fredag 3 maj 2024

Avgörande och profetiska händelser för Israel och det judiska folket

 


Den sista årsveckan

Daniel 9: 24-27 - Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allraheligaste. 25 Det ska du veta och förstå: Från det att ordet gått ut om att Jerusalem ska återställas och byggas upp till dess att den Smorde Fursten kommer, ska det gå sju veckor och sextiotvå veckor. Gator och vallgravar ska byggas upp igen, trots svåra tider.26 Men efter de sextiotvå veckorna ska den Smorde förgöras, helt utblottad. Och staden och helgedomen ska förstöras av folket till en furste som kommer. Men slutet kommer som en störtflod. Ända till slutet ska det råda krig. Förödelse är fast besluten. 27 Han ska stadfästa ett förbund med de många under en vecka, och mitt i veckan ska han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på styggelsers vinge ska förödaren komma, till dess att förstöring och fast beslutad straffdom utgjuts över förödaren.”

I ett tidigare inlägg skrev vi att "Mellanöstern är i brand". Situationen i Mellanöstern har inte blivit bättre och allt pekar på att vi är på väg mot den sista och avgörande tiden. Israel och Mellanöstern hamnar allt mer i fokus, precis på det sätt som Guds ord talar och profeterar om att det ska göra.

Daniels bok, kapitel 9, har en avgörande profetia som talar om Messias, den smorde, som efter de första 69 veckorna, eller 483 år, ska förgöras, vilket uppfylldes när Herren gav sitt liv på korset. Det innebär att det fortfarande återstår en årsvecka, som då utgör sju år och representerar vedermödans tid.

Samtidigt så bekräftar Herren till Daniel att denna profetia gäller och är bestämda över "ditt folk". Daniels folk är judarna, nationen Israel, och Herren har bestämt en tid "för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allraheligaste."

Det betyder att det återstår en profetisk vecka på sju år för Israel.

Avgörande händelser

Just nu upplever vi avgörande händelser i Mellanöstern där Israel är i hela världens fokus. Kriget eskalerar och Israel hotar med att ockupera södra Libanon om Hizbollah inte drar sig tillbaka. Ett krig mot Iran är närstående och Storbritanniens försvarsminister säger att "Iran är hjärtat av varje problem i Mellanöstern". Betyder det att västvärlden ger grönt ljus för en gemensam attack från USA och Israel?

Samtidigt överväger Hamas vapenvila för att få upprättat en palestinsk stat. Det är ganska revolutionerande, då Hamas är en terrororganisation som inte erkänner Israels existens. Även i FN ser vi att flera av de stora länderna, som exempelvis Spanien och Irland, stöder nu skapandet av en självständig palestinsk stat. Det betyder att vi är även på väg mot ännu ett uppfyllande, "avtalet med de många", som också är knutet till Daniel 9. Antikrist kommer att förmå det ingen annan har gjort tidigare – att skapa en tillfällig fred i Mellanöstern mellan Israel och de arabiska grannländerna.

Det är också här jag tror att Israel får lov att bygga det tredje templet, eller "vedermödans tempel" som vi också kallar det

Avslutning

Matt 24:6 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet.

Även om vi redan har konflikter i Mellanöstern upplever vi ändå bara rykten och stridslarm om de större konflikter som ändetiden vittnar om ska ske. Vedermödan och därmed Jakobs nöd är på väg. Herren förkunnar att stridslarm och rykten om krig måste hända, men det är ännu inte slutet. Det betyder att själva slutet på denna tidsålder innebär att stridslarm och rykten blir utbytta med det krig som Guds ord profeterar om.

En uppmaning är att följa med i de kommentarer som skrivs här på hemsidan. Dessa inlägg kommer en gång i veckan, men jag skriver ganska ofta och kommenterar det som händer i Mellanöstern och ute i världen. Det går väldigt fort och allt accelererar med våldsam hastighet.

