fredag 10 maj 2024

Dramatisk upptrappning i Europa - Herrens dag kommer!

 


Ryssland/NATO

Frankrikes president, Macron, eskalerar dramatiskt konfrontationen med Ryssland och tar kriget till en ny och allvarlig nivå, vilket ökar risken för att NATO ska hamna i direkt konflikt med Ryssland. Macron uttalar sig:

"Vi sätter allt på spel. Europa bör överväga att använda Frankrikes kärnvapen som försvar mot Ryssland och andra potentiella hot."

Samtidigt lovar Macron att skicka trupper till Ukraina om Putins styrkor bryter igenom frontlinjerna och Zelensky begär förstärkning. Det innebär att Frankrike står bakom både truppinsatser och kärnvapen för att förhindra Ryssland från att vinna.

Kina och Ryssland samarbetar angående Taiwan.

USA:s underrättelsetjänst tror att Ryssland och Kina arbetar tillsammans för en gemensam attack mot Taiwan. USA säger att man ser Kina och Ryssland träna tillsammans för första gången angående Taiwan. Kina vill verkligen att Ryssland ska vara med dem här, och de ser ingen anledning till varför de inte skulle göra det.

Herrens dag

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen…

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

Den röda hästen gör sig klar att rida, vilket betyder ett tredje världskrig där människan kommer att "slakta varandra". Vi kommer då att få ett uppfyllande av det andra sigillet i vedermödan. Det betyder att vredesdomen, eller "Herrens dag", är på väg.

När det gäller "Herrens dag" handlar den om den vredes- och domstid som kommer att gå ut över jorden i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckandet (vedermödans start) till tusenårsriket. "Herrens dag" är inte bara en GT-uppenbarelse, utan är mer detaljerat beskriven i NT och särskilt i Uppenbarelseboken kapitel 6-19. "Herrens dag" angår jorden och människorna på jorden.

Men Guds församling väntar inte på "Herrens dag" utan på "Jesu Kristi dag", vilket är den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig. Vi är bestämda till frälsning undan vredesdomen genom Jesus Kristus.

Herren har bestämt

1 Tess 5:9 - Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus

Ordet "bestämt" är ett adjektiv som beskriver ett tillstånd. Här används det för att beskriva något som är tydligt definierat eller klart avgjort. Med andra ord går det inte att förhandla i frågan. I Strongs betyder ordet bland annat "placera" eller "fastställa". Herren visar här att han har fastställt ett tillstånd som inte går att ändra.

Ordet ”vredesdomen” är samma ord som vi tidigare har skrivit om och som används i 1 Tess 1:10. Det är ett uttryck för Guds vrede som blir utgjuten i vedermödans tid. Vi möter samma ord i Uppenbarelseboken kap 6.

När Herren ska beskriva den frälsning som vi är bestämda för så använder han ordet ”sótéria” i grundtexten. Det har sin rot i ordet ”Sozo” och betyder helt enkelt: ”Rädda från fara och in i säkerhet”. Det är samma ord som används i Rom 10:9 när Paulus ska beskriva frälsningen genom hjärtats tro och munnens bekännelse. Det betyder att vi upplever samma räddning och frälsning från vedermödans vrede, som vi upplever fullständig frälsning från synden, när vi tar emot frälsningen.

Det finns en underbar sanning som vi ser i denna vers. Herren har bestämt för sitt folk att vi inte drabbas av vreden, men i stället få fullständig frälsning från det kommande mörkret genom Honom. Den frälsningen sker när Herren hämtar sin blodköpta församling hem till sig.”

Jesus kommer snart

Mikael

 



17 kommentarer:

  1. Upp 1:12

    Jag vände mig om för att se rösten som talade med mig. Och när jag vände mig om, såg jag sju ljusstakar av guld 13 och mitt bland ljusstakarna en som liknade en människoson, klädd i en hellång dräkt och med ett bälte av guld runt bröstet14 Hans huvud och hår var vitt som vit ull, som snö, och hans ögon var som eldslågor. 15 Hans fötter liknade skinande brons som glöder i smältugnen, och hans röst var som dånet av väldiga vatten. 16 I sin högra hand höll han sju stjärnor, och ur hans mun kom ett skarpt tveeggat svärd, och hans ansikte var som solen när den skiner i all sin kraft.

