Jesus Kommer Snart

Inlägg av Tage Bergman

fredag 24 maj 2024

Vi lever i avgörande tider – uppryckandet är närstående

 


Fil 4:5 – Låten ert saktmod bli kunnigt för alla människor. Herren är nära!

Jak 5:8 – Var också ni tåliga och styrk era hjärtan, ty Herrens ankomst är nära.

För 2000 år sedan proklamerade Herren genom Hans tjänare att Hans ankomst var nära. Den första församlingen var präglad och genomsyrad av denna väntan och förväntan på Herrens ankomst. I dag kan vi konstatera att vi står på tröskeln till vårt eviga hopp, men också till det att det första sigillet bryts. Scenen är satt för att den sista årsveckan kommer att utspela sig med sigill, basuner och vredesskålar. Världen som vi känner den går mot sin upplösning och sitt slut, men vi går mot vårt saliga hopp och evig förlösning.

Se på några av de profetiska tidstecken vi har upplevt den senaste veckan, som bekräftar att evighetens och himlens dörr är öppen för Guds folk:

Överbevisande tidstecken

Forskare har undersökt trädens årsringar för att få fram klimadata från historien, och det visar att temperaturerna under sommaren 2023 var de högsta på 2 000 år! Det här visar att även skapelsen suckar efter Herrens uppenbarelse och att den här jorden ska upprättas.

Kina, Ryssland/Iran mot västvärlden/NATO. Putin och Kinas president har ännu en gång gett uttryck för deras samarbete och stå tillsammans när det gäller utvecklingen i världen. Xi Jinping, Kinas president, gav uttryck för "vänskapens styrka att stå emot stormar och internationella händelser." Som många utombibliska profetior också talar om så kommer Kina och Ryssland att vara enade i en gemensam attack mot USA och värstvärlden när det hela bryter ihop. Kungarna från öst gör sig klar till en särskild plats i ändetidens utveckling.

Arabledarna uppmanar nu till en tvåstatslösning och FN-styrkor i Gaza. DN skriver följande i ett inlägg:

"Arabledare höll sitt 33:e ordinarie toppmöte i Bahrains huvudstad Manama i dag. Toppmötet dominerades av situationen på Gazaremsan, där fler än 35 000 människor mist livet sedan kriget mellan Israel och Hamas bröt ut i oktober.

I sitt gemensamma slutliga uttalande fördömde arabledarna Israels kontroll över den palestinska sidan av Rafah-gränsövergången, och krävde ett slut på kriget. De manade till utplacering av internationella skydds- och fredsbevarande styrkor i Gaza, och krävde att FN:s säkerhetsråd skulle anta tvåstatslösningen enligt gränserna före sexdagarskriget 1967.

Forskare varnar för att kraftigare solutbrott kan nå jorden år 2025 - och orsaka den värsta geomagnetiska stormen på 165 år. Vi har precis upplevt väldigt kraftiga solstormar, men även om jorden lyckades för det mesta att klara av helgens kraftiga solstorm, har experter varnat för att mer kraftfulla utbrott kan fortsätta att drabba oss fram till 2025. En astrofysiker från Harvard berättade för DailyMail.com att solen ännu inte har nått sin "solmax", den mest energiska punkten i sin återkommande, 11-åriga solcykel, där större turbulens höjer solens totala energiutgång. Detta "maximum" kommer slutligen att inträffa i sommarens hetta nästa år: juli 2025.

Iran väntar på Madhi

Irans president är död och det betyder i princip att Irans andliga ledare, Ayatollah Ali Khamenei, som har haft makten sedan 1989, nu har all makt i Iran. Muslimerna väntar ivrigt på att en muslimsk ledare Al-Mahdi, ska uppenbara sig i världen. Denna Mahdi är kopplad till ett förväntat apokalyptiskt skeende, som innebär att när Mahdi uppenbarar sig kommer det att ha ett stort inflytande på både muslimer och icke-muslimer. 

I följe muslimsk estatologi, kommer denne Mahdi att vara en politisk och religiös ledare som kommer att etablera en ny världsordning. Han kommer ridandes på en vit häst och kommer att kontrollera och införa islamsk lag över hela världen. Han kommer halshugga dem som inte konverterar till Islam, och han kommer att göra Islam till den enda religionen på jorden. Han kommer att sluta ett sjuårigt förbund med Israel, och han kommer att inta, ockupera och ha sitt styra från Jerusalem. Han kommer samtidigt att starta en massiv förföljelse på judar. Vi ser med andra ord slående likheter mellan Mahdi och den som bibeln kallar Antikrist. 

Behöver vi fler tidstecken än de som Herren ger oss i dag? Man måste bara konstatera att vi befinner oss i en fas av utveckling, som tyvärr bara pekar åt ett håll för den här världen. Samtidigt upplever jag att Midnattsropet blir allt tydligare och rösten som ropar kommer från Jesus, vår underbare Frälsare.

Vila och vänta tålmodigt inför Herrens komma

Psaltaren 37:7 – דDaleth. Var stilla inför Herren och vänta på honom. Gräm dig inte över den som har framgång och smider onda planer.

Psaltaren 37 är ett av de kapitel där vi finner verser eller grupper av verser som utgår från de hebreiska bokstäverna i ordningsföljd. Den första och sista bokstaven i det hebreiska alfabetet är Alef och Taw, vilket motsvarar Alpha och Omega i det grekiska alfabetet, som Herren omtalar sig själv om i Uppenbarelseboken. Herren är den förste och den sista (Upp kap 1,21), och det finns ingen före och ingen efter.

I vers 7 ser vi den fjärde bokstaven representerad i psalm 37, där bokstaven är ”Daleth” och symboliseras av en dörr. Jesus säger själv att han är ”dörren, och den som går in genom honom ska bli frälst” (Joh 10:9). I Uppenbarelseboken ser Johannes en öppen dörr, vilket också är en symbol för den dörr som står öppen för Guds uppryckta församling.

Vänta tålmodigt och dansa

Något annat intressant är att om man tar den första raden ”Var stilla inför Herren och vänta på honom” och ser hur den blir översatt ord för ord i grundtexten, blir texten: ”and wait patiently in Yahweh Rest”. Fritt översatt blir det ”vila och vänta tålmodigt i Herrens vila”. Det är precis det som Herren uppmanar oss att göra – vila och vänta tålmodigt på Herrens återkomst.

Det grekiska ordet ”chuwl” som översätts som ”vänta tålmodigt”, betyder också ”dansa”. Så i ordet finns inte bara en betydelse som handlar om att vänta tålmodigt utan också dans som är ett uttryck för glädje. David dansade exempelvis med kraft inför Herren (2 Sam 6:14).

När vi väntar på Herrens ankomst så önskar Herren att vi lever i hans vila och trygghet. En vila som innebär att han kommer, men också att han, under tiden fram till dess han kommer, tar hand om sina barn. Men det finns också en övernaturlig glädje där vi kan se att vårt uppryckande närmar sig, och precis som glädjen och förväntan hos en brud som gör sig klar inför det kommande bröllopet.

Jesus kommer snart!

Mikael