Jesus Kommer Snart

Inlägg av Tage Bergman

fredag 31 maj 2024

”Stenarna” förutser historiska händelser i juni 2024

 


 ”Om inte vi ropar ut om Herrens komma, kommer stenarna att göra det i stället.”

Astrolog förutser tredje världskriget om några veckor

Samtidigt som vi upplever hur kriget mellan Ryssland och Ukraina eskalerar, kriget mellan Israel och Hamas fortsätter och en kinesisk invasion av Taiwan kommer allt närmare, har en indisk astrolog fått stor uppmärksamhet i media. Han kallas den ”nya Nostradamus” och har fått stor uppmärksamhet då han går ut och sätter datum på tredje världskrigets början. Enligt honom skulle tredje världskriget bryta ut den 18 juni, även om den 10 och 29 juni också kan ha stor betydelse.

Det som gör detta intressant är att denna värld och till och med Satan själv förutspår historiska och avgörande händelser i den tid vi lever i. Om denna värld och fienden själv vittnar om det som Uppenbarelseboken vittnar om, hur mycket mer skulle då inte den profetiska skärpan vara gällande för Guds församling? Om inte vi ropar ut om Herrens komma, kommer stenarna att göra det i stället.

Varningar för en kastastrofal utveckling i världsekonomin


Det kommer ständigt nya varningar för att världsekonomin kan bli katastrofal i 2024. Den här gången kommer varningen från JP Morgan, ett amerikanskt finansbolag och affärsbank och som räknas som en av de fyra stora bankerna i USA. Jag blir alltid påmind av David Wilkersons profetia om världsekonomin från boken ”Synen”, som stämmer bra in på vår tid:

"Värlsekonomin kommer att fortsätta i sitt förvirrande tillstånd fram till tiden för antikrists framträdande. Från och med den dagen kommer en känsla av fruktan och osäkerhet att svepa fram över världen på grund av de framtida ekonomiska villkoren. Aldrig mer kommer folk att ha tro på en stabil världsekonomi. Vid varje liten högkonjunktur kommer hotet om en ny depression.

 

Kinesisk invasion i juni

 

Erik Prince, en militär entreprenör och före detta U.S. Navy Seal, intervjuades och uttalade sig om Kina och Taiwan. Prince sa att i takt med att USA trovärdighet utomlands minskar, kan Kinas ledare Xi Jinping försöka "bluffa sig fram" till ett övertagande av Taiwan och säga att "det måste kännas som att dörren är vidöppen för dem att göra vad de vill göra."


När han talade om en tidslinje för en potentiell attack av Kina mot Taiwan, sa Prince att maj eller juni 2024 är ett troligt fönster för Peking att påbörja marinoperationer över Taiwansundet. "Om de ska ta Taiwan med våld, skulle jag förutsäga att de kommer att göra något denna vår,"


Min kommentar: Det finns fler och många profetior som talar om att i förbindelse med en kinesisk invasion av Taiwan så sker själva uppryckandet. Som det er ut och som experter uttalar sig om kan den vara närmare än vi tror.

 

Den som törstar ska komma

Upp 22:17 - Och Anden och bruden säger: "Kom!" Och den som hör det ska säga: "Kom!" Och den som törstar ska komma, och den som vill ska fritt få ta emot livets vatten.

I några av de sista verserna i det sista kapitlet i Uppenbarelseboken kommer en sista förmaning från Herren att komma till honom. Det är en ömsesidig längtan som kommer till uttryck här, där både bruden och Anden säger "Kom", men också Herrens längtan efter oss.

När det gäller Herrens uppmaning och längtan efter att vi ska komma till honom, tror jag att det har en dubbel betydelse. En längtan som både handlar om att människors själar ska dricka och ta emot livets vatten, Jesus Kristus, som ger frälsning och evigt liv. Men det är också ett gensvar till brudens rop som visar att Herren längtar efter sin blodköpta brudeskara.

Ordet "törstar" i den här versen är ordet "dipsaó" i den grekiska grundtexten. Det betyder "Jag törstar efter, längtar innerligt". Det ger uttryck för en innerlig längtan från Guds församling efter Herrens återkomst. Men ordet kan också betyda "att lida av törst". Om man utgår från Strongs förklaring, betyder ordet "de som törstar är de som tydligt känner sin brist och längtar efter det som ger själen styrka och uppfriskning".

Ordet "vill" är det grekiska ordet "theló", som både kan betyda "vill" men framför allt betyder "att begära, önska". Ordet "begära" är ett mycket starkare ord än "vill" och visar återigen den längtan Herren vill att vi ska ha efter honom.

Vi, Guds folk och Herrens brud, känner en brist i våra liv. En brist som har med vår vandring i den här världen att göra. Den blir först fullkomlig och mättad den dag vi är hemma hos Herren. Vi längtar, begär och hungrar efter Jesu återkomst och att få se Herrens underbara ansikte. Anden och bruden säger: "Kom".

Mikael