torsdag 22 februari 2024

Tvåstatslösning, apokalyptiskt krig och kungarna från östern

 


Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.” 

Tack, Syskon, för alla underbara förböner för vårt land. Det är värdefullt för Herren när Guds folk ber i enighet och utgjuter sina hjärtan i nöd för sitt land och sin generation. Det är en förlorad generation, men som Herren har köpt med sitt eget dyrbara blod. Som någon skrev: "Det är en allvarlig tid, men Gud har allt i sin hand och full kontroll." På horisonten ser vi ödesavgörande händelser som också kan vara avgörande för vårt land. Men i detta mörker ser vi ett ljus av hopp, och vi ser att vi närmar oss vår kroppsliga förvandling. Den här våren vi går in i är högaktuell och profetisk, där min tro och förväntan till Jesu återkomst är starkare än någonsin. Här delar jag några intressanta händelser som vi har upplevt här på sistone. 

Tvåstatslösning 

En av följderna av kriget är att USA och andra arabstater pressar på för att etablera en palestinsk stat bredvid Israel. 

Israel svarar att idén att USA och arabstater vill skapa en stat för terrorism bredvid Israel är orealistisk. De tror att det beror på en felaktig uppfattning om att det finns en villig partner för fred bland palestinierna. 

Låt oss be för Israel och det judiska folket! 

Ryssland varnar för apokalyptiskt krig 

Dmitry Mededved, som kan vara den man som en dag kommer att ta över efter Putin, skriv och uttalade sig på twitter häromdagen: 
 
"NATO är en enorm militär allians med cirka 1 miljard människor i medlemsländerna och en samlad militärbudget på upp till 1,5 biljoner dollar. Eftersom våra militära resurser är så olika kommer vårt svar att vara asymmetriskt. För att försvara vårt lands territoriella integritet kommer vi att använda ballistiska och kryssningsmissiler med specialstridsspetsar, baserat på våra militärdokument och väl känt för alla. Detta är en allvarlig situation. Därför måste politikerna vara ärliga mot sina väljare och sluta upprepa det falska mantrat om att förbereda sig för krig mot Ryssland om och om igen." 

Samtidigt har Ryssland utfärdat en skrämmande varning till Väst, där de hotar att använda sin "hela arsenal" av vapen om de förlorar kriget i Ukraina. Kreml hotar med att använda kärnvapenmissiler mot Storbritannien, USA, Tyskland och Ukraina om Ryssland inte vinner. 

Min kommentar:  

Situationen mellan Ryssland och Väst blir allt mer spänd och en förlust för Ryssland verkar inte vara ett alternativ. Om NATO väljer att gå i krig mot Ryssland, finns risken att det eskalerar till en situation där Ryssland svarar kraftfullt. Dmitry varnar för att ett apokalyptiskt krig kan bryta ut om det blir en konfrontation mellan USA/NATO och Ryssland. Detta är precis det scenario vi ser och som beskrivs i Uppenbarelseboken.  

För världen verkar det hopplöst, men Guds församling har en ljus framtid hos Herren. 

Kungarna i östern tar fart 

Kinas militära styrka fortsätter att växa med rasande fart och har nu världens största arme på cirka 2,1 miljoner soldater. När vi ser hur länder som Kina växer militärt och blir en maktfaktor så är det för att Kina, tillsammans med övriga kungarna i öst, kommer att ha en central plats i det profetiska ordet i vedermödans tid.  

Avslutning 

Titus 2:13 - medan vi väntar på det saliga hoppet: att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus ska träda fram i härlighet. 

Bevara hoppet och låt inte fiender, människor eller omständigheter ta ifrån dig glädjen eller förväntningen på Herrens återkomst. När vi ser tecknen på tiden och när vi närmar oss den period då Jesus förväntas återvända, låt kärleken, förväntan och längtan i våra hjärtan vara starkare än någonsin.  

Vi väntar på honom som kommer, vårt saliga hopp i en mörk tid.  

Jesus kommer snart! 

 

15 kommentarer:

 1. Tecken i himlen

  Den 8 april 2024 så sker det igen. USA kommer att uppleva en total solförmörkelse och kommer att gå som ett band tvärs över landet. Det här har tidigare hänt på samma sätt i 2017.

  Det är 7 års skillnad på dessa båda solförmörkelser. Det som är intressant är att om man lägger ihop dessa solförmörkelser i dess bana över USA, så bildas det ett svart kors över den amerikanska kontinenten. Det här blir något som jag kommer att dela i ett inlägg längre fram då det är ett intressant tecken i himlen som kan peka på domslut över USA och vara knuten till ändetiden.

  Här är också ett intressant inlägg som pekar på att just då den 8 april är det hela 7 planeter i vårt solsystem kommer att vara i linje samtidigt med denna solförmörkelse och det är ganska anmärkningsvärt:

  https://themostimportantnews.com/archives/the-7-other-planets-in-our-solar-system-will-form-a-line-as-the-path-of-the-great-american-eclipse-of-2024-crosses-america

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Jesaja 26:19

  Dina döda ska bli levande, mina döda kroppar ska uppstå.
  Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, för din dagg är ljusets dagg,
  och jorden ska ge igen de avsomnade.
  20 Kom, mitt folk, och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick tills vreden har gått förbi.
  21 För se, Herren kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning.

  "Det kommer en dag där de döda ska bli levande, där det som bor i stoften ska vakna upp och jubla. Det är de dödas uppståndelse och vårt uppryckande. Det är Herren som väcker till liv och kallar oss hem. Hem till sin Faders hus och till sina kamrar. Han vill beskydda oss mot vredens tid som är på väg över jorden. Han vill bevara sina barn för det mörker som griper tag om varje land och varje människa. Han tar oss hem till sin härlighet, hem till sig.

  Kom, Herren Jesus

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mikael för all uppmuntran om vår hemförd . Man känner sig verkligen mer o mer som en främling här på jorden. Det känns som värkarna tar i rejält . Bibelns jämförelse med en kvinna som föder barn. Hela ens inre ropar , Herre Jesus kom !! Hörde öven nyligen på you tube att den röde kvigan skulle offras i april. Är det sant , borde Templet byggas i år. Delar är redan ihopsatta så det kan gå fort berätta en broder som besökt Israel o tempelinstitutet 2023 .
   TZ

   Radera
  2. Guds frid, TZ

   Jag är så enig i det du känner. Som en främling som är på väg till sitt rätta hemland, i en värld man allt mer känner sig mindre del av. 
   Det er så intressant med dessa tecken från Israel som har med den röda kvigan och templet att göra. Israel är det stora ändetidstecken som gör att vi kan vara helt säkra på att vi lever i den sista tiden. 

   Maranatha

   Mikael 

   Radera
 3. Amos 8:9 - Det ska ske på den dagen, säger Herren Gud att jag ska låta solen gå ner vid middagstid och lägga landet i mörker mitt på ljusa dagen.

  Israel365news uppmärksammar också den solförmörkelse som kommer här den 8 april och hänvisar till Amos 8:9. Det kommer några inlägg om den och bland annat på fredag, då det är många tecken i himlen som gör sig gällande här i april månad. Det var Jesus själv som sa att tecken i sol och måne ska vara med till att peka på hans tillkommelse. 

  https://israel365news.com/386912/solar-eclipse-of-biblical-proportions-will-transverse-the-continental-united-states/

  Herrens rika välsignelse

  Mikael 

  SvaraRadera
 4. Offrandet av den röda kvigan som är ett stort tidstecken kan ske mer än just bara under april månad i år!

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 5. Vi upplever nästa steg i utvecklinen i kriget mellan Ryssland och Ukraina/Nato, där den Slovakiska premiärministern säger att EU, NATO-medlemmar överväger att skicka trupper till Ukraina.

  Sker det här så kommer det naturligtvis att betyda att kriget går in i ett nytt skeende och Nato kommer att vara i direkt konfrontation med Ryssland. Som jag ser det så kommer Ryssland att svara igen på ett kraftigt sätt och det tredje världskriget kommer att vara ett faktum.

  https://www.politico.eu/article/slovak-pm-fico-says-eu-and-nato-states-consider-sending-troops-to-ukraine/

  Mikael

  SvaraRadera
 6. En verklig risk för att kriget expanderar

  Något som bekräftar det jag tidigare skrev är ett uttalande från FN-chefen som säger att det är en klar risk för att kriget expanderar.

  Jag citerar från SvD:

  "Ett svenskt Natomedlemskap är klart. Samtidigt varnar FN:s generalsekreterare för ”verklig risk” att kriget i Ukraina expanderar. ”Det finns många moderna och extremt farliga vapen”, säger António Guterres till SvD."

  Jesus kommer snart

  https://www.svd.se/a/VPWmk4/fn-s-guterres-varnar-for-risken-att-kriget-i-ukraina-expanderar

  Mikael

  SvaraRadera
 7. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BWo53w/ryska-ambassaden-kommenterar-svenska-natoprocessen

  SvaraRadera
 8. https://www.expressen.se/nyheter/sverige/rysslands-natohot-mot-sverige-vidta-motatgarder/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Väldigt allvarligt på grund av Sveriges medlemskap i Nato!

   Radera
 9. Det drar verkligen ihop sig i Mellanöstern och vi är på väg mot allt det som det profetiska ordet vittnar om.

  Nu är det Egypten som varnar Israel för katastrofala konsekvenser om de attackerar Rafah

  https://www.barrons.com/news/egypt-warns-of-catastrophic-repercussions-if-israeli-attacks-rafah-030f6d2c

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två olika profetior pekar på väckelse, enligt artikel i Världen i dag, en intressant del är att korset i flaggan lyfts fram, (det har SD gjort vid flera tillfällen) kanske får det människor att vakna.
   https://www.varldenidag.se/nyheter/tva-olika-profetior-vackelse-kommer-starta-i-sverige/790983

   Radera
 10. Lägre tröskel än tidigare känt för Putin att ta till kärnvapen

  Ni har kanske tagit del av den här nyheten där dokument pekar på att Rysslands tröskel för att ta till kärnvapen är långt lägre än man tidigare trott. Jag är inte överraskad och det här är bara ännu ett tecken på att vedermödan, den röda hästen (världskrig) osv. är på väg

  Jag upplever en emergerande känsla av att allt det vi har varnat för genom många år, nyheter, upptrappningar och varje steg som har fört oss närmare vedermödan är på väg att bli en realitet nu. Låt mig slå fast: Vedermödan är på väg! Vi ser allt uppfyllas inför våra ögon och det profetiska ordet är mer levande och påtagligt än någonsin.

  Nu är det tid att få sin sak klar med Herren. Nu är det tid att be för nära och kära som inte känner Herren och nu är det tid att rätta blicken uppåt.

  Kära vänner - vi är på väg hem och vi ses snart på himlens sky. Allt inom mig ropar Maranatha och en bön om att Herren snart må komma. Den himmelska dörren är på väg att öppnas och mycket snart kommer Jesus att kalla oss hem.

  https://www.dn.se/varlden/lackta-dokument-lagre-troskel-an-kant-for-putin-ta-till-karnvapen/

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Iran planerar för terroristattacker under Ramadan, enligt Israel

  Försvarsminister Yoav Gallant varnade på tisdagen för att Iran, Hezbollah och Hamas försöker använda Ramadan för att öka spänningen i regionen och åstadkomma en ny katastrof liknande den den 7 oktober mot Israel.

  Enligt Gallant hoppas de på att provocera palestinier på Västbanken, Hezbollah samt araber och muslimer över hela regionen att attackera och vända sin ilska mot Israel, med Tempelberget och spänningarna på Västbanken som ursäkt.

  https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-789231#google_vignette

  Be för Israel!

  Mikael

  SvaraRadera