fredag 2 februari 2024

År 2024 – Världen befinner sig i uppror!


 

Med årsskiftet kommer en våg av analyser som förebådar ett år av globala kriser, krig och konflikter. Världen befinner sig i uppror. 

Det här kunde lika gärna vara ett profetiskt uttalande från en tjänare av Herren eller från en hemsida som denna, som varnar för den tid som ligger framför. Men på det sättet förhåller det sig inte. Uttalandet är hämtat från en artikel i Svenska Dagbladet, som handlar om en ny världsordning som är på väg. Experter runt om i världen analyserar läget och varnar för det de ser i horisonten.  

Det är mycket intressanta termer som används i dessa analyser: ny världsordning, globala kriser, krig och konflikter. Det är en mycket träffande beskrivning av det som vi vet ligger framför.  

Angrepp mot Sverige kan inte uteslutas 

Landshövding Carin Jämtin har precis sagt att ”det säkerhetspolitiska läget är det allvarligaste sedan andra världskrigets slut. Försvarsberedningen, som alla åtta partier i riksdagen står bakom, konstaterar att ett väpnat angrepp mot Sverige inte kan uteslutas. Det bekymmer som Carin Jämtin har delas av många andra.  

Ryssland hotar västvärlden 

Dmitry Medvedev, Vladimir Putins närmaste bundsförvant och säkerhetschef, har precis utfärdat en varning till den västerländska världen. Han lovade att Ryssland kommer att göra allt i sin makt för att se till att sina fiender "försvinner från jordens yta för alltid." 

Vice ordföranden för säkerhetsrådet har också uttalat sig: "Vi kommer att göra allt för att, precis som för 80 år sedan, våra fiender försvinner från jordens yta för alltid. Ingen har någonsin kunnat besegra oss. Det är mycket viktigt.” 

Ryssland lever i övertygelsen om att de kommer att gå segrande ur ett eventuellt krig. Och om man är så självsäker som Ryssland är, innebär det också att de inte kommer att hålla tillbaka om de känner sig tillräckligt hotade. 

Avslutning  

När världen befinner sig i uppror sker det eftersom det är tid för födslovåndor, och värkarna blir allt starkare i takt med att vi närmar oss själva förlossningen. Födslovåndor betyder och innebär både krig, konflikter och globala kriser! Hela världen befinner sig på DEFCON 2 och Mellanöstern på DEFCON 1.

Vilken gnista är det som kommer att flytta världen till ett tillstånd av krig? Och vad är det som kommer göra att alla diplomatiska förbindelser helt plötsligt bryts där någon tager initiativ till att trycka på knappen?  

Jag tror att Jesus kommer mycket snart och vi är det folk och generation som kommer att uppleva denna fantastiska händelse. Avslutningen och tiden innan uppryckandet kan bli turbulent, men vårt hopp och vår styrka är i Jesus och hans frälsande kraft. Han som har lovat att frälsa oss från den kommande vreden.  

Jesus kommer mycket snart 

Mikael  

 

25 kommentarer:

 1. Hej.
  Hur fruktansvärt det än kan komma att bli, eller hur svårt det kan vara i nuläget, av olika skäl, har vi ett hopp i Jesus:
  att Han snart hämtar oss och det lidande vi alla går igenom nu, väger lätt i jämförelse med den härlighet som väntar oss i evigheters evighet.

  Vilket löfte, mitt i allt lidande som kan vara för var och en av oss.
  Låt oss orubbligt hålla fast vid detta, att Jesus är på tronen- Herrarnas Herre och Konungars Konung. Vår Frälsare. 🤩
  Snart får vi se Honom. 😃
  Allt gott. 🌸
  /Anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Det är precis så det är. Denna tidens lidande väg lätt i förhållande tll den här världens lidande. Snart når vi vårt mål - ett evigt liv tillsammans med Herren

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Jag önskar alla en välsignad helg i Herren.

  Just nu är vår vandring på en jord som befinner sig i uppror. Det är den här världens egna tankar om hur det egentligen står till. Guds ord talar också om det när Petrus skriver "när nu allt detta går mot sin upplösning" (2 Pet 3).

  Han skriver också i samma kapitel: "Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon ska gå förlorad utan att alla ska få tid att omvända sig"

  Vi väntar på vår underbare Frälsare och vet att han dröjer för att så många som möjligt ska få möjlighet för att ta emot Herren

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Hur nära är vi egentligen en direkt attack mot Iran och hur skulle det i så fall påverka världssituationen?

  https://www.thesun.co.uk/news/25658379/us-plan-revenge-iran-leaked/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror trots alla farhågor om vad en direkt konfrontation mellan Iran och USA/Israel skulle innebära att Iran faktiskt inte har särskilt mycket att sätta emot. Till detta talar en profetia där USA och Israel i ett gemensamt anfall mot Iran fullständigt överrumplar landet och avväpnar dom ganska snabbt och det tror jag stämmer bra med verkligheten. Nej, farhågan ligger nog snarare i hur Ryssland och Kina skulle agera vid ett sådant scenario. Båda dessa länder har samarbete med Iran, har ekonomiska intressen i Mellanöstern, främst oljan givetvis och militära baser. En attack mot Iran vore att överskrida en röd linje för dessa båda supermakter.

   Radera
  2. Här är alltså det perfekta scenariot för hur det tredje världskriget kan börja.

   Radera
 4. Matt. 13:36-43 - Sedan lämnade Jesus folket och gick hem. Hans lärjungar kom då fram till honom och sade: "Förklara liknelsen om ogräset i åkern för oss." Han svarade: "Den som sår den goda säden är Människosonen. Åkern är världen. Den goda säden är rikets barn, ogräset är den ondes barn. Fienden som sådde det är djävulen. Skörden är tidens slut, och skördemännen är änglar.

  När Jesus undervisar om ändetiden, och denna tidsålders slut så liknar och jämför han den med skördetiden som judarna så väl kände till. Skördetiden innehåller olika faser som vi kan jämföra och överföra till ändetiden och vedermödans tid.

  Den sista skörden

  Upp 14: 14-16 – Och jag såg, och se: ett vitt moln, och på molnet satt en som liknade en människoson. På sitt huvud hade han en krona av guld, och i sin hand en skarp skära. Och en annan ängel kom ut från templet och ropade med stark röst till honom som satt på molnet: "Räck ut din skära och skörda, för skördetiden har kommit och jordens skörd är mogen." Han som satt på molnet lät då sin skära gå över jorden, och jorden skördades.

  Ände- och skördetiden avslutas med den stora skörden, då Herren skär över jorden och jorden skördas. Det är en beskrivning av troende judar och hedningar som församlas inför Jesu tron i Jerusalem.

  Det här är den sista insamlingen som sker innan vi går in i tusenårsriket.

  Förstlingskärvan

  3 Mos 23:10 - När ni kommer in i det land som jag ger er och ni bärgar in dess skörd, skall ni ta den kärve som är det första av er skörd och bära den till prästen.

  3 Mos 23:14 - Ingenting av den nya skörden, varken bröd, rostade ax eller korn av grönskuren säd, skall ni äta förrän på den dagen, inte förrän ni har burit fram offergåvan åt er Gud.

  Jak 1: 18-19 - I kraft av sin vilja födde han oss på nytt genom sanningens ord, för att vi skulle vara en förstlingsfrukt bland dem som han har skapat. Detta vet ni, mina älskade bröder.

  Herren är tydlig med att församlingen är förstlingsfrukten eller förstlingskärvan. Innan man använde eller tog något av skörden skulle förstlingskärvan först bäras in till prästen.

  Tage Bergman skriver följande om denna förstlingsfrukt:

  ”Förstlingskärven är en bild på oss som förstfödda och friköpta, den är även en bild på uppryckandet. Vi rycks upp, och möter Jesus i skyn, och han för oss till sig i sin Faders hus [kammare] där han har berett rum åt oss (Joh. 14:2). Där är vi tills vreden [vedermödan] har gått över jorden. Det här är det första som händer i skördetiden [vedermödan], innan något annat skördas. Vedermödan kan inte börja innan det här har ägt rum.”

  Uppryckande före vedermödan

  Det första som alltså händer innan man skördar något av den mogna skörden, är alltså att man bär fram förstlingsskörden till prästen, som är en bild på uppryckelsen av församlingen som sker innan vedermödans början.

  När vedermödan börjar, är förstlingsfrukten framburna till Herren, och göms i hans kamrar till dess att vreden har gått förbi (Jes 26:19).

  Dröm om skördetiden

  Min lillebror Marcus Valfridsson hade för ett tag sedan två drömmar som jag har fått lov att dela, som bland annat talar om denna skördetid som ligger framför:

  ”Jag drömde att jag såg ryggen av en mäktig ängel. Jag frågade vad som hände? Han svarade att skördetiden är här. Sedan fick jag se ändetiden utspela sig som på en stor widescreens tv. Då kom Antikrist fram, och sedan vedermödan.

  I en annan dröm var jag ute och gick. Sedan såg jag en massa människor på ett moln, och helt plötsligt var jag på ingång till himlen, men då vaknade jag.”

  Ängeln som uppenbarade sig i Finland

  Ett annat starkt vittnesbörd som vittnar om sädesfälten som vitnar till skörd är vittnesbördet om Marita Mäntyniemi som är på väg in sin bil mellan Virrat och Alavus i Finland. En ängel uppenbarar sig för henne och flera andra personer. På ängelns högra vinge står följande text: ”Sädesfälten vitnar”.

  https://www.youtube.com/watch?v=fUiHKArHkj4&feature=youtu.be

  Jesus kommer Snart!

  SvaraRadera
 5. Björn Ekholm nämner en profetia där USA och Israel i ett gemensamt anfall mot Iran fullständigt överrumplar landet. Det kan möjligen vara den här profetian som jag tidigare har delat här på hemsidan:

  Augusto Maqyengo fick en drömsyn om en israelisk attack mot Iran med bistånd av USA:s flygvapen. Han berättar:

  "Idag den 25:e december 2011, efter att vi (han och hans fru) hade hade haft en bönestund vid midnatt blev jag visad en direkt kärnvapenattack mot Iran. I synen blev jag tagen till Iran i luften och på avstånd kunde jag se israeliska krigsplan som flög mycket högt i det iranska luftrummet och bombarderade den iranska flygradarn. När den iranska radarn blev förstörd, hamnade den iranska armén i panik och försökte att förstå vad som hade hänt medan de amerikanska och israeliska krigsplanen omedelbart bombarderade Irans nukleära faciliteter och jag såg eldknallar och enorm rök stiga upp från scenerna. Iranierna försökte att svara med mycket små kanoner men det var för sent, därför att de israeliska och amerikanska planen hade redan orsakat allvarlig skada och förödelse på deras ställningar. Jag var förvånad och började säga: Iranierna skröt över att ha missiler, hur kunde det ske att de inte kunde svara på attacken? Sedan såg jag nukleär strålning sprida sig i den iranska luften genom stoft och rök. Attacken mot Iran var så snabb att den tog iranierna med förvåning och de var oförmögna att göra någonting, sedan så var inom få sekunder den israeliska arméns plan och den amerikanska backupstyrkan borta och återvände lugnt till sina positioner utan någon motattack från Iran. Vid denna tidpunkt vaknade jag upp och berättade för min fru vad jag hade sett."

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den profetian ja, Mikael.

   Guds frid

   Radera
 6. På gränsen till avgrunden

  Situationen i Mellanöstern är ju minst sagt allvarlig och efter det att USA har svarat igen så varnar Irak för att den "aggressiva" attacken sätter regionen "på gränsen till avgrunden".

  https://www.the-sun.com/news/10277033/iraq-iran-middle-east-strikes-america-ww3/

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Det är tre konflikter som vi särskilt ska hålla öga med. Den ena är Rysslands krig mot Ukraina och indirekt Nato. Den andra är konflikten i Mellanöstern och den sista är Kina och Taiwan/USA. Alla tre konflikter kan potentiellt utveckla sig till det tredje världskriget med fruktansvärda konsekvenser.

  När det gäller Kina och Taiwan så har vi ännu inte sett en invasion eller haft en militär konfrontation. Men bägge sidor förbereder sig. Just nu är det USA och Japan som har en stor militär övning öster om Taiwan. Det gör USA för att visa hur snabbt man kan sätta in styrkor i områden där Kinas flottans enheter har varit aktiva de senaste månaderna.

  https://edition.cnn.com/2024/02/01/asia/us-aircraft-carriers-taiwan-china-intl-hnk-ml/index.html

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Guds frid Mikael. Har tagit del av en predikan på youtube av Emanuel Minos. Videon heter 5670 et tegn i tiden. Jag blev både gripen och välsignad av budskapet. Rekommenderas. Med vänlig hälsning, Kumling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Kumling.

   Tack för det du delar. Emanuel Minos er en välsignad broder.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 9. Spänningarna i Mellanöstern fortsätter:

  USA har vägrat att utesluta direkta attacker mot Iran efter en serie amerikanska attacker i Mellanöstern.

  Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan sa att helgens attacker "inte är slutet" på amerikanska åtgärder i regionen, samtidigt som Teheran utfärdade en oroande varning till amerikanska styrkor.

  https://www.the-sun.com/news/10283828/iran-terrorist-army-threat-us-strikes-yemen-middle-east/

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Kol 1

  Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike.

  14 I honom är vi friköpta och har förlåtelse för våra synder.

  15 Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat,

  16 för i honom skapades allt i himlen och på jorden: synligt och osynligt, tronfurstar och herradömen, härskare och makter – allt är skapat genom honom och till honom.

  17 Han är till före allt, och allt hålls samman genom honom.

  18 Och han är huvudet för sin kropp, församlingen. Han är begynnelsen, den förstfödde från de döda, för att han i allt skulle vara den främste.

  19 Gud beslöt att låta hela fullheten bo i honom

  20 och genom honom försona allt med sig själv, sedan han skapat frid i kraft av blodet på hans kors – frid genom honom både på jorden och i himlen.

  En välsignad dag i Herren! Vilket underbart hopp och vilken underbar frälsning vi har i Herren. Vi glädjer oss över Jesu fullkomliga seger, Herrens mirakler i våra liv och allt gott han gör. Men mest av allt glädjer vi oss över att våra namn är skrivna i Livets bok.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera

  SvaraRadera
 11. Rykten om krig

  Vissa experter fruktar att detta är året då Nordkorea kommer att avfyra kärnvapen

  Kim Jong Un för intensiva vapentester och hotar med kärnvapen användning för att ena Nord- och Sydkorea. Nordkoreas aggressiva beteende, inklusive upprepade hot om kärnvapenkrig, oroar experter och får dem att förutspå fler vapentester. Det är Kims beslut att avstå från förhandlingar om återförening som indikerar en farlig utveckling.

  https://dnyuz.com/2024/02/05/why-some-insiders-fear-this-is-the-year-north-korea-will-fire-nukes/

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Argentina är nästa land som flyttar sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem.

  https://www.dn.se/varlden/direktrapportering-kriget-mellan-israel-och-hamas/

  Mikael

  SvaraRadera
 13. ,https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/76W4RW/kupp-i-ungerns-parlament-pressade-orban-om-sverige

  SvaraRadera
 14. Ni har säkert redan tagit del av nyheten som handlar om att Elon Musk har utfört försök på att implementera chip i hjärnan på människor?

  Kina är nu också med i loppet för att sätta hjärnchips i mänskliga skallar för att utmana Elon Musks Neuralink. Kina har presenterat en tidsplan för att utveckla det de kallar för en "hjärn-datorgränssnitt" och hoppas kunna släppa produkter redan år 2025.

  https://www.the-sun.com/tech/10269725/china-brain-chips-skulls-elon-musk-neuralink/

  Det är otroliga nyheter som möter oss varje dag, och just chip som implementeras i människokroppen påminner oss om vilddjurets märke som redan är förberett att användas.

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så viktigt att du tar upp detta Mikael.
   Detta det allra värsta av mörker och ondska mot människor.
   Transhumanism, att göra människor till robotar. Att skada, förstöra människans DNA, att föra in sataniskt dna och gifter.
   Falska vacciner som skadar och i vedermödan märket som fördömer för evigt den som tar det.
   Gud har skapat människan som sin avbild men tar man märket blir man som " satans avbild" och kan inte bli frälst.

   Den onda eliten lockar med evig hälsa och liv men är precis motsatsen och en fruktansvärd lögn.
   Det är bara genom Vägen Sanningen och Livet - Jesus Kristus som man får frälsning och evigt liv i Hans rike.
   Jesu välsignelse, kraft , nåd och kärlek.

   Radera
 15. Har haft en varnande dröm om chip i hjärnan.
  Det var falsk vårdpersonal som var översvallande och lockade med detta och sa att det var så bra så.

  SvaraRadera
 16. Det är fortfarande många kvar av gisslan i Gaza. De lider och plågas och får inte bli bortglömda.
  Be att Gud gör under för dem så de blir fria !

  SvaraRadera
 17. Kina, Ryssland och Iran

  Iran har sagt att de kommer att genomföra skrämmande militärövningar med Kina och Ryssland om bara några veckor som svar på Natos krigsövningar.

  Rear Admiral Shahram Irani, befälhavare för Irans flotta, sa att den gemensamma marina övningen kommer att hållas före slutet av mars och kommer att riktas mot "regionens säkerhet".

  Min kommentar: För varje dag som går så stiger spänningarna mellan USA/Nato och Kina, Ryssland, Nordkorea och Iran. En konfrontation kommer på sigt inte att kunna undgås. Den här världen går mot sitt slut, men vi är på väg mot vår kropps förlösning.

  Jesus är Herre!

  https://www.the-sun.com/news/10315426/iran-china-russia-naval-drills-nato-war/

  Mikael

  SvaraRadera
 18. Guds profetiska varning står skrivet på väggen!

  I morgon kommer nästa inlägg att handla om den profetiska varning som Herren ger oss och den här världen. På samma sätt som kung Belshassar på Daniels tid, fick han lov till att se Guds profetiska hand på väggen men kunde inte tolka de tecken han såg. Vi upplever en tid då Herren genom mäktiga tidstecken profeterar om den tid som ligger framför, men den här världen förmår inte att tolka dessa tecken. Men Herrens väntande brud ser Herrens komma och den vedermöda som ligger framför.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen!
   Ja så mycket händer nu , så man hinner knappt ta in det 🙏
   Men Guds ord förändras inte, Herrens ord håller hela vägen hem ✝️🙏
   TZ

   Radera