lördag 8 december 2018

70 nationer är inbjudna till invigelse av altaret till det tredje templetJag har tidigare skrivit om de förberedelser som vi ser i dag, när det gäller uppförandet av det tredje templet i Jerusalem. Det är intressant, då vi kan se att ett kommande tempel, både är knutet till vedermödan och tusenårsriket. Så när det arbetas på högtryck för uppförandet av ett nytt och tredje tempel, så är det profetiskt högintressant, då det pekar på den sista och sjuttionde årsveckan. Jag har bland annat skrivit i förbindelse med dessa förberedelser, om den röd kviga som man nu har hittat, som Israel behöver för att kunna tjäna i templet.

Nationerna är inbjudna

Den senaste nyheten som kommer från Israel, handlar om att Sanhedrin, det som i Bibeln beskriv som ”Stora rådet”, har inbjudit 70 nationer, för att deltaga i invigningen av själva altaren som nu är klart för det tredje templet.
Det sker i förbindelse med den judiska högtiden Hanukkah, som pågår just nu i Israel. Där kommer Sanhedring, att framlägga en deklaration som kommer att läsas högt i slutet av högtiden. Deklarationen är avsett som en inbjudan till nationerna, för att få del av den välsignelse som följer med.

Altaren

Altaret består för närvarande av lösa stenblock, som är lätta att transportera. Stenarna är gjorda av luftbeton, och är kvadratisk 3 meter på varje sida, och 1,5 meter högt. Den judiska prästen, som kallas ”Kohanim”, och nedstammar från Aarons släkttavla, kommer att leda ceremonin. Man är osäker på, om det kommer att föregå ett ritual där man faktiskt slaktar ett lamm, eller om man tar med kött, som redan är förberett. Prästerna uttalar sig, att då ”Hanukkah handlar om att få ljus i mörkret, så är judarnas uppgift att göra detta för världen.

Avslutning

Efter korset stannade Guds profetiska klocka för Israel, och vi fick en paus eller en parantes i Israels profetiska tidslinje. Guds fokus flyttades från Israel till församlingen, som var en hemlighet från Guds hjärta och något som inte tidigare var känd i GT. Den parentesen har varat i cirka 2000 år nu, men utifrån tidens tecken och Guds ord kan vi se att den parantes, som också är församlingens tid på jorden snart är slut. Då är vi klara till att uppleva den 70:e och sista årsveckan för Israel som också är vedermödans tid.  Därför är det av stor profetisk betydelse när man talar om att uppföra ett tredje tempel i Jerusalem, då ett av den 70:e årsveckans kännetecken kommer att vara ett återuppbyggt judiskt tempel.

Jesus kommer snart!

10 kommentarer:

 1. Hej Mikael!

  Vilken grund i skriften finns det för att den profetiska klockan tar paus för israel?
  Om det är så, varför blir profetiska ord uppfyllt gällande israel efter Jesu död och uppståndelse fram till idag?

  Bb

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bb,
   Det är summan och kontexten av det som Paulus undervisar, som visar att det är en skillnad på det sätt som Herren arbetar, i förhållande med församlingen och Israel. Jag vet inte om du representerar det man kallar ersättningsteoligi, i så fall respekterar jag din hållning, men ger ingen plats till dessa yttringar på denna bloggen.

   Om du önskar att veta mer, hur jag och den här hemsidan ser på Israel gentemot församlingen, har jag skrivit ett längre inlägg på Jesus kommer snart, som du är välkommen till att da del av:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2013/10/parantesen-mellan-den-69e-och-den-70e.html

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Hej Mikael!

   Nej jag tror inte på ersättningsteologin, men däremot är jag inte övertygad om att parantesen stämmer, jag tror att Jesus trädde fram den 70 veckan och fullbordade de som står i Dan 9:24.
   De 70 åren är hela den period som skulle fortgå fram till änden/slutet av denna period.

   Jag tror att man tolkar fel när det står änden, då tänker man änden/slutet på allt, men änden/slutet kan också betyda änden på en period.

   Vedermödan som många väntar på som Matt 24 och Lukas talar om handlar ju om Jerusalems och templet förstörelse och det har ju redan skett.

   Att man fortfarande väntar på denna stora vedermöda beror på att man misstolkat ordet änden/slutet som hela tidsolderns slut istället för änden/slutet på det Jesus sa om Jerusalems och templets förstörelse.

   Jag kan ju ha fel, men även rätt, i alla fall kanske något rätt!

   Bb

   Radera
 2. Sen får man räkna med att en viss massa försöker att iscensätta profetiorna som dom är skrivna. Fast egentligen har det ingen betydelse eftersom det som är meningen att ske sker oavsett vad människorna gör eller inte gör.Jesus kommer snart i vilket fall som helst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Förstår inte helt vad du menar med "att en viss massa försöker att icensätta profetior" så jag har svårt att kommentera på det.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 3. <3 Underbara är Dina verk och outgrundliga är Dina vägar. Vilken helt fantastisk tid vi lever i <3. Och Tack Mikael för allt otroligt arbete Du utför i Herrens namn. Många olika artiklar har jag genom åren läst från Din blogg. Och sammantaget har det gett så mycket väsentlig fakta så det hjälpt mig att stärka och utveckla min tro. Från djupet av mitt hjärta Tusen tack för gott arbete! Herrens rika välsignelse och beskydd önskar jag Dig. Keep up the good work, You save soules brother!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,
   Stort tack för din uppmuntrande och glädjande hälsning.
   Om jag har fått lov till att göra en liten skillnad för någon, så är det allt värt. Även om många här på hemsidan är olika personer med olika bakgrunder, så vandrar vi på samma väg, och delar samma underbara hopp - vårt himmelska hem. Så fast jag har en egen familj, med min fru och barn, så vet jag att jag ändå är en del av något större, där vi har vår himmelska familj med många underbara trossyskon.

   Jag önskar dig Guds rika välsignelse, och en fridfull december månad i Herrens närhet.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 4. Var nånstans hittade du info om detta, skulle gärna vilja läsa mer om det. En länk till källan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maijiren,

   Beklagar att jag inte fick linkat som jag normalt gör. Du kan exempelvis hitta nyheten på "breakingIsraelnews":

   https://www.breakingisraelnews.com/117830/70-nations-hanukkah-altar-third-temple/

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Var det inte så också att parentesen mellan 69 o 70-nde årsveckan först introducerades av katolska kyrkans mot- reformation på 1500 talet!
  Luther o Calvin m fl reformatörer ansåg ju att påven var Antikrist och för att då flytta fokuset på påven som Antkrist så framfördes att 70-nde årsveckan och ändens tid med Antikrists framträdande var något som skulle ske i framtiden och absolut inte under 1500-talet.
  Hur sen vi protestanter har övertagit denna tanke är Ju lite märkligt!

  SvaraRadera