fredag 5 april 2024

De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken. Hästarna gör sig klara att rida igen.

 


Sak 1:8–11 - Jag hade en syn om natten, och se, en man red på en röd häst. Han stod bland myrtenträden i dalsänkan. Bakom honom stod andra hästar, röda, bruna och vita. 9 Jag frågade: ”Min herre, vilka är dessa?” Ängeln som talade med mig sade: ”Jag ska visa dig vilka de är.” 10 Mannen som stod bland myrtenträden svarade: ”Det är dessa som Herren har sänt ut till att fara omkring på jorden.” 11 Och de svarade Herrens ängel som stod bland myrtenträden: ”Vi har farit omkring på jorden, och se, hela jorden är lugn och stilla.”

Dessa hästar liknar till förväxling de apokalyptiska hästar som beskrivs i Uppenbarelseboken kapitel 6. Hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken är båda fyra till antalet och har nästan samma färger. I Sakarja 6 benämns dessa hästar som "himlens fyra vindar", vilket är en bild av Herrens domslut. I Uppenbarelseboken hålls ”vindarna från jordens fyra hörn”, som representerar Guds domslut, tillbaka och tillåts inte att blåsa över jorden till dess att de 144 000 utvalda judarna är förseglade med Herrens sigill och beskydd.

Olika omständigheter

Men även om uppgiften är densamma för dessa ryttare är omständigheterna olika. I Sakarja skickas hästarna ut för att fara omkring på jorden, endast för att konstatera att "hela jorden är lugn och stilla". Det innebär att när hästarna rider ut enligt Sakarja finns ingenting att döma. På det sättet är det inte i Uppenbarelseboken kapitel 6. När de fyra hästarna rider ut orsakar det domslut med fruktansvärda konsekvenser för alla människor på jorden.

När hästarna i Sakarja sedan rider ut i kapitel 6 mot nordlandet och sydlandet, kan det se ut som att dessa domslut redan har fått sitt uppfyllande ur historisk synpunkt. Det vill säga att domen redan är utförd. När det gäller hästarna i Uppenbarelseboken återstår domen och de kommer att bli utskickade vid vedermödans början.

Hästarna får en ny uppgift av Herren

Det apokalyptiska hästarna kommer återigen att få en uppgift av Herren och kommer att skickas ut över den här världen för att verkställa Herrens domslut. Till skillnad från hästarna på Sakarjas tid, så kommer dessa inte att uppleva ett tillstånd på jorden där allt är ”lugnt och stilla”. Dessa hästar kommer att se en värld som liknar den som de såg på Noa och Lots tid – en värld fylld med ondska och ogudaktighet och en människa som har vänt sig bort från Herrens vägar.

När de upplever synd och ett avfall som är större än på Noas tid, kommer Herrens rättfärdighet att utlösa sitt rättmässiga domslut över den här världen. I kölvattnet på dessa fyra apokalyptiska hästar följer helvetet, där antikrist på den vita hästen leder slaget. Snabbt inne i vedermödan ser vi Antikrist och hans rike, världskrig, ekonomiskt sammanbrott, pest och sjukdomar.

Avslutning

Om vi lyssnar kan vi höra hovarna från de apokalyptiska hästarna. Ryttarna är otåliga och väntar på Herrns signal att rida ut över jorden. De vet att det de kommer att möta för med sig stora konsekvenser för mänskligheten. Men det vet också att allt sker genom Herrens vilja och att detta är tiden för det profetiska ordets uppfyllande.

Men det finns en annan häst som också gör sig redo. Den har varit redo sedan skapelsen och är förberedd för just ett ögonblick som denna. Det är den vita hästen som Herren själv kommer rida på, när han tillsammans med Guds heliga skara vänder sina ögon mot Antikrist och fiendens härskara vid slaget vid Harmagedon. Ryttaren på den vita hästen har ett namn skrivet på sin sida, där det står ”Konungarnas Konung och Herrarnas Herre”. Hans ögon lyser som eldslågor och han har ett svärd i sin hand. Det som driver honom är sanningen och kärleken till sin brud, och hans namn är ”Underbar i råd, Väldig Gud, Evig Fader och Fridsfurste”. Han som rider är min Gud, min Herre och min rättfärdiga konung. Han är min livskärlek och mitt hopp. Han som mycket snart kommer tillbaka.

