onsdag 3 oktober 2018

Nytt: 12 /10-18 - Israel i profetisk ljus.Stora delar av de bibliska profetiorna har sitt ursprung i huvudfåran av den judiska historien. En stor del av Guds plan och det profetiska ordet har med Israel och det judiska folket att göra, som både innebär deras kallelse, deras tillfälliga förstockelse och deras kommande upprättelse. Den här fliken kommer att uppdateras jämnligt, allt eftersom det kommer intressanta och profetiska nyheter som har med Israel, Jerusalem och det judiska folket att göra.

12 oktober – Netanyahu förbereder Israel för krig mot Hamas

Netanyahu gick ut med kraftiga varningar till den palistinska myndigheten, och hotade med en fullskalig militär operation mot Hamas, om inte det blir gjort något för att slå ner på oroligheterna vid Gazaremsan. Som vi vet, styrs Gazaremsan idag formellt av den Palestinska myndigheten, men i realiteten av Hamas. Till skillnad från tidigare demonstrationer, har det nu också börjat kastas med granater. Netanyahu slår fast, att det inte bara är ett tomma hot. 

9 oktober – Iran vågar att hota Israel militärt


Spänningarna mellan Iran och Israel tilltar, och den här gången, är det en högtstående general, som hotar Israel och det judiska folket. Generalens hot är, att det snart inte kommer finnas annan möjlighet för judarna, än att fly ut i havet. Generalen menar samtidigt, att terrorgruppen Hizbollah, är tillräckligt starka, att besegra Israel. Uttalandet väcker rädsla, att vi står inför en stor militär konflikt mellan Israel och Iran. 

Frågan är, om vi kommer att få se ett reguljärt krig mellan dessa länder, innan GOG/Magog kriget utspelar sig. Utan att veta helt bestämt, så är min personliga tro, att vi inte kommer att se eller uppleva det. Jag tror, att nästa stora krig i Mellanöstern, är just GOG kriget, som Iran kommer att vara en del av. 

Källa: https://www.express.co.uk/news/world/1028235/World-War-3-Iran-destroy-Israel-Hezbollah-Revolutionary-Guards-Syria

3 oktober – Palestina, Egypten och Jordanien samarbetar

Trump har precis deklarerat, att en fredsplan ska bli presenterad inom 2-4 månader. I mellantiden så kan vi se, hur Abbas, Egypten och Jordanien samarbetar, för att lösa den ekonomiska krisen i Gazaremsan, och för att kväva spänningarna längs gränsen. Nästa steg – regional fred med Israel!

Källa:

https://www.timesofisrael.com/pm-hails-warming-ties-with-arab-states-egypt-efforts-to-quell-gaza-tensions/

8 kommentarer:

 1. Då får vi hoppas att det stämmer den gången, när det inte stämde förra gången och förra igen.Guds rika välsignelse önskar Niklas dig Mikael W.Plötsligt ramlar poletten ner när vi minst anar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas,
   Ja, precis. Allt kommer att få sin fullbordan, precis i den tid och på det sätt som Herren har bestämt. Mina "glasögon" som jag har på, är allt för begränsad till att se hela eller den fulla bilden. Herren har överblicket och kontrollerar allt i minsta detalj, så vi får vänta och se.

   Guds rika välsignelse, i väntan på Herrens tillkommelse.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Amen tack för att du delar information i denna sena tid GVD rikt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne,

   Jag önskar också dig Herrens nåd och välsignelse i denna väntans tid.

   Bruden, tillsammans med den helige Ande ropar kom!!

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Tack Mikael för att du så oförtröttligt delar vad som händer och sker. Du har en viktig uppgift! DHA hjälper dig att även i fortsättningen att kunna uppfatta vad som sker. Det händer så mycket hela tiden på alla områden som berör oss människor. Som troende är det viktigt att vara uppmärksam på vilken tid vi lever i. Jesus själv var noga med att beskriva sluttiden för att vi alla ska kunna vara beredda på uppbrottet. Dag och stund vet ingen utom vår Far, MEN tiden ska vi inte ta behöva ta miste på. Visst är det så att vi befinner oss på slutsträckan nu.Världshändelser och hela skapelsen vittnar om det! Låt ingen förblinda våra andliga ögon! Tänk vilket fantastiskt hopp vi har att uppmuntra varandra med: ”Jesus kommer snart!” Var välsignad i din uppgift Mikael!
  /Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Barbro, och tack för din uppmuntrande hälsning.

   Jag behöver verkligen vara ledd och inspirerad av den helige Ande, så att det blir det som Herren lägger på mitt hjärta som kommer ut. Herren har ett ord till sitt folk i dag, och han talar ömt men också skarpt till våra hjärtan. Han önskar att vi böjer våra hjärtan och lyssnar in hans röst och det han talar till församlingen.

   Låt oss fortsätta att uppmuntra och basunera ut om detta välsignade hopp - att vår frälsare mycket snart kommer tillbaka.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Jag tror precis likadant som du Mikael,Iran törs nog inte bränna upp sitt krut på ett eventuellt eget krig mot Israel nu och sen vara med i GOG/MAGOG kriget sen också några år senare.Att hota Israel vet man ju sedan tidigare att dom är duktiga på så det är ju ingen nyhet precis.Guds rika välsignelse Mikael, må herren fortsätta att använda dig i dit profetiska jobb med att berätta alla spännande nyheter/händelser om Israel och dom som hotar Israel mycket intressant att veta nu när det är så nära med herrens uppryckelse av de som tillhör honom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha för din uppmuntrande och välsignade hälsning. Israel har ju en särskild plats i det profetiska ordet, och genom att se på Israel och utvecklingen i Mellanöstern, får vi en forståelse av, vart i tiden vi är. Uppryckandet av Herrens församling är nära, och jag tror, att vi mycket snart ska församlas tillsammans med Herren i himlen. Guds rika välsignelse, nåd och kraft i ditt liv.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera