onsdag 3 oktober 2018

Israel i profetiskt ljusStora delar av de bibliska profetiorna har sitt ursprung i huvudfåran av den judiska historien. En stor del av Guds plan och det profetiska ordet har med Israel och det judiska folket att göra, som både innebär deras kallelse, deras tillfälliga förstockelse och deras kommande upprättelse. Den här fliken kommer att uppdateras jämnligt, allt eftersom det kommer intressanta och profetiska nyheter som har med Israel, Jerusalem och det judiska folket att göra.

Saudiarabien och Israel förbereder "århundradets avtal"

Kungariket Saudiarabien signalerar att det kan träffa ett aldrig tidigare skådat fredsavtal med Israel, ett land som fortfarande är känt i vissa saudiska böcker som den "sionistiska fienden".

Regionen vimlar av slagord för det nya avtalet, men ingenting fångar vad som pågår så väl som "århundradets afta." Tanken är att alla arabiska nationer äntligen ska bli allierade med Israel, vilket bringar fred i den tidigare tumultartade regionen.

Vi är med stora steg på väg mot "avtalet med de många" Dan 9:27


Ryssland till Israel: -"Golanhöjderna tillhör inte er"

VDet är Ryssland som helt plötsligt vänder sig mot Israel och använder samma retorik som man gör mot Ukraina. Ryssland uttalar sig om att Golanhöjderna inte tillhör Israel. Ryssland erkänner inte Israels besittning över området, och menar att det tillhör Syrien. I dag finns FN:s fredsbevarande styrkor på plats. Men tillbaka i 2019 erkände Donald Trump området som israelisk mark. 


Hisorisk fredsplan mellan Israel och Förenade arabemiraten


Världen över talar media om en historisk fredsplan, när Israel och Förenade aramemiraten skrev under ett fredsavtal. Det här har inte hänt sedan 1994, så Israel underskrev ett liknande avtal med Jordanien. För mig är det bara en bekräftelse på, att arabvärlden är snart redo för ett fredsavtal med Israel. Det är det som Daniels bok kallar "förbundet med de många". Det är det som kommer att vara startskottet till den sista årsveckan, och vedermödans tid. 

Källa:Historisk-fredsplan-mellan-israel-och-uae


Israel är redo för krig mot LibanonIsrael har precis meddelat, att dom är redo för krig mot Libanon. Det här skulle då vara det trejde kriget mellan dom två länderna, och många undrar hur starka Hizbollah är för en ytterligare konfrontation mot Israel. 

Källa: Israel är redo för krig mot Libanon


Första delen i Trumps fredsavtal presenteras den 25 juni


Det ser ut som att Kushner och Trumps fredsförslag, blir delvist fremlagt i etapper. Den första delen, som innebär den ekonomiska delen, kommer att presenteras här den 25 juni i Bahrain. Det gör man för att visa vilka ekonomiska möjligheter det finns för hela regionen, om man skulle välga att acceptera och välga detta avtal som USA står bakom. 

Källa:

Första steget i århundradets avtal

Över 400 raketer har avfyrats in i Israel


Mer än 400 rakter har avfyrats mot Israel från Gazaremsan. Be för beskydd och Herrens hand över det judiska folket. Källa:
https://www.expressen.se/nyheter/flera-doda-i-raketattacker-vid-gaza/


26 Mars 2019 - Saudi-Arabien erbjuder Abbas 10 miljarder dollar för att acceptera fredsavtal
Saudi-Arabien är ett av de länder som pressar på, för att Trumps fredsplan ska genomföras och bli en realitet. Saudi-Arabien erbjuder Abbas både en stor ekonomisk fördel av att acceptera det kommande avtalet, men också inrättandet av en palistinsk ambassad i östra Jerusalem. Fler och fler av de arabiska länderna pressar nu på, för att få ett avtal igenom, för att säkra freden i Mellanöstern.  

Källa:
Saudi-Arabien erbjuder Abbas 10 miljar dollar


April 2019 - USA har valt att flytta datumet för fredsplanen till mitten av juniÄnnu en gång har USA valt att flytta datumet för den fredsplan som USA har lovat i lång tid. Det är Kushner som har gått ut och uttalat sig om att Trumps fredsplan blir flyttat till efter den muslimska högtiden ramadan, som föregår mellan den 4 maj till den 5 juni. Så det ser ut som att nästa dato för lanseringen är i mitten av juni. 

Trumps fredsplan flyttas till mitten av juni


26 Mars 2019 - Rumänien flyttar ambassad till JerusalemRumänien är nästa land, och därmed det första i Europa, som väljer att flytta sin ambassad till Jerusalem. Rumäniens ledare uttalar sig, att Israel har "rätt att etablera huvudstad". Flytten räknas med att komma här i 2019. 

Källa: Rumänien flyttar ambassad till Jerusalem

22 Mars 2019 - Donald Trump - Erkänn Golanhöjderna som Israels mark


USA:s president, Donald Trump har precis twittrat på media, där han erkänner Israels suveränitet över Golanhöjderna. Golanhöjderna ligger i sydväst i Syrien, och gränsar till norra Israel. Området erövrades av Israel under sexsdagarskriget i 1967, och varken FN eller något annat land har tidigare erkänt annekteringen. När Trump vill erkänna detta område till Israel, är det med det argument, att regionen är viktig för Israel ur säkerhetsperspektiv och regionens stabilitet. Trump uttalar sig:


”Efter 52 år är det dags för USA att fullt ut erkänna Israels suveränitet över Golanhöjderna”.  

13 februari 2019 - Fredsplanen är klar!

Trump administrationen har precis meddelat, at "århundradets avtal" är klart. Det slutliga utkastet är nästan 200 sidor långt, och färre en fem personer har tillgång till dokumentet. Det ser ut som att planen inte kommer att presenteras före valet i Israel den 9 april. USA uttalar sig, att dom inte kommer att göra något som kommer att hota Israels säkerhet. Om fredsavtalet blir presenterat här om några månader, så betyder det, att vi är så nära denna tidens avslutning och Jesu dyrbara återkomst. 

Källa:
Trumps fredsplan är klarTrumps fredsplan kan dela Jerusalem

Trumps kommande fredsplan, kan innehålla ett förslag, där man delar Jerusalem i två. Trumps fredsplan som har blivit utskjutet, på grund av det kommande valet i Israel, men förväntas att bli presenterat den 9 april 2019. I följe tv-kanal ”Channel news 13”, kommer fredsplanen att innebära att Jerusalem kommer att delas mellan Israel och det kommande Palestina, och en Palestinsk stat på 85-90 % av västbanken. 

Källa: Jerusalem Post

2 januari - Val i Israel den 9 april 2019

Det ser ut som att Israel har satt ett datum för det kommande valet. Den 9 april kommer judarna att gå till val, och med tanke på den tid vi lever i, och allt det som sker, så är det naturligtvis väldigt intressant om det blir Netanyahu som får lov till att fortsätta i nästa valperiod. 

Källa: Israel går till val 


6 december

Det Israel varnar nu för, att Libanon, som gränsar norr om Israel, håller på att bli en bas för Iran för att få en möjlighet för att attackera Israel. 

Källa: Libanon förvandlas till en bas för att attackera Israel

14 november - Över 500 raketer över Israel

Det var över 500 raketer som skjöts in över Israel på en och samma dag. När alarmen går, har en familj cirka 15 sekunder till att ta skydd där dom är. Omvärldsens reaktion är som förväntat - det är Israels fel, och deras rätt till att försvara sig, är närmast icke existerande. 


13 November - Raketregn från Hamas in över Israel

Stridigheterna har tagit till på allvar, då Israel upplevde en raketstorm från Gaza. Över 200 raketer har skjutits från det palistinska området under måndagen. Israel svarade igen, med omfattande flyganfall. Om vi på väg i ett nytt reguljärt krig mellan Israel och Hamas får tiden visa. 

2 november - Brasilien flyttar ambassad till Jerusalem

Jair Bolsonaro, är nyvald president i Brasilien, och har i förbindelse med sin insättelse meddelat, att Brasilien är nästa land som flyttar sin ambassad till Jersusalem. Bolsonaro uttalar sig att "Israel är en suverän stat och det ska vi respektera". Landet blir det största landet efter USA, att genomföra flytten. 

Källa:

Brasilien flyttar ambassad till Jerusalem

29 oktober - Gulfstaten Oman erkänner Israel 


Det var Israels premiärminister Netanyahu, som var på hemligt besök i gulfstaten Oman, för att styrka relationerna i arabvärlden. Det var Israels första besök i landet på 22 år, och var en positiv upplevelse. Omans utrikesminister uttalade sig att: ”Israel är en stat i regionen, och vi alla förstår detta”. Det var med andra ord ett erkännande av staten Israel och det judiska folkets existens.

När länder som arabstaten Oman erkänner Israel som en suverän stat, så är det ett stort tecken på att Israel håller på att stärka relationerna i regionen.
Utifrån det profetiska ordet, vet vi, att det kommer ett förbund utav detta, och att detta förbund kommer betyda två saker. Det ena är att vi närmar oss uppryckandet av församlingen, och det andra är Antikrists framträdande. Det är förbundet med de många, som kommer att ”trigga” själva vedermödan, och därmed inleds den sista årsveckan för Israel och den här världen. 

24 oktober - Macron vill präsentera fredsplan här i novemberEmanuel Macron, Frankrikes President, har gått ut med det som "Jerusalem Post" kallar "Breaking news", där Macron utmanar Trumps fredsplan för Mellanöstern. Macron "hotar" med, att om inte Israel präsentera en fredsplan inom dom närmaste par veckorna, alltså i mitten av november, så kommer Macron att präsentera sin egen plan. Macron pressar alltså på, för att den kommande fredsplanen ska präsenteras och sättas i verk. Den fredsplan, som vi alltså kan förvänta bli präsenterad här i november, kan vara något som liknar det utspel som Trump kommer med, fast den i detaljen kan se lite annorlunda ut. Det rör verkligen på sig i Mellanöstern, som just är det stora tecknet på Jesu dyrbara återkomst. 

Källa: https://www.jpost.com/Breaking-News/If-Trump-delays-Macron-present-peace-plan-says-Exterior-Ministry-rep-570113

23 oktober - Spänningarna mot Hamas tilltarFör att stoppe våldet och oron, så har Israel upprustat sin militära styrka vid Gazaremsan. IDF har placerat omkring 60 tanks som är klara att agera om ytterligare attacker skulle komma. Spänningarna tilltar med andra ord mellan Israel och Hamas - och kan föra till ett nytt Gazakrig. 

12 oktober – Netanyahu förbereder Israel för krig mot Hamas

Netanyahu gick ut med kraftiga varningar till den palistinska myndigheten, och hotade med en fullskalig militär operation mot Hamas, om inte det blir gjort något för att slå ner på oroligheterna vid Gazaremsan. Som vi vet, styrs Gazaremsan idag formellt av den Palestinska myndigheten, men i realiteten av Hamas. Till skillnad från tidigare demonstrationer, har det nu också börjat kastas med granater. Netanyahu slår fast, att det inte bara är ett tomma hot. 

9 oktober – Iran vågar att hota Israel militärt


Spänningarna mellan Iran och Israel tilltar, och den här gången, är det en högtstående general, som hotar Israel och det judiska folket. Generalens hot är, att det snart inte kommer finnas annan möjlighet för judarna, än att fly ut i havet. Generalen menar samtidigt, att terrorgruppen Hizbollah, är tillräckligt starka, att besegra Israel. Uttalandet väcker rädsla, att vi står inför en stor militär konflikt mellan Israel och Iran. 

Frågan är, om vi kommer att få se ett reguljärt krig mellan dessa länder, innan GOG/Magog kriget utspelar sig. Utan att veta helt bestämt, så är min personliga tro, att vi inte kommer att se eller uppleva det. Jag tror, att nästa stora krig i Mellanöstern, är just GOG kriget, som Iran kommer att vara en del av. 

Källa: https://www.express.co.uk/news/world/1028235/World-War-3-Iran-destroy-Israel-Hezbollah-Revolutionary-Guards-Syria

3 oktober – Palestina, Egypten och Jordanien samarbetar

Trump har precis deklarerat, att en fredsplan ska bli presenterad inom 2-4 månader. I mellantiden så kan vi se, hur Abbas, Egypten och Jordanien samarbetar, för att lösa den ekonomiska krisen i Gazaremsan, och för att kväva spänningarna längs gränsen. Nästa steg – regional fred med Israel!

Källa:

https://www.timesofisrael.com/pm-hails-warming-ties-with-arab-states-egypt-efforts-to-quell-gaza-tensions/

14 kommentarer:

 1. Då får vi hoppas att det stämmer den gången, när det inte stämde förra gången och förra igen.Guds rika välsignelse önskar Niklas dig Mikael W.Plötsligt ramlar poletten ner när vi minst anar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas,
   Ja, precis. Allt kommer att få sin fullbordan, precis i den tid och på det sätt som Herren har bestämt. Mina "glasögon" som jag har på, är allt för begränsad till att se hela eller den fulla bilden. Herren har överblicket och kontrollerar allt i minsta detalj, så vi får vänta och se.

   Guds rika välsignelse, i väntan på Herrens tillkommelse.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Amen tack för att du delar information i denna sena tid GVD rikt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne,

   Jag önskar också dig Herrens nåd och välsignelse i denna väntans tid.

   Bruden, tillsammans med den helige Ande ropar kom!!

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Tack Mikael för att du så oförtröttligt delar vad som händer och sker. Du har en viktig uppgift! DHA hjälper dig att även i fortsättningen att kunna uppfatta vad som sker. Det händer så mycket hela tiden på alla områden som berör oss människor. Som troende är det viktigt att vara uppmärksam på vilken tid vi lever i. Jesus själv var noga med att beskriva sluttiden för att vi alla ska kunna vara beredda på uppbrottet. Dag och stund vet ingen utom vår Far, MEN tiden ska vi inte ta behöva ta miste på. Visst är det så att vi befinner oss på slutsträckan nu.Världshändelser och hela skapelsen vittnar om det! Låt ingen förblinda våra andliga ögon! Tänk vilket fantastiskt hopp vi har att uppmuntra varandra med: ”Jesus kommer snart!” Var välsignad i din uppgift Mikael!
  /Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Barbro, och tack för din uppmuntrande hälsning.

