måndag 27 augusti 2018

Massiva, kraftfulla och omfattande tidstecken!Kina över militär attack mot USA

Kina har precis övat militärt anfall mot USA och dess allierade, som har väckt stora reaktioner från USA. Kina svarar tillbaka, att USA överdriver ”det så kallade militära hotet från Kina”. Kina påpekar, att syftet är till försvar, och inte attack.

En ring av jordbävningar

Vi har precis upplevt flera stora jordbävningar, där den ena var den största vi har upplevt under 2018. Det var ett gigantiskt jordskalv på hela 8,2, nära Fiji och Tonga. Om inte skalvets centrum legat så djupt, så hade det kunnat resultera i katastrofala skador.

Färska tal visar att antalet av jordbävningar runt om på jorden, har ökat med mer än 50 % än normalt. Många frågar sig om de 11 000 jordbävningar vi har upplevt sedan här i juli, är ett tecken på att större jordbävningar är på väg?

Massdöd av djur

Här under sommaren har hela 179 sälar rapporterats utanför Scarboroughs kust i England. Det är NOAA, ett amerikanskt vetenskapligt organ, som rapporterar dessa uppgifter. Talet är tre gånger så högt som under en normal augusti månad, och man vet inte vad det är som orsaker denna massdöd av sälar. Samtidigt har över 100 utrotningshotade havssköldpaddor hittats döda på olika platser i södra Mexiko. Havssköldpaddan är världens största sköldpadda, är den tionde av världens mest utrotningshotade djur.

Värsta översvämningar i 100 år

I Indien så upplever man just nu, den värsta översvämning på 100 år. Det har resulterat i över 300 människors död, och tiotusentals hem är drabbade. Myndigheterna uttalar sig, att ”vi bevittnar något som aldrig förr har hänt i Kerales historia. 

Avslutning

När man skriver och delar nyheter om händelser som sker runt om i världen, så är det ändå bara axplock och utvalda nyheter, som egentligen är långt ifrån fyllestgörande i förhållande till det vi upplever i dag. Tidstecknen är massiva, kraftfulla och så omfattande, att människan bokstavligt talat ”står rådlösa vid havets och vågornas dån”. När människan ”grips av ångest”, så är det en stark känsla av oro, hopplöshet och fruktan som präglar och fasthåller människan i ett grepp. Det är en konsekvens, som kommer av insikten, när människan förstår att hon är fångad i ett mörker, där det inte längre finns någon lösning eller väg ut ur stormen.  

Vi väntar på Jesus, frälsningens ark. I Jesus kan vi vara trygga i vår frälsning och väl vetande, att Herren har ”frälst oss från den kommande vredesdomen”. I frälsningen finns inte bara löfte om barnaskap och evigt liv, men också ett starkt löfte, om att varje barn, och alla dem som tillhör honom – är frälsta, räddade och bevarade från vredesdomen och vedermödans tid.


Jesus kommer snart!

Källa:

2 kommentarer:

 1. Vi får aldrig slå oss till ro, nöjda och belåtna, rika och mätta. Låt oss vara hungriga och längtande efter mer av Jesu liv i våra liv. Då skall vi få uppleva att ju mer vi får, desto fattigare känner vi oss. Vi fruktar Herren, och inte de plågor som drabbar jorden och mänskligheten. /Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen broder och tack för din hälsning.

   Vilken underbar känsla och upplevelse av att vara "fattig i själv", tömd på sitt eget och helt i beroende av Jesus. Det att vara rik i hans nåd, överflödande i hans kärlek och kraft. Till Herren står vårt hopp, han som är vårt eviga liv.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera