söndag 24 april 2022

Det 3 världskriget har börjat!

 


Kära Syskon,

Vi lever i en avgörande tid, där vi i hög grad upplever avgörande händelser. Det är inget tillfälle när vi i de senaste år har upplevt en global pandemi och sedan ett efterföljande krig i Europa. Det är en allvarstid, där vi vet, att händelseutvecklingen måste ha sin gång och att vissa saker måste ske när det gäller profetiors uppfyllande. Allt samman tjänar Herrens syfte och är en del av ändetidens utveckling. Det är helt enkelt en del av födslovåndornas tecken, som pekar på Herrens snara återkomst. Herren kan med andra ord inte komma tillbaka, utan att det först sker varnande tecken i himlen och på jorden. Herrens återkomst och tidstecken är med andra ord oskiljaktiga. Det är dessa tecken upplever vi med kraft just nu.

Ofta har jag skrivit att ”tidens tecken enhälligt ropar om att Jesus mycket snart kommer tillbaka”. Men det är på det sätt det är och förhåller sig. Vår helige och dyrbare frälsare kommer snart att lämna sin tron i det himmelska, för att ta oss dit han är. Han rycker oss bort från den här världen, bort från en kommande vredesdom som mycket snart kommer att bli förlöst och manifesterad.  

Herrens tilltal i 2012

I 2012 viskade Herren i mitt öra att hans återkomst var när, och jag upplevde att jag skulle starta hemsidan ”Jesus kommer snart”. I 2014 talade Herren ännu starkare, och jag manades till att starta bloggen ”Den yttersta tiden”. Det har varit en fantastik resa och en underbar nåd att få vara en bland många, som har basunerat ut budskapet om vår kommande härlighet och det stundande mörkret.

Det är en nåd att få lov till att leva i en daglig förväntan till Herrens återkomst. Jag lyfter mina ögon mot himlen och fröjdar mig över att jag mycket snart kommer att möta vår Herre, men också nära och kära som har gått hem före oss. Ibland hör jag vittnesbörd från syskon som upplever tilltal om att ”tiden är slut” och att ”nådens dör är på väg att stängas”.  Jag tror verkligen att tiden är inne för oss, att mycket snart mötas på himlens sky. Det enda som fattas är en ”Guds befallning, en ärkeängels röst och en Guds basun”.

Det 3 världskriget

Efter kriget i Ukraina är det många som frågar sig om det vi upplever just nu är ”Kalla kriget 2”, eller början på det 3 världskriget?

I Ryssland är man inte i tvivel! På rysk tv hävdade man för nyligen att ”det tredje världskriget utlöstes då det ryska krigsskeppet sjönk för att par dagar sedan i Svarta havet”. En rysk militär expert uttalade sig om att ”ett fulltaligt krig mot väst pågår på flera nivåer.”

Som vi har konstaterat tidigare, så upplever vi, att det här kriget bara eskalerar och är på väg mot något som kan vara helt avgörande för hela ändetiden. Den här ser alltmer ut till att vara den konflikt som till sist kommer att utveckla sig till ett fullskaligt tredje världskrig, där atomvapen kommer att bli använda. Det tror jag kommer att ske när den röda hästen träder fram på världsscenen, ganska snabbt inne i vedermödan. Min överbevisning är inte att det går långt tid mellan de 4 ryttarna som träder fram på scenen efter uppryckandet. Det sker nästan samtidigt och på samma gång. Antikrist, ryttaren på den vita hästen träder fram, och i kölvattnet kommer krig, en ekonomisk krasch och sedan sjukdom och död. Redan efter en kort tid i vedermödan har milliarder av människor fått sätta livet till.

Putin hotar väst med ”Satan 2 missil”

Ryssland har precis testat en ny missil-robot som kallas ”Satan 2”. Putin varnar för att det unika vapnet kommer att få de som hotar landet att ”tänka sig om”. Satan 2 som egentligen heter RS-28, är en ballistisk robot som väger 100 ton och kan bära kärnvapenladdning på 10 ton. Den är så kraftig så den slå ut ett område som Texas eller hela Frankrike.

Lågkonjunktur-chock

Det är ”Bank of America” som går ut och varnar för att vi är på väg in i en ”lågkonjunktur-chock”. Det vill säga att den ekonomiska situation vi upplever just nu, kommer att försämras mycket snabbt. Det betyder att den recension och de räntestigningar vi upplever, kommer att fortsätta att ta fart och bli en verklighet. Vi närmar oss den ekonomiska situation vi ser i uppenbarelseboken med hyperinflation.

Avslutning

Jesu återkomst har en central del i det profetiska ordet. Den nya födelsen i Kristus är nämnd 9 gånger i bibeln, dopet 52 gånger och omvändelse 89 gånger. Men Jesu andra återkomst är nämnd över 1500 gånger i det gamla testamentet och 300 gånger i det nya testamentet. Det visar hur stor del det profetiska ordet har i Herrens hjärta. Det är den längtan som församlingen gensvarar, när hon ropar –”Maranatha, du vår Herre, kom.

Jesus kommer mycket snart!

 

45 kommentarer:

 1. 🗣 = pUTin 📍〰️🧞〰️🔥〰️🌾
  Matteus 3:11-12 NKJV
  Jag döper er sannerligen med vatten till omvändelse, men han som kommer efter mig är mäktigare än jag, vars sandaler jag inte är värdig att bära. Han kommer att döpa dig med den helige Ande och eld. Hans vinfjäder är i Hans hand, och Han kommer att grundligt städa sin tröskplats och samla sitt vete i ladugården; men han ska bränna upp agnarna med outsläcklig eld.”

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack för det ord du delar. Den tröskeplats som blir omtalat här, och vetet som samlas i ladan är en bild på Herrens uppgör med Antikrist och Satan som avslutar vedermödan. När Herren samlar vetet i ladan, är det en bild på de rättfärdiga som får lov att ärva Riket för Israel.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Är inte säker på vad han lägger i texten från upp 7, men för mig handlar det om att jag redan är hemma.

  https://youtu.be/p4QSICAE4Go

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Tack för den underbara sången du delar. Jag tänker som du. Det handlar om att vi är en del av den skara som får uppleva den fantastiska nåd att komma hem till vårt rätta hemland.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 3. ja goog Kriget hqar startat FRID broder tack för allt du delar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha, och jag önskar också dig Herrens rika välsignelse

   Jag tror också, att det vi upplever just nu är både början på GOG kriget och ett tredje världskrig.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 4. Det betyder i så fall att det enda i Valdresprofetian som är kvar att uppfyllas är Jesu återkomst. Ser man tillbaka på allt som den gamla kvinnan berättade så har allting stämt till hundra procent.

  Hälsningar Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon poängterar sambo som synd, jag håller med, om det handlar om att byta partner lite då och då, vad är äktenskap, när vi inte kan hitta en vigselförrättare i vår församling som inte samtidigt viger homo, min församling har därför sagt nej till vigslar, men uppmanar att gå till en präst för att viga sig, som också viger homo, vad är heligheten?

   När jag läser om Jakob och Lea, förstår jag att han inte ens visste vem som var under täcket.

   Jag och min fru har varit "gifta" över 60 år, men förstår att mina barnbarn är osäkra hur dom skall göra när inte församlingen viger.

   ??Mikael hur är det i Danmark??

   Radera
  2. Guds frid, Björn.

   Det är precis så det känns, att det enda som fattas just nu är Jesu dyrbara återkomst. Ukraina konflikten går ju långt tillbaka, och började i 2014 som en liten konflikt när den västvänliga oppositionen kom till makten i 2014, där vi därefter fik annekteringen av Krim. I dag tio år senare, har vi en helt annan situation. Om inte något händer som kan det här utveckla sig till ett tredje världskrig där kärnvapen ingår.

   Igen har Ryssland talat öppet om konsekvenser vid ett ryskt angrepp i USA, och USA:s oförmåga att slå tillbaka:

   https://www.youtube.com/watch?v=NIQurbSjl9s

   Mikael

   Radera
  3. Guds frid,

   Med tanke på samboförhållanden och kyrkor som viger homosexuella, är det precis samma situation i Danmark. Det har hänt något de senaste åren och det har varit en ivrig debat. Men där det tidigare var upp till prästerna om de ville viga homosexuella, får dom i dag öppen kritik och förföljelse om de säger nej. Så även om man på pappret fortfarande själv kan välja, så är det stort press för dem som avstår.

   Som Björn påpekar. Valdresprofetian slår in till punkt och pricka.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  4. Hur tror du tillvägagångssättet blir om vårat land blir angripit av något av supermakterna. Skär dom av södra eller norra delarna eller en intensiv eldgivning från kryssningsrobotar? Får vi förvarning något dygn innan?

   Radera
 5. Mikael, vad är det som återstår enligt profetiorna innan antikrist kan träda fram? Jag tänker bl a på tiostatsförbundet tredje templet och förödelsens styggelse.. hur snabbt kan allt detta träda i kraft? Måste det inte till en viss tid om EU ska hinna upplösas till förmån för tiostatsförbundet etc?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det allra mesta av profetiorna har redan inträffat eller är på väg att gå i uppfyllelse! Det är alltid svårt att sätta tidsramar och oftast händer det på andra sätt än vad vi förväntar oss. Vi har 45 mycket klara och tydliga saker som tyder på att vi är i den yttersta av den yttersta tiden! Dags att vakna upp bröder och systrar!

   https://www.youtube.com/watch?v=SQN7y5I9poc

   Radera
 6. Guds frid,

  Som jag ser det så kan Antikrist i princip träda fram när som helst. De förbund som ser ska komma, kommer inte att vara på plats från första dagen i vedermödan. Vi vet att Antikrist kommer att ta makten från några länder, där hans makt breder sig över tid. På samma sätt som vi såg förbund ta form efter 2 världskriget, kommer vi säkert att se det på samma sätt efter det 3. Och där kommer Antikrist att vara med till att forma dessa nya förbund.

  När det gäller det tredje templet, så är det i princip redan klart att byggas. Det vill säga att alla förberedelser är på plats, och när det sedan sätts igång kan det vara färdigtbyggt på väldigt kort tid. Vi vet att Antikrist först går in och sätter sig i templet 3,5 år in i vedermödan, så det behöver heller inte stå klart från början. Min tro är att efter GOG-kriget där Herren visar sin makt i Israel på ett otroligt sätt, så är det ingen som vågar sätta sig imot att det tredje templet byggs.

  Så det enda som fattas för att Antikrist kan träda fram är med andra ord församlingens borttagande.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser en förändring i ordet runt ändetiden, kanske finns det hopp för alla som tror, även "samboäktenskap"

   Matt 7:21
   Jesu ord icke kommer var och en in i himmelriket som säger till mig Herre Herre utan den som gör min himmelske faders vilja.

   Apg 2:21

   Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn,

   han skall varda frälst.’

   Radera
 7. Tack för ett intressant svar! Då förstår jag lite bättre! Guds välsignelse!

  SvaraRadera
 8. Kära Syskon,

  Kriget utvecklar sig med väldig fart och i följe rysk media, har brittiska specialstyrkor tagit sig in i Ukraina. Soldater som skulle vara experter i sabotageoperationer och gerillakrigföring.

  Rysslands svar på detta är att de ser det som Storbrittaniens officiella inträde i kriget mot Ryssland. Spänningarna mellan Ryssland och Storbrittanien har tilltagit rejält under de sista 48 timarna, där Johnson hotar Ryssland med kärnvapen utan Natos godkännande.

  Vi har med andra ord en situation som eskalerar dag för dag, och det ser ut som att vi närmar oss profetiors uppfyllande. Det är en väldigt allvarlig situation.

  https://www.reuters.com/world/russia-investigates-media-report-presence-british-sas-special-forces-ukraine-2022-04-23/

  Vi får dra när till Herren i denna sena tid!

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skriver inte svensk media om det?

   Radera
  2. "Rysslands särskilda militära operation" i Ukraina handlar om att få ensamrätt till Azovska sjön och flottbasen på Krim som sannolikt hänger ihop, om Brittiska specialstyrkor finns i Ukraina då är dom inbjudna, men det är inte Ryssarna, såg i går kväll att det var minst fyra spaningsplan i området, ett obemannat, just nu är det ovanligt lungt, men Ryssland fortsätter med våld tills Ukraina ger upp och skriver avtal =ger bort östra sidan till Ryssland, och ett icke Nato.

   (Putin har väl inte ensamrätt till att hota med kärnvapen, det kom tidigt från honom)

   Intressant att Ryska nyheter är bekymrade över vad Brittiska styrkor gör i Ukraina, enligt Ryssland pågår det inte krig, när dom i nästa stund säger att tredje världskriget började när Moskva sänktes, fast dom erkände samtidigt inte sänkningen, som "Bara" var en brand.

   Radera
  3. Ja, det kan man fråga sig? Det är en väldigt viktig nyhet som jag ser det. Här är en annan tidning som också skriver om det samma:

   https://www.aljazeera.com/news/2022/4/23/russia-investigates-report-of-british-sas-forces-in-ukraine

   Mikael

   Radera
  4. Just nu ser jag sve645 på den polska sidan Lublin nära Lviv, är det möjligen regering/militär

   Radera
 9. Amerikanskt RC-135W spionplan fl yger från Storbritannien in i det ukrainska luftrummet

  Ett amerikanskt spionplan sågs flyga över ukrainskt luftrum på lördagsmorgonen, lokal tid, enligt flygspårningstjänsten. RC-135W Rivet Joint är ett flygplansstorlek för underrättelse-, övervaknings- och spaningsflygplan som designades för att samla in telemetri och annan elektronisk underrättelseinformation

  Just nu är det planet på väg norrut från svarta havet för andra resan efter gränsen till Ukraina, den fungerar i direktkontakt som stridsledning för både flyg och den brittiska specialgrupp som sägs vara inne i Ukraina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det du delar.

   Om det här är ett mönster som kommer fortsätta är frågan när Ryssland uppfattar det som en krigshandling och på något sätt slår tillbaka. En sak som är säker, så är det här en upptrappning av den situation vi upplever just nu.

   Mikael

   Radera
  2. Så uppfattar jag det också, men experterna menar att det är ukrainska piloter, i hyrda eller lånade plan, specialgruppen från GB är väl där som inhyrda utbildare, om Nato skulle angripa så vore kanske flottbasen lite trasig efter en stund, men intressant är att i ett normalt krig hade Ryssland förlorat snabbt, därför hotar Ryssland med kärnvapen, men svaren kommer i så fall från många håll, så någon vinnare kan det inte bli.
   Det landar ständigt USA plan i Rzeszow som ligger på linje med Lviv, sedan verkar gamla Sovjetplan ta lasten därifrån.

   Radera
 10. Guds frid, Syskon

  I tidningen Dagens Industri ställer man frågan om börsklimatet kan bli värre än det är just nu med krig, hög inflation, stigande räntor och fallande kurser. Svaret de själva ger är: Ja

  https://www.di.se/analys/salj-i-maj-snart-ar-det-rasrisk-pa-borsen/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtidigt som fonder rasar för vanligt folk så gör storbanker jättevinster.

   Radera
 11. Det här är en ovanlig nyhet, som egentligen inte borde hända. En taiwanesisk nyhetskanal sände en fiktiv nyhetsvarning som handlade om att Kina hade inlett en invasion och hade avfyrat missiler mot städer. Befolkningen fick veta att hamnar, fartyg och anläggningar hade skadats och förstörts.

  https://www.theguardian.com/world/2022/apr/20/taiwan-news-channel-accidently-airs-false-report-of-chinese-invasion

  När en sådan nyhet publiseras av ett misstag, så kan det inte vara på ett annat sätt än att det är det man förväntar ska ske, och att det var en form för generalprov.

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Kära Syskon,

  Här är något som är ganska intressant med tanke på Israel och ”fikonträdets profetia”. När Jesus i Luk 21 talar om fikonträdet (Israel), så förkunnar Herren, att ”det här släktet” inte ska förgå förrän allt detta sker. Den generation som såg Israel bli till i 1948, skulle med andra ord inte förgå förrän ändetidens profetior får sitt uppfyllande. Psaltaren 90:10 förkunnar att en generation är 70 eller 80 år.
  Om en generation är 80 år som högst, och Israel blev till 1948, så har vi en period fram till den 14 maj 2029, då Israel fyller 81 år. Det är alltså det datum då Israel inte längre är 80 år. Om man tar ”sista” datumet som alltså är den 14 maj 2029, och drar bort 2520 dagar som är vedermödans fulla längd, då hamnar vi på den 20 juni 2022.

  Ofta nämner vi Fikonträdets generation då vi talar om bibliska profetior, men om vi räknar bakåt i tiden hamnar vi alltså här i juni i sommar.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 13. God Morgon Mikael!

  Går det hitta någonstans i Bibeln om att det blir total ödeläggelse med ett världskrig eller Armageddon, innebär dessa två krig att tanken är att utplåna jorden? Bränner man av kärnvapen eller även konventionella vapen blir infrastrukturen uttagen, om tanken är att det ska finnas överlevare behövs infrastruktur, klipper de av grenen de själva sitter på? Är det någon som har någon bra tanke kring det vi ser? Skriv gärna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt den gamla kvinnan i Valdres så kommer krigets slutskede där kraftfulla vapen, bla kärnvapen blir använda att leda till att många länder blir obeboeliga. Av de länder hon räknar upp att döma så verkar det som att i stort sett hela den norra hemisfären blir förstörd.

   Hälsningar Björn

   Radera
  2. Guds frid, Beklagar det sena svaret på din fråga. Vedermödan har två grunder. Det ena är att Herren dömer och går till rätta med nationerna, och det andra är att Israel skal få lov till att välja mellan Herren och Antikrist. Något som är avgörande för om man får lov till att ärva tusenårsriket. Så innan Gudsriket blir till, så måste världen gå igenom vånda och trängsel. Även om skapelsen nästan går under, så kommer ändå människor att överleva denna tid, så helt utplånad blir den inte. Efter vedermödan så kommer en helt ny tidsålder och en helt ny tid på jorden, som både har konsekvens för naturen och människan.

   Radera
  3. Hej Björn, Mikael!

   Intressant att ta del av hennes tilltal från Val dIsère och om det nu händer går den i uppfyllelse! Det kommer kanske att förändras om det blir Nato för hela norden, som vi ser går utvecklingen i fel riktning.

   Ingen fara om sent svar, mycket eller det mesta från min fråga går att läsa i din artikel och från äldre artiklar. Men det är klart man reagerar när det görs uttalanden om kärnvapen och antydningar om att använda dessa, vi har inte hört talas om detta i tidsenlig ålder och våran generation har haft turen att inte drabbas av krig och elände. Delar en länk från en blogg som följer utvecklingen i närområdet!

   jagarchefen.blogspot.com/2022/03/anomalier.html
   jagarchefen.blogspot.com/2022/03/

   Radera
 14. Nu tror experter att kriget i Ukraina kan bli långvarigt.. i flera år… Vad tror ni - har de rätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min personliga tro är, att det här är kriget som kommer att föra till det tredje världskriget, där atomvapen blir använda. När den här världen försöker att återhämta sig efter skadorna efter kriget, kommer det flera krig. De sista stora krigen är i slutet av vedermödan, så kungarna från öst drar mot Israel där hela jordens armeer samlas.

   Radera
  2. I grunden handlar det säkert om att Ryssland vill äga hela östra sidan, att sedan Ukraina vill vara med i Nato är inte populärt.
   Det handlar om att Ryssland vill äga allt runt Azovska sjön, det är därför Ryssland plockar bit för bit på östra sidan, om dom tar någon annan del i Ukraina så handlar det mest om bytesobjekt, Rysslands största flottbas ligger på Krim, på insidan i Azovska sjön kan basen utökas det är en grund sjö, 7-14 meter djupt, men det fungerar för en stor del, kanske hemliga delar, när Sovjet föll, då var inte Ryssland uppmärksamma på utvecklingen när Ukraina blev erkänt, på hela östra sidan med Krim bor av naturliga skäl arbetare på basen och övrig militär, genom dom har Ryssland underblåst utbrytargrupper, därför klarade inte polisen jobbet utan Ukraina använde militär.

   Radera
  3. Ja, och det är liknar allt mer ett krig mellan NATO och Ryssland. Samtidigt med att Ryssland har sett svag ut här i kriget, har NATO blivit tuffare i sin retorik överför Ryssland. För ett par dagar sedan varnade Ryssland för ett "lightning respons" för de länder som blandar sig i kriget.

   https://www.scmp.com/news/world/russia-central-asia/article/3175756/vladimir-putin-vows-lightning-response-ukraine

   Det kan vara precis det som många upplever tilltal om från Herren, att det kommer en plötsligt blixtattack från Ryssland och eventuellt Kina.

   Mikael

   Radera
  4. Precis. För det som nu pågår är att det hela eskalerar på väg bortom kontroll och den trängda tigern blir alltmer trängd. Till slut slår den tillbaka. Hårt. Situationen just nu är oerhört farlig och ingen part verkar villig att backa utan det trissas hela tiden upp som sagt.

   Radera
  5. Man ska faktiskt ha i åtanke att Ryssland inte kallas för "Den ryska björnen" för intet. Ryssland är världens största kärnvapenmakt plus att man har en jättestor övrig militär styrka. Givetvis en konsekvens av det andra världskriget och det följande kalla kriget då Ryssland naturligtvis insåg behovet av att rejält rusta för framtiden. Idag är Ryssland så militärt starka att om dom skulle göra en riktig allians med Kina så vore dom helt och hållet ostoppbara. Det finns ingen annan militärmakt på vår planet som skulle kunna mäta sig med ett enat Ryssland-Kina.

   Radera
  6. Jo men tror du att kriget kan pågå i flera år i bara Ukraina innan det breder ut sig och blir ett världskrig?

   Radera
  7. Det är inte omöjligt men jag har svårt att se det eftersom det dels dränerar den ryska krigsmakten på resurser ganska rejält och dels för att retoriken skruvas upp i snabb takt och likaså sanktionerna från väst.
   Hälsningar Björn

   Radera
 15. Nu varnar Storbritanniens försvarsminister att vi bara kan vara dagar från att Putin kan förklara ett nytt världskrig! Orsaken skulle då vara att "bekämpa världens nazister"

  https://www.examinerlive.co.uk/news/uk-world-news/vladimir-putin-could-declare-new-23821826

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu på flight radar24 kör forte 10 ett obemannat spaningsplan fram och åter över svarta havet, alla rörelser registreras

   Radera
  2. De har använt samma el liknande forte 10 under det senaste året! Startar och landar på Nato baser i Italien och Grekland (Aviano, Souda, Incirlik" Flyger oftast på höjder över 50 tusen fot, d v s över kommersiell trafik!

   Radera
 16. Guds Frid, Vill bara be om ursäkt för att jag för någon vecka sedan skickade ett inlägg med en länk från en engelsktalande person. Nu förstår jag varför inlägget inte togs med här. Han har ju helt fel uppfattning mot vad du Mikael klart och tydligt deklarerar. Tack för att Herren leder rätt i Guds Ord och förövrigt på Jesu vandringsväg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Det gör alls ingenting. Det var just frågan om hur "högt till taket" det ska vara här på hemsidan, som jag frågade om för ett tag sedan. Jag tänker att det ska vara plats till mycket, utan att det ska skapa förvirring. Men tack för din hälsning och Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera