fredag 19 april 2024

Mellanöstern är i brand!

 


Utvecklingen i Mellanöstern fortsätter där vi närmar oss en situation som utan tvivel kan leda till det tredje världskriget. Precis som Corona förändrade världen för ett par år sedan har Hamas attack mot Israel den 7 oktober på liknande sätt gjort det. Situationen i Mellanöstern var redan spänd i förväg, men vi har ändå sett en drastisk utveckling där kriget har eskalerat, och vi står nu inför något som kan leda till något långt mycket värre. 

Tidigare var frågan inte om men när Iran skulle utföra en hämndattack mot Israel. I lördags utförde Iran en historisk attack mot Israel, där Iran avfyrade runt 300 drönare och robotar mot Israel. Som ett mirakel så lyckades det Israel att stoppa 99 % av dessa att slå ned i Israel. 
 
Hela världens ögon riktas mot Mellanöstern och det lilla landet Israel. Mellanöstern är i brand, och det vi ser just nu är en försmak av de apokalyptiska krig som ligger framför oss. GOG/Magog förbereder sig och Satan gör allt för att utplåna det judiska folket och förhindra och förstöra Guds planer.
 
underjordiska kärnkraftsanläggningar

Jag har tidigare delat nyheten från tidningen ”The Jerusalem Post”, som ifrågasätter varför ingen reagerar på att Iran ska gräva nya kärnkraftsanläggningar? Dessa skulle i så fall byggas djupt under ett massivt berg, vilket gör att det skulle vara extremt svårt för IDF (Israels försvarsmakt) att bomba. När Iran bygger bombsäkra kärnkraftsanläggningar under jorden, kan det betyda att Iran helt ostört kan öka antalet avancerade centrifuger från ett par hundra till flera tusentals, för att producera kärnvapen. Vi vet sedan tidigare att Iran är mycket nära att lyckas med sitt kärnvapenprogram och möjlighet för att utveckla kärnvapen.
 
Jeremias profetia

Jer 49: 34–36 - Detta är Herrens ord som kom till profeten Jeremia om Elam i början av Juda kung Sidkias regering. Han sade: Så säger Herren Sebaot: Se, jag ska bryta Elams båge, deras främsta makt. Jag ska låta fyra vindar komma mot Elam från himlens fyra hörn. Jag ska skingra dem åt alla väderstreck, och det ska inte finnas något folk dit de fördrivna från Elam inte ska komma.
 
I Jeremia kapitel 49 profeterar Herren om Elam, som är det nuvarande Iran. Här verkar det som att Jeremia förutsäger en kommande katastrof i den västra centrala delen av Iran, där Elams forntida territorium fanns. Jeremia framför en stark profetia där det förutses nio profetiska händelser som berör Iran (Elam):
 
1. Så säger Herren Sebaot: Se, jag ska bryta Elams båge, deras främsta makt båge, deras främsta makt

2. Jag ska låta fyra vindar komma mot Elam från himlens fyra hörn.
himlens fyra hörn.

3.Jag ska skingra dem åt alla väderstreck, och det ska inte finnas något folk dit de fördrivna från Elam inte ska komma.

4. Jag ska göra elamiterna förfärade för sina fiender och dem som vill ta deras liv.

5. Jag ska låta olycka drabba dem, min brinnande vrede, säger Herren.

6. Jag ska sända svärdet efter dem tills jag har gjort slut på dem.

7. Jag ska sätta upp min tron i Elam

8. och utrota både kung och furstar där, säger Herren.

9. Men i kommande dagar ska jag göra slut på Elams
fångenskap, säger HERREN. 
 
Det kommer med andra ord en dag där Herrens kommer att bryta Irans makt (båge), och låta fyra vindar komma mot landet (Herrens domar). Är det här ett ord, där en del av profetian kan ha sin uppfyllelse i Irans kärnkraftsprogram, och i en kommande attack och en militär konfrontation från USA eller Israel? Tiden får visa om den här profetian står till sin uppfyllelse.

Israel är klara att slå tillbaka

l början på veckan kom beskedet från Israels krigskabinett att man är klar till att slå tillbaka till Iran. Iran svarade direkt tillbaka att "man är redo att använda vapen som inte tidigare använts i konflikten" Om det här stämmer så kommer Israel att svara igen som betyder att vi är på väg mot ett fullskaligt krig mellan Israel och Iran.

Det som också är intressant är att artiklen nämner att man vill se en koordinerad attack mot Iran tillsammans med USA. Precis som den utombiblska profetia nämner, som tidigare delats här i forumet. USA och Israel i en gemensam attack mot Iran.

Avslutning

Israel förbereder sig för att angripa och med det kan det betyda att vi med stora steg är på väg mot ändetidens krig och särkilt dem som har med Israel att göra. Vi lever i avslutningen av den här tidsåldern och tecknen pekar åt ett håll - Jesu dyrbara återkomst och vedermödans början.

Kan vi höra det himmelska ropet - Gör er redo för Jesus kommer mycket snart!

Maranatha
Mikael
 


 

 

 

25 kommentarer:

  1. Det finns vissa media som påstår att Israel skulle nu vara igang med en attack mot Iran, men andra avisar. Men vi får avvänta och se vad som händer under dagen. Men fortsätt att be för Israel

    https://www.expressen.se/nyheter/varlden/uppgifter-israeliska-robotar-mot-mal-i-iran/

    Mikael

    SvaraRadera
  2. FN:s säkerhetsråd röstade på torsdagskvällen nej till ett fullvärdigt palestinskt medlemskap. USA lade in sitt veto ( ett nej) mot ett medlemskap, Storbritannien och Schweiz avstod från att rösta medan de övriga tolv medlemmarna röstade ja. Det betyder att USA var med till att blockera för ett palestinskt medlemsskap.

    https://www.dn.se/varlden/direktrapportering-kriget-mellan-israel-och-hamas/

    Mikael

    SvaraRadera
  3. Precis i samband med den judiska påskhögtiden som snart firas i Israel, ser vi detta tecken i Iran. På samma sätt som under fångenskapen i Egypten ser man nu floder som är blodröda i Iran. I Egypten var detta ett tecken på dom.

    Mikael

    https://israel365news.com/389401/river-turns-blood-red-in-iran-just-in-time-for-passover/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=River+Turns+Blood-Red+in+Iran+Just+in+Time+for+Passover+and+Today+s+Top+Stories&utm_campaign=I3N+-+AM+-+April+18%2C+2024&vgo_ee=VZ%2BDmFBBHOMUqC4DtH2wty5LGsrv9ERwx4BxnraBMqhDJBlNUxao97YH%2Fw%3D%3D%3AIN3%2FySwpMVaP0n7WbCQMlvhVtMPYZDwD

    SvaraRadera

    SvaraRadera
  4. Det verkar som att Israel har attackerat Iran men i en mindre skala, och Iran tonar ned händelsen. Frågan om det här var Israels svar, eller om vi kan förvänta något mere och långt större senere?

    Vi vet att Herren håller tillbaka vissa krig och händelser, eftersom de först kommer att ske under vedermödans tid. Men just nu upplever vi en värld där allt balanserar på gränsen till upplösning.

    https://www.svd.se/a/nyRlBJ/israel-ska-ha-traffat-mal-i-iran

    Mikael

    SvaraRadera
  5. Just nu är vi inne i den judiska månaden "Nisan" som också är miraklernas månad. Det har visats sig att Herren har använt denna månad på ett helt särskilt sätt. Stora historiska händelser som kan vara allt från själva skapelsen, uttåget från Egypten och Jesu uppståndelse från de döda. Många av dessa händelser är samtidigt skuggbilder och symboler på vårt kommande hopp.

    Miraklernas månad

    Det finns företalare som argumenterar för att det var den här månaden som Gud skapade världen och Adam, den första människan.

    Noas ark stannade på Araratberget (1 Mos (8:4)

    Den judiska traditionen säger att Abraham, Isak och Jakob föddes i denna månaden

    Herren förde ut Israels barn ut ur Egyptens land (2 Mos 12:51)

    Herren delade det röda havet för Israels barn (2 Mos 14:21). Traditionen säger att detta hände 7 dagar efter uttåget från Egypten.

    Israels barn gick igenom Jordan och satte sina fötter för första gången i det förlovade landet (Jos 4:19)

    Efter att ha ätit manna i öknen i 40 år, fick Israels barn för första gången äta av skörden i Kanaan, det förlovade landet (Jos 5:10)

    Jesus dog och sedan uppstod från de döda, på den 17 dagen i månaden Nisan (Joh 20)

    https://denytterstatiden.blogspot.com/2023/03/den-judiska-manaden-nisan-miraklernas.html

    Jesus kommer snart!

    Mikael

    SvaraRadera
  6. Herren kommer snart! Längtan har ökat mer o mer sista året. Vet någon om kvigan , det talades på you tube om att hon skulle offras till påsken. Är det Judarnas påsk som det har varit på tal då ? En del av Templets delar är ju redan klara att sätta ihop berättade en besökare som besökt tempelinstitutet . Så det bör gå fort när dom väl börjar.
    Herren har då lagt en längtan i oss länge nu
    Kom Herre Jesus kom
    TZ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid, TZ

      Ja, Herren kommer snart och det kan inte vara länge nu. Födslovåndorna är starkare än någonsin och alla tecken tyder på att barnet är på väg ut. Det är väldigt intressant med just kvigan, då det är ett starkt och viktigt tecken som är knutet till vedermödans tempel. Judarnas påsk börjar på måndag den 22 april till den 30 april

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  7. I Israel börjar "Pesach", judarnas påsk idag. Högtiden kallas också det osyrade brödets högtid, eftersom man inför uttåget inte hade tid att jäsa brödet. Högtiden varar i sju dagar och här firar man Israels uttåg ut ur Egypten och på det sätt att Herren befriade Israels barn. 

    Vi vet att Jesus uppfyllde de tre första högtider som firas under våren - lammet som blev slaktat, det osyrade brödet och förstlingsfrukten. Det är Jesus som dör och uppstår som en förstlingsfrukt. Allt pekar tillbaka på det Jesus gjorde på korset och Herren uppfyllde därmed högtiderna. 

    Vi är på samma sätt som Jesus en förstlingsfrukt och därför är det intressant att veta, att vi på samma sätt som Jesus en dag kommer att uppstå, som en förstlingsfrukt för Herren. 

    Något annat intressant är att vi ofta ser på Lot som en bild på församlingen som blir sparad från vedermöda, som då är domen som Herren skickade över Sodom och Gomorra. I 1 Mos 19:3 ser vi att när Herrens änglar kom till Lot för att rädda honom,  så ordnade Lot en festmåltid åt dem och bakade osyrat bröd.

    Det betyder att Herren räddade Lot och hans familj under påsken och domen kom direkt efter att Lot hade lämnat staden. 

    Jesus kommer snart
    Mikael 

    SvaraRadera
  8. Samtidigt med at Erdoğan anklagar Israel, bjudar han in Hamas-chefen Haniyeh till Turkiet. Israels fienden samlas och gör sig klar

    https://www.jns.org/erdogan-invites-hamas-chief-haniyeh-accuses-israel-in-speech/

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur kan USA inklusive hela Nato utom Israel acceptera Turkiet som medlem i Nato??? Det är helt ofattbart och visar att Nato är en riktigt djävulsk organisation!

      Radera
    2. Hej Mikael.
      Kan du hjälpa mig förstå? Jag är inte så jätteinsatt i allt detta, med Israel och det som sker omkring dom,, men varför har Edorgan bjudit in en hamas- ledare? Och om så är fallet, varför skulle Nato / FN tillåta det, då vi alla vet att hamas är en terror- grupp?
      Tack återigen för din blogg!! Allt gott 🌸 /Anonym

      Radera
    3. Guds frid. När det gäller Turkiet så är de jo med i NATO som du säger, men det verkar som att de får lov till lite mer för att man anser att landet har en betydande roll och är ett land som förbinder den muslima världen med väst. Så man har nog (för mycket) överseende med Turkiet som både ses med Hamas och andra militanta grupper. Det är bara mina tankar i alla fall.

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
    4. Åh då förstår jag. Tack snälla!! 🌸

      Radera
  9. Det florerar rykten om att Putin har skyndat sig till Kreml för ett akutmöte angående NATO. Kan det ha något att göra med att USA har planer om att flytta och utplacera kärnvapen i Polen, som gränsar mot både den ryska exklaven Kaliningrad och Rysslands allierade Belarus?

    Vi är med stormsteg på väg mot denna tidens avslutning och Jesu dyrbara återkomst

    Maranatha

    https://twitter.com/NepCorres/status/1782291033327300833
    https://en.mehrnews.com/news/214246/Russia-reacts-to-potential-deployment-of-US-nukes-in-Poland

    SvaraRadera
  10. Iran upplever just nu liknande plågor som Egypten upplevde vid israelsbarns uttåg ur Egypten.

    Vi har tidigare delat vatten som blir som blod, men nu är det också ett Iran som är ödelagt av översvämningar och tillströmmningar av krokodiler. Vissa Torah-kommentatorer tolkar faktiskt och har föreslagit att plågan med grodorna som drabbade Egypten enligt Exodus-berättelsen kanske kan tolkas som krokodiler.

    Mikael

    https://unitedwithisrael.org/iran-devastated-by-floods-and-influx-of-crocodiles/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Passover+Plagues%3F+Iran+Devastated+by+Floods+and+Crocodiles%3B+Hamas+Leaders+Moving+Base+to+Europe%3F+Netanyahu%27s+Passover+Message%3B+US+Students%3A+%E2%80%98Burn+Tel+Aviv+to+the+Ground%E2%80%99&utm_campaign=20240422_m180837167_Passover+Plagues%3F+Iran+Devastated+by+Floods+and+Crocodiles%3B+Hamas+Leaders+Moving+Base+to+Europe%3F+Netanyahu%27s+Passover+Message%3B+US+Students%3A+%E2%80%98Burn+Tel+Aviv+to+the+Ground%E2%80%99&utm_term=PASSOVER+PLAGUES_3F+Iran+Devastated+by+Massive+Floods+and+Influx+of+Crocodiles

    SvaraRadera
  11. Det har varit uppror, demonstrationer, hot och hat mot Israel och det judiska folket i storstäder och på universitet en tid nu. Framförallt i västvärlden, USA, Europa, Australien, Kanada.
    Judiska lärare och studenter är väldigt utsatta bla.
    Detta är antikrists ande och laglöshetens ande som kommer att vara verksam helt i vedermödan.
    Ytterligare ett av många tecken på att vedermödan är nära och uppryckandet är ännu närmare.
    Kom Herre Jesus Kristus!

    SvaraRadera
  12. Om det inte händer något helt extraordinärt i världen så kommer det ett inlägg som tar utgångspunkt i den fantastisk bibelversen 1 Tess 1:10:

    "och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda: Jesus, som räddar oss från den kommande vredesdomen."

    När man går igenom versen och ser på ordet i kontext och grundtext så är den ett fantastiskt argument och bevis för att Herren hämtar sin församling före vedermödans tid och före det första sigillet bryts

    Herrens rika välsignelse i väntan på Herrens tillkommelse

    Mikael

    SvaraRadera
  13. Nordkorea hotar USA och Sydkorea med kärnvapen

    North Koreas missiltest i början på veckan var en övning för att kontrollera kärnvapenberedskapen, enligt lokala medier. Det väckte oro i regionen när flera missiler avfyrades nära Pyongyang och flög och föll i vattnet mellan Koreahalvön och Japan.

    https://www.foxnews.com/world/north-korea-issues-nuclear-warning-signal-us-south-korea

    Mikael

    SvaraRadera
  14. Profetisk händelse i London.

    Fem hästar från Household Cavalry i London skenade iväg under sin morgonträning med militära ryttare som kastades av innan de galopperade på en sex mil lång härjning genom huvudstaden. En av de hästar som skenade iväg var en vit häst som var dränkt i blod. Det här var något som naturligtvis orsakade stor förskräckelse i Londons gator, där flera blev sårade.

    Det profetiska i det här är att de apokalyptiska hästarna i Uppenbarelseboken är på väg att rida och träda fram på världsscenen. Och den vita hästen, som är Antikrist, kommer på samma sätt som den i London att vara täckt i blod.

    På en bild jag såg med den vita hästen täckt i blod stod den bredvid en bil i Londons gator, som hade en nummerplåt med nummer 22. Nummer 22 är ett tal som indikerar Kristi förening med sin brud. Så på bilden var uppryckandet och Antikrist framträdande representerat. En profetisk bild av det som mycket snart kommer att bli en realitet.

    Jesus kommer snart!

    Mikael

    https://www.youtube.com/watch?v=HDNo2QBeOSY
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-13344373/horses-escape-animals-central-london.html



    SvaraRadera
    Svar
    1. OJ så intressant JA HERREN ger oss olika tecken på sin återkomst amen

      Radera
    2. Ja, det är på ett helt otroligt sätt att Herren visar och ger profetiska tecken som pekar på den tid vi lever i.

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  15. Från Svenska Dagbladet:

    "Hamas lägger ned sina vapen och blir ett regelrätt politiskt parti om en självständig palestinsk stat upprättas.Den terrorstämplade rörelsen är redo för en vapenvila på minst fem år, uppger en Hamastopp."

    Min kommentar:

    När till och med en terrororganisation som Hamas vill ingå vapenvila med Israel gentemot en tvåstatslösning, så måste man fråga sig om "avtalet med de många" är nära förestående? Ett avtal som Antikrist kommer att få till stånd mellan Israel och arabländerna.

    https://www.svd.se/a/Oonbmw/hamastopp-lagger-ned-vapnen-om-palestina-erkanns

    Mikael

    SvaraRadera
  16. Vi ska känna tiden

    Upp 3:3 - Kom därför ihåg vad du har tagit emot och hört, håll fast vid det och vänd om. Om du inte håller dig vaken ska jag komma som en tjuv, och du ska inte veta vilken stund jag kommer över dig.

    1 Tess 5: 4–5 - Men ni, bröder, lever inte i mörker så att den dagen kan överraska er som en tjuv. 5 Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret.

    Både Uppenbarelseboken och Tessalonikerbrevet är väldigt tydliga med att vi är ljusets barn och mörkret kan inte överraska oss som en tjuv, tvärtemot ska vi känna tiden! Den dagen som inte kan överraska oss är Herrens dag, som är en tid av dom. Vi ska veta och känna till när tiden närmar sig, och som en brud som gör sig klar för sin brudgum, förbereder vi oss och lyfter våra huvuden i förväntan. Men hur kan vi veta att tiden är inne? Dels för att Herrens Ande talar om en kort tid, men för att vi samtidigt har sett tecknen i himlen och på jorden

    Maranatha

    Mikael

    SvaraRadera
  17. Vi vet inte om denna nyhet från Reuters stämmer, men i så fall har Belarus avvärjt ett angrepp mot huvudstaden med drönare som lanserats från Litauen. Det skulle i så fall betyda ett angrepp från ett Nato land mot Belarus (Vitryssland)

    Vi får vänta och se om det här stämmer. Det skulle i så fall vara mycket allvarligt.

    https://www.reuters.com/world/europe/belarus-says-it-thwarted-attack-capital-by-drones-launched-lithuania-2024-04-25/

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar

    1. Litauens svar på det här är att det är 100 % desinformation

      https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gwPPya/rysk-nyhetsbyra-litauen-anfoll-belarus

      Mikael

      Radera