fredag 17 maj 2024

FN är på väg att upprätta en palestinsk stat – Herren varnar:”Ni har delat mitt land”

 


FN är med stora steg på väg att godkänna en Palestinsk stat, vilket betyder en ytterligare delning av det lilla och utvalda landet Israel. När man delar det land som Herren anger som sitt, så är det något som berör hans hjärta. En dag kommer Herren döma hednafolken och nationerna för att de har förskingrat Guds folk och delat Herrens land. 

Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober, har medverkat till att vi nu är ännu närmare ett upprättande av en palestinsk stat. Världens ögon vilar på Israel och Gaza, där man menar att den rätta politiska lösningen för fred i Mellanöstern är att erkänna och godkänna en palestinsk stat.  

FN´s omrösting öppnar dörren

FN:s generalförsamling har precis röstat 143 för och 9 mot att ge palestinierna, som ännu inte har fullt medlemskap i FN, fler och nya möjligheter och rättigheter. Det gör det bland annat möjligt för dem att väljas in i FN:s råd för mänskliga rättigheter. Sedan 2012 har palestinierna observatörsstatus och inte fullt medlemsskap. 

Tidigare på månaden försökte Förenade Arabemiraten driva igenom en resolution som då hade gett Palestina fullt ut medlemskap. Därmed hade en palestinsk stat varit en realitet. Där uttalar USA sig och säger: "Vi röstade emot den här resolutionen. Vi fortsätter att tro på kraften och löftet om en tvåstatslösning och en självständig stat för det palestinska folket." Biden-administrationen anser att "det bästa sättet att göra det är genom direkta förhandlingar mellan parterna och inte genom en omröstning i FN". Men förhandlingar pågår och allt tyder på att vi är på väg dit. 

Som en havande kvinna i smärtor

Guds domar liknas ofta vid en havande kvinnas förlossningssmärtor. I början är smärtorna milda och kommer med stora mellanrum, men de blir gradvis intensivare, mer plågsamma och frekventare ju närmare förlossningstidpunkten man kommer. I vedermödans tid är ”barnet” som ska födas fram Herrens tillkommelse, Israels frälsning och det kommande Gudsriket på jorden. Födslovåndorna är domsluten vi ser i Uppenbarelseboken

3 Mos 26:18-28

I dessa verser varnar Herren Israel fyra gånger, och om de inte lyssnar och omvänder sig, så kommer Herren med en sjufaldig ökning jämfört med den förra. Det kan jämföras med domsluten i Uppenbarelseboken där både sigill, trumpeter och vredesskålar innehåller en sjufaldig dom. Talet sju är en symbol på det fullkomliga, så i det här sammanhanget står det för Herrens fullkomliga domslut över den här världen.

Markus 13:8 ”Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike. Det skall bli jordbävningar på många platser, och det skall uppstå hungersnöd. Detta är början på 'födslovåndorna'.

1 Tessalonikerbrevet 5:1-3 ”Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan.”

Ni har delat mitt land

Joel 3:1 - För se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, 2 ska jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Joshafats dal. Där ska jag hålla dom över dem för mitt folks skull, min arvedel Israel som de har skingrat bland hednafolken. De har delat mitt land 3 och kastat lott om mitt folk.

Den här profetian i Joels bok, börjar i kapitel 2, där Herren lovar att utgjuta sin Ande, inkluderar också löftet om att frälsa Israels rest i Jerusalem. Denna frälsning sker vid Jesu synliga återkomst till det judiska folket - 'På Sions berg och i Jerusalem ska det finnas en räddad skara, så som Herren har sagt, bland de överlevande som Herren kallar' (Joel 2). I kapitel tre fortsätter Joel och beskriver att när Herren återvänder för att frälsa sitt folk, kommer han samtidigt att döma nationerna och hednafolken - "jag ska samla alla hednafolk och föra dem ner til Joshafats dal. Där ska jag hålla dom över dem för mitt folks skull" 

Den juridiska grunden och anklagan från Herren är att hednafolken har skingrat Israels folk och man har delat Herrens land. Det betyder att en dag kommer Herren att döma människor och nationer baserat på hur de har behandlat landet Israel och det judiska folket. Det som är intressant här är att ordet "delat" är det hebreiska ordet "chalaq" som betyder "att dela", men som också kan betyda "plundra". Det vill säga - ni har delat och plundrat mitt land.  

Domen i Jerusalem

Matt 25:31 - När Människosonen kommer i sin härlighet och alla änglar med honom, då ska han sätta sig på sin härlighets tron. 32 Och alla folk ska samlas inför honom, och han ska skilja dem från varandra som herden skiljer fåren från getterna. 33 Och han ska ställa fåren på sin högra sida och getterna på den vänstra. 34 Då ska Kungen säga till dem som står på hans högra sida: Kom, ni min Fars välsignade, och ta emot det rike som stått berett för er sedan världens skapelse. 35 För jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. 36 Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig.

En dom över människan gentemot det judiska folket ser vi också i profetian i Matteus kap 25. Här beskriver Matteus hur alla människar som har överlevt vedermödan en dag kommer att samlas framför Herrens tron, som nu står i Jerusalem. Här kommer Herren att skilja fåren från getterna för att avgöra vem som får del i tusenårsrikets välsignelser. Församlingen har redan stått inför Kristi domstol sju år tidigare och har fått sin nådalön från Herren. Här är vi tillbaka med Jesus i våra förhärligade evighetskroppar.

När Jesus dömer fåren och getterna, ser vi att det är avgörande hur man har förhållit sig till judarna i vedermödans tid, som har varit under hård förföljelse från Antikrist. Jesus kommer säga: 'Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.' Dessa 'mina minsta bröder' är de messianska och förföljda judarna under vedermödans tid. Det man har gjort mot dem, har man gjort mot Herren själv. Detta är en personlig dom som är helt avgörande för varje persons agerande mot de messianska judarna. 

Avslutning

Herren är ganska tydlig med att landet Israel är hans land, och det judiska folket är hans folk. Den som rör vid Israel rör vid hans ögonsten (Sak 2:8). Jerusalem och Israel blir därmed en berusningens bägare och en tung sten för alla folk och ordet proklamerar att ”var och en som lyfter den ska skada sig på den”. Till slut kommer den slutliga domen och Herren kommer att döma och utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem och det judiska folket. När Israel är Guds ögonsten betyder att när Herren betraktar världen gör han det genom sitt ”utvalda filter”, sitt folk och sitt land.

Herren kan inte vara mer tydlig när det gäller Israel och det judiska folket. Det som gör Israel särskild är för att Herren har sagt det. Han har gett folket och nationen en särskild uppgift i den här världen, och den plan kommer han att fullborda.

Mikael 

fredag 10 maj 2024

Dramatisk upptrappning i Europa - Herrens dag kommer!

 


Ryssland/NATO

Frankrikes president, Macron, eskalerar dramatiskt konfrontationen med Ryssland och tar kriget till en ny och allvarlig nivå, vilket ökar risken för att NATO ska hamna i direkt konflikt med Ryssland. Macron uttalar sig:

"Vi sätter allt på spel. Europa bör överväga att använda Frankrikes kärnvapen som försvar mot Ryssland och andra potentiella hot."

Samtidigt lovar Macron att skicka trupper till Ukraina om Putins styrkor bryter igenom frontlinjerna och Zelensky begär förstärkning. Det innebär att Frankrike står bakom både truppinsatser och kärnvapen för att förhindra Ryssland från att vinna.

Kina och Ryssland samarbetar angående Taiwan.

USA:s underrättelsetjänst tror att Ryssland och Kina arbetar tillsammans för en gemensam attack mot Taiwan. USA säger att man ser Kina och Ryssland träna tillsammans för första gången angående Taiwan. Kina vill verkligen att Ryssland ska vara med dem här, och de ser ingen anledning till varför de inte skulle göra det.

Herrens dag

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen…

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

Den röda hästen gör sig klar att rida, vilket betyder ett tredje världskrig där människan kommer att "slakta varandra". Vi kommer då att få ett uppfyllande av det andra sigillet i vedermödan. Det betyder att vredesdomen, eller "Herrens dag", är på väg.

När det gäller "Herrens dag" handlar den om den vredes- och domstid som kommer att gå ut över jorden i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckandet (vedermödans start) till tusenårsriket. "Herrens dag" är inte bara en GT-uppenbarelse, utan är mer detaljerat beskriven i NT och särskilt i Uppenbarelseboken kapitel 6-19. "Herrens dag" angår jorden och människorna på jorden.

Men Guds församling väntar inte på "Herrens dag" utan på "Jesu Kristi dag", vilket är den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig. Vi är bestämda till frälsning undan vredesdomen genom Jesus Kristus.

Herren har bestämt

1 Tess 5:9 - Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus

Ordet "bestämt" är ett adjektiv som beskriver ett tillstånd. Här används det för att beskriva något som är tydligt definierat eller klart avgjort. Med andra ord går det inte att förhandla i frågan. I Strongs betyder ordet bland annat "placera" eller "fastställa". Herren visar här att han har fastställt ett tillstånd som inte går att ändra.

Ordet ”vredesdomen” är samma ord som vi tidigare har skrivit om och som används i 1 Tess 1:10. Det är ett uttryck för Guds vrede som blir utgjuten i vedermödans tid. Vi möter samma ord i Uppenbarelseboken kap 6.

När Herren ska beskriva den frälsning som vi är bestämda för så använder han ordet ”sótéria” i grundtexten. Det har sin rot i ordet ”Sozo” och betyder helt enkelt: ”Rädda från fara och in i säkerhet”. Det är samma ord som används i Rom 10:9 när Paulus ska beskriva frälsningen genom hjärtats tro och munnens bekännelse. Det betyder att vi upplever samma räddning och frälsning från vedermödans vrede, som vi upplever fullständig frälsning från synden, när vi tar emot frälsningen.

Det finns en underbar sanning som vi ser i denna vers. Herren har bestämt för sitt folk att vi inte drabbas av vreden, men i stället få fullständig frälsning från det kommande mörkret genom Honom. Den frälsningen sker när Herren hämtar sin blodköpta församling hem till sig.”

Jesus kommer snart

Mikael

 



fredag 3 maj 2024

Avgörande och profetiska händelser för Israel och det judiska folket

 


Den sista årsveckan

Daniel 9: 24-27 - Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allraheligaste. 25 Det ska du veta och förstå: Från det att ordet gått ut om att Jerusalem ska återställas och byggas upp till dess att den Smorde Fursten kommer, ska det gå sju veckor och sextiotvå veckor. Gator och vallgravar ska byggas upp igen, trots svåra tider.26 Men efter de sextiotvå veckorna ska den Smorde förgöras, helt utblottad. Och staden och helgedomen ska förstöras av folket till en furste som kommer. Men slutet kommer som en störtflod. Ända till slutet ska det råda krig. Förödelse är fast besluten. 27 Han ska stadfästa ett förbund med de många under en vecka, och mitt i veckan ska han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på styggelsers vinge ska förödaren komma, till dess att förstöring och fast beslutad straffdom utgjuts över förödaren.”

I ett tidigare inlägg skrev vi att "Mellanöstern är i brand". Situationen i Mellanöstern har inte blivit bättre och allt pekar på att vi är på väg mot den sista och avgörande tiden. Israel och Mellanöstern hamnar allt mer i fokus, precis på det sätt som Guds ord talar och profeterar om att det ska göra.

Daniels bok, kapitel 9, har en avgörande profetia som talar om Messias, den smorde, som efter de första 69 veckorna, eller 483 år, ska förgöras, vilket uppfylldes när Herren gav sitt liv på korset. Det innebär att det fortfarande återstår en årsvecka, som då utgör sju år och representerar vedermödans tid.

Samtidigt så bekräftar Herren till Daniel att denna profetia gäller och är bestämda över "ditt folk". Daniels folk är judarna, nationen Israel, och Herren har bestämt en tid "för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allraheligaste."

Det betyder att det återstår en profetisk vecka på sju år för Israel.

Avgörande händelser

Just nu upplever vi avgörande händelser i Mellanöstern där Israel är i hela världens fokus. Kriget eskalerar och Israel hotar med att ockupera södra Libanon om Hizbollah inte drar sig tillbaka. Ett krig mot Iran är närstående och Storbritanniens försvarsminister säger att "Iran är hjärtat av varje problem i Mellanöstern". Betyder det att västvärlden ger grönt ljus för en gemensam attack från USA och Israel?

Samtidigt överväger Hamas vapenvila för att få upprättat en palestinsk stat. Det är ganska revolutionerande, då Hamas är en terrororganisation som inte erkänner Israels existens. Även i FN ser vi att flera av de stora länderna, som exempelvis Spanien och Irland, stöder nu skapandet av en självständig palestinsk stat. Det betyder att vi är även på väg mot ännu ett uppfyllande, "avtalet med de många", som också är knutet till Daniel 9. Antikrist kommer att förmå det ingen annan har gjort tidigare – att skapa en tillfällig fred i Mellanöstern mellan Israel och de arabiska grannländerna.

Det är också här jag tror att Israel får lov att bygga det tredje templet, eller "vedermödans tempel" som vi också kallar det

Avslutning

Matt 24:6 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet.

Även om vi redan har konflikter i Mellanöstern upplever vi ändå bara rykten och stridslarm om de större konflikter som ändetiden vittnar om ska ske. Vedermödan och därmed Jakobs nöd är på väg. Herren förkunnar att stridslarm och rykten om krig måste hända, men det är ännu inte slutet. Det betyder att själva slutet på denna tidsålder innebär att stridslarm och rykten blir utbytta med det krig som Guds ord profeterar om.

En uppmaning är att följa med i de kommentarer som skrivs här på hemsidan. Dessa inlägg kommer en gång i veckan, men jag skriver ganska ofta och kommenterar det som händer i Mellanöstern och ute i världen. Det går väldigt fort och allt accelererar med våldsam hastighet.

Jesus kommer mycket snart tillbaka för att hämta sin församling. Maranatha-ropet ljuder i mitt hjärta, och det finns en obeskrivlig glädje och längtan efter Honom som jag snart får se. Min Gud, min Frälsare och Konung

Mikael