måndag 8 januari 2018

Den röda hästen och rysk invasion


Hotet från Ryssland verkar mer påtagligt än någonsin. Även om det har varit varningar tidigare, så verkar detta hos mer verkligt och påtagligt än någonsin. Experter har precis gått ut och varnat och uppmanat Sveriges folk, att skaffa sig mat och vattenförråd, för att vara klara om Ryssland skulle anfalla. Försvarsberedningen skriver rakt ut, att Ryssland är det stora hotet mot Sverige.

Om Ryssland är identisk med ryttaren på den röda hästen, så pekar det på att vi är långt framme i tidens ände, och väldigt nära de första sigillens som bryts, som resulterar i Antikrists framträdande, och ett tredje världskrig.

Upp 6: 3-4 - Och när Lammet bröt det andra sigillet, hörde jag det andra väsendet säga: "Kom!" Då kom en annan häst ut, en eldröd, och åt honom som satt på den gavs makt att ta bort freden från jorden och få människor att slakta varandra. Och ett stort svärd gavs åt honom.

Matt 24: 6-7 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.

Krig och blod

Efter att Antikrist har fått lov att träda fram och inta sin roll i ändetiden, och får ett avtal på plats mellan arabvärlden och Israel, så bryter Herren det andra sigillet. Det är ryttaren på den eldröda hästen som kommer fram, och denna kommer att ta bort freden från jorden och få människor till att slakta varandra.

I bibeln så symboliserar den röda färgen krig och blod, som tyder på att den här ryttaren kommer att tillföra våldsamma krig på jorden. Han har fått auktoritet till att ta bort freden, och kommer att få människorna till att slakta varandra.

Är den röda hästen GOG?

Denne ryttare gavs ett stort svärd (mighty sword eng. översättning) som talar om effekten och kraften i detta vapen. Ur historiskt perspektiv så var detta svärd ett tvåhändigt svärd som kraftfulla krigare använde för att plöja sig igenom fiendes linjer, för att göra plats till den övriga styrkan. På samma sätt kommer Antikrist att använda övernaturliga vapen för att genomföra sin vilja på jorden. 

Denne ryttare kommer att ta bort freden från ”jorden”. Men det kan lika gärna betyda ”landet” dvs. landet Israel. Därför finns det tolkningar som menar att ett av de krig som kommer att utspela sig här är Gog/Magog kriget där en koalition av muslimska länder och kanske Ryssland, angriper Israel. Andra tolkningar går på att vid detta sigill kommer att utbryta ett tredje världskrig där kärnvapen kommer att bli använda med fruktansvärda konsekvenser för människorna på jorden.

Profetior som pekar på en rysk annektering av Sverige

Det är alltid intressant när utombibliska profetior pekar på något som sker, och håller på att utveckla sig inför våra ögon. Det är två profetior som jag tänker på, och den ena är Birger Cleassons kända profetia som jag tidigare har skrivit om. Där ser Birger ett ryskt infall och en kommande invasion mot Sverige. Det som gör den intressant är, att det sker när församlingen fortfarande är på jorden, men i förbindelse med den, så ser Birger uppryckandet sker. Hela inlägget kan läsas här:


Ingvar Harknäs syn om världens sista dagar

Ingvar Harknäs, en broder som nu är hemma hos Herren, har skrivit en bok – Världens sista dagar, som bygger på uppenbarelseboken och syner som Ingvar fick från Herren. Där bekräftar Ingvar Birgers syn med sin egen, och beskriver på samma sätt en rysk invasion av Sverige.

Ingvar beskriver Ryssland som Gog, och skriver bland annat: ”Vedermödans första världskrig orsakas av mannen på den röda hästen, densamma som är Gog, Rysslands ledare och president (Upp 6:3-4)” Ingvar fortsätter: ”Här kommer flera profetior som uttalats över Sverige att fullbordas, bland annat Anton Johansson som förutsa första världskriget och Birger Cleasson som skrivit boken ”Dom över Sverige”. Jag ser ryssarna komma från norr. De får snabbt ett brofäste i Norrland” slut citat.

Avslutning

Sverige är ett varnat land, där man just nu går ut och uppmanar människor att ha matförråd och vatten hemma hos sig om ett anfall skulle inträffa. Det betyder, att man tar hotet från Ryssland ganska allvarligt. Om Ryssland är mannen på den röda hästen, så pekar allt på, att vi är på väg och rör oss mot vedermödans mörker och inferno. Utombibliska profetior bekräftar och pekar på, att det kan vara händelser som är på väg. Mitt i allt detta, så har Herren precis allt under kontroll och hela ändetidens utveckling. Vårt stora hopp, står till Herren och hans underbara återkoms – uppryckandet av Herrens brud.

Jesus kommer mycket snart!


Källa:8 kommentarer:

 1. Hej Mikael. Jag skulle väldigt gärna vilja veta din åsikt om denna profetia: http://www.flammor.com/profetior/profetia031.htm riktigt ruskig tycker jag och tar väldigt seriöst och allvarligt på just denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Björn,
   Tack för din kommentar. Jo visst känner jag till profetian som du nämner. Det är en jag själv refererar till ibland, och är en av de starkaste utombibliska profetior som finns tycker jag. Den är så precis, och visar exakt på det sätt som vårt samhälle är, och mycket av det vi upplever i dag. Det som är underbart med denna profetia är, att i förbindelse med dessa händelser, och innan det tredje världskriget, så kommer Jesus tillbaka.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Tack för ditt svar Mikael och Guds frid till dig också. Ja,den är väldigt speciell då den är så exakt om man ser på hur utvecklingen varit sen den gamla kvinnan såg detta och hur det ser ut idag. Hon kan omöjligt ha gissat sig fram till detta utan jag är helt övertygad om att det ligger väldigt mycket i detta. Ta hand om dig Mikael och tack för att du skriver så intressanta inlägg. Läser allt du skriver om. Varma hälsningar Björn

   Radera
  3. Guds frid Björn,

   Ja, det er precis så som du skriver. Jag tror till och med att det var så, att predikanten Emanuel Minos, som fick den här profetian från systern, gömde den i flere år då han tyckte att den var för otrolig när han jämförde med dåtidens samhälle. I dag kan vi bara konstatera, att allt denna kvinna fick från Herren stämmer till punkt och pricka.

   Nu väntar vi på nästa uppfyllande som omhandlar Herrens komma efter sitt folk.

   Herrens underbara välsignelse över ditt liv.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Guds Frid Mikael,

  Ja tidens tecken pekar på att Herrens återkomst är nära.

  Hälsningar

  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon,

   Herrens återkomst är nära, och Herren är oss nära i våra liv. Herren hämtar oss hem för att han just önskar att vara hos oss för alltid. Han längtar efter sin brud, och himlen är klar till att ta emot oss.

   Vi lever och vandrar i detta underbara hopp - vandrar i förutberedda goda gärningar, samtidigt med att vi skådar efter vår frälsare.

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Läste den här kommentaren i APG29. "Maria Eliasson

  Jag fick en profetia för 3 år sedan då Gud visade mig 3 flygande gäss som flög tätt efter varandra och efter dem flög en vit duva. Jag frågade Herren vad gässen betydde och även vad den vita duvan symboliserade. Herren svarade: den vita duvan är freden som försvinner bort från Sverige, men först kommer 3 varningar, den första är Bibelns profetior, den andra är profetior som Gud ger sitt folk i den sista tiden och den tredje är tidningsrubriker, men då är det försent att förbereda sig, sa Herren. Hm! jag gillar Ryssland och är imponerad av deras iver att vara en motkraft till västs kolonialvälde. Det är motvilligt jag måste erkänna att händelserna går mot profeternas uppfyllande när det gäller Ryssland. De är i högsta grad medverkande i Syrien med rysk anti missil system som försvårar för Israel att hålla Iran i skinnet. Men jag antar att Stammarna i norr även kan betyda Turkiet. Det är ju ingen tvekan om att Islam är odjuret som kryper ut ur grottan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack David för att du delar intressanta tankar och den vision som Herren gav dig för ett par år sedan.

   Vi är inne i ändetidens slutskede, och som du säger - mycket snart kommer tidningsrubrikerna att se ut på ett annat sätt än i dag. Vedermödans domslut och trängsel kommer att fylla all världens media.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera