och kometen fortsätter genom de sju basunernas budskap (Upp (8:6). Buskar, träd och allt grönt har förtärts av elden (Upp 8:7) Europa och USA är lamslagna efter Gogs krig och kometens härjning.  

År 2 månad 4 Templet invigs. År 2 månad 5 – Antikrist angriper staterna österut som Irak, Iran och staterna på den Saudiarabiska halvön samt Israel. Han besegrar dem alla. Detta är det andra världskriget under världens sista dagar.  

Vedermödan – År 4–7 

Antikrist utger sig för att vara gud och sätter sig i Israels tempel. Han tillsätter tio kungar som medregenter. Han bryter samregerandet med den Katolska kyrkan och de tio kungarna våldför sig på katolikerna (Upp 17:16). Den falske profeten som följer och dyrkar Antikrist bygger upp en bild och en ideologi kring Antikrists person, för att dyrkas och tillbes av jordens folk. Människorna kan inte handla eller köpa utan att ha tagit odjurets märke. Detta påbörjas i tiostatsförbundet under de första åren för att sedan gälla i hela världsriket. De två vittnen profeterar under 1260 dagar. Kraftgärningarnas och de profetiska gåvorna är verksamma. Slutstriden på Guds allhärskarens stora dag och Antikrist förgörs. Jesus Kristus stiger ner och Israel får makten över jorden. Friden bryter ut på jorden.  

Avslutning  

Upp 5: 1-5 - Och jag såg i högra handen på honom som satt på tronen en bokrulle med skrift både på insidan och utsidan, förseglad med sju sigill. 


Snart en dag, och på en given signal kommer Herren att resa sig upp, gå fram till Fadern för att ta bokrullen ur hans högra hand. På denna bokrulle är hela ändetidens scenario och allt det som är bestämt ska ske nedskrivet, och den är samtidigt förseglad med sju sigill. När Herren i tur och ordning bryter dessa sju sigill, kommer det att vara början och startskottet på vedermödan och den sista årsveckan. Den tiden sträcker sig helt fram till Harmageddon, där Jesus själv griper in, och avslutar den stora nöden genom att sätta sina fötter på oljeberget och besegra sina fiender. 

 

Jesus kommer snart! 

 

Mikael