Jesus kommer mycket snart tillbaka för att hämta sin församling. Maranatha-ropet ljuder i mitt hjärta, och det finns en obeskrivlig glädje och längtan efter Honom som jag snart får se. Min Gud, min Frälsare och Konung

Mikael

 

 

 

12 kommentarer:

  1. Amen Vår Herre Jahve får vi snart , möta <3 /Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Så underbart att lämna denna jord! Till himmelen. Dansa med änglar är bättre än mina jordiska barn och syskon.

      Radera
    2. Snart, mycket snart är resan över och vi är hemma i vårt himmelska hem och den himmelska staden

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  2. Längtar hela tiden
    Längtan ökar för varje dag
    Vi skall på bröllop
    TZ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken dag det skall bli, när min Jesus jag får se, När för hans fot jag faller ner, Han som döden för mig led.

      På väg till det himmelska bröllopet

      Maranatha

      Mikael

      Radera
  3. Kina och Ryssland samarbetar angående Taiwan.

    USAs underrättelsetjänst tror att Ryssland och Kina arbetar tillsammans för en gemensam attack mot Taiwan. USA säger att man ser Kina och Ryssland träna tillsammans för första gången angående Taiwan. Kina vill verkligen att Ryssland ska vara med dem här, och de ser ingen anledning till varför de inte skulle göra det.

    https://www.msn.com/en-us/money/other/us-spies-see-china-russia-militaries-working-closer-on-taiwan/ar-AA1o37Y5

    Mikael

    SvaraRadera
  4. Jehovas vittnen ar helt övertygad e
    Att vi aldrig ska få träffa JESUS
    Vi ska leva hela evigheten och Jesus ska vara kung i himlen

    SvaraRadera
  5. Den största marknadskraschen sedan 1929

    En person inne i Wall Streets berättade för Business Insider förra månaden att han tror att den "värsta marknadskraschen sedan 1929" är på väg. Han säger att det "inte finns någon väg tillbaka"

    Det är väldigt träffande beskrivning av både världsekonomin men också tillståndet i världen. Det finns ingen väg tillbaka och allt går mot sin undergång.

    Jesus kommer snart!

    https://www.msn.com/en-us/money/savingandinvesting/no-turning-back-this-wall-street-bear-is-predicting-the-biggest-market-crash-since-1929-here-s-how-to-prepare-your-portfolio-if-he-s-right/ar-BB1lQKBL

    Mikael

    SvaraRadera
  6. Sirener ljuder i hela Israel till minne av de 6 miljoner judar som dödades under Förintelsen!

    https://www-i24news-tv.translate.goog/en/news/israel/society/artc-sirens-sound-throughout-israel-in-memory-of-the-6-million-jews-killed-during-the-holocaust?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sv&_x_tr_hl=sv

    Aldrig mer sades det efter andra världskriget! Istället sprids det judehat, lögner och antisemitism över hela världen! Jag står med Israel! Gud har välsignat Israel och det ska vi också göra!

    Fortsätt be för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤️

    Guds frid!🙏

    SvaraRadera
    Svar
    1. AMEN vi ber välsignar ISRAEL <3 /Yvonne

      Radera
  7. Sefanja 1:14 -

    Herrens stora dag är nära,
    nära och kommer med hast.
    Hör, det är Herrens dag!
    Då ropar hjältarna i ångest.
    15 Den dagen är en vredens dag,
    en dag av ångest och nöd,
    en dag av ödeläggelse
    och förödelse,
    en dag av mörker och dimma,
    en dag av moln och dis,
    16 en dag då hornstöt och härskri höjs
    mot de befästa städerna
    och de höga murtornen.

    Vi upplever en dramastisk upptrappning i Europa, och vi ser tydliga tecken på att "Herrens dag" är på väg. Det är det som inlägget på fredag kommer att handla om.

    Jesus kommer snart

    Mikael

    SvaraRadera
  8. Vi ber för dem som demonstrerar för Israel!🙏❤️🇮🇱

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dROm4q/malmo-flera-demonstrationer-mot-israel-i-eurovision

    Guds frid!🙏

    SvaraRadera