fredag 16 februari 2024

Upprop till förbön för Sverige - väckelse eller krig

 


2 Krön 33:1 - Manasse var tolv år när han blev kung, och han regerade femtiofem år i Jerusalem. 2 Han gjorde det som var ont i Herrens ögon, efter den avskyvärda seden hos de folk som Herren hade fördrivit för Israels barn.

Manasse var en kung i Israel som föddes år 709 f.Kr. Vittnesbördet om Manasse var att han var en kung som gjorde det som var ont i Herrens ögon. Han byggde på nytt upp de offerhöjder som hans fader Hiskia hade brutit ner, och han reste altare åt baalerna i stället för Herren. Han utövade teckentyderi, trolldom och skaffade sig andebesvärjare och spåmän. Manasse fick israelsbarn till att vända sig mot Herren och gjorde så mycket ont i Herrens ögon, så att han väckte Guds vrede. Israel var därmed ett avfälligt land som hade vikit av från Herrens väg för att följa avgudar.

Manessa omvänder sig

2 Krön 33:12-13 - Men när han nu var i nöd, bönföll han inför Herren sin Gud och ödmjukade sig djupt för sina fäders Gud. 13 Och när han bad så till honom, bönhörde Herren honom och lyssnade till hans bön och lät honom komma tillbaka till Jerusalem som kung. Då insåg Manasse att det är Herren som är Gud.

Som straff för kungens och Israels ogudaktighet lät Herren Israel bli slagna av assyriernas arméer och kung Manasse blev tillfångatagen och fängslad med bojor. I sin nöd ödmjukade och omvände sig Manasse och ropade ut sin nöd till Herren. Detta fick Herren att lyssna och bönhöra honom, och Han återupprättade honom som kung igen. Det slutade med att Manasse insåg att det är Herren som är Gud, och han rensade landet från avgudar samt rev alla avgudaaltare.

Detta är ett fantastiskt vittnesbörd om hur Herren kan frälsa och upprätta en fallande och avfällig generation och nation. Manasses bön är inte inkluderad i Bibeln, men den omnämns i Hosajas krönika, en apokryfisk bok. Jag delar Manasses underbara bön med er här:

Manasses bön

Det var den här bönen som Manasse bad när han omvände sig till Herren och ropade ut i sin nöd. Det rörde vid Guds hjärta som upprättar kungen vilket leder till Israels omvändelse:

”Herre, allhärskare, våra fäders Gud, Abrahams, Isaks och Jakobs Gud och deras rättfärdiga ättlingars, du som har skapat himmel och jord med all deras prakt, du som fjättrade havet med ditt befallande ord, du som stängde djupet och förseglade det med ditt fruktade och ärorika namn och som får allting att rysa och darra för din makt, ty ingen uthärdar din majestätiska glans, ingen kan utstå din vrede som hotar syndare, och ingen kan mäta eller fatta ditt löftes nåd; du är Herren, den Högste, full av medkänsla, sen till vrede och rik på kärlek, människors lidanden väcker din ånger.

Du, Herre, har i din mildhet och godhet lovat dem som syndat mot dig att de får omvända sig och bli förlåtna; i din stora barmhärtighet har du bestämt att syndare kan omvända sig och bli räddade. Du, Herre, de rättfärdigas Gud, krävde inte omvändelse av de rättfärdiga, av Abraham, Isak och Jakob, som aldrig syndat mot dig, men av mig syndare kräver du omvändelse, ty mina lagbrott är otaliga som havets sandkorn.

Herre, mina lagbrott är otaliga, och jag får ingen lindring, så att jag kan höja mitt huvud, ty jag är ovärdig att lyfta blicken mot himlens höjd för all min orättfärdighets skull. Det är med rätta jag plågas, Herre, jag pinas efter förtjänst, fjättrad och böjd av tunga järnbojor, så att jag inte kan lyfta mitt huvud.

Ty jag väckte din glödande vrede och gjorde det som är ont inför dig, när jag ställde upp de vidriga avgudabilderna och lät dessa skändligheter bli fler och fler. Nu böjer jag knä i mitt hjärta och ber dig att visa din mildhet. Jag har syndat, Herre, syndat, och jag vet vad jag har brutit.

Jag bönfaller och ber dig: förlåt mig, Herre, förlåt mig, låt mig inte gå under genom mina lagbrott, vredgas inte för evigt, låt inte mina olyckor vara för alltid, förvisa mig inte till jordens nedersta djup; du är ju de botfärdigas Gud, Herre. Då blir det som händer mig ett bevis för din godhet, ty i din stora nåd räddar du mig fast jag är ovärdig, och jag skall prisa dig så länge jag lever.

Dig lovsjunger hela den himmelska hären, och din är äran i evighet. Amen.”

Yonggi Chos varnande ord

Den sydkoreanska pastorn David Yonggi Cho, som var pastor för världens största församling, flyttade hem till Herren i 2021. Men han besökte Sverige vid flera tillfällen, och bland annat i 2018. Under sitt besök i Sverige fick han ett profetiskt tilltal till Guds församling:

”Efter att ha varit här i några dagar upplever jag något främmande i atmosfären. Med profetisk ande vill jag säga att Sverige står inför krig eller väckelse. Om ni inte ber mer om en ny väckelse, så kommer fruktansvärda krigstider över landet.

Jag har gråtit och bett över ert land och utifrån denna nöd och kamp ser jag i min ande detta som måste komma över er nation. Ni tycker inte om att höra det här, men det bryr jag mig inte om. Jag säger bara det som Gud har lagt på mitt hjärta, att kommer det inte väckelse snart så kommer med hundra procents säkerhet Guds domar att drabba landet.

Jag är chockerad över den fria moralen. Jag ser hur ormen som bedrog Adam och Eva håller på att bedra er mitt i ert välfärdssamhälle och ni kan bara besegra den i Jesu Kristi namn. Mitt hjärta är tungt och mina ögon fyllda av tårar.

Vakna upp kära kristna i Sverige och känn ert ansvar inför Gud annars går landet sin undergång till mötes mycket snart. Om ni faller i likgiltighetens sömn kommer ni att höra krigslarm. Detta har Gud uppenbarat för mig sedan jag kom till Sverige. Jag vädjar till er i Kristi namn: Vakna innan det är för sent.” Slut citat. Inlägget är taget från Holger Nilssons hemsida.

Förbön för Sverige

2 Krön 7:13 - Om jag tillsluter himlen så att regn inte faller, om jag bjuder gräshoppor att fördärva landet eller om jag sänder pest bland mitt folk, 14 men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land

Det är skarpa ord från Yonggi Cho, där han ger ett ultimatum från Herren. Om inte Guds församling ber om väckelse skulle konsekvensen bli krig över landet. Väckelse eller Guds domar, mörker eller Herrens härlighet.

Vi har genom åren tagit del av flera utombibliska profetior som har med en rysk invasion av Sverige att göra. Det är alltid med tyngd och sorg i hjärtan att man läser dessa varningar som kommer med jämna mellanrum. Vi tror och hoppas att Herren genom sin nåd kommer att förbarma sig, och att Sverige får uppleva nåd och Herrens barmhärtighet på samma sätt som staden Ninive, när människorna ödmjukade sig och vände om från sina onda vägar (Jon 3:5–10).

Men jag har ändå känt en förmaning här på det sista, och upplevt att vi igen måste påminna oss om det som har förmedlats genom Herrens tjänare och tjänarinnor, genom syner, drömmar och visioner.

Men om mitt folk ödmjukar sig och ber

Det verkar vara en biblisk princip från Herrens hjärta att när folket ödmjukar sig, ber och omvänder sig från sina onda vägar, kommer Herren att höra det från himlen, förlåta och upprätta landet. Herren gjorde detsamma med Ninive, och istället för dom fick landet nåd och upprättelse från Gud.

Vi lever i en mycket allvarlig tid. Yonggi Chos profetiska varning är viktigare än någonsin. Vilken väg ska vårt land då välja och vilket andligt skeende är på väg? Om inte församlingen ber för väckelse skulle konsekvensen bli krig över hela landet. Som det ser ut just nu, så är det dit vi är på väg. Men detta är ett upprop till hela Guds folk, att i en tid som denna, ropa ut efter väckelse och att Sverige får uppleva en ny tid av nåd.

Vi förmår inte att skapa väckelse i oss själva, men den helige Guds Ande förmår. Han kan blåsa på de platser som verkar mest omöjliga, och han förmår att vända hårda hjärtan till sig. Vi ber att Herrens heliga eld ska falla på nytt och att vårt land ska uppleva en skakning. Inte en skakning genom främmande makters påverkan, utan genom Guds frälsande kraft.

I Jesu mäktiga namn

Amen

28 kommentarer:

 1. O Herre vi ropar och ber för Sverige!
  Förlåt oss vår stora synd i landet och se till oss i din nåd och förbarmande.
  Besök Sverige återigen i denna mörka sena stund.
  Uppenbara Dig för själars frälsning!
  Ingenting är omöjligt för Dig.
  Låt bön och evangelium nå vilsna själar.
  Hör bön och svara i din nåd i Jesu namn vi ber.
  Det finns seger i Jesu Kristi namn!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen, amen, amen!! I Jesu mäktiga namn.

   Mikael

   Radera
  2. Guds frid,

   Precis som det första inlägget skriver är "Ingenting är omöjligt för Herren"

   Den helige Ande kan och förmår blåsa över vårt land igen och även i Sverige kan Herren röra och förvandla människors hjärtan.

   Vi vet att vi lever i en tid av mörker och ändetidens avslutande tid är helt inpå oss. Men vi ber om nådatid, vi ber om frälsning och vi ber om väckelse för vårt land.

   Vi ber att dyrbara och älskade själar för möta Herrens frälsande och förvandlande kärlek

   Mikael

   Radera
  3. Amen! Så viktigt att ropa till Gud nu om väckelse , kära syskon.
   Herren säger till sitt folk, åkalla mig i nöden, och jag skall hjälpa er, och ni skall prisa mig.
   Gud , ge oss nöd för den unga generationen, möt med våra kära o nära . I Jesus namn vi ber . Amen !
   TZ

   Radera
  4. Amen TZ. Må Herren ge oss en nöd för en stulen generation och möt våra nära och kära.

   I Jesu mäktiga namn

   Radera
 2. Jag tror det kommer bli väckelse i Sverige, men genom nöden! Detta går hand i hand! Det ser mycket dystert ut för Sverige! Ett land och folk med dess regering och riksdag som avfärdat Gud och talar om krig mot Ryssland är dömt att misslyckas! Ja! Vi ska absolut be om väckelse, men alla vi kristna måste vara beredda att betala priset! Avsätt de ogudaktiga ur konungens tjänst! Avslöja mörkrets gärningar! Strid för sanningen! Stå upp för Israel och det judiska folket! HAN är Alfa och Omega!🙏🙏🙏 HAN kommer snart tillbaka!🙏🙏🙏 Amen

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 3. Jes 41:10

  Var inte rädd, för jag är med dig, se dig inte ängsligt om, för jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag stöder dig med min rättfärdighets högra hand.

  Jag önskar alla en välsignad helg i Herren och tröst i hans väldiga kraft och kärlek. Herren älskar oss och är med oss i varje omständighet i våra liv.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar dig också en välsignad helg!😊 Ja! Han är med oss alla dagar intill tidens ände!🙏🙏🙏

   Guds frid!🙏

   Radera
 4. Jag ödmjukare mig och ber inför Herren om väckelse i vårt land Sverige herre jag lägger allt framför dig herre väck detta land befria den från all ondska pressa bort krig och katastrofer från denna lan gör ett under så så många som möjlig gt blir frälsta och blir mer kyrkor som följer och lever efter dina ord Amen Kristus väg led denna land och och fräls människor Amen fred för israel

  SvaraRadera
 5. Kinas militära styrka fortsätter att växa med rasande fart och har nu världens största arme på cirka 2,1 miljoner soldater. Kina som tillsammans med kungarna i öst kommer att ha en central plats i det profetiska ordet i vedermödans tid.

  https://www.the-sun.com/news/10418796/china-unstoppable-military-biggest-threat-world-order/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Vilka är kungarna i öst? Står det om dom i bibeln, var kan man läsa om dom i så fall?

   Tack på förhand.
   Allt gott 🌸
   Mvh /Anonym

   Radera
  2. Guds frid

   Jag har skrivit en lite längre inlägg om det här som du är välkommen till att del av

   https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2016/08/kungarna-fran-ost-reser-sig.html

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Tack så mycket 😃🌸

   Radera
 6. Konflikten i Mellanöstern tilltar och USA:s styrkor har precis skjutit ner fyra drönare från Houthi, som är stödda av Iran.

  Många av dagens nyheter handlar om konflikter, rykten om krig eller krig som riskerar att utveckla sig till något riktigt hemskt. Från det profetiska ordet vet vi att födslovåndornas tid handlar om krig och konflikter. Men vem hade kunnat ana att den sista tiden innan Jesu återkomst skulle se ut på det sätt om världen gör i dag? På gränsen till världskrig och eskalerande konflikter dominerar nyheterna. Som Guds väntande folk ser vi det här ske och vi vet att det är tecken på att Jesus mycket snart kommer tillbaka

  Maranatha

  Mikael

  https://www.foxnews.com/us/us-downs-houthi-drones-american-public-lulled-complacency-navys-power-defense-official

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill gärna kommentera kriget mellan Israel och Hamas. Vår media skriver dagligen om kriget där och all media har helt och hållet ställt sig på Hamas sida genom att i varje artikel utmåla Israel som den onda parten som begär folkmord. För det första ska vi ha i åtanke att de uppgifter vår media använder sig av kommer i första hand från just Hamas! Man använder sig alltså av uppgifter från en renodlad islamistisk terrororganisation och framställer det som en sanning automatiskt. För det andra har raketbeskjutningen från Gaza mot Israel ingalunda upphört utan fortsätter samtidigt som Hizbollah gör detsamma från Libanon. Israel är alltså fortfarande under konstant attack. Detta är värt att nämna i en tid där media och kommentarsfälten därtill överöses av både svenska och arabiska kommentarer om att Israel mördar kvinnor och barn och är Satan självt. Många kan därför börja tvivla på Israel och vända sig ifrån dom. Gör inte det. Israel befinner sig just nu i ett i första hand existentiellt krig där man kämpar mot omringande islamistiska länder och organisationer som har som mål att utrota Israel och judarna. Men man utkämpar också detta krig för hela världens skull för man kämpar mot den mest vedervärdiga ideologin sedan nazismen, nämligen islamismen. Som likt denna anser att alla som inte vill konvertera till den rätta läran skall utplånas.

   Radera
  2. Tack för en mycket viktig reflektion, Björn. Jag är helt enig och Israel behöver vårt stöd och våra förböner mer än någonsin

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 7. En av konsekvenserna av kriget är att USA och andra arabstater pressar på för att bilda en palestinsk stat bredvid den judiska.

  Israel svarar att tanken på att USA och arabstater vill skapa en terrorstat bredvid Israel är orealistisk. De tror att det beror på den felaktiga uppfattningen att det finns en villig partner för fred bland palestinierna.

  Be för Israel och det judiska folket!

  https://www.i24news.tv/en/news/israel/diplomacy/1707987434-israeli-ministers-publicly-reject-u-s-and-arab-peace-plan-for-palestinian-state

  Mikael

  SvaraRadera
 8. RYSK HOT

  Ryssland har utfärdat en skrämmande varning till Väst, hotande att släppa sin "hela arsenal" av vapen mot London om de förlorar kriget i Ukraina. Kreml hotade till och med att avfyra kärnvapenmissiler mot Storbritannien, USA, Tyskland och Ukraina om Ryssland inte vinner.

  Min kommentar: Det ser mer och mer omöjligt ut och det ser ut som att en förlust för Ryssland inte är en möjlighet. Skulle Nato välga att gå ind i ett krig med Ryssland så kan vi hamna i en situation där Ryssland gör allt för at slå tillbaka. Det ser omöjligt ut för den här världen, men Guds församling har en ljus framtid hos Herren.

  https://www.the-sun.com/news/10425467/russia-issues-chilling-warning-to-west/

  Mikael

  SvaraRadera
 9. Sveriges regering och riksdag skickar nytt militärt stöd till Ukraina med 7 miljarder kr! Sammanlagt nu 22 miljarder kr! Jag tror inte Ryssland kommer se på detta med blida ögon!

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ve08Mm/regeringen-presenterar-nytt-militart-stod

  SvaraRadera
 10. Sveriges regering och riksdag skickar stridsbåt 90 till Ukraina! Utesluter inte Gripen! Detta är det största militära stödet hittills! Se hela listan! Regering och riksdag har inte frågat svenska folket! Mycket farlig och allvarlig utveckling!

  https://www.expressen.se/nyheter/sverige-skickar-undervattensvapen-till-ukraina/

  SvaraRadera
 11. Det är jag som har skickat båda inläggen om ökat militärt stöd från regering och riksdag till Ukraina! Be för Sverige och för hela svenska folket!🙏🇸🇪 Det svenska folket måste vakna upp! Be att det svenska folket vänder om och ropar efter Gud!🙏 Tiden är kort! Prisad varde HERREN JESUS KRISTUS!🙏🙏🙏 HAN som är och var och snart kommer tillbaka!🙏🙏🙏 HAN är densamme idag som HAN var igår!🙏🙏🙏 Amen

  SvaraRadera
 12. För några år sedan hade jag en syn som var med här på hemsidan.
  Om att både attack från främmande makt och terrorattacker samtidigt.
  Dröm inatt- demonisk armé går över havet mot människor samtidigt som stjärnorna på himlen samlades ihop och var på väg mot jorden.
  Vedermödan nära, uppryckandet ännu närmare.
  Kom Jesus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar denna syn du har upplevt igen. Vedermödan är väldigt nära och Jesu komma ännu mer.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 13. Med tanke på drömmen inatt får tilläggas att Uppenbarelseboken inte är helt kronologisk.

  SvaraRadera
 14. Vill bara lägga till att det är en mycket allvarlig tid men att Gud har allt i sin hand och full kontroll.
  Han är med de sina med beskydd, nåd och kärlek
  Herren har dött för att kunna ge alla frälsning.
  Vi får förtrösta och be för Sverige, Israel och människors frälsning.
  Ske Guds vilja i Jesu namn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herren har allt i sin hand och under kontroll. Låt oss fortsätta att be och utgjuta våra hjärtan för vårt land och folk

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 15. På grundspråket; hebreiska står ’att ödmjuka sig’ för f a s t a, på alla Bibelställen där frasen ’att ldmjuka sig’ förekommer.

  Bibelstället i 2 Krön 7:14
  ska då läsas:

  ”... men mitt folk f a s t a r och ber och söker mitt ansikte ....”

  Det ger en helt, annan innebörd.

  Hur många kristna i Sverige vill avstå från att äta

  SvaraRadera