fredag 14 december 2018

Kan vi tyda tidens tecken?Matt 16: 3 - ”Himlens utseende förstår ni att tyda, men tidernas tecken kan ni inte tyda.”

Genom att studera tidens tecken, kan vi bli vissa om, att vi lever i tidens avslutning. Det var Jesus själv, som bad oss om att vara uppmärksamma på det som händer runt omkring oss, så vi har möjlighet att tyda och få en förståelse av den tid vi lever i. Som jag har skrivit tidigare, så vet ingen människa helt precist när Herren väljer att komma tillbaka, men Herren vill att Guds folk ska känna tiden runtomkring.  

Vad är det då för tecken som är avgörande för att vi ska veta och känna den tid vi lever i? Svaret är, när det sker profetiska tecken som både uppfylls här och nu, men som också kan vara en föraning till det som kommer att uppfyllas under eller efter vedermödans tid, så vet vi att tiden är när.  

Tidens fastsätts

Matt 24: 32-34 - Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren. Jag säger er sanningen: Det här släktet ska inte förgå förrän allt detta sker.

Bara ett par exempel på profetior som kan fastställa och ge en indikation på den tid vi lever i, är först och främst den generation som såg Israel, fikonträdet, spricka ut. Löftet är, att den generation som såg Israel pånyttfödas, inte kommer utdö, men får lov till att se ändetidens profetiska löften uppfyllas. Det är i år 70 år sedan Israel blev en nation, och om en generation är mellan 70 och 80 år, så betyder det, att vi lever i tiden.

Upp 13:16 – Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.

Uppenbarelseboken talar om vilddjurets märke, där alla människor kommer att tvingas märkas för att kunna handla. I dag har nästan 5000 svenskar redan fått ett chipimplantat i handen, och vi är med stora steg på väg mot det system vi vet kommer finnas till i vedermödans tid.

Joel 2:28 - Och det ska ske därefter att jag utgjuter min Ande över allt kött. Era söner och era döttrar ska profetera, era gamla ska ha drömmar, och era unga ska se syner.

I dag upplever tusentals människor syner, drömmar och visioner som vittnar om Herrens återkomst. Joel profeterade, att i den sista tiden skulle den generation som lever, vara genomsyrad av tilltal från himmelens Gud, där Herrens vittnesbörd genom Guds barn skulle vara ett tecken.  

Men vi kan också ta ett axplock av det som händer i dag, för att peka på vår frälsare och Herres dyrbara återkomst:

Historiens näst största Ebola utbrott

Vi upplever just nu ett utbrott i Kongo, som är det näst största i historien, där över 400 tillfällen har rapporterats. Det största utbrottet skedde i Västafrika i 2014, där över 11 000 människor dog.  


Rykten om krig

Rykten och rädslan för en konfrontation mellan USA och Iran stiger.  Det är USA som ger uttryck för, att dom misstänker Iran för att planlägga ett ”massivt regionalt krig” i Mellanöstern. 


Extremt väder

Det extrema och kaotiska väder som vi upplever runt om i världen, ser bara ut att fortsätta. Just nu är det Asien som upplever extrem kyla, där bland annat Kina har upplevt köldrekord här i december månad.


Ekonomisk krasch

Det är IMF, eller internationella valutafonden, som nu varnar för att det är mörka moln på den ekonomiska himlen. Organisationen uttalar sig, att världen inte är förberedd på ytterligare en kris, och att vi borde vara bekymrade över amerikanska centralbankens möjlighet för att handla och ta åtgärdande vid en ny kris.  


Avslutning

Ser vi tidens avslutning och dessas profetiska händelser som en kommande katastrof för Guds folk, eller är vår utgångspunkt att Herren kommer att frälsa sitt folk från den kommande vredesdomen? Identifierar vi oss med jordens kungar och befälhavare i upp kap 6, som kommer att gömma sig i hålor och bland bergens klippor när Guds domar drar över jorden, eller är vi trygga vid, att Guds folk kommer att vara undangömda och bevarade i tryggt förvar när det sker? Förbereder vi oss på förföljelse och slaveri under Antikrist regim, eller är vi säkra i vår tro, på att vi tillhör skaran i himlen han kommer att häda och förbanna? Det är avgörande, om vi ser den tid som ligger framför som en prövningens tid för Guds folk, eller om det är tecken på att vårt saliga hopp är när. Jag hoppas och ber, att var och en av er, känner glädje, trygghet och välsignelse i vårt dyrbara hopp, väl vetande att Herren är på väg för att frälsa oss, just från den kommande vreden.

Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. Hänger på den: " Jag hoppas och ber, att var och en av er, känner glädje, trygghet och välsignelse i vårt dyrbara hopp, väl vetande att Herren är på väg för att frälsa oss, just från den kommande vreden." I Herren Jesu Kristi namn. Amen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vilket underbart hopp att hålla fast i. Jag önskar dig Herrens rika och underbara nåd, kraft och välsignelse .

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Tack kära broder! Detsamma önskar jag Dig och Din familj! Tack återigen för Ditt idoga arbete! Med önskningar om God Helg och ett helt fantastiskt Nytt År! /Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Heléne,

   Tack för din uppmuntrande hälsning.

   Jag önskar också dig en fridfull jul, och ett välsignat nytt år.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera