lördag 7 maj 2022

Herren avslutar snart församlingens hushållning och förbereder Israel

 


Vi lever i en mycket spännande och avgörande tid, där budskapet om Herrens snara återkomst är mer levande och aktuellt än någonsin. Israel och församlingen är två olika frälsningsgrupper, men ändå kan vi se ett mönster i Herrens handlande med Israel och Guds församling. Israel står som en förebild och skuggbild på det sätt som Herren handlar med församlingen. När Moses fick lov till att gå upp på Sinai berg, för att ta emot lagen, är en av de starkaste symboler på uppryckandet. Men vi ser också exempel i vår tid, som kan peka på uppryckandet och Herrens församlande av sina barn. Vi kan se det bland annat i Abrahams liv, fikonträdets profetia och i Israels profetiska månader.

Abraham och löfteslandet

Abraham står som en förebild när det gäller Israel, men också ändetidens utveckling. Det är inget tillfälle att Abraham föddes år 1948 efter Adam, dvs. samma år som Israel blev en nation efter 2000 år i diasporan. Något annat intressant är att Abraham var 75 år gammal, när Herren gav honom löftet om det förlovade landet, när han befann sig i Kanaan. Kommer vi och på samma sätt som Abraham, att befinna oss i vårt löftesland i Israels 75:e år? Den 14 maj 2022 blir Israel 74 år, och dagen efter går vi in i Israels 75:e år.

Fikonträdets profetia

Luk 21:29 - Han gav dem också en liknelse: "Se på fikonträdet och alla andra träd. 30 När ni ser att de knoppas, förstår ni av er själva att sommaren redan är nära. 31 På samma sätt vet ni, när ni ser detta hända, att Guds rike är nära. 32 Jag säger er sanningen: Det här släktet ska inte förgå förrän allt detta sker. 

När Jesus i Luk 21 talar om fikonträdet (Israel), så förkunnar Herren, att ”det här släktet” inte ska förgå förrän allt detta sker. Den generation som såg Israel bli till i 1948 ska med andra ord inte förgå, förrän ändetidens profetior får sitt uppfyllande.

Psaltaren 90:10 förkunnar att en generation är 70 eller 80 år. Om en generation har en gräns på 80 år och Israel blev till 1948, så har vi en period fram till den 14 maj 2029, då Israel fyller 81 år. Det är alltså det datum då Israel inte längre är 80 år. Om man tar ”sista” datumet som alltså är den 14 maj 2029, innan dess att Israel blir 81, och drar bort 2520 dagar som är vedermödans fulla längd, då hamnar vi på den 20 juni 2022. Ofta nämner vi Fikonträdets generation då vi talar om bibliska profetior, men om ska tolka den bokstavligt med utgångspunkt i en generation på 80 år, hamnar vi alltså på juni här i sommar.  

Israels profetiska månader

Något intressant är att från den 14 maj då Israel föddes som nation till den 14 maj 2022, är det precis 888 profetiska månader. Talvärdet av 888 i grekiskan är ”Jesus” eller ”Jesus vår förlösare”. Är det ett tecken på att Herren mycket snart kommer att hämta sin församling, där han blir vår förlösare på förlossningens dag? På samma sätt blir Herren också Israels förlösare, när han i vedermödans tid vänder sig mot det judiska folket för att frälsa dem.

Rop på ett tredje tempel

Häromdagen gick Ben-Gvir, en Knesset-ledarmot, in på Tempelberget på Israels självständighetsdag, och proklamerade att ”det var dags att bygga en judisk synagoga på Tempelberget”. Han hänvisade bland annat till 2 Mos 25:8 som uppmanar israelsfolk till att bygga en helgedom till Herren, så han kan bo mitt ibland dem. Där här är en nyhet av dimensioner som passar perfekt in i det profetiska skeendet i världen. Ganska snabbt inne i vedermödan kommer det ropet att få ett gensvar, och det tredje templet kommer att stå på plats. Men vi ska fram till tusenårsriket då Herren själv ska vara med att bygga det äkta templet, där han kommer att regera utifrån på sin tron i Jerusalem.

Avslutning

Kraftiga tecken pekar på att Herren förbereder sig på att avsluta församlingens hushållning för att fortsätta sin profetiska tidslinje med Israel, Herrens egendomsfolk. Kraftiga tecken tyder på att Herren mycket snart kommer att resa sig upp, sträcka ut sin arm och ta bokrullen från honom som sitter på tronen. Kraftiga tecken pekar på att de 24 äldste snart kommer att vara församlade runt omkring Guds tron, för att tillbe och sjunga den nya sången till Lammet, en sång som vittnar om Herrens frälsande kraft och seger. Kraftiga tecken pekar på att Herren mycket snart kommer att bryta de sju sigillen, ett efter ett. Kraftiga tecken tyder på att vi mycket snart kommer att få skåda vår frälsare och konungs heliga ansikte, och se in i ögonen på honom som frälste vår själ.

 

Jesus kommer snart!

 

39 kommentarer:

 1. Israels födelsedag firas 5 maj eller finns det ett annat sätt att räkna?

  SvaraRadera
 2. Guds frid.

  Israels självständighetsdag firas där, men som nation föddes Israel den 14 maj 1948.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej jag förstår, tack!

   Radera
 3. 🗣 = uppFYLL🅰️NDE 🆙️〰️⛽️〰️🧞〰️🎶 ///
  This is my life
  This is my time
  Just show me the light
  And I'd go there
  Give me the wine
  Bitter and sweet
  And a little bit of bread
  That's all I need
  No, I don't want the gold from Xanadu
  I think I leave it all to you
  Oh-oh-oh
  This is my life and I don't care
  oh-oh-oh
  (Are you restless feet)
  (Carry me on to anywhere)
  (Take the fear)
  (Take it away)
  (And give me some hope)
  (For one more day)
  I saw a ghost behind the door
  When the kids were coming home
  From the war
  Oh-oh-oh
  With broken dreams and nothing more
  I, I heard a woman singing her song
  And it was good
  And warm and strong
  Oh-oh-oh
  She makes me cry, I don't know why
  Oh, as a woman singing her song
  And it's good
  And it's warm and strong
  Oh-oh-oh
  She makes me cry, I don't know why
  No, no, no
  I don't want to bring you down
  I think it's good to be here
  Oh-oh-oh
  This is my life and I don't care
  🏞: Ⓜ️uSixⓂ️atch🪄
  Låtskrivare: Kim Larsen / Franz Beckerlee / Wili Joensson / Soren Berlev / Tommy Georg Bogs / Michael Christopher Moloney

  SvaraRadera
 4. Kära Syskon.

  En annan nyhet som är knuten till det tredje templet är att på själva självständighetsdagen i Israel, tog man iniativ och det första spadsticket till det tredje templet. Det betyder inte att man rejält är igång med att bygga, men en symbolisk handling att nu är man igång.

  https://www.israel365news.com/269118/jews-begin-building-third-temple-on-israel-independence-day/

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Kära Vänner.

  Vi upplever otroliga skakningar på börsen just nu. Här är bara några exempel på kurser som har fallit drastiskt bara i år:

  -Walt Disney -42%
  -Snap -54 %
  -Netflix -64 %
  -Spotify -57 %
  -Zoom -68 %

  Det här är bara en liten inblick i hur det står till i världsekonomin. Vi är på väg mot en upplösning och en ekonomisk krasch. Jesus är frälsningens ark, och den enda räddningen för den här världen.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 6. Kina har precis upplevet ett sällsynt fenomen där hela himlen blev blodröd

  https://www.youtube.com/watch?v=dNGxIH5YALQ&t=26s

  Det påminner oss om Joels profetia i kap 2:30 - Och jag ska göra tecken
  på himlen och på jorden, blod, eld och rökpelare. 31 Solen ska vändas i mörker
  och månen i blod innan Herrens dag kommer,

  Det vill säga innan Herrens dag, och innan domen går ut över jorden, ska Herren göra tecken på himlen och på jorden, bland annat genom blod. Månen ska också vändas i blod. Är det här blodmånen som vi upplever här den 16 maj? I nästa inlägg på lördag/söndag, så kommer det handla om denna blodmåne som jag upplever som en sista varning från Herren, innan vedermödan börjar.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Microchip på g igen

  https://www.bbc.com/news/business-61008730

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppenbarelsebokens STARKASTE VARING. Ta inte emot "märket" för att köpa och sälja.

   Radera
  2. Tack för det du delar.

   En intressant men en skrämmande föraning för vad som ligger framför.

   Mikael

   Radera
  3. Men många bär redan med sig ett märke i mobilen.

   Radera
 8. Kanske såg jag en kapning nyss av ett Ryskt plan över Svarta Havet RWZ080 det gjorde några konstiga manövrar sedan på väg åt fel håll Antalya till Moskva var hela tiden inprogrammerad men transpondern släcktes före Kasakstan, kanske är det höjdare på väg hem från semester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade planet igen, en lång extrasväng in i Kasakstan, nu är transpondern på igen, det var dom extrema svängarna som fick mig att reagera.

   Radera
 9. Kina har "omringat" Tawain för att hålla militära övningar

  https://americanmilitarynews.com/2022/05/china-surrounds-taiwan-for-massive-invasion-rehearsal-drills/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kina påstår att Taiwan är Kina,

   Mark 3:26
   Om alltså Satan har satt sig upp mot sig själv och kommit i strid med sig själv, så kan han icke äga bestånd, utan det är då ute med honom. —

   (Taivan kanske behöver Svenska vapen, Ukraina rekommenderar)

   Radera
 10. Hoppas du tittar och lyssnar på det Carmelia säger.
  Även om du inte lägger den på din sida.
  Guds Frid
  Denna video är MYCKET VIKTIG!🙏🏻Kommer från Carmelia!Ett tilltal hon fått från Herren som kommer att ske inom de närmaste veckorna! LYSSNA!
  https://www.facebook.com/groups/269137144765351/permalink/540763444269385/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för det du delar. Jag och några andra kanske, har desvärre inte facebook. Vil det vara möjligt att dela något kort om vad buskapet innehåller?

   Tack så mycket och Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Sidan verkar olåst, jag kom in men har ingen glädje av pratvideo när min hörsel är kass.

   Men läste det som gick men är tveksam till budskap där inte Herren utrustar med språk.

   Har upplevt där Herren ger budskap direkt till personer på dennes dialekt, men denna kvinna utgår från sin egen kunskap.

   Text från facebook.
   I morse gav Herren ett tilltal på Engelska och sa även att jag skulle göra en sändning om det på min Engelska ministry sida. Det var länge sedan Herren ville jag skulle sända på engelska, det har varit prio på Svenska senaste tiden. Så vi får se hur det går med Engelskan 😄🙏
   Varmt välkommen till Engelska ministry sidan kl 14.00 🌼
   Klicka på länken nedan för att komma till sidan👇

   Radera
  3. Tack, och ja, ett kort resume ville vara fantastiskt.

   Mikael

   Radera
  4. Det som anonym skrev var ifrån 30 april!Den sidan från facebook är öppen
   Skickar återigen länken.
   Guds Frid
   https://www.facebook.com/groups/269137144765351/permalink/540763444269385/

   Radera
 11. Nyhemsveckan har bjudit in Antje Jackelén som en av deras talare!! 😳😦😩

  SvaraRadera
 12. Såhär skriver Wolfgang Hansson i Aftonbladet idag:

  ”Innan Sverige och Finland formellt är medlemmar av Nato omfattas länderna inte av Natos kollektiva försvarsgaranti. Därför är tiden från nu fram tills Sverige och Finland är medlemmar fullt ut den farligaste.
  Om det är någon gång Ryssland kan tänkas genomföra militära attacker mot Sverige eller Finland är det nu.
  I teorin kan det handla om allt från att invadera Gotland, skicka stridsvagnar över den 135 mil långa finska gränsen eller attackera svenska städer eller militära mål med kryssningsmissiler med lång räckvidd.
  Från den ryska enklaven Kaliningrad är det bara 30 mil till Gotland. I Kaliningrad har Ryssland redan stationerat robotar av typen Iskander som har en räckvidd på minst 50 mil. De kan med andra ord nå södra Sverige.”

  Vad som helst kan hända, fattar vi det?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har många fattat, men inte regeringen, det räckte med antydnig att vi vill gå med för att oroa Ryssland, nu är det ingen väg tillbaka, är bara förvånad att det inte finns klart uttalat från Nato, att skydda den som söker, om Sverige ändå skulle säga nej då är risken stor, antar att Ryssland vill "äga" Östersjön.

   Radera
  2. Jag kan dementera nästan rubbet av vad som står i tidningen med anledning av hysterin kring Nato! De nordiska länderna utgör inget hot mot varken Ryssland eller Nato! Ryssland har alltid haft en dominerande ställning genom deras bas i Östersjön samt Murmansk basen och det kan vi inget göra åt. Det är tyvärr många som tror att Nato kommer skydda nordiska länderna som medlemmar men sanningen är att de vill omringa Ryssland genom att placera ut missiler på bl.a. Svensk mark! Sverige kommer också måsta plöja ner hundratals miljarder under överskådlig tid för fasta installationer ombyggnad för nya vapen system. På akademien "kkrva" har man målat ut Gotland som synnerligen utsatt, jag håller inte med om det! Om fienden placerar ut undervattensfarkoster "ubåtar" i Bottenhavet och Bottenviken kan man slå ut flygstridskrafterna som finns i norra delen av landet och samtidigt plocka ut Rovaniemi basen! Samtidigt luftlandsätter man trupper på Kiruna som skär av mot Narvik. Nu är hela norra landet under stark påverkan och stänger man ner kraftförsörjningen 400kv kommer det bli mörkt söder om Dalälven! De flygstridskrafter som finns i Småland kommer tro att anfallet är riktat mot Gotland men i själva verket kommer det norrifrån! Man kan ge ett skenanfall mot Gotland som distraktion som ytterligare försvårar för oss . Det här skulle kunna innebära att det inte finns en enda grön gubbe på Gotland, fienden kommer angripa där vi är som svagast och när vi minst anar. För att vi ens ska ha en chans att vara med behöver flygstridskrafterna innan anfallet inleds ha grupperat sig i terrängen "spridd klargöring" liksom marina enheter och de FÅ ubåtar vi har vara ute till sjöss, som vi förstår är det otänkbart att vi hinner uppfatta det händelseförlopp som leder till anfallet! Fienden kan sedan inta huvudstaden om man nu vill genom att dra ner från norra Sverige, detta tar kanske 3 dygn. Man kommer möta hemvärnsförband på några ställen kanske blir det lite strider innan huvudstaden vid Uppsala.

   Radera
  3. Det finns inte missiler i Turkiet som är ett natoland, inte heller Norge, varför skulle dom då placeras i Sverige?

   Radera
  4. Jo då! USA har som enskilt land genom Nato placerat ut kärnvapen i ett antal länder, Belgien, Nederländerna, Italien, Tyskland! Storbritannien och Frankrike har egna kärnvapen. USA håller på att avveckla de missiler och kärnvapen som har funnits i Turkiet, man betraktar landet som jokern! Sverige köpte Patriot från USA och det har säkert funnits önskemål om att vi blir Nato medlem. Norge har på Orland basen genomfört övning med B-1 Lancer som är ett brutalt plan, tror inte det i nuläget kan bära kärnvapen men kan förvandla vilken stad som helst i Europa till ett nytt köpcentrum om det skulle behövas.

   https://laromkarnvapen.se/vad-ar-karnvapen/lander-med-karnvapen/usa/
   Radera
  5. Turkiet enligt Wikipedia har kärnvapen! Från vilken källa har du uppgifter att USA håller på att avveckla kärnvapen i Turkiet?

   https://bit.ly/3wpPuHy

   Radera
  6. Flytten var aktuell redan för flera år sedan men eftersom joker E har vänt kappan ett antal gånger tog konflikten ny fart efter förhandlingar om Rysslands S system vilket USA inte medgav. Turkiet har fungerat som underleverantör till F-35:an Joint S , de började få en huvudroll men hur det egentligen ligger till just nu kanske inte vi vet!

   https://www.forskning.se/2022/03/31/begransa-karnvapenkrig/
   https://www.nyteknik.se/samhalle/usa-flyttar-sina-karnvapen-fran-turkiet-6778386
   https://q-a-sv.com/?3072-vad-händer-om-turkiet-stänger-incirlik-flygbasen-som-svar-på-usa-s-sanktioner

   Militärhistoria.ifokus.se
   Radera
 13. Det är fortsatt en mycket låg sannolikhet för ett enskilt angrepp på Sverige! Man kan aldrig heller utesluta något angrepp! Att något land skulle ge sig på Sverige under en ansöknings förhandling är inte heller troligt!

  Rolf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvärtom är risken som störst under ansökningstiden! Det är ju därför Sverige ville ha säkerhetsgaranti! Men det finns ingen säkerhetsgaranti under ansökningstiden! Solidaritetsförklaringen mellan Sverige och Storbritannien är ju inte heller juridiskt bindande!

   Radera
  2. Du menar att du kommer inkvartera i något skyddsrum under sommaren i förberedande syfte? Det blir säkert en Almedalsvecka där näringslivet inklusive Hulken, kommer stolt visa upp regementet!

   https://www.youtube.com/watch?v=c3SDW28H2n0

   Rolf

   Radera
  3. En fin gammal video som visar att svenska folket var betydligt mer förberedda då än i dag! I dag finns det ju inte skyddsrum så det räcker till för alla! Som svar på frågan kommer jag naturligtvis inte inkvartera mig hela sommaren i ett skyddsrum utan jag förlitar mig fullständigt på HERREN vart jag skall gå! Men det är ett klokt råd till alla att ta reda på var man har närmaste skyddsrum och förbereda sig praktiskt och mentalt för det värsta tänkbara scenariot! Om du syftar på Hultkvist och jämför honom med Hulken måste du skämta!😃

   Ryska svaret! Sverige och Finland blir måltavlor för ett anfall!

   https://bit.ly/3ywAIl3

   Radera
 14. 75% av riksdagsledamöterna måste rösta ja för att kunna göra en ansökan till Nato! Var finns den omröstningen? Blir det verkligen 75% när nu V och Mp säger nej?

  https://bit.ly/39Y0aWn

  Kanske det blir 75% som röstar ja, kanske inte! Men att göra en ansökan till Nato utan att ha presenterat någon omröstning för svenska folket måste ses som en statskupp!

  SvaraRadera
 15. Sverige och Finland i Nato det ger Putin rätt att inkalla värnpliktiga, då blir Ryska armén stor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det blir den! Men jag tror inte Ryssland i nuläget planerar för ockupation i Sverige! Men den kan eventuellt bli i Finland! Ryssland stänger av elen till Finland från kl.01.00 natten till lördag! När nu Sverige och Finland blir måltavlor direkt vid en Natoansökan är det inte osannolikt att missiler kan komma att avfyras från Kaliningrad både mot Sverige och Finland!

   En joker har dykt upp i leken nämligen Erdogan! Han ser inte positivt på ansökan från Sverige och Finland! Men detta kan vara en plan för att få eftergifter från USA som därmed kommer göra Erdogan än mer farlig! Erdogan lyckades ju tidigare att utpressa EU!

   Radera
  2. Experter inom försvaret gör bedömningen att Iskander, S 400-500, Kalibr går längre än vad som anges? Går de längre kan 08-031området nås?

   https://sv.distance.to/Helsinki,FIN/Kaliningrad/57.284122127363695,19.564402264067212

   Radera
  3. Det sägs att den kan nå 70 mil! Det innebär i så fall att den når Stockholm med c:a 20 mil tillgodo!

   https://bit.ly/3lbGAZc

   Radera
 16. Låt er inte luras efter uttalanden från Kreml, regimen använder sig av subversiv verksamhet vilket ingår i strategin!
  Rolf

  SvaraRadera
 17. Om det blir en attack mot Sverige, blir regeringen byxis och drar tillbaka Nato ansökan då?

  SvaraRadera