lördag 30 april 2022

Profetiska nyheter – CERN, Det tredje världskriget och den vita hästen

 


Kära Vänner,

Jag försöker så gott jag kan att uppdatera regelbundet med intressanta nyheter i kommentarsfältet, så det kan också vara en möjlighet att se där. Världsutvecklingen går väldigt fort och det är dessvärre de dåliga nyheterna som fyller mest. Men som jag har skrivit tidigare, kan Herren inte komma tillbaka, utan att vi först upplever födslovåndor och tecken i himlen och på jorden. Herrens återkomst och dessa tecken är med andra ord oskiljaktiga och går hand i hand.

Spänningar ökar mellan Storbritannien och Ryssland

Spänningarna mellan Storbritannien och Ryssland ökar, och i följe flera media har brittiska specialstyrkor tagit sig in i Ukraina. Det skulle vara tala om soldater som är experter i sabotageoperationer och gerillakrigföring. Samtidigt så hotar Boris Johnson med att kunna ”slå tillbaka mot Ryssland, utan att samråda med andra Nato-länder”. Putin har svarat tillbaka att Storbritannien är nu ett primärt mål för Moskva! Storbritanniens försvarsminister var ute och varnade för att vi bara kan vara dagar från att Putin förklarar ett nytt och ett tredje världkrig! 

Vi har tidigare delat utombibliska profetior om Ryssland och Kina i en gemensam blixtattack mot USA. När Putin häromdagen varnade omvärlden för en ”lightning respons” (blixtattack), så var det en förvarning till dessa profetiors uppfyllande. 

Vi har med andra ord en väldigt allvarlig situation som eskalerar dag för dag. Det betyder att vi med stormsteg närmar oss avslutningen på denna tidsålder.

CERN öppnar upp för demonisk aktivitet

Jag har tidigare skrivit om CERN och deras forskningsprojekt i Schweiz. CERN är ett kärnforskningsanlägg som grundades i 1954, och är Europas första samarbete inom det vetenskapliga området. Sverige är dessa medlemsländer. Organisationen har tydliga anknytningar till ockultism, både i deras logo (666), deras Shiva staty utanför huvudkontoret som dansar dödsdansen, och genom deras ockulta och mörka forskningsprojekt.

Redan i 2015 började ett projekt som handlade om att skapa eller hålla en portal öppen (a wormhole) till en annan dimension. Försöket går ut på att utforska ursprunget till universum, mörk materia, svarta hål och extra dimensioner.

Nu har CERN öppnat upp för samma projekt, som handlar om att utforska och jaga mörk materia i universum. Det man gör är inget annat än att forska i andliga ondska och man förlöser demonisk aktivitet från avgrunden.

Jag är den vita hästen

Ord 21:31- Hästen rustas för stridens dag, men segern kommer från Herren.

Sen den dag jag skapades, har jag förberetts för den här dagen. Sedan dess jag kom till har jag vetat att jag har ett särskilt ändamål och uppgift. Ingen har någonsin ridit på min rygg och ingen har tidigare hållit i ändarna av mina tyglar. Det var Herren som gav mig min styrka och klädde min nacke med en man. Jag skrapar marken med auktoritet och min stolta frustning sprider skräck bland fienden. Jag ler åt fruktan och känner ingen rädsla. Jag eggas när jag vinner terräng och med våldsam kraft rusar jag fram mot väpnade skaror. För varje basunstöt frustar jag till och redan på avstånd vädrar jag strid, kommandorop och härskri. Jag har blivit rustad för denna stridens dag, men jag vet, att segern kommer från Herren.

Namnet på den som sitter på min rygg är ”Konungarnas Konung och herrarnas Herre”. Han som håller tyglarna i sin hand är Trofast och Sann, med ögon som eldslågor och ett skarpt svärd från hans mun. Vi rider snabbt med en fast beslutsamhet. Bakom oss är de himmelska härarna som också rider på vita hästar. Konungen leder denna himmelska arme som fyller himlen med härlighet och makt. Han leder sin arme mot det avgörande slaget och han kommer ridande på en vit häst. Det är jag som är den vita hästen.

Jesus kommer mycket snart!

56 kommentarer:

 1. Ännu en gång har Ryssland kränkt svenskt luftrum.

  https://www.expressen.se/nyheter/ryskt-militarplan-har-krankt-svenskt-luftrum/

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Kära Syskon,

  Här är en underbar och gripande video från syskon över hela världen, som proklamerar denna dyrbara sanning att "Jesus snart kommer tillbaka"!!

  https://www.youtube.com/watch?v=xN8wTjSdsdA&t=74s

  En välsignad söndag

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Hur många länder måste vara med för att det skall kallas världskrig, Nato är engagerade med 30 länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtliga Nato länder är involverade i konflikten och är det så att Sverige och Finland går med i alliansen blir hela norden indragna, vi sänder vapen i en tidig fas av kriget så vi är i princip delaktiga!

   Radera
  2. Om vi själva använt dom vapnen som "land" i kriget då är vi delaktiga, men det är Ukrainarna själva som använder vapnen just nu, men Nato backar upp med materiel och bränsle till flyget, som är nödvändigt för att Ryssland har bombat sönder landningsbanor och bränsledepåer, om vi alla ställt upp i ett "normalt" krig då hade Ryssland förlorat snabbt, men om kärnvapen användts då är alla förlorare.

   Radera
  3. Sverige har en lång erfarenhet och tradition av vapenexport därför är kriget i Ukraina inget undantag! Man väljer att deltaga i konflikten genom uttal som gjorts från regeringen! Det är också därför som det finns en iver av Nato inträde, vilket sker genom folkomröstning! Kreml regimen är inget att hurra över, men jag tror att vi klokt försöker vara utanför krigszonen så länge det nu går!

   Radera
 4. 🗣 = sLAGeT ⚡️,;⚡️〰️©️〰️🎠〰️🤴

  SvaraRadera
 5. Börserna runt om i världen blöder just nu, och många frågar sig hur det kommer se ut när de öppnar igen i morgon. I fredags upplevde USA:s börs det största fall på 14 år.

  https://markets.businessinsider.com/news/stocks/stock-market-today-nasdaq-worst-month-2008-amazon-tech-earnings-2022-4

  Mikael

  SvaraRadera
 6. CNN förväntar att Putin kommer med en stor nyhet den 9 maj, som är den dag då Ryssland firar "victory day" (segern över Tyskland 1945). Det man frågar sig om är om det just är den dagen Putin väljer att proklamera 3 världkrigets början

  https://edition.cnn.com/2022/04/29/opinions/may-9-putin-victory-war-nixey/index.html

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Kära Syskon.

  Här är en underbar sång (på engelska) om just den dag då Herren kommer ridande på en vit häst, med ögon som eldslågor och ett svärd från hans mun.

  https://www.youtube.com/watch?v=Bl4Jw7rApw0

  Herrens underbara och rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Tack för underbar sång, verkligen uppmuntrande. 1Thess.4:16-18

  SvaraRadera
 9. ,https://youtu.be/LNUe3djqlf8

  SvaraRadera
 10. Jag försökte lägga in en sång av Ukrainas president med fru, har lyssnat själv men verkar tas borta.
  https://youtu.be/47U2Lz3X7o8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den länken gick inte, intressant att veta vad som sägs.

   Radera
 11. I rysk tv simulerade man en hypotetisk kärnvapenattack mot Europa - London, Berlin och Paris. Reslutatet skulle bli "inga överlevande" och dessa städer skulle ha en maxtidsgräns på cirka 200 sekunder innan det var en realitet. Det verker som att både Ryssland men också Nato inte så mycket tänker om det blir en kärnvapenattack, men mer när?

  https://www.mirror.co.uk/news/world-news/russian-state-tv-simulates-terrifying-26838956

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske någon borde simulera hur mycket av Ryssland som är kvar när övriga kärnvapen/Natoländer tryckt på sina knappar.

   Radera
 12. Det finns många underbara sånger som handlar om Herrens återkomst. Här är en till i en annan genre:

  https://www.youtube.com/watch?v=1u4Q88OxGvE

  Herrens rika nåd, kraft och välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Det många frågar sig och som kan ha stort inflytande på världsutvecklingen är just om Kina planlägger en invasion av Taiwan.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10774819/Beijing-looks-save-3-2tln-foreign-reserves-sanctions-event-military-conflict.html

  Mikael

  SvaraRadera
 14. Tack för allt du delar med dig av inf ALL GUDS VÄLSIGNELSE över dig broder i Herren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för din uppmuntrande hälsning. Jag önskar också dig Herrens rika och underbara välsignelse.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
  2. Fed (USA:s centralbank) höjer räntan med 0,5 procentenheter för att bekämpa inflationen. Det är den första dubbelhöjningen i 20 år. Den osäkra världsekonomin, inflation och räntestigningar fortsätter.

   https://www.realtid.se/fed-hojer-rantan-med-05-procentenheter/

   Det ser ut som att man nu gör desperata försök för att få ordning på börser och världsekonomin.

   Mikael

   Radera
 15. Linde träffade Biden i Washington, för att söka Sveriges säkerhet under en evt. ansökningsperiod. Frågan är hur Ryssland kommer att reagera, även om Sverige får en säkerhetsgaranti från USA. Vi vet att det finns ett stort intresse från Ryssland med hänsyn till Finlands och Sveriges medlemskap. Den stora frågan är hur och på vilket sätt Putin och Ryssland kommer agera. Är det en situation som det här som kommer att trigga Ryssland till en fientlig attack?

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara resonemanget att gå med i Nato, kan få Putin att slå till innan vi är med, om vi fortsatt med neutralitetspolitiken, hade han inte brytt sig om oss, nu har vi väckt en sovande Björn.

   Radera
 16. https://sverigesradio.se/artikel/tredje-varldskriget-har-borjat

  SvaraRadera
 17. Kära Vänner,

  Abraham står som en förebild när det gäller Israel, men också ändetidens utveckling. Det är inget tillfälle att Abraham föddes år 1948 efter Adam, dvs. samma år som Israel blev en nation efter 2000 år i diasporan. Något annat intressant är att Abraham var 75 år gammal, när Herren gav honom löftet, när han befanns sig i Kaanan i det förlovade löfteslandet. Kommer vi och på samma sätt, att i Israels 75 år, att befinna oss i vårt lovade löftesland? Den 14 maj 2022 blir Israel 74 år, och dagen efter går vi in i Israels 75:e år.

  Jesus kommer snart!

  SvaraRadera
 18. Kära Vänner,

  Abraham står som en förebild när det gäller Israel, men också ändetidens utveckling. Det är inget tillfälle att Abraham föddes år 1948 efter Adam, dvs. samma år som Israel blev en nation efter 2000 år i diasporan. Något annat intressant är att Abraham var 75 år gammal, när Herren gav honom löftet, när han befanns sig i Kaanan i det förlovade löfteslandet. Kommer vi och på samma sätt, att i Israels 75 år, att befinna oss i vårt lovade löftesland? Den 14 maj 2022 blir Israel 74 år, och dagen efter går vi in i Israels 75:e år.

  Jesus kommer snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 😲 wow!! Visste inte det om Abraham. Men du skriver lite otydligt. Fick Abraham löftet när han var 75 år samtidigt som han befann sig i Kaanans land??

   Radera
  2. Ja, precis så är det. Abraham var i Kanaans land, när han fick löftet (1 Mos 13)

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Mikael läste 1 mos, i 12 kap står 75år.

   Men jag reagerade för Saras namn, som i min bibel 1917 står Sarai men i bibelkommisionens länk till old.bibel.se, står det Saraj, min tanke är kan man inte ens lita på det som skall vara min 1917 års text, då är frågan vad mer är ändrat?

   Radera
 19. Mikael, hörde idag ett bibelstudium med KG Larsson om Uppenbarelseboken. Han menar om jag tolkar honom rätt, att vi inte ska ryckas upp förrän i mitten av vedermödan. Vilka är dina starkaste argument + bibelord att vreden varar i hela sju år och att vi rycks upp innan? (Om du orkar svara). Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När tror du att det sker ett uppryckande? Prewath?

   Radera
  2. Guds frid. Jag är helt säker på att uppryckandet sker innan vedermödans början. Dvs. innan Herrens domar går ut över jorden. Sedan är det många saker som tyder på att 2022 är ett riktigt intressant år för uppryckandet. Det har jag skrivit en del inlägg om, som du kan ta del av.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  3. KG Larsson är en duktig predikant och Bibelförkunnare och det finns många videor där han för fram budskapet! Jag reagerade väldigt starkt när han avfärdade pandemin och tog parti för den nya ordningen. Därför tror jag inte han vet vilken tid vi befinner oss i.

   Radera
  4. Oj?! Gjorde han? Nya ordningen? vaddå? Att man tex måste ha vaccinpass för att komma till kyrkan etc?

   Radera
 20. 1 thess 1:10
  och till att vänta hans Son från himmelen, honom som han har uppväckt från de döda, Jesus, som frälsar oss undan den kommande vredesdomen

  SvaraRadera
 21. Kära Vänner. Vi får absolut inte tvivla på att Herren bevarar oss från hela vedermödans tid. Jag har skrivit en del inlägg i frågan, men om jag skulle framhäva 5 punkter, tycker jag att dessa är väldigt talande:

  1. Vedermödan är för Israel och judarna.

  Dan 9:24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allra heligaste.

  Den 70:e och sista årsveckan har med Israel och det judiska folket att göra, och inte församlingen. I Dan 9:24 kan vi se, att alla 70 årsveckor har med det judiska folket och Jerusalem att göra.

  Precis som de första 69 veckorna inte hade något med församlingen att göra, så har heller inte den sista årsveckan med församlingen att göra. Den sista årsveckan, som också är vedermödan som är beskrivet i Upp kap 6-19, har med Guds handlande med Israel och denna värden att göra – inte församlingen.

  2. De 24 äldste är på plats innan första sigillet bryts

  Vi får en bild i Uppenbarelseboken kapitel 4 och 5, som visar oss situationen i himlen efter det att församlingen är uppryckt, men före det att den 70:e och sista årsveckan med alla dess domslut får sin början.

  Församlingen blir inte nämnd efter kap 3, och efter församlingens tidsålder, som är representerad genom de 7 församlingarna i uppenbarelseboken. I stället möter vi denna skara runt om tronen, som är köpta från varje tungomål och stammar. De är köpta med Jesu blod, och ska vara kungar och präster på jorden. Ingen får kronor eller sitter på troner förens efter uppståndelsen, och därför måste det ha skett en uppståndelse före det att sigillen bryts och vedermödans domslut startar. Deras ord, funktion, kläder och attribut visar att denna skara inte kan vara annat än församlingen, Jesu förlösta församling, som är på plats innan det första sigillet bryts.

  3. Vi är frälsta från den kommande vreden (Orge)

  1 Tess 1:10 – Och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

  Upp 6: 17 – Ty deras vredes (Orge) stora dag har kommit, och vem kan bestå.

  Den sista årsveckan är med andra ord ramen och tiden då Guds vrede blir manifesterad och utgjuten över hela jorden, och den uppenbaras genom sigill, basuner och vredesdomar. Hela den sista årsveckan är ett utryck för Guds vrede, och inte enbart den sista delen av den. Det är denna tid som Herren har lovat att distansera församlingen ifrån så att vi inte drabbas eller träffas av dessa domar.

  Det är alltså den tid då Guds vrede och straff blir utgjuten över den här jorden. Grundtext ordet för Guds vrede som vi läser om i 1 Tess 1:10 är samma ord som blir använt här, nämligen ordet Orge, och har på engelska betydelsen ”anger, wrath, passion och punishment. Första gången vi möter detta ord vrede (orge) i Uppenbarelseboken är vid sjätte sigillet. Verbet ”har kommit” är ett verb (aorist) som betyder och visar på något som redan har funnits till tidigare, men som nu konstateras finnas till vid sjätte sigillet.

  SvaraRadera
 22. 4. Apostasia tyder på avgång i stället för avfall

  2 Tess 2: 3 - Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram

  Det ord som i grekiskan blir översatt avfall, svek och uppror är ordet ”apostasia”. Substantivet ”apostasia” kommer från verbet ”afistämi” vars huvudbetydning är ”att flytta sig” eller ”att flytta något från ett ställe till ett annat”. Ordet används

  Speciellt i förbindelse med at någon flyttar från ett ställe till ett annat, eller om man går bort eller skiljer sig från någon.

  Vi hittar ordet apostasia endast två gånger i NT, där det andra finns i Apg 21:21 där det talas om att ”överge Mose”, eller avfalla från Mose. Medan substantivet apostasia är sällsynt i NT, förekommer verbet afistämi som ordet härleds av femton gånger. Endast i tre tillfällen syftar det på religiöst avfall från tron. (1 Tim.1, Heb 3:12 och 2 Tim 2:9). De första sju engelska översättningarna från 1394 – 1608, blev alla översatta med ordet ”departure”, (avgång) som syftar på uppryckelsen.

  5. Vi är förstlingsfrukten i ändetidens skörd

  Matt. 13:36-43 - Sedan lämnade Jesus folket och gick hem. Hans lärjungar kom då fram till honom och sade: "Förklara liknelsen om ogräset i åkern för oss." Han svarade: "Den som sår den goda säden är Människosonen. Åkern är världen. Den goda säden är rikets barn, ogräset är den ondes barn. Fienden som sådde det är djävulen. Skörden är tidens slut, och skördemännen är änglar.

  Jak 1: 18-19 - I kraft av sin vilja födde han oss på nytt genom sanningens ord, för att vi skulle vara en förstlingsfrukt bland dem som han har skapat. Detta vet ni, mina älskade bröder.

  När Jesus undervisar om ändetiden, och denna tidsålders slut så liknar och jämför han den med skördetiden som judarna så väl kände till. Skördetiden innehåller olika faser som vi kan jämföra och överföra till ändetiden och vedermödans tid. Herren är tydlig med att församlingen är förstlingsfrukten eller förstlingskärvan. Innan man använde eller tog något av skörden skulle förstlingskärvan först bäras in till prästen.

  Bär fram förstlingsskörden till prästen

  Det första som alltså händer innan man skördar något av den mogna skörden, är alltså att man bär fram förstlingsskörden till prästen, som är en bild på uppryckandet av församlingen som sker innan vedermödans början. När vedermödan börjar, är förstlingsfrukten framburna till Herren, och göms i hans kamrar till dess att vreden har gått förbi (Jes 26:19).

  Om Jesu ord stämmer, att ändetiden är en skördetid, och vi är förstlingsfrukten, hur är det då möjligt att församlingen först skördas till sist, eller i slutet av vedermödan?

  Mikael

  SvaraRadera
 23. Inlägget var för långt, så det är uppdelat i två i stället.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det långa svaret. Och Guds välsignelse!

   Radera
 24. Så intressant,så intressant det är att få reda på betydelsen av ordet!!
  Det gäller att utgå från grundtexten. King James Bible ska tydligen ligga rätt i översättning.
  Tack för det!

  SvaraRadera
 25. Kommer Herrens dag före eller efter Antikrists framträdande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack för din fråga. Herrens dag är en benämning på en bestämd tidsperiod där Herren dömer. Men den kan vara tillknuten olika tider. Dvs. Herrens dag kan både vara hela vedermödan, men också efter tusenårsriket, där Herren skapar en ny himmel och jord. Men om vi talar om Antikrist och vedermödans tid, så kommer dessa samtidigt. När Antikrist träder fram, börjar Herrens dag.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 26. Fina Mikael! Jag tycker att Du omedelbart bums gör en artikel av Dina inlägg här ovan som berör "De starkaste skälen i Den Heliga Skriften för pre-tribulation".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha. Tanken är att jag ska samla alla inlägg i en stor PDF fil, som man kan ta del av. En slags bok som ska ligge gratis på nätet. Jag arbetar på det, men själv tycker jag att det går för långsamt. Men förhoppningsvis så kommer den snart.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 27. Det där med att Jesus kommer när man minst anar det… är det riktat till judarna eller till församlingen? Vad betyder det att han kommer när man minst anar det? Jo, det borde ju betyda att livet pågår som vanligt. Och i så fall stämmer ju inte de där profetiorna om att Jesus hämtar upp oss mitt under brinnande krig?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avsnittet du referar till är Matt 24: 42. Det är det avsnittet där Jesus talar om sin synliga återkomst till Israel. Så här är det en uppmaning till judarna att vara vakna i ändenstid, så Jesu återkomst inte kommer som en överraskning. Men oavsett om man tillämpar det här på församlingen eller Israel, så kommer Jesu återkomst att komma som en överraskning, även om det är i freds eller krigstider. När man ser det i det stora hela, tänker jag inte att det är så många runt om i världen som känner till de profetior du tänker på.

   Mikael

   Radera
 28. Något intressant är att från den 14 maj 1948 är det exakt 888 månader till den 14 maj 2022. Talvärdet av talet 888 i bibeln är "Jesus" eller "Jesus vår förlösare".

  Maranatha!
  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant! Talet 8 står också för en ny början.

   Radera
  2. Amen - precis så är det. En ny början för Herrens församling och för Israels folk.

   Mikael

   Radera
  3. Fourth 888 times in the bible.
   DALETH which means door is the Fourth hebrew letter. Jesus är dörren

   Radera
 29. Spännande med dessa datum! Den 14 maj fyller vår ena son år! Och visst var det något om den 15 juni med? Det står i vår äldsta sons papper (de är båda adopterade) att han föddes den 16 juni men det är bara ett antagande. Om han föddes den 15 juni och vår andra son den 14 maj är det ju ett märkligt sammanträffande! 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid.

   Tack för det du delar. Ja, det är verkligen intressant. Båda era barn är födda på datum som kan ha stor betydelse för ändetidens skeende. Den 14/15 Maj har vi ett intressant tecken i himlen, då vi upplever denna supermåne/blodmåne/månförmörkelse. Den 15 juni är där då pingst egentligen är (15 dagen i den 3 judiska månaden). Så det är som du säger ett märkligt sammanträffande.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Alltså, jag ryser!! Jag kanske är barnslig men kanske är det Guds sätt att visa att våra barn, som blivit övergivna inte är bortglömda av Gud! 💜

   Radera
 30. Kära Vänner. Det ser ut som att i takt med att vi närmar oss uppryckandet och den 70:e årveckans början, så kommer Israel i fokus allt mer. Vi ser en förberedelse till att Herren avslutar församlingens hushållning och fortsätter sitt profetiska program med Israel, sitt egendomsfolk. På ett otroligt sätt ser vi flera saker som sker på samma gång just nu. Den 14 maj fyller Israel 74 år, och som vi tidigare har skrivit så är det samtidigt den 888 månaden efter att nationen föddes i 1948. Nästan på dagen och samtidigt sker en blodmåne som ett kraftigt varningstecken för tider som ligger framför. Häromdagen kom ett upprop från en medlem i Knesset, att det nu var dags att bygga det tredje templet! Det är riktigt stort och visar hur nära tidens avslutning vi är. Låt oss fortsätta att lyfta våra huvuden och leva i en förväntning till Herrens komma, för han hämtar oss mycket snart.

  https://www.israel365news.com/269077/from-atop-temple-mount-israeli-lawmaker-calls-to-build-third-temple/

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera