söndag 15 augusti 2021

En extrem tid i exceptionella omständigheter

 


Kära Vänner,

”Avslutningsvis har jag känt på ett konstigt sätt senaste kvartalet, som att det ligger nått i luften, som ett andligt tryck, att nånting stort är nära, lugnet före stormen. Svårt att förklara.(citat från Sparven - kommentar från sista inlägg)

När man tittar ut över världen, så har man upplevelsen av att man hoppas på, att man någon gång och inom en snar framtid, ska kunna gå tillbaka till det som kan beskrivas som en ”normal och stabil vardag”. Men verkligheten är desvärre en helt annan!

Stigande vaccinationskrav

På trots av vaccinationer og restriktioner, så fortsätter corona-viruset att utveckla sig och presentera sig i nya varianter. Flera stora företag som Facebook och Google inför tvångsvaccination för sina ansatta. USA, Frankrike, Australien, Storbrittanien, Grekland och Italien är exempel på länder där covid-19 vaccin nu krävs för att få jobba inom vård och omsorg. Andra länder välger att gå längre. I exempelvis Fiji och Saudiarabien gäller vaccinationskravet för alla som helt enkelt vill ha en arbetsplats att gå till.

Israel och Iran

FN:s säkerhetsråd har sedan 2006 antagit ett antal resolutioner för att få Iran till att sluta anrika uran för spridning av kärnmaterial. I 2015 enades Iran och EU om en gemensam övergripande handlingsplan. På trots av det, så är vi närmare ett krig mellan Israel/USA och Iran än någonsin. Israel har starka mistankar om att Iran är väldigt nära att utveckla kärnvapen och är övertygade om att de måste slå till nu. På trots av förhandlingar under många år, så är vi nära ett nytt krig i Mellanöstern.

Torka och bränder

Första gången vi upplevde ordet ”sustainability” (hållbarhet och resursanvändning) var i 1987 i den berömda Brundtland Report, som flera länder från FN hade utarbetat. Det är sedan utvecklat FN:s ”Agenda 2030” som innehåller globala mål för att skydda planeten och dess naturresurser. Vi återanvänder som aldrig förr och det sociala ansvaret stiger hos många företag. Men på trots av det, så har vi en planet som aldrig har varit varmare eller mått dåligare. Det har registrerats ett flertal värmerekord de senaste åren, och torka och eldsvådor har blivit vardag. Vi kommer fortfarande i håg de våldsamma skogsbränderna i Australien i 2020, som blev klassad som ett ”katastrofalt hot”. Just nu är det Grekland som brinner, och det är inte mindre än 80 bränder på en gång. Tidningarna beskriver situationen i Grekland som ”apokalyptiska bränder”. Samtidigt upplever Californien i USA en historisk torka just nu. En torka som kommer att påverka hela USA matindustri, då Californien leverer en stor del av den amerikanska maten.

Den här världen går mot sitt slut

1 Kor 7:29 - Men det säger jag, bröder: Tiden är kort. Nu måste även de som har hustru leva som om de inte hade det, 30 och de som gråter som om de inte grät, de som är glada som om de inte var det, de som köper något som om de inte fick behålla det, 31 och de som brukar den här världen som om de inte brukade den. Den här världens ordning går nämligen mot sin undergångoch jag vill att ni ska vara fria från bekymmer.

När jag påstår att den här världen går mot sitt slut, så är det inte jag som säger det, men Herrens eget ord. Herren varnar för att ”Tiden är kort, och den här världens ordning går mot sitt slut”.

Redan i 2018, där en samlad redogörelse av livet på jorden blev presenterad, varnade en rad av världens ledande forskare och slog alarm. En rapport som beskrev människan och vilda djurs livsvillkor i dag och i framtiden. Konklusionen blev, att framtidiga generationer kommer att uppleva stora utmaningar med basala livsvillkår som mat, rent vatten och ett stabilt klimat, om det inte sker drastiska förändringar. Det har blivit framlagt en ny rapport som släpptes i går, som inte pekar på några förbättringar. Den visar bland annat att grönlandsisen smälter fortare än vi kunde ana, på grund av den globala uppvärmningsnivån. Det inkluderar också förändringar i nederbördsmönstren, förandringar i havet och stigande vatten i kustområden. Rapporten skriver att den återspeglar ”extraordinära ansträngningar under exceptionella omständigheter”.

Avslutning

I starten citerar jag ett inlägg från Sparven, där han skriver följande: -Avslutningsvis har jag känt på ett konstigt sätt senaste kvartalet, som att det ligger nått i luften, som ett andligt tryck, att nånting stort är nära, lugnet före stormen. Svårt att förklara.

Det beskriver den situation vi lever i väldigt bra. Vi är så nära tidens avslutning, där födslovåndor snart kommer att ersättas med Guds domar genom sigill, basuner och vredesdomar. Den andliga klockan står på ett minut i tolv, och det vi upplever just nu är precis ”lugnet före stormen”. På himlen kan vi se mörka tjocka moln ta form, som drar upp till ett och ett andligt oväder. Men mitt i denna mörka himmel, kan vi ana en strimma ljus på himlen. De mörka tjocka molnen måste ge vika för ljuset som är på väg – det eviga underbara ljuset, som har evigt liv med till sina barn. Herren kommer för att ta med oss till sitt rike av ljus, där det inte finns plats för mörker eller ondska.

Jesus kommer snart!

23 kommentarer:

 1. Amen halleluja Jesus, ja vi längtar rikligen efter att du Jesus ska få klartecken från gud att hämta hem din församling, det verkligen drar ihop sig nu inom alla områden ska vi tex få en ny flykting kris till Sverige som ALLAH 2015<>ALLAH2021 när en massa muslimer ISLAM dyrkare invandrar Europa vs lilla Sverige med sin urusla ekonomi sedan förra invasionen av muslimer ja bara vår far i himlen vet hur det kommer att gå, för även dom kommer att kräva både det ena och det andra, vi har det redan stökigt i landet och det lär inte bli mindre av den varan om ännu fler kommer hit.

  SvaraRadera
 2. En ny flyktingkris kan eventuellt vänta runt knuten hur har S.L. tänkt att hantera den? Ja det finns gott om frågor som var och en undrar över hur de ska lösas, jag överlåter helt enkelt det till min far, han har lösningen på allt nu lugnet innan stormen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Segrarren för dina kommentarer.

   Ja, man blir bekymrad med tanke på utvecklingen i Afganistan, och tänker på om och hur det kan påverka den redan spännda situationen i Mellanöstern. Afganisatan ligger i Centralasien, men räknas ibland till Mellanöstern.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Ja Amen JESUS kommer snart Värden blir bara värre All välsignelse till dig broder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne,

   Ja, det er verkligen uppenbart att den här tiden och den här världsordningen går mot sin upplösning. Men vårt hopp står till Herren, och han kommer mycket snart att frälsa och rädda oss från den kommande vredens tid.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Guds frid Syskon,

  Om ni upplever att era inlägg inte blir publicerade med det samma, så är det för att jag har infört förhandsmoderering på alla inlägg. Hoppas att ni har tålamod med att det tar lite längre tid än normalt innan inägget blir synligt.

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Tack för det svaret broder då har jag förklaringen, hur lång blir vänte tiden numera framöver? Innan det man skrivit blir publicerat? Guds Frid Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud frid Segraren,

   Det blir publicerat så snart jag har varit inne och läst och godkänt det. Så ibland kan det gå fortare än andra gånger, så det är väl min egen begränsning som kommer i vägen. Men jag lover att godkänna så snabbt jag kan. Jag hoppas att det medverkar till att inlägg som inte bygger upp, inte får lov till att komma igenom.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 6. Påven skrev nu idag 16/8 att han tycker att ta vaccinsprutan är en kärlekshandling att alla ska ställa upp på det och ta den, det säger allt vem Påven är en anhängare och förespråkare för och att den där vaccinsprutan oavsett märke inte är något som någon ska ska använda någongång, Påvens uttalande säger allting om de där vaccin/giftsprutorna och deras innehåll och vad syftet med dessa vaccinsprutor är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Segraren,

   Påven, som jag tror kommer att leda skökokyrkan i vedermödan, kommer att göra det samma då. Den kommer att samarbeta med Antikrist och den falske profeten, och kommer att promovera vilddjurets märke och kommer att uppmana människor att ta emot märket. Men 3,5 år in i vedermödan, blir till och med Antikrist trött på skökan och fråntar denne sin makt.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 7. Underbart att du införde förhandsmodereringen så din blogg nu blev det som vi hade förr i tiden, det behövdes tydligen i dagens tider, så alla de som inte hade något uppbyggande att ge som mest sökte efter konfrontation de fick helt enkelt ändra på sig eller starta sin egna blogg, tack Mikael för att du räddade denna bloggen.

  SvaraRadera
 8. Vi behöver verkligen be för att inte några fler trillar dit på gift injektionen som troligen har koppling till vilddjurets märke!

  Amen bröder systrar

  Bengt

  SvaraRadera
 9. Knappt 8 veckor återstår innan Iran eventuellt kan ha sin första atombomb klar, frågan är om Israel vågar vänta in de 8 veckorna innan de själva måste slå till? Eller har Israel extra reserv veckor att använda sig av?? USA har ju fullt upp med Afghanistan nu så någon hjälp av dem kan de inte räkna med dessutom har ju USA:s nuvarande president försökt att hjälpa Iran att sy ihop avtalet som Trump avslutade.Så mötet mellan Israels premiärminister och USA:s president kan bli avgörande för hur Israel tänker att göra inom kort.

  Guds Frid och Herrens Rika Välsignelse

  SvaraRadera
 10. Hur talibanernas erövring av Afghanistan kan vara ett Messianskt tecken!

  https://bit.ly/3sIjPPl

  Rent historiskt finns det källor som visar att talibanerna tillhör Israels tio förlorade stammar! Vare sig Ryssland eller USA har kunnat besegra talibanerna! Det sägs att talibanerna kommer hjälpa Israel i ändens tid! Outgrundliga äro HERRENS vägar!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Israelvänlig.

   Tack för att du delade denna mycket intressanta länk.

   Väldigt spänande att det som sker kan vara ett Messianskt tecken, där telibaner kan vara en del av Israel.

   Mycket spännande tider!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Jag tänker samtidigt att det är något som kan vara utgångspunkt i nästa kommande inlägg!

   God bless

   Radera
  3. Guds frid Mikael!

   Tack för din kommentar! Ja! Det är mycket som händer och verkar accelerera allt snabbare! Israel är en ögonsten i Guds ögon och vi kristna är grenar av stammen!

   Jag har tidigare varit i Israel och man känner verkligen historiens vingslag och Guds närvaro extra starkt i den heliga staden Jerusalem! Att stå vid Klagomuren och be tillsammans med andra kristna och judar är speciellt! Vid ett tillfälle satt jag tillsammans med judar och sjöng och bad och Jehovas närvaro var påtaglig som var helt underbart!

   De Messiastroende, som tror att HERREN JESUS KRISTUS är Guds Son och GUD ökar i Israel och vi kristna ska fortsätta be och arbeta för detta!

   HAN är Alfa och Omega! Den förste och den siste och HAN kommer snart tillbaka för att upprätta sitt rike!😊 Halleluja! Guds rika välsignelse!

   Shalom

   Radera
  4. Guds frid Israelvänlig.

   Tack för att du delar detta välsignade vittnesbörd.

   Vi fortsätter att välsigna Israel och Guds egendomsfolk, och vi vet att Herren en dag, kommer att uppfylla varje enskilt löfte till det judiska folket. Och som du säger, han kommer mycket snart tillbaka för att upprätta sitt efterlovade rike här på jorden.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 11. Det talas nu om vaccinationskrav i hela USA! Får återkomma om detta när det blir offentligt! Om det är fakta bakom måste ovaccinerade kristna i USA antingen flytta ifrån USA, vara beredda att hamna i fängelse eller fly ut i vildmarken!

  Vi ber för våra bröder och systrar att vara ståndaktiga genom att säga nej till det hemska vaccinet mot covid-19 som är vilddjurets märke! Om detta nu är fakta kommer det med stor sannolikhet mycket snart bli likadant i hela världen! Den som är uthållig intill änden blir frälst! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera
 12. FDA som är USA:s livsmedels och läkemedelsmyndighet har godkänt det hemska vaccinet mot covid-19! Biden säger att alla ska ta detta vaccin och säger till alla arbetsgivare att anställda måste ta detta vaccin!

  https://bit.ly/3BdgLhn

  Konsekvensen blir att de som inte tar det blir av med sina jobb! I Frankrike genom Macrons beslut får inte ovaccinerade handla mat i varuhus! Det hemska vaccinet mot covid-19 är vilddjurets märke!

  Vi fortsätter be för kristna medborgare i USA och i Frankrike och i de länder och områden vars medborgare som är ovaccinerade att Gud ger de en väg ut! Att Gud ger de styrka och kraft att säga nej till vilddjurets märke! Kristna kommer flytta ifrån USA och Frankrike och andra länder och områden, hamna i fängelse eller fly ut i vildmarken! Kristna kommer organisera sig och hjälpa varandra under denna svåra tid!

  Jag tror personligen också att det som hände under Gamla Testamentet där Israels barn fick mat från himmelen genom Gud kommer att hända igen! Vår Gud är trofast och HAN kommer aldrig överge oss ty HAN är med oss alla dagar intill tidens ände! Den som håller ut till änden blir frälst! HERREN JESUS KRISTUS kommer snart tillbaka! Amen

  Guds frid

  SvaraRadera
 13. Jag får inte ihop att Talibaner kan vara en del av Israel när Talibanerna som har sin tro i Islam och dyrkar Allah mördar alla talibaner/muslimer som har konverterat till kristendom.För de kristna muslimerna/talibanerna som Islamistledarna har ertappat med en bibelapp till kristendom dem har ju Islamisttalibanerna mördat eller huggit av ena handen på,så den teorin ställer jag mig väldigt skeptisk till om det kan finnas någon sanning bakom det,då ligger det troligare en teori om tTalibanerna ska vara en del av alla de där styrkorna som araberna ska dra samman från olika länder, som ska dra upp ett fälttåg mot Israel för att befria Jerusalem hade de tänkt, men där Herren rycker in med sina egna stridsmedel som de här anfallande styrkorna inte har något att sätt emot påoch när det kriget är avslutat, då har Israel många stupade soldater att begrava som skulle ta 7 månader att begrava om jag inte läst helt fel och 7 år att elda med deras krigsmateriel, men som sagt vi får se vad som kommer först respektive vad som kommer sist men mycket finns kvar än som ska hända.

  Guds Frid & Rika Välsignelse Bröder & Systrar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Segraren

   Nu har jag tittat närmare på inlägget, som faktiskt kommer bli utgångspunktet för det inlägg som kommer här söndag kväll. När man ser på taliban som är som du säger, extrema islamister. Men det finns många kopplingar till Israel, som man både kan se i deras kultur, hitoria och traditioner. Många talibaner menar själva att som stammar från Israel.

   Men det ska ske en form för uppvaknande, och kanske kommer det i vedermödans tid, där de utvalda judarna sprids runt om i världen för att predika riket om Israel. Kanske att taliberna då vaknar upp och bejakar sina rötter, och i stället för att vända sig mot Israel kämpar för dom.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Guds frid Mikael!

   Jag tror det ligger en hel del vad du säger! 144 000 från Israels barns 12 stammar kommer att evangelisera och beskriva det annalkande tusenårsriket under vedermödans tid! De 144 000 som blir övernaturligt beskyddade från Gud tror jag inte bara är konkret judar som bor i Israel utan även folk och stammar från hela världen som härstammar från Israels barns 12 stammar! Då källor visar att talibanerna har judiska rötter kan det mycket väl vara så såsom du beskriver!

   Shalom

   Radera