fredag 12 april 2024

Historien upprepar sig: Solförmörkelse, komet och jordbävning

 


År 1806 och 1811 hände på samma sätt som år 2017 och 2024 en solförmörkelse i USA som gick tvärs över landet och bildade ett kors. Då precis som nu, upplevde USA en komet som var synlig på himlen. I samband med detta upplevde USA och området New Madrid år 1811 en av de kraftigaste jordbävningarna i landets historia med en magnitud på mellan 7,4 och 7,9. Jordbävningen inträffade cirka 3 månader efter själva solförmörkelsen.

Tecumseh-kometen från 1811 har en omloppsbana på hela 3 065 år, vilket innebär att den senast var synlig på himlen under Ramses II tid i Egypten. Det betyder att det kan vara en komet, som var synlig på himlen under den tid då Moses gick till Farao för att befalla att släppa israeliterna från fångenskap. Då var kometen ett tecken på himlen, som vittnade om dom över Farao och över Egypten.

Om historien upprepar sig så har domslut över USA inte ens börjat och jordbävningen i New York var bara en förvarning om det som ska komma. Forskare har i årtionden varnat för "den stora" som kommer att ha förödande konsekvenser för USA på ett sätt vi inte tidigare har upplevt.

Det vi upplever i tecknen på himlen just nu kan absolut vara knutet till ändetiden. I sol, måne och stjärnor skulle det i ändenstiden vara tecken som pekar på Jesu dyrbara återkomst.

Nineve och solförmörkelsen

Profeten Amos profeterade att en förmörkelse skulle inträffa: "Och det ska ske på den dagen," säger Herren Gud, "att jag ska låta solen gå ned mitt på dagen och jag ska fördunkla jorden mitt på ljusa dagen. (Amos 8:9)"

Vid Amos tid sändes profeten Jona till Assyriens huvudstad Nineve, dåtidens största stad i världen. Nineve var en mycket syndfull plats. Staden hade bland annat ett tempel till den hedniska gudinnan Ishtar, med kvinnliga prostituerade, samt manliga prostituerade klädda som kvinnor, och även offer av spädbarn.

Vid tiden då Jona predikade inträffade den solförmörkelse som Amos profeterade om, den 15 juni 763 f.Kr. Eftersom assyrierna betraktade förmörkelser som tecken på förestående dom kan detta ha bidragit till att Nineve ångrade och omvände sig  

Historiska solförmörkelser – den 21 augusti

Vi har tidigare i historien upplevt solförmörkelser inför viktiga händelser i världen. Det hände både i förbindelse med det första och det andra världskriget på exakt samma datum:

Den 21 augusti 1914 delade en solförmörkelse Europa, det osmanska riket och Ryssland. Vid denna plats började stridigheterna, vilket ledde till första världskriget.

Den 21 augusti år 1933 passerade en förmörkelse över Jerusalem och Bagdad. Det var också när Hitler och nazisterna kom till makten i Tyskland, vilket senare ledde till andra världskriget.

Avslutning

NASA har studerat banorna för varje total solförmörkelse de senaste 5 000 åren, totalt 11 898 stycken. De fann att det bara händer en gång varje 366 år att en total solförmörkelse passerar samma plats två gånger.

Det är intressant att notera att den hebreiska bokstaven X, kallad Tav, är den sista i alfabetet och symboliserar slutet eller domen. Är detta X över USA lika med den sista hebreiska bokstaven Tav och är det en symbol för slutet och en förvarning för tider av dom?  Vi har upplevt det tidigare att före stora händelser i världen så varnar Herren genom tecken i himlen. Min tro är att de tecken vi upplever nu och har sett de senaste åren är en förvarning för vedermödans tid och det mörker som är på väg in över världen.

Vid uppryckandets ögonblick finns inte en enda rättfärdig människa kvar på jorden. Alla är bortryckta och tagna ut ur den här världen till det land vi har vårt medborgarskap – det himmelska Jerusalem.

Jesus kommer snart

Mikael

 

24 kommentarer:

  1. Israel är verkligen utsatt just nu, och hotet kommer direkt från Iran. Israel365news uttrycker sin oro och säger att "en iransk attack mot Israel är en fråga om när, inte om." En snar kommande iransk attack är också en oro som delas av Washington och dess allierade.

    Be för beskydd över Israel och det judiska folket

    https://israel365news.com/389075/iranian-attack-on-israel-a-matter-of-when-not-if/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Iranian+Attack+on+Israel+a++Matter+of+When%2C+Not+If++and+Today+s+Top+Stories&utm_campaign=I3N+-+AM+-+April+11%2C+2024&vgo_ee=L%2FN2J8wTjkRzHkvM6k9BBrSeNeT6VHBISA2Tc62iOKHy%2BcAI4ulPzQ9W4Q%3D%3D%3AvpFY2Hy9KUxWiFIRGuiQj1K9fjppaUSa

    Mikael

    SvaraRadera
  2. Ny bok av Holger Nilsson:

    Holger skriver: Nu har tiden kommit för avslöjandet av hur stora delar av svensk frikyrklighet har förändrat undervisningen om den yttersta tiden och Jesu återkomst.

    https://flammor.com/boknyhet-p2776.html

    Mikael

    SvaraRadera
  3. Jesaja 53

    Vem trodde vår predikan? För vem blev Herrens arm uppenbarad? 2 Som en späd planta sköt han upp inför honom, som ett rotskott ur torr jord. Han hade varken skönhet eller majestät när vi såg honom, inget utseende som vi drogs till. 3 Han var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande. Han var som en som man skyler ansiktet för, så föraktad att vi inte respekterade honom. 4 Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi såg honom som hemsökt, slagen av Gud och pinad. 5 Han blev genomborrad för våra brott,
    slagen för våra synder. Straffet blev lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. 6 Vi gick alla vilse som får,
    var och en gick sin egen väg. Men all vår skuld lade Herren på honom. 7 Han blev misshandlad, men han ödmjukade sig och öppnade inte sin mun. Som ett lamm som förs bort för att slaktas, som ett får som är tyst inför dem som klipper det, så öppnade han inte sin mun.

    "Tack, Herre, för det villkårslösa offer du gav på korsets trä. Tack för att min synd och skam naglades fast och du löste mig från dödens och syndens kedjor. Tack att du har satt mig fri och i dig är jag helad, befriad och frälst. Och inte minst på väg till mitt himmelska hem. I evighet kommer jag att tacka dig för den du är och det du har gjort för mig"

    En välsignad helg i Herren

    Mikael

    SvaraRadera
  4. ”Iran har genomfört sin hämndattack.
    Hundratals drönare och robotar skickades mot Israel från fem länder.”

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låt oss be för Israel och samtidigt lyfta våra huvuden förväntning till Herrens återkomst. Jesus kommer mycket snart!

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  5. Så upplevde vi den attack från Iran som har varnats för de senaste dagarna.

    När Iran attackerade Israel i går, så kom kryssningsrobotar och ballistiska robotar mot från fem länder, främst Iran men även Irak, Syrien, Libanon och Jemen. Israel bliver med andra ord attackerade från flera olika håll. Det här är absolut en upptrappning i den i förvägen spända situationen.

    Nu gäller det att be för Israel och beskydd över det judiska folket. Men det här som händer just nu och den utveckling, vi har sett i Mellanöstern, så pekar det samtidigt på vårt uppryckande och ändetidens skeende.

    Det är hög tid att lyfta våra huvuden och titta uppåt för Jesus kommer mycket snart.

    https://www.expressen.se/nyheter/varlden/500-dronare-och-robotar-nastan-alla-skots-ner/

    Mikael

    SvaraRadera
  6. Ta gärna del av Israel och ändetidens krig:

    https://denytterstatiden.blogspot.com/2023/04/israel-och-andetidens-krig.html

    Maranatha

    Mikael

    SvaraRadera
  7. Jag vill gärna påminna om denna profetia om ett krig mellan Israel och Iran. Augusto Maqyengo fick en drömsyn om en israelisk attack mot Iran med bistånd av USA:s flygvapen.

    Han berättar:

    ”Idag den 25:e december 2011, efter att vi (han och hans fru) hade hade haft en bönestund vid midnatt blev jag visad en direkt kärnvapenattack mot Iran. I synen blev jag tagen till Iran i luften och på avstånd kunde jag se israeliska krigsplan som flög mycket högt i det iranska luftrummet och bombarderade den iranska flygradarn. När den iranska radarn blev förstörd, hamnade den iranska armén i panik och försökte att förstå vad som hade hänt medan de amerikanska och israeliska krigsplanen omedelbart bombarderade Irans nukleära faciliteter och jag såg eldknallar och enorm rök stiga upp från scenerna. Iranierna försökte att svara med mycket små kanoner men det var för sent, därför att de israeliska och amerikanska planen hade redan orsakat allvarlig skada och förödelse på deras ställningar. Jag var förvånad och började säga: Iranierna skröt över att ha missiler, hur kunde det ske att de inte kunde svara på attacken? Sedan såg jag nukleär strålning sprida sig i den iranska luften genom stoft och rök. Attacken mot Iran var så snabb att den tog iranierna med förvåning och de var oförmögna att göra någonting, sedan så var inom få sekunder den israeliska arméns plan och den amerikanska backupstyrkan borta och återvände lugnt till sina positioner utan någon motattack från Iran. Vid denna tidpunkt vaknade jag upp och berättade för min fru vad jag hade sett.”

    Frågan är ju hur Israel kommer att reagera. Vi har tidigare delat denna utombibliska profetia, men nu ser den ut till att när som helst kan bli verklighet.

    Mikael

    SvaraRadera
  8. Många frågar sig om det nu kommer mera? Vad betyder utvecklingen för Mellanöstern och det profetiska ordets uppfyllande. Är det vi ser en del av de krig som kommer att ske i ändetiden?

    Det är verkligen en profetisk tid för den här världen, Israel och inte minst för Guds församling. Israel är på väg in i det som heter Jakobs nöd och Guds församling är på väg att avsluta sin tid på jorden. När församlingens tid är slut, kan Herren fortsätta sitt profetiska program med Israel.

    Jesus kommer snart!

    https://www.dn.se/varlden/michael-winiarski-massivt-motangrepp-fran-israel-okar-risken-for-storkrig/

    Mikael

    SvaraRadera
  9. Ryssland flyttar samtidigt missilfartyg till Mellanöstern efter Irans attack på Israel.

    Ryssland har skickat en flottfregatt, Marshal Shaposhnikov, beväpnad med Kinzhal-överljudsmissiler, genom Suezkanalen och in i Medelhavet bara några timmar efter att Iran attackerat Israel med hundratals missiler och drönare.

    På ett otroligt sätt så är all fokus på Israel och Mellanöstern och länder vi ser i det profetiska ordet samlas precis på det sätt, vi förväntar att de ska. Herren fullbordar sitt ord till punkt och pricka.

    https://www.the-express.com/news/world-news/134389/russia-supersonic-missile-warship-Iran-Israel-middle-east

    Mikael

    SvaraRadera
  10. Det kommer rapporter att Israel kommer slå till mot Iran inom 48 timmar!

    Vi ber om beskydd för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤️ Gud välsigne Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤️

    Guds frid!🙏

    SvaraRadera
  11. Israel kommer att svara Iran

    Det är överskriften på artiklen i Expressen. Beskedet kommer efter att Israels krigskabinett haft möte på måndagen. Till det svarar Iran - ”Vi är redo är redo att använda vapen som inte tidigare har använts i konflikten”

    Om det här stämmer så kommer Israel att svara igen som säkert kommer att betyda att vi får ett fullskaligt krig mellan Israel och Iran. Det som också är intressant är att artiklen nämner att man vill se en koordinerad attack mot Iran tillsammans med USA. Precis som den profetia nämner som vi tidigare har delt här.

    Jesus kommer snart!

    Mikael

    https://www.expressen.se/nyheter/varlden/israel-kommer-att-svara-iran/

    SvaraRadera
  12. Tack Herre för ditt beskydd över Israel under anfallet från Iran.
    Du Gud skall ha all ära för det.

    FN har en Pakt för framtiden ( Pact for the future) och skall hålla möte( summit) för detta den 23 september i år.
    Skrivelsen börjar med ' strengthen"_- stärka, förstärka,göra större,bekräfta agenda 2030.
    23 september i år är på dagen 7 år sedan Upp.12-tecknet med jungfrun och födelsen.
    23 september är några dagar före basunhögtiden den 3 oktober.
    Shalom Israel!

    SvaraRadera
  13. Ja! Tack käre Jesus Kristus över DITT beskydd över Israel!🙏🙏🙏 Jag kan bekräfta att det stämmer det du säger och det är inte alls osannolikt att vedermödan startar vid den tidpunkten!

    Guds frid!🙏

    SvaraRadera
  14. Av rädsla för israelisk attack stänger nu Iran sina kärnfaciliteter och stoppar inspektioner. Samtidigt varnar experter för att Iran bara kan vara månader från att utveckla kärnvapen.

    När Iran gör det här så betyder det att man faktiskt fruktar och anser en israelisk attack för att vara närstående. Det skulle ha stora konsekvenser och skulle automatisk betyda fulltaligt krig i Mellanöstern.

    Jesus kommer snart!

    Mikael

    https://www.telegraph.co.uk/world-news/2024/04/16/iran-shuts-nuclear-facilities-inspections-israeli-attack/

    SvaraRadera
  15. Storbritanniens utrikesminister David Cameron säger enligt Times of Israel att det efter ett möte med president Isaac Herzog nu står klart att Israel bestämt sig för en vedergällning efter Irans robot- och drönarattack i helgen.

    Vi får avvänta oss se på vilket sätt att Israel har tänkt sig att svara igen, men utan tvivel kommer det här att ha stora konsekvenser. Nästa inlägg på fredag handlar naturligtvis om konflikten mellan Iran och Israel och vad det profetiska ordet säger om Irans framtid.

    Maranatha

    Mikael

    https://www.svd.se/a/dwel81/senaste-nytt-om-israel-palestina-konflikten

    SvaraRadera
  16. Det kommer nu rapporter att den kommande motattacken mot Iran kommer först efter påsken, så att det judiska folket kan leva som vanligt under påsken! Gud välsigne Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤️ Shalom

    Guds frid!🙏

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid. Det låter intresssant. Har du något, du kan dela, som bekräftar att det först kommer en mottack efter påsk?

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
    2. Guds rika välsignelse Mikael! Det finns men i detta fall vill jag inte hänvisa till någon länk, då det kan finnas islamister och spioner på denna sida! Kan bara nämna att jag har sett och hört uttalandet från en högre militär i Israel! Om det sedan är ett rävspel återstår att se! Shalom!🙏🇮🇱❤️

      Guds frid!🙏

      Radera
  17. När vi ser dessa ändetidstecken så sker det för att vi är på väg mot bestämda och profetiska händelser, som Heren har bestämt. Vi är på väg mot uppryckande men också den 70:e och sista årsveckan som är vedermödans tid, Antikrist rike, vilddjurets märke och de 144 000 utvalda judarna. Men vi är också på väg mot Harmageddon, den sista striden, där hela världen vänder sig mot Israel.

    En sekvens av händelser

    När vi pratar om den sista striden och Harmagedon, finns det alltså en rad sekvens av händelser som kommer att utspela sig under en väldigt kort tid:

    Ett församlande av Antikrists allierade. Upp 16: 12-16 talar om tio kungar som ska uppstå tillsammans med Antikrist. Dessa tio nationer kommer att samarbeta med Antikrist, dels för att förstöra det religiösa Babylon mitt i vedermödan, men också för att utrota den judiska befolkningen.

    -Antikrist bryter förbundet med Israel i mitten av vedermödan, och kommer att inta Jerusalem. Han startar samtidigt världshistoriens största judeförföljelse.

    -Antikrist försöker att ”uppsluka” dessa judar, men Herren bevarar dem från Antikrist arme, och hittar ett friställe i Jordan.

    -Kungarna från Östern drar mot Antikrist med en jättearme. Antikrist drar ut och besvarar dessa armeer från Öst. Men de gör i stället gemensam front, och drar nu mot Jerusalem tillsammans med all världens nationer, för att till intet göra Israel och det judiska folket en gång för alla.

    -Antikrist attackerar och intar Jerusalem (Sak 12: 1-3, 14:1-2). Judarna kommer att stå emot Antikrist, men kommer till sist att bli besegrade. Det kommer att vara förödande förluster av människoliv.

    -Jesus vänder tillbaka och sätter sina fötter på Oljeberget. Berget delar sig och bildar en djup dal. Med sitt blotta ord besegrar varje arme och varje fiende, som har vänt sig mot det judiska folket. Antikrist och den falske profeten, blir som de första som blir nedslängda levande i det brinnande Gehenna.

    -Herren upprätter Riket för Israel och sätter sin tron i Jerusalem, där han regerar i 1000 år.

    Varmt välkomna att ta del här:

    På väg mot Harmageddon - Del 1:

    https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2016/02/pa-vag-mot-harmagedon-del-1.html

    På väg mot Harmageddon - Del 2

    https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2016/02/pa-vag-mot-harmagedon-del-2.html

    Jesus kommer snart!

    Mikael

    SvaraRadera
  18. Ta gärna del av denna underbara sång/bön:

    https://www.youtube.com/watch?v=R84PqRdZ7_Y

    Det är en förbön på engelska där texten säger:

    I speak the name of Jesus over you
    In your hurting, in your sorrow
    I will ask my God to move
    I speak the name 'cause it's all that I can do
    In desperation, I'll seek Heaven
    And pray this for you

    I pray for your healing
    That circumstances would change
    I pray that the fear inside would flee in Jesus name
    I pray that a breakthrough would happen today
    I pray miracles over your life in Jesus name, in Jesus name

    Jag talar Jesu namn över dig
    I din smärta, i din sorg
    Jag ska be min Gud att agera
    Jag talar namnet, för det är allt jag kan göra
    I desperation, ska jag söka Himlen
    Och be detta för dig

    Jag ber för din helande
    Att omständigheterna skulle förändras
    Jag ber att rädslan inuti ska fly genom Jesu namn
    Jag ber att ett genombrott ska ske idag
    Jag ber mirakler över ditt liv i Jesu namn, i Jesu namn

    Den här bönen/lovsången vill jag be över var och en i forumet. Vi ber om helande, kraft, styrka och hjälp. I Jesu mäktiga namn!

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tar emot från ditt hjärta min älskade Herre Jesus.
      Herrens välsignelse också till dig käre broder Mikael med helande,kraft, styrka och hjälp.

      Radera
    2. Amen. Det tar jag emot i Jesu mäktiga namn

      Guds rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  19. Fyrtioåtta länder ,inklusive Sverige,Danmark,Norge, Finland, har skrivit under protest mot Irans attack.

    Nyckelspelaren Saudiarabien på gång igen efter avbrottet sjunde oktober.
    Mycket på gång. ( Abraham avtalet...)

    SvaraRadera