söndag 8 augusti 2021

Vi lever i tiden för uppryckandet!

 


När man tittar ut över bloggvärlden, så får det här året väldigt mycket uppmärksamhet. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på allt vad som pågår just nu. Men Guds folk ska också ha en kännedom om själva tiden runt omkring Herrens komma, och förväntningarna stärks, då vi upplever flera saker som peker på Jesu snara återkomst. 

När vi ser på det sätt som Herren tidigare har verkat på genom historien, ser det ut som att Herren inte gör någonting slumpmässigt, men att allt som sker, sker på själva dagen, i rätt bestämd ordning och på rätt sätt. Bara en allvetande Gud kunde till exempel förutse och arrangera ett exakt uppfyllande av profetian i Daniels i 9:25, då Jesus precis på dagen red in i Jerusalem, på Palmsöndagen den 6 april 32.e.Kr. Det var ett påbud som kom genom Artaxerxes, att Jerusalem skulle byggas upp. Exakt på dagen avslutades och fullbordade Herren den 69:e vecken, då han red in i Jerusalem.

Den 80 åriga profetian

Psaltaren 90:10 - Vårt liv varar sjuttio år, eller åttio om krafterna räcker.

Jag nämner ibland tal som verkar ha betydning för Herren, där vi ser genomgående mönster som Herren arbetar med och utifrån. Jag har tidigare pekat på tal som eksempelvis 7, 40 och 120. Men också talet 80 verkar vara viktigt för Herren, och kan vara en indikation på det sätt Herren arbetar, men som också kan peka på år 2021 som något helt särskilt.

Vi vet redan att en biblisk generation varar mellan 70 och 80 år (Ps 90:10)

Men talet 80 går igenom på flera andra ställen i bibeln – Moses var exempelvis 80 år när han blev skickad till Egypten för att profetera mot Farao och befria israel barn. Josef regerade i Egypten i 80 år, innan han dog när han var 110 år. Den judiska traditionen säger samtidigt, att Boas var 80 år när han som en förebild på Kristus, tog sig en hednisk brud, för att därefter leva i ytterligare 40 år till han var 120 år. Det betöd att en hednisk kvinna fick del i det messianska hoppet! Jesus blev på samma sätt skickad till den här världen, för att gifta sig med en hednisk brud i det 80 jubileet (!) (80x50=4000 år). Dom tre kungarna Saul, David och Salomon regerade i 40 år var, så dom tillsammans hade ett styre på exakt 120 år. Vi ser därmed att talen 40, 80 och 120 är något som är genomgående för Herren.

Adam och löfteslandet

Adam föddes i det 1 jubileet och Noa sändes i det 8 jubileet, där talet 8 står för en ny början. Det var i det 9 jubileet att syndafloden kom, då talet 9 står för dom och vedermöda. Från Adam till Moses är det 49 jubileer, och precis i det 9 året (står för dom) i det 49 jubileet, är där att Herren säger att det ska vara ytterligare 40 år innan judarna kan komma ind i löfteslandet. Det betyder att från det tidspunkt att Adam förvisas ut ur Eden, och till dess att Israel kommer tillbaka till löfteslandet, går det exakt på dagen 50 jubileer (50x50=2500 år)! Herren är helt fantastisk i sin precision!

Josef – en bild på uppryckande och vedermöda?

Som jag skriv tidigare, så var Josef prins i Egypten i hela 80 år, innan han dog då han var 110 år. Men en intressant detalj är, att Josef stod inför Farao som 30-årig, då han profeterade om 7 feta och 7 magra år (dom/vedermöda) som väntade. Josef var med andra ord 37 år när dom feta åren var över och de magra åren skulle börja. Från Josefs ålder på 37 år, regerar han i ytterligare 73 år innan han dör. Det betyder att i det år då vedermödan började i Egypten (de magra åren), var det 73 år kvar av hans regeringstid.

Israel som nation i dag är just precis 73 år (!) (2021-1948). Det betyder att om Guds församling upprycks i 2021, så kommer Herren tillbaka till Israel, till sin brud, exakt 7 år senare, för att äkta henne i det precis 80 året. Men det betyder också, att precis som Egypten, står Israel innan dess inför 7 magra år och vedermöda.

Avslutning

Det här var ett lite annorlunda inlägg, men bara för att visa på Herrens perfektion i allt var han gör. Han skapade allt perfekt. Hans kärlek till oss är perfekt, och den plan som är lagd sedan urminnes tider är också fullständigt fullkomlig och perfekt. Inget Herren gör är tillfälligt. Men det som gör det svårt för oss, Herrens barn, är att se den röda tråden och se på det sätt arbetar och utför sitt verk.

Men vi lever i tiden! Tidens tecken pekar på det, tecken i himlen pekar på det och Guds kalender pekar på det. Det ger mig hopp och tro att vi lever i den tid då Herren mycket snart kommer att hämta sitt folk.

Han längtar efter sin hedniska brud, och han längtar efter att hans kropp ska samlas och förenas. Vi är ett med Herren och är en del av hans kropp. Vilken hemlighet och vilken underbar nåd. Var uppmuntrade i att vi lever i tiden, och att vi mycket snart kommer att få vara hos Herren.

Guds rika välsignelse

Mikael

25 kommentarer:

 1. Ja det är något alldeles fantastiskt som väntar oss kristna bröder och systrar som har våra hjärtan hos herren vars hjärtan vår far bor i något som vi aldrig har kunnat drömma om i vår vildaste fantasi det har herren gjort i ordning till oss alla som förtröstar på honom, amen halleluja Jesus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Segraren!

   1 Kor 2:9 - Vad ögat inte sett och örat inte hört och människans hjärta inte anat, det har Gud berett åt dem som älskar honom!!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 2. Hej alla ni! Äntligen är bloggen igång och kommentarsfältet öppet igen. För ett tag sen så vaknade av en dröm om uppryckandet (med en enorm kraft av den helige anden, det kändes som elektricitet i hela rummet). Efteråt upptäckte jag att detta fenomen fullkomligt exploderat runt i hela världen senaste året! Hela Youtube är översvämmat av videos där folk vittnar om drömmar om uppryckandet/tidens slut/Jesu återkomst. Både bland unga, gamla, till och med småbarn och okristna (!). Det är bara söka på tex Rapture dream och bläddra, jag tycker alla kommentarer är minst lika häftiga att läsa. (Min fru vaknade häromnatten upp av att hon trodde en ängel skulle hämta henne, och hon tror inte ens på uppryckandet). Detta känns tydligt kopplat till detta bibelstycket:

  Apostlagärningarna 2:17-21 SFB98

  " Och det skall ske i de sista dagarna, säger Gud: Jag skall utgjuta av min Ande över allt kött. Era söner och era döttrar skall profetera, era unga män skall se syner, och era gamla män skall ha drömmar. " "Ja, över mina tjänare och tjänarinnor skall jag i de dagarna utgjuta av min Ande, och de skall profetera." "Jag skall låta under synas uppe på himlen och tecken nere på jorden, blod, eld och rök." "Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan Herrens dag kommer, den stora och härliga." "Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst."

  Avslutningsvis har jag känt på ett konstigt sätt senaste kvartalet, som att det ligger nått i luften, som ett andligt tryck, att nånting stort är nära, lugnet före stormen. Svårt att förklara. Kort efter denna känsla börjat i mig upptäckte jag ju alla dessa Youtubefilmer och såg bland kommentarerna att det fanns mååånga som kände på exakt samma sätt! Alla dessa pusselbitar GÅR ju bara inte att bortförklara.

  Kom Jesus - Vi längtar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Sparven

   Halleluja!

   Stort tack för att du delar detta mycket uppmuntrande vittnesbörd. Vilken fantastisk upplevelse Herren gav både dig och din fru. Jag tror inte något av det är tillfälligheter, men att er upplevelse, tillsammans med alla andra från vittnesbörd från hela världen vittnar om att Jesus mycket snart kommer tillbaka.

   Det är precis på det sättet, att Guds Ande utgjuts och profetians Ande kommer över "söner och döttrar".

   Vi lever i tiden där vi upplever "lugnet före stormen", och det ögonblick där vi avvaktar och bidar Herrens mäktiga förvandlande basunljud.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 3. Amen, amen tack för
  allt du delar All välsignelse över dig i Herren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne.

   Jag önskar också dig Herrens underbara nåd, kraft och välsignelse.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 4. Guds frid Mikael och ni andra! Titta på detta mycket viktiga och intressanta program om vaccinet! Snart kommer man inte släppas in i kyrkan om man är ovaccinerad! https://swebbtv.se/w/5660b284-d353-49c9-b83a-d0fca0957f8b

  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sluta, fördärva inte denna blogg "också", hoppas att Mikael stänger rätt så att inte alla drabbas.

   Radera
  2. Anonym: På vilket sätt har jag fördärvat Mikaels blogg? /Sofia

   Radera
 5. Jag ber till dig gud skydda denna bloggen mot ovänskap och osämja som tydligen lätt får fotfäste på sidor där folk kan kommentera varandra har upptäckt samma problem på andra ställen, jesus släck hatets och osämjans brand oss kristna imellan gud och låt din kärlek och frid få lysa igenom hos oss alla som skriver här på denna bloggen så ingen osämja eller bråk oss kristna imellan uppstår, denna bloggen är värdefull och extra värdefull i dessa tider när det händer så mycket spännande runt om i världen,underbare Jesus skydda denna bloggen mot satans förstörelse lusta, du Jesus har vunnit segern och kommer att vinna denna segern också mot satan.

  SvaraRadera
 6. Hej! Alla vänner,har lyssnat på en pastor från Hawaii i ett par år.Han heter Jd Farag har varje söndag Bible prophecy updates , han är mkt skeptisk till vaccinet mot covid . Lyssna gärna på han Fredrik och ni andra vi kanske blir lurade av den så kallade Eliten

  SvaraRadera
 7. Till Fredrik Fredriksson,

  Jag har valt att ta bort dina kommentarer, då jag inte upplever att det du skriver är i kärlek och försiktighet. Du kanske menar att du har en agenda, men så är ett bra förslag att starta din egen blogg där du kan få luft för dina tankar.

  Vi kan vara oeniga i förhållande till tidspunkt för uppryckande, vaccinet eller något helt trejde. Men det finns inte plats för någon otrevlig ton, så därför blir liknande inlägg borttagna framöver.

  Hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Investera sex timmar av din tid och lyssna på vad som är vilddjurets märke! Det gäller ditt liv och din själ! Frankrike med flera länder har infört covidpasset! Du får inte gå på matrestaurang eller andra inomhusaktiviteter om du inte har vaccinerat dig med det hemska vaccinet mot covid-19! Likadant sker nu i New York och Washington där våra bröder och systrar tvingas flytta ifrån dessa städer! Be för våra bröder och systrar! Läste i Dagen att det kan komma bli vaccinpass i kyrkan!

  https://bit.ly/3iI9QpZ

  Majoriteten av präster och pastorer i Sverige är fega och tar inte strid! Det finns kyrkor som används som vaccincentraler! Jag instämmer med Fredrik att vilddjurets märke är vaccinet mot covid-19! Lyssna även på Lars Bern som säger att vaccinerna mot covid-19 är totalt verkningslösa! Dela länken till alla era vänner och ni känner! Förbered er genom bön men även mentalt och praktiskt för den tid vi nu lever i! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan!
   Vad tänker du/ni är risken med vaccinet om det nu skulle vara vilddjurets märke? För jag hör vissa som är inne på att frälsningen skulle gå förlorad men det tänket jag bibeln är väldigt tydligt med att det bara finns en väg till Gud och det är genom Jesus verk på korset som betalade hela priset, oavsett synd eller vacciner :)?

   Kramar!

   Radera
  2. Hej Sparven!

   Jag vill till att börja med säga att jag och Fredrik inte är samma person om nu någon skulle tro det! Ja! Det finns bara en väg till Gud Fadern och det är genom Hans Son HERREN JESUS KRISTUS som också är Gud!

   Du skriver sedan om vaccinet mot covid-19 är vilddjurets märke att man ändå kan ta det! Läs Uppenbarelseboken 14:9-11 där Gud varnar för att ta vilddjurets märke och vilka hemska konsekvenser det blir för de som inte lyder! Läs även vers 12 från samma kapitel att det gäller att hava ståndaktighet, för dem som hålla Guds bud och bevara tron på Jesus.

   Se gärna även videon som jag länkat till genom sökfältet på Duckduckgo och investera sex timmar av din tid vilket alla kristna borde ha tid till!

   Guds frid

   Radera
 9. För att se videon från mitt förra inlägg måste ni gå genom Duckduckgo och skriva in webbadressen i sökfältet! Videon är genom Rumble då YouTube plockar bort allting som kritiserar och lägger fram fakta om vaccinet mot covid-19! Många kristna tvingas idag att lägga upp videor på Rumble, som jag tror fler och fler kristna har uppmärksammat!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt att du dyker upp när Fredrik Fredriksson försvinner det blir som på apg29

   Radera
  2. Man kan tycka så, men jag och Fredrik är inte samma person och jag säger det inte fler gånger!
   Jag dök upp för att ge Fredrik, som är min broder stöd i detta mycket allvarliga ämne där tystnaden och motståndet till det som sker är nästan total inom kristenheten i Sverige! Vi har idag ett större motstånd mot det hemska vaccinet mot covid-19 och covidpasset och vaksamhet bland icke kristna jämfört med kristna vilket är oerhört allvarligt och mycket förvånansvärt! Vad värre är är att majoriteten av präster och pastorer dansar efter vilddjursrikets kommando och följer det som en hund som följer sin husbonde!

   Det verkar dock som att hälften av kristna inte gör det tack och lov! Det är oerhört viktigt att sanningen kommer fram vad som nu börjar ske runtom i hela världen med covidpasset som är ett apartheidsystem och en diktatur! Efter vad jag har läst har kyrkan inte ens diskuterat covidpasset! Vidare om du läser noggrannare där hans namn är kvar heter Fredrik inte Fredriksson i efternamn utan Eriksson! Rätt ska vara rätt vilket jag tror du också tycker! Den som har öron höre och den som har ögon ser! Det är upp till var och en att tro på det jag och Fredrik säger, men allt skall prövas! Därför har jag lagt en länk tidigare där alla kristna borde ta sig tid att se den videon!

   Du skriver att det blir som på Apg29 och du bör förtydliga dig vad du menar med det och ditt syfte med ett sådant uttalande!

   Radera
  3. Jag skrev inte namnet jag kopierade in det.

   Hoppas Mikael förstår att du predikar ett annat evangelium.

   Tror inte att vaccinet är märket, möjligen passet, som du inte behöver utnyttja, jag själv är ovaccinerad, men hoppas och tror på uppfyllelsen av löftet i 1thess 4:16-17/1thess 1:10.
   Vill inte sabotera denna blogg, sedan får Mikael ta vid

   Radera
  4. Du svarade inte på min fråga efter ditt märkliga påstående i det förra inlägget! Tror mig nu känna igen dig från Apg29 där du hela tiden kom med anklagelser mot mig utan stöd ifrån Bibeln och där du inte någon gång kunde bemöta mig utifrån vad Bibeln säger! Nu kommer du återigen med ett lögnaktigt påstående att jag skulle predika ett annat evangelium! Då skall du lägga fram inför alla på vilket sätt jag skulle predika ett annat evangelium! HERREN JESUS KRISTUS har hört och sett vilken anklagelse du kommer mot mig!

   Jag är inte ute efter att sabotera någon blogg men ditt uttalande och grova anklagelse mot mig borde få Mikael och alla andra på denna blogg att reagera och undra vad ditt syfte är!

   I Frankrike där det nu införts tvångsvaccinering liksom flera länder måste de använda covidpasset för att gå på matrestaurang och andra inomhusaktiviteter! Det är en tidsfråga innan det sker överallt i Europa och hela världen! I New York är det likadant och det pågår liknande saker i Washington! Det är därför kristna som har förstått vad det handlar om flyttar nu därifrån! För att få covidpasset och gå på matrestaurang och andra inomhusaktiviteter måste de vaccineras! Därför är det hemska vaccinet mot covid-19 vilddjurets märke! Passet är det medel som de använder men utan vaccinet får de inget covidpass! Vaccinet mot covid-19 är inget vanligt vaccin utan ett mRNA-vaccin som förändrar ditt dna sakta men säkert! Det är klokt av dig att inte ha vaccinerat dig med detta hemska vaccin liksom alla andra som säger nej till det hemska vaccinet mot covid-19!

   Radera
 10. Det kan knappast handla om omsorg och kärlek till kristna syskon som detta hat saboterar alla evangeliskt kristna bloggar, nu är jag säker Jesus kommer mycket snart.

  SvaraRadera
 11. Guds frid till er alla. Jag måste faktiskt instämma i det Fredrik skriver. Det är ingen tvekan om att vi nu otroligt snabbt har hamnat i just det som Bibeln har varnat för, nämligen Antikrists märke som alla till slut tvingas ta för att överleva rent ut sagt. Det är otroligt skrämmande hur fort det har gått mot detta men nu befinner vi oss plötsligt där. Och det skrämmer mig något oerhört. För plötsligt känner man att man måste börja fundera på hur man ska lyckas klara livsförsörjningen trots att man lever som en mönstermedborgare i övrigt. Jag instämmer också in i tron att alla, oavsett om man är kristen eller ej kommer tvingas möta vedermödan tyvärr. Vet inte varför, men jag har länge haft en stark känsla av att så kommer det bli. Ungefär som att alla då levande människor skall tvingas genomleva detta så att Herren sen väljer ut vilka som är värdiga att få ryckas upp till Honom. Vet inte hur jag ska förklara det bättre. För egen personlig del vet jag att det blir så. Jag blir kvar här för att delta i det tredje världskriget tyvärr. I en vision Herren gav mig för ett par år sedan ledde jag en här i ett markstridsslag någonstans här i Sverige. Det är min lott. Men för er andras skull hoppas jag att jag har fel. Det jag önskar mest av allt just nu är att Svenska kyrkan gjorde högljutt motstånd mot dessa aldrig tidigare skådat inskränkningar i vår frihet som just nu sker.

  Gud bevare er och vare er nådiga mina bröder och systrar. Amen

  Hälsningar Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Björn!
   Tack för ditt inlägg här den 13/8.
   Jag håller med dig i det du skriver,känner också att det går ett svärd igenom världen idag,där vi delas in vaccinerade mot ovaccinerade.Instämmer vad du skrev om att Svenska Kyrkan är tyst,men det gäller alla,Frikyrkor,Pastorer,Präster,Politiker.
   Skulle önska att alla ropade ut som denne Ortodoxa Biskop gör,skickar en länk.
   https://www.bitchute.com/video/NOgXe6smUW26/
   Guds frid vare med dig

   Radera
 12. Vad räknas som mycket snart i din värld Mikael? För mig är mycket snart veckor eller kanske högst någon månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   När jag ser och upplever dessa överväldigande tecken som sker just nu, både i himlen och på jorden, så är min tro liksom din, att tiden är mycket kort. Så min personliga tro är att uppryckandet är närmare än vi tror och är nästa stora händelse på Guds profetiska tidslinje.

   Men även om allt är verkligen gott fort det sista året, kan jag ändå se att sedan jag började skåda efter tidens tecken för en del år sedan, så har Herren tiden i sin hand och inte allt utvecklar sig så snabbt eller på det sätt man förväntar. Om någon hade sagt i 2015 att vi fortfarande var här i 2021, så hade jag nog tvivlat på det. På sätta sätt tivlar jag i dag att vi är här om ytterligare 5 år.

   På andra sidan så vet vi mer i dag, och vissa sakar har blivit mer uppenbara och det verkar som att Herren visar och lägger pusselbitaran allt eftersom.

   När du skriver veckor eller högst någon månad, så säger det Amen i mitt hjärta och jag hoppas och tror att vi är framme väldigt snart. Men hela perioden från och med nu och fram till vårhögtiderna i 2022 är väldigt spännande.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera