fredag 14 juni 2024

Vi upplever ett spektakulärt fyrverkeri på den profetiska himlen

 


Jes 60:8 - Vilka är dessa som kommer flygande som moln, som duvor till sitt duvslag?

Jesaja ställer en fråga som är lika aktuell idag. Vem är det egentligen som kommer flygande som duvor på himlens sky? Vem är det som kommer flygande på moln för att skyndsamt komma hem till sitt duvslag och trygga hem? Även om detta är ett profetiskt ord för Israel och det judiska folket, tror jag att det har en dubbelt uppfyllande.

För det är Herrens blodköpta församling som mycket snart kommer att avsluta sin tid på jorden. De döda kommer att uppstå, och vi som fortfarande är i livet kommer att förvandlas och tillsammans kommer vi att möta Herren på himlens sky. Vi är snart där när jordens duvor på en och samma gång kommer att lyfta och snabbt flyga som moln genom atmosfären mot vårt himmelska hem.

Tidstecken på tidstecken

Tidstecken på tidstecken lyser på den profetiska himlen. Tidigare såg och upplevde vi enstaka och sporadiska tecken, och vi erkände dessa som profetiska milstolpar, som gjorde att vi vaknade upp och började vänta. Vi började uppmuntra varandra med dessa tecken, och vi såg Herrens återkomst närma sig i horisonten.

Men tänk om vi visste det vi vet idag. Bilden på den profetiska himlen har ändrats och istället för spridda ljusglimtar, ser vi nu ett spektakulärt fyrverkeri och en explosion av formationer och färger på den upplysta himlen. Även om ögat försöker att se helheten är det en omöjlig uppgift. I snabb takt och från alla sidor blir vi omslutna av dessa tecken. Med tacksamhet och en övertygelse i våra hjärtan vet vi att Jesus kommer!

Uppryckandets ögonblick

”Jag hörde en mäktig dånande röst, och den överröstade allting annat. Allt runt omkring mig tystnade och gav plats och uppmärksamhet till denna röst. När jag hörde rösten, kände jag igen den omedelbart. Det var samma röst som en gång hade kallat mig och vädjat till mitt hjärta att överlåta mitt liv till honom. Det var samma röst som många gånger sedan hade talat ömt och uppmuntrande till mitt hjärta under min vandring med honom. Rösten var densamma, men tonläget var annorlunda. Nu talade han med auktoritet, och det var en mäktig befallning som gick ut. Det var som dånande vatten, ett åskväder och en stormvind på samma gång. Rösten krävde och lät befallningen ljuda genom universums galaxer. Ingen skulle kunna missta sig eller ha fel om dess betydelse eller innebörd. Budskapet var tydligt och klart – och det var riktat till en person och ett folk: "Kom hit upp, mitt folk!"

Så snart jag hörde denna basun och befallning ljuda, stannade världen och allt såg ut att stå stilla. Samtidigt som jag lyftes från marken, började min kropp snabbt att förändras. Det var som ett ljus som sköts ner från himlen och träffade min kropp, vilket gjorde att detta ljus och en härlighet omslöt mig och blev en del av mig. Jag blev uppslukad av liv, och det livet gjorde slut på allt som hade med död och svaghet att göra. Jag fortsatte uppåt medan Guds kärlek, liv och härlighet fyllde mig och förvandlade varje del av min kropp. Det var en reningsprocess där inte bara kroppen förvandlades, utan hela mitt sinne och min varelse fick nytt och evigt liv.

Jag visste från första ögonblicket att detta var stunden jag hade väntat på. Den befallning som ljöd i hela andevärlden gällde mig, och stunden vi hade väntat på så länge hade kommit. Jag visste med säkerhet att den röst som precis hade kallat mig att komma till honom var min underbare frälsare och Gud, och att jag nu skulle få se honom för första gången i mitt liv. När jag mötte min frälsare i himlarymden tillsammans med miljoner av andra själar, såg jag för första gången hans härlighet. Jag stod framför honom som var nåden, sanningen och kärleken personifierad. Ögonblicket var obeskrivligt, ojämförbart och något som inte kan beskrivas med mänskliga ord.

Bakom min frälsare såg jag något som var ett uttryck för Herrens löften och den evighet som väntade oss. Det var en stor, kraftig dörr som stod öppen på vid gavel, så att vi kunde träda in. Genom dörren kunde jag se Guds härlighet, tusentals änglar och känna en ljuvlighet strömma ut genom denna mäktiga dörr. Jag fick en längtan att träda in – att gå igenom denna dörr och ta del av dess härlighet. Jag visste att den var skapad för mig, och att jag hade en hel evighet att utforska denna underbara plats. Jag var där nu, och jag tog mitt första steg för att gå in.”

Jesus kommer snart!

Mikael

 

fredag 7 juni 2024

Pekar A.A. Allans profetia från 1954 på en snarlig dom över USA?

 


"Och det skall ske därefter att jag skall utgjuta min Ande över allt kött, och era söner och era döttrar ska profetera, era gamla män ska ha drömmar era ynglingar ska se syner."

Ett tydligt tecken på att vi närmar oss denna tidens avslutning är uppfyllandet av Joels profetia, som talar om att Guds folk på ett särskilt sätt kommer att bli välsignade med profetior, drömmar och syner. Det är med andra ord inte bara något som ska uppbygga och uppmuntra, utan det är något som Herren ger oss – som på ett särskilt sätt ska vara ett tecken på att vi befinner oss i denna tidens avslutning.

Profetia av A.A. Allen

Jag hittade en fantastisk profetia på hemsidan Apg29.Nu, som jag gärna vill dela här. Jag länkar till hemsidan, där den kan läsas i sin helhet. Det var år 1954 som A.A. Allen, en amerikansk evangelist, fick en syn som handlade om Amerikas förstörelse. Är det här en profetia som visar på en närstående förstörelse av USA?

Synen

A.A. Allen såg sig själv stående på Empire State Building, där han kunde se Frihetsstatyn och porten till en ny värld. Han såg hela den nordamerikanska kontinenten, utbredd framför honom som en stor karta. Sedan såg han en jättelik hand nedsträckt från himlen. Den gigantiska handen var utsträckt mot Frihetsstatyn. På ett ögonblick var hennes glimmande fackla tagen från hennes hand, och istället placerades en bägare där som en symbol på dom. Handen tvingade Frihetsstatyn att dricka varje droppe från bägaren, och han visste att detta var en symbol för krig, död och förstörelse.

Han såg sedan ett skelettformat moln som böjde sig över Förenta Staterna, med avsikt att förstöra storstäderna. Han såg städer som New York, New Orleans och Los Angeles täckta av rök från skelettets näsborrar. A.A. Allen såg sedan Frihetsstatyn i dödsångest och stora smärtor, för att till sist ligga stilla som död. Detta resulterade i att miljoner av människor föll omkull på gatorna, och han hörde deras skrik på barmhärtighet och hjälp.

Tystnad och jubel

Sedan tystnade allt, men A.A. Allen beskriver det som en "dödens tystnad". Men ett annat ljud nådde då hans öron, som han beskriver på följande sätt:

"Sedan var rösten tyst. Jorden var också tyst, med en dödens tystnad. Och då kom till mina öron ett annat ljud — ett ljud av avlägset sjungande. Det var den ljuvligaste musik jag någonsin hade hört. Där var jublande glada rop och ljud av glada skratt. Genast visste jag att det var fröjden bland Guds heliga. Högt uppe i himlen, ovan rök och giftiga gaser, ovan ljud av strid, såg jag ett väldigt berg. Det verkade vara en fast klippa, och jag visste genast att detta var Herrens berg. Ljud av musik och fröjd kom från en klyfta, högt uppe på sidan av berget.

Det var Guds heliga som fröjdade sig. Det var Guds eget folk som sjöng och dansade och ropade av glädje, i säkerhet från all ondska på jorden. För de var gömda i säkerhet i Klippans klyfta. Där i klyftan var de inneslutna och skyddade av en stor hand, Guds egen hand som skyddade dem tills stormen hade passerat."

Avslutning

Här på det sista har jag tagit del av flera profetior där man har sett Frihetsgudinnan som en symbol på USA och hur facklan försvinner eller förvandlas till något annat. Är en tid av dom på väg mot det amerikanska folket? Kommer Guds församling att få se och uppleva något av denna domen, eller kommer Herren att ta bort sin församling innan denna ”rök” blir blåst över nationen? Jag har blivit påmind av den dom över USA som så många av Herrens tjänare har profeterat om, och kanske är det en orsak till det?

Jesus kommer mycket snart tillbaka

Mikael