Maranatha

Mikael

8 kommentarer:

  1. CIA säger att Iran kan attackera Israel inom 48 timmar som hämnd för konsulatattacken.

    Vi ber för att den här varningen inte kommer att bli verkligen. Om den gör det så kan det vara den sista droppen som gör att Israel och Iran kommer ut i en militär konfrontation. Irans vedergällning skulle komma efter det att Israel dödade två iranska militärledare med en attack på Teherans konsulat i Syriens huvudstad Damaskus tidigare denna vecka.

    Mellanöstern är i brand och är ett jätte-tidstecken på att Jesus snart kommer tillbaka!!

    Lyft era huvuden, Syskon. Han kommer snart!

    Maranatha

    Mikael

    https://www.express.co.uk/news/world/1884758/cia-warning-iran-attack-israel-consulate

    SvaraRadera
  2. Ovanliga jordbävningar fortsätter

    I kväll upplevde New York i USA en jordbävning med magnituden 4,8.

    Även om den är långt i från samma nivå som den som precis inträffade i Taiwan, så är den här desto mer ovanlig. Jordbävningar på nästan 5,0 i New York händer väldigt sällan.

    https://www.dn.se/varlden/jordbavning-i-new-york-omradet/

    Mikael

    SvaraRadera
  3. Här är en intressant artikel som visar hur historien upprepar sig i förhållande till solförmörkelsen den 8 april, djävulskometen och sedan jordbävningen i New York.

    År 1806 och 1811 hände på samma sätt som 2017 och 2024 en solförmörkelse i USA som gick båda gick tvärs över landet och bildade ett kors. Precis som nu så upplevde USA samtidigt en komet som var synlig på himlen (Tecumseh kometen). I samband med det här så upplevde USA en av de kraftigaste jordbävningar de har upplevt med en magnitud på mellan 7,4 och 7,9 i området New Madrid. På den tiden kom den här kraftiga jordbävningen cirka 3 månader efter solförmörkelsen.

    Kometen i 1811 har en omloppsbana på hela 3.065 år och det menas att den senast var synlig på himlen under Ramses 2 i Egyptens tid. Han har ofta betraktats som den farao, som den som höll Moses och israelsfolk i fångenskap. Då var kometen ett tecken på dom över Farao och över Egypten.

    Om historien upprepar sig så har domstiden över USA inte ens börjat och jordbävningen i New York var bara en förvarning för det som ska komma. Forskare har i åravis varnat för "den stora jordbävningen" som kommer att klyva och skaka om USA på ett sätt, vi inte har sett tidigare.

    Det vi upplever i tecknen på himlen just nu kan absolut var knuten till ändetiden och Jesu återkomst

    https://jimbakkershow.morningsidechurchinc.com/news/history-may-be-repeating-itself-before-the-1811-new-madrid-earthquake-there-were-two-eclipses-in-1811-and-1806-that-created-an-x-over-our-country-and-there-was-also-the-tecumsehs-co/

    Mikael

    SvaraRadera
  4. https://endoftheamericandream.com/what-happened-the-last-time-two-eclipses-formed-a-giant-x-over-the-new-madrid-fault-zone/

    SvaraRadera
  5. Det finns många som upplever att den solförmörkelse som sker i USA i dag är ett "Jona-tecken". Dvs. en varning och ett tecken från Gud där han manar till omvändelse. Här skriver en i ett inlägg:

    "Gud skickar starka tecken till Amerika för att säga till oss att omvända oss. Jordbävningar och förmörkelser och mycket mer att komma. Jag ber att vårt land lyssnar."

    Gud uppmärksammar den här världen och ropar ut med hög röst en varning för det som ska komma. Uppryckandet och vedermödanstid är inpå oss. Jesus kommer mycket snart!!

    https://www.newsweek.com/marjorie-taylor-greenes-solar-eclipse-post-gets-brutal-fact-check-1887631

    Mikael

    SvaraRadera
  6. Det drar ihop sig i Mellanöstern

    Iran är oroliga för att Israel förbereder sig för att attackera iranska kärnkraftsanläggningar om de möter en hämndattack från Iran efter döden av en hög iransk befälhavare förra veckan.

    En västerländsk säkerhetsföreträdare har nu avslöjat att Israel kommer att svara på eventuella attacker genom att direkt attackera Irans kärnvapenmål. Enligt Elaph News har israeliska styrkor genomfört hemliga flygövningar i förberedelse för den farliga eskaleringen.

    https://www.the-sun.com/news/11038179/israel-iran-nuclear-strike-ww3-syria-revenge-attack/

    Mikael

    SvaraRadera
  7. Guds ord uppmanar oss genomgående att ha en ständig förväntan på Jesu återkomst, som alltså är en genuin händelse utan några som helst förutgående tecken. Här är exempel på några av de bibelställen som både pekar och visar oss att församlingen ska leva i en ständig förväntan till vår Herre Jesu komma för sitt folk:

    Rom 13: 11-12 – Akten på allt detta, så mycket mer som I veten vad tiden lider, att stunden nu är inne för eder att vakna upp ur sömnen. Ty frälsningen är oss nu närmare, än då vi kom till tro. Natten är framskriden, och dagen är nära. Låt oss därför avlägga mörkrets gärningar och ikläda oss ljusets vapenrustning.

    1 Kor 1:7 – så att I icke står tillbaka i fråga om någon nådegåva, medan I väntar på vår Herres, Jesu Kristi, uppenbarelse.

    Fil 3:20 – Vi åter har vårt medborgarskap i himmelen, och därifrån vänta vi och Herren Jesus Kristus såsom Frälsare.

    Fil 4:5 – Låten ert saktmod bli kunnigt för alla människor. Herren är nära!

    1 Tess 1:10 – och till att vänta hans Son från himmelen, honom som han har uppväckt från de döda, Jesus, som frälser oss undan den kommande vredesdomen.

    Tit 2:13 – medan vi vänta på vårt saliga hopps fullbordan och på den store Gudens och vår Frälsares, Kristi Jesu, härlighets uppenbarelse.

    Heb 9:28 – och han skall en andra gång träda fram, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som väntar på honom.

    Heb 10: 37 – Ty ännu en kort liten tid, så kommer han som skall komma, och han skall inte dröja.

    Jak 5:7 – Vänta alltså tåligt, bröder, tills Herren kommer.

    Jak 5:8 – Var också ni tåliga och styrk era hjärtan, ty Herrens ankomst är nära.

    1 Pet 4:7 – Slutet på allting är nära.

    Judas 1:21 – Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet ska ger er evigt liv.

    Upp 3:11 – Jag kommer snart. Håll fast det du har, så att ingen tar din krona.

    Upp 22:7 – ”Och se, jag kommer snart.

    Upp 22:20 – Han som betygar detta säger: ”Ja, jag kommer snart.” Amen, kom, Herre Jesus!

    Det här var alltså några av de bibelställen som visar oss på den förväntning som församlingen ska ha. Ord som talar om Herrens närstående återkomst, och församlingens behov för att alltid vara förberedd. De talar om Herrens återkomst utan föregående tecken, och de ger tröst och uppmuntran utan att relatera dem till vedermödans tid.

    Maranatha – Du vår Herre, kom

    SvaraRadera
  8. Mamman av drakar / Blodmåne under Purim

    Den 8 april såg vi detta tecken i himlen då en solförmörkelse ägde rum över himlen i USA. Samtidigt dök "djävulskometen" upp, vilket bara händer en gång vart 70:e år. Men nu har denna komet omdöpts till "Mothers of Dragon" (mamman av drakar), och det gör situationen inte bättre.

    Något annat intressant som också kan tolkas som tecken i himlen är att under åren 2024-2026 inträffar en blodmåne under judarnas högtid Purim. Tidigare har vi sett blodmånar under judiska högtider i samband med stora händelser för Israel och det judiska folket. Den första hände faktiskt den 25 mars i år.

    Jesus kommer snart!

    Mikael

    SvaraRadera