fredag 19 januari 2024

Varning - Vi närmar oss alltmer och tecknen ökar kraftigt!

 


Det finns ett ord som bultar i mitt hjärta och strålar klarare än något annat, och det är ordet "Varning". Det är som en andlig puls som kommer från Guds tron och entydigt varnar för den tid vi nu upplever och som ligger framför oss. Under en lång tid har Herren varnat sitt folk för den syndaflod som är på väg, för den orkan och det mörker som snart kommer att svepa över jorden. Nöden är större än någonsin, vädjan att ta emot frälsning är viktigare än någonsin, och betydelsen av att ha sin sak rätt med Herren övergår allt. Vi närmar oss avgörande tider där tecknen ökar kraftigt. Det finns en orsak till dessa överväldigande tecken – uppryckandet av Guds folk och början av vedermödan. Betrakta några av de rubriker vi har stött på de senaste dagarna:

Det kan bli krig i Sverige

Det ryska hotet växer och Sverige förbereder sig för en eventuell invasion. ”-Det kan bli krig i Sverige, sa civilförsvarsminister Carl-Oskar Bohlin i ett uttalande som väckt stor uppmärksamhet. Förhåller det sig på det sättet att utombibliska profetior är på väg att uppfyllas och Guds dom är på väg över vårt land, och i stället för väckelse kommer ryska trupper att sätta sina fötter i Sverige?

USA och Storbritannien bombar Jemen

Vi upplever en eskalering av konflikten i Mellanöstern. Som ett svar på Huthirebellernas attacker mot fartyg i Röda havet har USA och Storbritannien, med stöd av flera länder, attackerat militära mål i Jemen med robotar från stridsfartyg och stridsplan. Är det här orsaken till att ytterligare länder dras med i kriget och det sprider sig i Mellanöstern. Hur kommer Iran att förhålla sig till det här och kommer vi snart se en konfrontation mellan USA/Israel och Iran?

Nordkorea varnar för att använda kärnvapen i år

Nordkorea säger att det finns hög risk för konflikter med Sydkorea i år och varnar för möjligt kärnvapenangrepp, då de menar att Sydkoreas militära övningar är "självdestruktiva". Nordkorea tror att USA och Japan kan göra provocerande saker, inklusive ett kärnvapenangrepp, med stöd från Sydkorea.

DEFCON 1 i Mellanöstern

Matt 24:6 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.

DEFCON - dvs. den beredskapsskala som används USA:s försvarsdepartement för de väpnade styrkorna. Skalan går från 1–5, där 5 är normal fredstid och 1 absolut högsta beredskap.

I skrivande stund är DEFCON i USA, Europa, Afrika och Asien satt till nivå 2, som betyder ytterligare förstärkt beredskap, dvs. strax under högsta beredskap. I Mellanöstern är den satt till nivå 1 som betyder direkt krig. Det är ett väldigt känsligt läge just nu och tiden får visa hur det kommer att utvecklas. Men situationen har utvecklats på det sättet att hela världen följer med och avvaktar vad som sker härnäst

Avslutning

Den militära beredskapen (Defcon) ligger på nivå 1 i Mellanöstern och nivå 2 i resten av världen. Storbritannien och USA har tydligt gått in i kriget genom att attackera Jemen. I Sverige har varningar gått ut om att vi bör förbereda oss för krig. Samtidigt varnar Nordkorea med kärnvapen, och vi upplever växande spänningar när Pakistan och Iran bombar varandra. Vi ser och upplever helt enkelt en värld som förbereder sig och är på randen av global konflikt.

Må vi förstå allvaret och må vi förstå Herrens vädjan att ta emot det kall som går ut i denna sena tid. Midnattropet ljuder när brudgummen närmar sig. Det är en dom på väg in i den här världen, men i Jesus finns det hopp. Han kommer efter dem som tillhör honom. De som är hans, de som är en del av hans kropp och de som har sina namn skrivna i Livets bok.

Jesus kommer snart.

Mikael.

18 kommentarer:

 1. En källa inuti det amerikanska Pentagon varnar för att "Vi står på randen" till det tredje världskriget efter den senaste attacken mot Iran

  Varningen kommer eftersom grupper som stöds av Iran skapar oro i Mellanöstern genom att attackera Israel, amerikanska mål och skepp i området.
  Iran har även attackerat sina grannländer Irak och Pakistan, samt Syrien, vilket ökar spänningarna.

  Jesus kommer snart

  Mikael

  https://www.express.co.uk/news/world/1856682/iran-attack-middle-east-world-war-three

  SvaraRadera
 2. Varför varnar många länder om höjd risk för krig just nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man sätter DEFCON, det militära läget på 1 och 2 så är det för att man vurderar att världsläget med alla dess konfliter är så allvarliga som de är just nu. Steg 1 är lika med krig och både i Europa, USA och Asien är läget just nu på 2. Vi vet att allt detta händer för att Jesus profeterade om att "rykten om krig" var ett tecken på hans komma. Så det är både världsläget men också ett profetiskt tecken för Herrens barn.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. NATO kommer snart att hålla en militär övning med hela 90 000 soldater. Det här ses som en förberedelse för det spända läget och utvecklingen med Ryssland. Bland de trupperna kommer 20 000 brittiska soldater att finnas med när alliansen planerar att testa allierade på deras förmåga att hantera konflikter med Ryssland

  https://www.the-sun.com/news/10129972/ninety-thousand-nato-troops-begin-drills/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. 90000 soldater kommer Ryssland se som ett hot, och att väst är på väg att angripa Ryssland, stor risk för oss är att Ryssland slår först, när vi ännu inte är med i Nato, Natoländer får endast ställa upp och försvara ett Natoland som blir angripet, det finns löften från olika håll, men Natos regler antar jag gäller, då står vi lika ensamma som Ukraina, västs vapen och pengar verkar behövas på hemmaplan, den stora risken är att Rysslands vapen också minskar, då kanske kärnvapen används.

   Radera
 4. här är det fler som uttalar sig om att det som sker i Mellanöstern just nu kommer att utlösa ett tredje världskrig:

  "Margarita Simonyan, chefredaktör för den ryskstatliga kanalen RT, förutsade på måndagen att det kommer "definitivt" utbryta ett tredje världskrig i Mellanöstern."

  https://www.newsweek.com/putin-ally-says-world-war-iii-middle-east-1861289

  Min kommentar:

  Ännu en gång får man konstatera att det händer något i världen på en och samma gång och det går snabbt. Födslovåndornas tid pekar på Jesu dyrbara komma

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk vilket hopp vi har mitt i all kaos i Världen, så kan vi känna en stor glädje mitt i allt. Snart skall vi möta frälsaren.Nu är bibelstället om dom fem jungfruarna som inte hade olja i lampan, så aktuell.
   Att vara redo, då det går så otroligt snabbt nu. Det är samtidigt så ofattbart stort att ta in, mötet med Jesus på skyn, mötet med alla nära o kära som gått före oss
   Vi ber för varandra , djup frid mitt i värsta värkarna. Nöd över våra kära som inte tagit ställning än. Gode Gud , möt med dom
   TZ

   Radera
 5. Kan Sverige med hjälp av diplomati hålla sig undan krig? Om det skulle gå så långt att hotbilden ökar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sveriges riksdag och regering har övergivit sin alliansfrihet och neutralitet och strävar efter att gå med i Nato och kan därför inte uppträda mer som diplomat! Sverige låter Nato ha en stor övning på svensk mark vilket definitivt inte kommer ses som en diplomatisk väg att gå!

   Radera
  2. Oki! Barnen undrar när tidningarna skriver om förberedande krigshot! Vi inom familjen har inte hunnit diskutera ämnet allting annat kommer i vägen. Tack för svar. Välsignelse över dig.

   Radera
 6. Nu kommer förslag om ännu fler och globala regler för kommande pandemier från WHO

  Det är WHO-direktören som vill att världen ska skapa ett avtal om pandemi för att vara redo för Sjukdom X. Ghebreyesus säger att han hoppas att länder kan enas om detta senast i maj för att hantera detta 'gemensamma hot'.

  Vi har tidigare omtalet det nya hotet som WHO skrämmer med och man kallar den för sjuksom X.

  https://www.foxnews.com/world/who-director-calls-for-world-pandemic-treaty-to-prepare-for-disease-x?gate-email=rickyscaparo%40yahoo.com&gate-email-submit=Continue

  Vi lever i otroliga tider där vi ser otroliga beslut. Den globala agendan lägger grunden för en global man som kommer att prata om en global världsordning.

  Jesus kommer mycket snart

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Just nu stormar det, stormen har fått namnet "Isha"
  Namnet Isha har en lång historia och ett rikt ursprung. Ursprungligen kommer namnet från Sanskrit, det antika indiska språket, där det betyder ”gudinna” eller ”den som är född ur Gud”. Isha är också en vanlig feminin form av namnet Ish, som betyder ”herre” eller ”gud” på samma språk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Namnet påminner om namnet Isa som är en variant av namnet Jesus, som har sitt ursprung i det hebreiska namnet Yeshua. Yeshua betyder "frälsning" eller "räddning". Namnet Isa används främst inom islam och är en arabisk variant av Jesus.

   Radera
 8. Kim Jong-un och Putin hotar att skapa en 'Ny Världsordning', där de enar sig mot USA

  https://www.the-sun.com/news/10151194/kim-jong-un-putin-new-world-order-chilling-warning/

  Mikael

  SvaraRadera
 9. UPP 21

  Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. 2 Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud, redo som en brud som är smyckad för sin man. 3 Och jag hörde en stark röst från tronen: "Se! Nu står Guds boning bland människorna. Han ska bo hos dem, och de ska vara hans folk, och Gud själv ska vara hos dem. 4 Och han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga, för det som förr var är borta." 5 Och han som satt på tronen sade: "Se, jag gör allting nytt." Och han sade: "Skriv, för dessa ord är trovärdiga och sanna." 6 Sedan sade han till mig: "Det har skett. Jag är A och O, begynnelsen och änden. Åt den som törstar ska jag fritt ge ur källan med livets vatten. 7 Den som segrar ska få detta i arv, och jag ska vara hans Gud, och han ska vara min son.

  Vårt eviga underbara hem med Herren. Snart mycket snart är vi där

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Förbereder Kim Jong Un Nordkorea för krig?

  I årtionden har Nordkorea sagt att dess mål är en fredlig återförening med sina "landsbröder" i Sydkorea. Nu har Kim officiellt övergett det målet och betraktar sina grannar som fiender samtidigt som han ökar hoten om kärnvapen och genomför tester.

  Även Nordkorea är med till att förstärka rykten om krig och ökar oron för fler konflikter runt om i världen.

  Maranatha

  Mikael

  https://www.nbcnews.com/news/rcna134046

  SvaraRadera
 11. Rom 8: 38-39 - Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andefurstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken någon makt i höjden eller någon makt i djupet, ej heller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

  Jesus lovade aldrig att stormen aldrig skulle blåsa. Han lovade aldrig att vi skulle gå igenom livet utan motstånd och förföljelse, och han lovade aldrig att fienden inte skulle pröva, fresta och förleda oss. Men det han lovade var att mitt i allt detta, och mitt igenom förföljelse, hungersnöd och fara. I de tider när ångesten, nöden och omständigheter är som störst, skulle hans villkorslösa kärlek aldrig någonsin lämna, överge eller skilja oss från Jesus.

  Romarbrevet 8 proklamerer en av de mest dyrbara sanningar som vi som troende kan ta till oss. Den sanningen att till och med döden, någon andemakt från avgrunden eller livet själv, aldrig någonsin kan skilja eller komma i mellan Guds obeskrivliga kärlek till oss. Herrens kärlek är oförändrad, hans löften är klippan vi står på, och hans mäktiga hand är den som upprätthåller och leder oss på sin väg.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Amen!!🙏 Tack Mikael!! //Y.A.

  SvaraRadera