   Jag behöver verkligen vara ledd och inspirerad av den helige Ande, så att det blir det som Herren lägger på mitt hjärta som kommer ut. Herren har ett ord till sitt folk i dag, och han talar ömt men också skarpt till våra hjärtan. Han önskar att vi böjer våra hjärtan och lyssnar in hans röst och det han talar till församlingen.

   Låt oss fortsätta att uppmuntra och basunera ut om detta välsignade hopp - att vår frälsare mycket snart kommer tillbaka.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Jag tror precis likadant som du Mikael,Iran törs nog inte bränna upp sitt krut på ett eventuellt eget krig mot Israel nu och sen vara med i GOG/MAGOG kriget sen också några år senare.Att hota Israel vet man ju sedan tidigare att dom är duktiga på så det är ju ingen nyhet precis.Guds rika välsignelse Mikael, må herren fortsätta att använda dig i dit profetiska jobb med att berätta alla spännande nyheter/händelser om Israel och dom som hotar Israel mycket intressant att veta nu när det är så nära med herrens uppryckelse av de som tillhör honom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha för din uppmuntrande och välsignade hälsning. Israel har ju en särskild plats i det profetiska ordet, och genom att se på Israel och utvecklingen i Mellanöstern, får vi en forståelse av, vart i tiden vi är. Uppryckandet av Herrens församling är nära, och jag tror, att vi mycket snart ska församlas tillsammans med Herren i himlen. Guds rika välsignelse, nåd och kraft i ditt liv.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 5. Svar
  1. Tack broder,

   Jag önskar också dig Herrens rika välsignelse i denna väntans tid.

   Maranatha

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 6. Inget att hetsa upp sig på, det går alltid i vågor i den hörnan av Israel.Men tack ändå Mikael W.

  SvaraRadera
 7. Man kan ju undra hur antikrist kommer att gå tillväga när det falska fredsavtalet på 7 år ska undertecknas när parterna jämnt och ständigt håller på och beskjuter varandra med jämna mellanrum, det kommer ju helt klart att bli något slags påtvingat fredsavtal som skrivs under den dag det kommer att ske, frågan är ju bara när och vad antikrist kommer locka med/lura dom/hota dom/den med för att avtalet så småningom skrivs på trots att dom inte är och aldrig kommer att bli nöjda med avtalet tillsammans.Guds frid Mikael W.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Niklas, och tack för ditt inlägg.

   Det kan vist vara så, att det kan vara en påtvingat aftal, eller någon omständighet (exempelvis ett krig), som gör att arabländerna menar att ett avtal med Israel kommer att medföra stabilitet och ro i Mellanöstern. Jag tycker att det är intressant, att så många arabiska länder närmar sig Israel i ögonblicket. Vi har ju det saudiarabiska förslaget som kan vara det som Antikrist kommer använda som utgångspunkt. Israel kommer att säga ja till detta avtal, då det på pappret ser ut till att gynna dom, då det kanske följer handlelsavtal eller ett tempelbyggande med i köpet.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 8. Madeleine Dahlström12 februari 2019 kl. 08:49

  Jag hade en dröm 1995 där jag såg Stockholm legat bombat, jämnat med marken och jag frågade Herren om varför. "För att människorna vände mig ryggen och fick ta konsekvenserna av sina handlingar." Och många som kallade sig "kristna" låg utspridda. "De övergav den sunda läran och började tillbe andra gudar" svarade Herren mig när jag frågade om människor jag hade känt och såg ligga döda. Man ger sken av Gudsfruktan men vill inte vet av dess kraft. Jesus sade att vi skulle göra större gärningar än vad han gjorde då vi skulle ha Den Helige Ande. Helga eder ty imorgon ska Herren göra under bland oss. Tiden är ute för lek i församlingarna. Ingen vet när "den dagen kommer." Sluta fråga när och hur säger Herren. Håll era lampor brinnande och fortsätt göra gott. Håll fast vid den goda bekännelsen. Överge alla eländiga avgudar i landet. Se upp med hur ni fastar. Böj inte er huvuden och klä er inte i säck och aska. Gläd er över att ha era namn skrivna i Livets bok. Ni har jagat Profeterna och Apostlarna ur edra församlingar. De som jag Herren gett makt att rätta upp er i leden. Jag hämnas mina tjänare och tjänarinnor. Vänd om ifrån döda gärningar. Den som har öron höre vad anden säger till Församlingen, amen!

  SvaraRadera