    Snart kära Syskon, ska vi se Herren sådan som han är, i all sin härlighet, kraft och kärlek. Han som är A och O kommer snart tillbaka för att hämta oss hem till sig.

    En välsignad helg i Herren

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar dom orden i Uppenbarelseboken .
      Tänk att vi mycket snart skall få skåda Jesus precis som han.
      Längtan är stor
      Vi väntar på basunen skall ljuda och vi blir uppryckta .
      TZ

      Radera
    2. Ja, det är underbara verser som beskriver den förhärligade Jesus. Den syn som Johannes fick se, kommer vi snart att få lov till att uppleva!!

      Vilken dag och vilken härlighet som väntar oss!

      Maranatha

      Mikael

      Radera
  2. Hej! Vill bara rekommendera Jesusportalen på wordpress. Vår vän är tillbaks efter en längre tids sjukdom. Nu predikar han än kraftigare emot synd, så vänligen stöd honom vänner (inte stöd ekonomiskt, det blir han rasande över, utan kanske genom att dela eller något sådant, så att folk får höra ett fulltonigt evangelium). Likt som Walfridsson förbereder han folk på att `the king is coming!!!`.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Säkert en intressant webbplats, jag har letat efter den tidigare men har aldrig hittat den. Skulle du kunna skicka en länk som jag kan använda för att gå dit?

      Radera
  3. Dan 9:26 - Men slutet kommer som en störtflod. Ända till slutet ska det råda krig. Förödelse är fast besluten

    I förbindelse med ändetiden hör vi ibland födslovåndornas tid, som handlar om de plötsliga smärtor som infinner sig då födseln går i gång. I Daniels bok använder Herren en störtflod som en symbol på den sista årsveckan eller vedermödans tid. Men i båda fallen beskrivs ändetiden som något plötsligt, där födslovåndor kommer plötsligt på samma sätt som en störtflod, utan förvarning. Men vi hör inte till natten, utan är dagens och ljusets barn, så för oss är Jesu återkomst och vedermödans tid inte någon överraskning. Vi har sett de profetiska tecknen och hört den profetiska varningen. Vi har sett skriften på väggen, och vi har lyssnat till Herrens varnande ord. Den sista och avgörande tiden är på väg, och för den här världen kommer vedermödan som en störtflod som kommer att skölja och svepa in över världen.

    Jesus kommer snart.

    Mikael

    SvaraRadera
  4. Hörde " Togarmah förbereder sig".
    Jesus kommer snart!
    Maranatha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så mycket händer nu på en gång.
      Hesekiel 38:6
      Älskade Jesus kom!
      Maranatha

      Radera
    2. Gogs fälttåg !!

      Radera
  5. En iransk lagstiftare säger att Iran redan har fått kärnvapen.

    "I min åsikt har vi skaffat kärnvapen, men vi säger det inte officiellt. Det betyder att vår plan är att ha kärnvapen, men vi säger inte det öppet just nu. Vi följer fortfarande JCPOA," berättade Ahmad Bakhshayesh Ardestani för den Iran-baserade nyhetskällan Rouydad 24 i fredags, enligt en artikel publicerad av den oberoende nyhetsorganisationen Iran International i London.

    Om det här stämmer så har det naturligtvis stora konsekvenser för utvecklingen i Mellanöstern.

    https://www.foxnews.com/world/iranian-lawmaker-declares-tehran-obtained-nuclear-bombs

    Mikael

    SvaraRadera
  6. Nya varningar om ett närstående tredje världskrig.

    Man måste bara konstatera att vi befinner oss i en fas av utveckling, som tyvärr bara pekar åt ett håll för den här världen. Samtidigt upplever jag att Midnattsropet blir allt tydligare och rösten som ropar kommer från Jesus, vår underbare Frälsare.

    Vi är på väg mot det himmelska!

    https://www.the-sun.com/news/11356955/warning-gaps-britain-armed-forces-putin-war/

    Mikael

    SvaraRadera
  7. Ännu en artikel från Holger Nilsson (Flammor) som pekar på samma ska. Ryssland är redo för krig mot NATO.

    Holger skriver följande och tänkvärda ord:

    Nu behöver man inte vara profet för att se vad som kan vänta, det är bara att läsa i de profana medierna och förstå vad som håller på att hända.

    "Har vi några profeter i Sverige? Frågan är värd att ställa. Lyckoprofeter finns det, men finns det de som vill stå upp och varna? Vi vill i alla fall varna på detta sätt och vi vill aldrig höra att vi inte har varnat – den frågan om varför man inte varnar – den får ställas till andra."

    Vi är för allvar på väg mot sista tidens avslutning och Jesu återkomst

    https://flammor.com/ryssland-redo-fr-krig-med-nato-p2914.html

    Mikael

    SvaraRadera
  8. Tiden håller på att rinna ut.
    Hatet mot Israel sprids som en löpeld över världen.
    Detta eftersom vår älskade frälsare Jesus Kristus är född där och det är Guds utvalda land och folk.
    Vi kristna behöver stå för och be för Israel.
    Först och främst för frälsning, dessutom helande, tröst, uthållighet och frid.
    Snart är både Guds och människors fokus helt på Israel.
    Välsigne Israel,
    frid över Jerusalem
    Snart är vi hemma i vårt sanna hem!
    Maranatha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja sååå underbart att få lämna denna jord som vår Herre skapade åt oss. Gå komma till det himmelska paradiset. Lämna denna jordiska familjen och dansa med Guds änglar i evigheters evighet.

      Radera
  9. Joel 3:1 - För se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, 2 ska jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Joshafats dal. Där ska jag hålla dom över dem för mitt folks skull, min arvedel Israel som de har skingrat bland hednafolken. De har delat mitt land 3 och kastat lott om mitt folk.

    Nästa inlägg i morgon kommer att handla om en viktig sak. Det är ingen tillfällighet att hela världens ögon vilar på Israel och Mellanöstern. Israel kommer att vara i centrum av ändetidens händelser fram till slutet av tusenårsriket, och vi går in i evigheten.

    Efter Hamas attack mot Israel, så har det medfört att FN och därmed hela världen är på väg att godkänna en Palestinsk stat, vilket betyder en ytterligare delning av det lilla och utvalda landet Israel. När man delar det land som Herren anger som sitt, så är det något som berör hans hjärta. En dag kommer Herren döma hednafolken och nationerna för att de har förskingrat Guds folk och delat Herrens land. "Ni har delat mitt land" kommer att vara det juridiska grundlag som Herren dömer utifrån.

    Herrens rika välsignelse

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla Hednafolk?
      Joshafats dal är inget jättestort område

      Radera
  10. LUK 21:11 - Det ska bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra, och skrämmande syner och väldiga tecken från himlen.

    Det här är inledningen i den artikel jag länkar till längre ned:

    "H5N1-viruset har varit förödande för fågelpopulationer och infekterar nu även däggdjur. Är överföring från människa till människa nästa steg? Och är vi redo för en ny pandemi?"

    Under de senaste fyra åren har en tyst pandemi pågått. Denna pandemi har orsakat hundratals miljoner dödsfall men har fått mycket lite uppmärksamhet. Det handlar om fågelinfluensan, H5N1-viruset, som sedan 2020 har spridit sig från fåglar till däggdjur. Dessa inkluderar allt från mjölkkor till husdjur och vilda djur som rävar.

    Viruset har upptäckts på varje kontinent, även i Antarktis. Även om det ännu inte kan sprida sig mellan människor, väcktes oro förra månaden när en mjölkbondesarbetare i Texas smittades av H5N1, troligen från nötkreatur.

    Det verkar vara det första kända fallet där fågelinfluensa har överförts till människor från ett annat däggdjur. En expert på området uttalar sig:

    "Det finns ökad oro på både vetenskaplig nivå och inom folkhälsan. Nu när den verkar vara ganska utbredd bland nötboskapen i USA, är det en mycket mer direkt väg där den skulle kunna överföras till människor och få de anpassningar som krävs för att bli en pandemi."

    Min kommentar: Nu befarar man att nästa pandemi är på väg och den här gången ett virus som överförs från djur till människor. Pest (Virus) är ett ändetidstecken och något som kommer att kosta många människoliv i vedermödans tid.

    Jesus kommer snart!

    https://www.theguardian.com/world/article/2024/may/11/bird-flu-human-transmission-prepared-pandemic

    Mikael

    SvaraRadera