fredag 26 januari 2024

Vedermödans tidslinje och händelser - År 1 till 7


Herrens tjänare, Ingvar Harknäs, som nu har gått hem till Herren, blir ofta nämnd i samband med hans syn om en kommande rysk invasion av Sverige. När Ingvar beskriver denna syn i boken "Världens sista dagar" ger han till sist en genomgång av de händelser som kommer att inträffa under vedermödan. Det som gör det intressant är att Ingvar ger en tidshorisont och placerar viktiga händelser under olika år i vedermödans tid. Här följer en sammanfattning av det Ingvar upplevde og såg: 

Vedermödan – År 1 

Antikrist stiger fram i en union av tio stater, tiostatsförbundet och blir unionens härskare. Han slår därefter ned tre kungar och samregerar med den Katolska Kyrkan (Upp 17). Gog startar vedermödans första världskrig och fortsätter i krigets förlängning mot Israel, efter att han besegrat många stater. En komets eldregn räddar Israel undan Gog. Eldsvågen går ut över jorden. Vedermödans första världskrig avslutas.  

Anden faller över Israel. I månad 11 av det första året reser Israel byggnadsställningarna till det nya templet.  

Vedermödan – År 2–3 

Verkningarna efter Gogs krig och kometen fortsätter genom de sju basunernas budskap (Upp (8:6). Buskar, träd och allt grönt har förtärts av elden (Upp 8:7) Europa och USA är lamslagna efter Gogs krig och kometens härjning.  

År 2 månad 4 Templet invigs. År 2 månad 5 – Antikrist angriper staterna österut som Irak, Iran och staterna på den Saudiarabiska halvön samt Israel. Han besegrar dem alla. Detta är det andra världskriget under världens sista dagar.  

Vedermödan – År 4–7 

Antikrist utger sig för att vara gud och sätter sig i Israels tempel. Han tillsätter tio kungar som medregenter. Han bryter samregerandet med den Katolska kyrkan och de tio kungarna våldför sig på katolikerna (Upp 17:16). Den falske profeten som följer och dyrkar Antikrist bygger upp en bild och en ideologi kring Antikrists person, för att dyrkas och tillbes av jordens folk. Människorna kan inte handla eller köpa utan att ha tagit odjurets märke. Detta påbörjas i tiostatsförbundet under de första åren för att sedan gälla i hela världsriket. De två vittnen profeterar under 1260 dagar. Kraftgärningarnas och de profetiska gåvorna är verksamma. Slutstriden på Guds allhärskarens stora dag och Antikrist förgörs. Jesus Kristus stiger ner och Israel får makten över jorden. Friden bryter ut på jorden.  

Avslutning  

Upp 5: 1-5 - Och jag såg i högra handen på honom som satt på tronen en bokrulle med skrift både på insidan och utsidan, förseglad med sju sigill. 


Snart en dag, och på en given signal kommer Herren att resa sig upp, gå fram till Fadern för att ta bokrullen ur hans högra hand. På denna bokrulle är hela ändetidens scenario och allt det som är bestämt ska ske nedskrivet, och den är samtidigt förseglad med sju sigill. När Herren i tur och ordning bryter dessa sju sigill, kommer det att vara början och startskottet på vedermödan och den sista årsveckan. Den tiden sträcker sig helt fram till Harmageddon, där Jesus själv griper in, och avslutar den stora nöden genom att sätta sina fötter på oljeberget och besegra sina fiender. 

 

Jesus kommer snart! 

 

Mikael  

38 kommentarer:

 1. USA:s flotta skickar ett krigsfartyg genom Taiwansundet och Kina reagerar starkt och kaller det en provokation.

  "USA:s krigsfartyg och flygplan har skapat problem och provocerat vid Kinas dörr och genomfört omfattande, högfrekventa aktiviteter i vattnen och luftrummet kring Kina," sade Kinas försvarsdepartements talesperson överste Wu Qian vid en månatlig pressbriefing."

  Den spända utvecklingen fortsätter och Kina fortsätter att trappa upp och förbereder sig för en invasion av Taiwan.

  https://www.foxnews.com/world/us-navy-sailing-warship-taiwan-strait-prompts-fiery-response-china-trouble-provocation

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Kära syskon,

  På ett otroligt sätt ser vi hur allt plötsligt drar ihop sig på ett sätt som för bara några år sedan var helt omöjligt. Det vi upplever och ser är konturen av vedermödan. Jesu återkomst är mer påtaglig än någonsin och även om Jesu ankomst och uppryckandet kommer att vara en chock för denna värld, måste vi erkänna att för oss, Guds barn, kommer inte den händelsen som en överraskning. Jag är mer förvånad över att vi fortfarande är kvar. Men Herren ger en sista chans och möjlighet för själar att vända om och uppleva frälsningens ark. Men Herren kommer mycket snart, och vilken underbar dag det kommer att bli.

  En välsignad helg i Herren.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mikael, du gör min dag , min helg.
   När du skriver du är mer förvånad att vi är kvar. Det går så fort nu. Det känns som att det är dax att spänna på sig säkerhetsbältet , snart åker vi upp i full fart :)
   TZ

   Radera
  2. Guds frid, TZ. Det är precis så det känns. Det är snart tid för vår underbara avgång

   Mikael

   Radera
 3. Ja, det här var ett viktigt inlägg Mikael. /Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen och Herrens rika välsignelse, Magnus

   Mikael

   Radera
 4. Ändetidens tidslinje

  Det har skrivits mycket om den sista tiden, och tiden före Jesu återkomst. Men hur passar egentligen dessa händelser ihop, och i vilken ordningsföljd sker de?

  Var välkomna till att ta del av ett inlägg som har fokus på ändetidens tidslinje och de profetiska händelser som vi kan se utifrån Guds ord ligger framför oss. Jag är helt överbevisad om att nästa profetiska händelse är uppryckandet av Guds församling

  https://pretribcenter.blogspot.com/2016/02/andetidens-tidslinje.html

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikael.
   En fråga: du skriver;
   ”Han slår därefter ned tre kungar och samregerar med den Katolska Kyrkan (Upp 17).”

   Är inte katoliker frälsta? Vi kan ju ha olika syn / tolkning men det finns väl frälsta katoliker ?

   Och Hur vet man att man inte blir kvarlämnad?😱

   Finns 2 tolkningar ,

   1/ att alla kristna som sagt ja till Jesus, oavsett om man vandrar med honom eller ej, följer med i uppryckandet. (Det skulle då gälla alla som tagit emot Jesus någon gång under sitt liv från pingstdagen och fram till uppryckandet sker)

   2/ den andra tolkningen är att det kommer vara kristna som blir kvarlämnade då de inte gett 100% till Jesus eller syndar den stunden Han hämtar sin församling.

   Jag vet ärligt talat inte vilken tolkning jag ska tro på för jag finner båda trovärdiga när jag lyssnar.
   När jag läser Bibeln verkar det mest troligt att det är tolkning nr 2.. 🤔
   Får jag fråga vilken tolkning du har av dessa 2?

   Allt gott 🌸
   /Anonym

   Radera
  2. Om jag får inflika…. Min son konverterade till katolicismen ganska nyligen. Var pingstvän tidigare. Han är frälst, andedöpt o döpt i vuxendop i pingstkyrkan. Han talar i tungor. Men han är katolik nu. Får han komma till himlen tror ni?? Vad säger ni?

   Radera
  3. Förlåt mig! Det ska vara 1 Timotheosbrevet 2:5! Det är en mycket viktig vers bön och nåd.

   Radera
  4. Hej anonym.🤗
   Jag tror verkligen det finns frälsta inom katolik- troende. 🤩
   Frågar du mig så ja, absolut! Jag förstår inte varför olika samfund är så kritiska mot varandra…?
   😥😔 Tror inte det var vad Jesus ville, Han dog för oss alla.

   Frälst är man ju om man tagit emot Jesus på ett personligt plan, i sitt hjärta och ingen av oss människor kan se på utsidan vem som är frälst. ☺️
   Allt gott 🌸
   /Anonym

   Radera
  5. Guds frid och tack för kommentarer när det gäller katolska kyrkan. Herren ser förbi kyrkosamfund och det är frälsningen och tron på Jesus som är avgörande. Så jag är helt överbevisad om att det också kommer att finnas katoliker i himlen. När det är sagt så ser jag flera mycket allvarliga villoläror i katolska kyrkan, och jag har svårt att se hur man som levande kristen kan vara kvar i den läran om man en gång har upplevt Jesu frälsande kraft. Min personliga tro är samtidigt att katolska kyrkan och påven kommer att ha en framträdande plats i de första 3,5 år i vedermödan, där de kommer att representera skökoskyrkan, som rider på vilddjuret. Skökan kommer alltså att samarbeta med Antikrist innan Antikrist tillsammans med de tio kungarna gör upp med skökan och all annan religion. Därefter vill Antikrist själv ha all tillbedjan. Så visst finns det frälsta och troende människor i katolska kyrkan, men mitt personliga råd är att hitta ett annat andligt hem att komma i.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  6. Vad är orsaken till att din son vill byta? Är det något som har funnits i tankarna eller känner han någon?
   Mvh Anonym

   Radera
  7. Min son bytte eller konverterade till katolicismen för ett år sedan ungefär. Han hade kontakt med Ulf Ekman och diskuterade o samtalade med honom. Han började studera katolicismen och kom då fram till att det är den enda rätta tron. Hans fru är fortfarande med i pingstkyrkan men hon är också nu mycket positiv till detta. Jag är tveksam. Själv med i frikyrkan.

   Radera
  8. Kristendomen är inriktad på katolsk, ortodox, protestantiska kyrkor. Vi har länge haft den evangelisk-luthersk kyrka i Sverige. Jag håller med dig och Mikael att det avgörande är frälsningen och tron på Jesus. Vandra i tron på Jesus och gläds åt att vara i Herrens tjänst! Mvh Anonym!

   Radera
 5. Sverige snart Nato medlem efter att Turkiet röstat i parlamentet 287-55 röster för att acceptera ansökan! Det var endast spel för galleriet alla turer fram och tillbaka under förra året när det i slutändan är USA som bestämmer. Vi kan räkna oss som medlem redan nu när ingen kräver folkomröstning i frågan.

  SvaraRadera
 6. USA planerar att placera kärnvapen i Storbritannien för första gången på 15 år, samtidigt som hotet om en tredje världskrig ökar med Ryssland

  USA kommer att placera kärnvapen i Storbritannien för första gången på 15 år. Ryssland säger att de skulle betrakta det som en 'eskalering' av kriget om USA placerar kärnvapen i Storbritannien igen.

  https://www.the-sun.com/news/10203448/us-nuclear-weapons-raf-leakenheath-russia-pentagon/

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Guds frid,
  Du som har skickat en kommentar om förintelsesdagen som inte har blivit publiserad. Den har jag inte sett eller kan hitta någonstans. Det är jag ledsen för, men du är varmt välkommen till att dela igen, så hoppas jag att det går bättre den här gången. Som du säkert vet så ska alla kommentarer godkännas innan de släpps igenom, men ibland så sker det konstiga saker med systemet som gör att jag inte ser eller får besked om alla kommentarer som kommer igen.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förintelsens minnesdag!

   https://www.youtube.com/live/PC7qzkraOtg?si=CSjJ0uIPsYM9zw3Q

   Radera
  2. Tack för att du delar

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Vi fortsätter be för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤

   Guds frid!🙏

   Radera
 8. Guds frid, broder som har skickat en hälsning som inte ska läggas in, men var ett brev till mig. Det är sant det du skriver, att jag försöker undvika förvirring om det kommer många åsikter som inte stämmer med egna åsikter. Men det är inget personligt. Tack för det du skriver och jag önskar dig allt gott och Herrens rika välsignelse. Fortsätt gärna dela om det är något du tänker jag ska läsa.

  Mikael

  SvaraRadera
 9. Intressant och viktig undervisning från Christer Åberg om Herren som vår underbara treenige Guden. Christer skriver bland annat:

  "Alla argument som stödjer Sonens och den helige Andes gudomlighet och personlighet, bevisar Treenighetsläran. För om var och en av Dem är en person, och var och en av Dem är gudomlig, råder ingen mer tvekan om Treenigheten."

  https://www.apg29.nu/artikel/treenigheten-i-gamla-testamentet-2718/

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Svenska Dagbladet kommer närmast med en "profetiskt" uttalande när de i sin artikel gör en analys av året 2024:

  "Med årsskiftet kommer en våg av analyser som förebådar ett år av globala kriser, krig och konflikter. Världen befinner sig i uppror."

  Jag är så tacksam för att våra namn står skrivet i Livets bok och vårt hopp står till Herren. Vi har på väg hem till det himmelska Jerusalem. Vi närmar oss dag för dag och tiden är snart inne för vår avfärd!

  Var välsignade kära Syskon

  https://www.svd.se/a/eJ3g94/ny-varldsordning-fem-stormakter-dominerar-framtiden

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Holger Nilsson delar ett mycket intressant inlägg: Jesu tillkommelse eller världskrig?

  https://flammor.com/jesu-tillkommelse-eller-vrldskrig-p2816.html

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Amen!
  Är så tacksam att ha mitt namn skrivet i Livets bok och snart är på väg till det himmelska Jerusalem.
  Exakt när det blir har Gud bestämt och vet bästa ögonblicket för.
  Det gäller att hålla sig nära Herren och Ordet.
  Hålla sig borta från villoläror i falska religioner och politik med blinda ledare och självutnämnda falska profeter, apostlar, messias figurer som Bibeln varnar så för.
  Jesus skrädde inte varningarna för sådana.
  Där den helige Ande finns finns det liv. Där tillber man inte döda människor, helgon eller reliker/ döda ben.
  Världens ande, Antikrists ande vill skapa förvirring och rädsla så vi behöver lyfta blicken och glädja oss över att frälsningen, räddningen är nära.
  Exakt hur och när vet bara Herren och Han har kontroll över allt, all makt i himmel och på jord.
  Sann kristendom är Relation med levande Allsmäktig Gud Fader son Jesus Kristus helige Ande.
  Lösningen finns inte hos människor, religion eller politik.
  Bara i Herren. Guds rike är inte av denna världen och bara Gud kan och ska också döma, rena och upprätta , ställa till rätta.
  Jesus kom!
  Beskydd och välsignelse

  SvaraRadera
 13. Vill tillägga att det i första hand inte handlar om att bli räddade och upptryckta från krig, plåga och fysisk eller själslig smärta utan om att bli räddade från andligt mörker, från evig förtappelse- frånvaron av Gud i sitt hjärta och liv.
  När satan tar över världen helt med antikrist och ondskans mörker.
  Maranatha

  SvaraRadera
 14. .. men tack och lov så blir människor frälsta även under vedermödan...

  SvaraRadera
 15. Läser om Noah o Lot, Hur Gud räddade dom .
  Om Guds folk som Gud räddades från drunkna i Röda havet som fienderna fick göra . Finns sådan omsorg från Gud i bibeln . Även om det viktigaste för mig är att vara redo. Så har jag svårt att tro att Gud skulle låta sitt folk vara med om vedermödan. Läs oxå i Uppenbarelseboken 3:10
  Frid kära syskon i tron
  TZ

  SvaraRadera
 16. Det vi ser ske nu är en skuggbild av vedermödan.
  Mörkret tätnar men helige Ande håller tillbaka.
  Tror fullt och fast att Herren tar hem de sina innan vedermödan.
  Snart mycket snart är vi hemma hos vår frälsare och brudgum!
  Han överger oss inte!
  Löftena står fast, och vi skall undkomma vreden.
  Kom älskade Herre Jesus!

  SvaraRadera
 17. Guds frid och jag är helt enig med de sista två inläggen. Vi är räddade och bevarade från hela den sista årsveckan som också är vedermödans tid. Så är frågan om Guds församling får lov till att uppleva början på kriget. Det får tiden utvisa. Men när det första sigillet bryts och Antikrist träder fram, då är redan församlingen uppryckta.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 18. Allt fler frågar sig nu om USA/Israel är nära en apokalyptisk krig mot Iran? Efter det att USA har mist soldater och dessa otaliga attacker mot amerikanska trupper i Mellanöstern, så pekar allt tillbaka till Iran.

  Det oroliga skeendet i världen blir inte bättre och som vi ofta konstaterar blir världsläget inte bättre. Det ekonomiska läget, skökokyrkan och alla dessa konflikter som bara blir värre dag för dag pekar bara åt ett håll. Vårt uppryckandet och vedermödans tid.

  Snart en dag får vi vila ut och äntligen vara tillsammans med vår älskade Jesus. Jag kan inte vänta och vet det blir något helt särskilt och underbart.

  Var välsignade i Herren

  https://themostimportantnews.com/archives/are-we-on-the-verge-of-an-apocalyptic-war-with-iran

  Mikael

  SvaraRadera
 19. Ta gärna del av Christer Åbergs inlägg: Hatet mot Israel

  Över tusen svenska artister kräver i ett upprop i Aftonbladet att Israel ska portas från Eurovision Song Contest. Bland undertecknarna finns bland andra Robyn, Timbuktu, Mauro Scocco, Eric Saade och Silvana Imam och Malena Ernman (Greta Thunbergs mamma).

  Christer skriver samtidigt: Att islamister var antisemiter, visste jag, men att antisemitismen var så utbredd i Sverige bland vanligt folk hade jag ingen aning om. Över tusen personer skrev på den här antisemit-listan. Be gärna för personerna på listan så att de som inte är frälsta, tar emot Jesus och blir frälsta!

  https://www.apg29.nu/artikel/hatet-mot-israel-over-tusen-personer-skrev-pa-lista-2721/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du räknar upp ett antal världsliga artister, men även Sebastian Stakset skrev på listan.
   Stakset tog bort sitt namn på tisdagen efter att ha sett reaktionerna, men vidhåller sin kritik emot Israels krigföring.

   Hur kan det ske, hur har han kunnat undgå Israels läge, insikten om det är något jag fått förståelse för av Helige ande sedan jag blev kristen och som kristen kan man väl inte undgå Guds ord om att "den som välsignar Abraham han välsignar jag och tvärt emot, den som inte välsignar Abraham"

   Vet en församling här i Örebro som inte pratar om Israel, på grund av de kontroverser och stridigheter de riskerar.

   Det här ser jag som ett av många stora stora tecken på den sista tiden, när kristna inte bara är ljumma utan även kritiska till Guds folk.

   Idag skriver de om att många unga börjar vända sig till islam (jävulens religion), så jävulen tar allt starkare grepp om världen. Allt detta är hemskt att se och skär in i märgen.
   Per Bergendahl

   Radera
  2. Jag tror inte Stakset är ljummen det minsta för han skrev på utan oförstånd kanske. Betänk att han inte haft någon kunskap om Guds egendomsfolk förut, kan jag tänka mig. Då kan det bli fel ibland, men stort han tog bort sin underskrift.

   Radera
 20. Upptrappningen och konflikten fortsätter och Storbritanniens största krigsfartyg förbereds för att skickas till Röda havet

  https://www.thesun.co.uk/news/25611794/britain-send-warship-ww3-red-sea-houthis/

  Mikael

  SvaraRadera
 21. "Jag böjer mina knän inför Herren. Låt mitt hjärta vara ödmjukt inför dig, och låt ditt ord vara mig när. Låt mina öron få lyssna till det du säger, och låt min mun få tala de ord du lägger på mitt hjärta. Låt din Ande visa och uppenbara din vilja och dina tankar för den tid vi lever i.

  Där, vid en urgammal höjd och en helgedomsplats, hör vi dig tala i den stilla susningen. Det är platsen där du förvandlar, talar och välsignar våra liv. Dra mig nära dig, och låt mitt hjärta få tillhöra dig, så jag blir helt överlåten, helig och avskild för den tid som är"

  Kom, dyrbare Herre

  Mikael

  SvaraRadera