fredag 1 mars 2024

Tecken i himlen - Solförmörkelse den 8 april kan peka på domslut över Amerika




 Den 21 augusti 2017 upplevde USA, det som beskrevs som kallades en ”historisk solförmörkelse”. Det var en total solförmörkelse, och även kallad the ”Great American Eclipse”. Den gick som ett band tvärs  över hela landet, med början vid den amerikanska västkusten och avslutades vid South Carolina vid östkusten.

Den 8 april 2024 så sker det igen. USA kommer att uppleva en total solförmörkelse, och kommer på samma sätt som den i 2017, att gå som ett band tvärs över landet. Den här gången så börjar den i södra delen i Södra Stilla havet och avslutas norr om Atlanten.

Bildar ett kors og Nisan 1

Det är 7 års skillnad på dessa båda solförmörkelser. Det som är intressant är att om man lägger ihop dessa solförmörkelser i dess bana över USA, så bildas det ett svart kors över den amerikanska kontinenten.

Den 21 augusti 2017 i den judiska kalendern är månaden Elul 1, och är samma dag som Jesus började sin 40 dagars fasta som avslutade på Yom Kippur, försoningsdagen. Det var början på Herrens 3,5 åriga tjänst för världens frälsning. Den 8 april 2024 inträffar den totala solförmörkelsen på Nisan 1 som är den första dagen på det bibliska nyåret.

1918 – Första världskriget

Senast en total solförmörkelse korsade Amerika var för hundra år sedan år 1918. Det är samma år som andra världskriget avslutades. Andra intressanta händelser som har hänt under totala solförmörkelser de senaste 500 åren är följande:

År 1517 – Luther och reformationen

År 1897 – Den första Sionistkongressen i Basel. Sionistiska världsorganisationen bildades.

År 1917 – Balfour-deklerationen som gynnar en judisk stat bildas.

År 1947 - FN:s delningsplan kom, året innan den judiska staten upprättas

År 1967 – Jerusalem under israelsk kontrol.

År 2024 – Återstår att se

Lilla Egypten

Det andra som också kan vara intressant här är att precis och mitt i korset av dessa totala förmörkelser är precis i staden ”Little Egypt” (Lilla Egypten)

Herren tog Israels barn från Egypten och in i det förlovade landet. Egypten står för den här världen med all dess synd och bedrag. När Herren frälste oss, så tog han oss ut ur Egypten, ut ur fångenskap, där vi nu är på väg mot vårt himmelska land.

Avslutning

En månförmörkelse är ett dåligt omen för Israel, och en solförmörkelse är däremot ett dåligt tecken för världens nationer.

Med 7 års mellanrum så kommer vi att uppleva ett svart kors som kommer att inträffa i USA. Mittpunkten för detta kors är ”Lilla Egypten”. Är det här ett tecken på att Herren kommer att döma och gå rätta med USA som nation. Kommer Herren att döma och göra upp med vår tids Babylon och på samma sätt som på Mose tid, skicka domar över ”Egypten”? Och är det här händelser som pekar på ändetidens förutgående domslut?

Det finns många utombibliska profetior där syskon har sett domslut träffa USA, bland annat genom jättevågor som sköljer in över östkusten, en rysk och kinesisk invasion och jordbävningar som får hela landet att spricka och dela sig på tvärs.

Jesus kommer snart

 

30 kommentarer:

  1. Jesaja 40:31

    Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar.
    De springer utan att mattas, de vandrar utan att bli trötta.

    En välsignad helg i Herrens närvaro där vi kan bida efter Herrens mäktiga och frälsande kraft. Vi tjänar en Gud som förmår och som styrker matta händer och ben. Jag ber om kraft och beskydd över var och en

    I Jesu mäktiga namn

    Mikael

    SvaraRadera
  2. Putins nya hot: Kärnvapen om Nato går in i Ukraina

    Vladimir Putin hotar med kärnvapenkrig om Nato skickar marktrupper till Ukraina. Jag tror desvärre inte att Ryssland skojar när man kommer med detta uttalande, men att Ryssland faktiskt menar att marktrupper betyder ett tredje världskrig.

    Det ser inte ut som att det finns någon återvända för den här världen. Vi går mot upplösning och framför allt vedermödans tid. Syndafloden är på väg och det är hög tid att komma in i Jesu frälsande ark.

    https://www.dn.se/varlden/putin-vi-har-vapen-for-att-attackera-europa/

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. NÄRMARE Jesus nu TACK för du troget delar med dig Shabbat Shalom /My

      Radera
    2. Guds frid, My

      Tack för din hälsning. Dag för dag kommer vi närmare Herren och det känns att det inte är lång tid kvar.

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  3. Det första ögonblicket efter uppryckandet. Alla förlösta kommer att samlas omkring Herren och sjunga den nya sången - en lovsång i tacksamhet till Herren för allt vad han har gjort och för att äntligen vara hemma.

    Ta gärna del i denna välsignade sång/video:

    https://www.youtube.com/watch?v=FTUZPJe9hnU

    Mikael

    SvaraRadera
  4. Solförmökelse av bibliska proportioner kommer tvärs över det kontinentala USA!

    https://israel365news.com/386912/solar-eclipse-of-biblical-proportions-will-transverse-the-continental-united-states/

    Guds frid!🙏

    SvaraRadera
  5. Inte nog med denna uppmärksammade solförmörkelse över USA i nästa månad, men vi har också andra tecken himlen som sker på en och samma gång som "djävulskomet" och planeter som står i rad. Det kommer jag att skriva mer om i nästa inlägg. Till och med tecken i himlen bekräftar och profeterar om den tid vi är på väg emot.

    Jesus kommer snart!

    Mikael

    SvaraRadera
  6. Forskare varnar nu för en imminent och kommande "Mega Earthquake" (enorm jordbävning) på 8.5 eller högre i USA. Något som kan vara knytet till det som skrivs här i inlägget. Är domstider på väg över USA och kommer vi att se uppfyllandet av flera utombibliska profetior som talar om katastrofer över USA?

    https://www.youtube.com/watch?v=23VTgeRXQrg&t=4s

    Jesus kommer mycket snart!

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja stod det inte nämnt i David Wilkerssons bok Synen.. om detta med USA och stor mega jordbävning. Har tänkt på detta med Gyds tålamod . Hur länge ? Dom tillåter väl Abort fram till 9 månaden. Fruktansvärt

      Radera
    2. Ja, jag tror det är på det sättet att även David Wilkerson fick varningar från Herren om en mega jordbävning.

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  7. https://www.varldenidag.se/nyheter/militarexpert-svenska-soldater-kan-tvingas-strida-for-turkiet-mot-israel/791503

    SvaraRadera
  8. Ryssland avlyssnat tyska militären!

    https://omni.se/kreml-avlyssnade-hemliga-tyska-forsvarssamtal-det-ar-nastan-en-katastrof/a/pQo17j

    SvaraRadera
  9. Låt oss fortsätta att be om och förbereda oss för väckelse över Sverige!
    https://youtu.be/MkdEVaMKVz0?si=gub5nk8e9n0wYY9b
    / David

    SvaraRadera
  10. Den röda kvigan

    Förra september anlände fem röda kvigor till Israel med stor uppståndelse, eftersom den röda kvigan är en viktig del när det gäller byggandet av det tredje judiska templet.

    Kvigorna befinner sig nu på en säker, hemlig plats i Israel. Planerna inkluderar att flytta dem, inom en snar framtid, till ett besökscenter i Shiloh, där Herrens tabernakel en gång stod i nästan 400 år.

    Men allt tyder på att en troligt ceremonin med dessa kvigor kan äga rum redan här i 2024 och runt påsk.

    Det här är också ett tidstecken som visar hur nära Israel är när det gäller ett nytt tempel och själva offertjänsten. Det som antikrist en dag kommer att gå in och stoppa

    https://www2.cbn.com/news/israel/prophetic-anticipation-builds-unblemished-red-heifers-temple-ceremony-soon-come-age

    Jesus kommer snart

    Mikael

    SvaraRadera
  11. Se även detta budskap om väckelse!
    https://youtu.be/3eS_3X7O1pM?si=vdN-r5yRx6EJErMw

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det du delar. Dela gärna innebörden av dessa.

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
    2. Jag hoppas och tror att Jesus kommer mycket snart, en väckelse handlar om tid, har vi den? Hur snabbt kan Herren få ner alla "höga" ledare på knä, eller använder sig Herren av dom små?
      Men är övertygad att många vaknar efter uppryckelsen, som de i Upp 7:14
      Underbart att Herren också "Googlar"
      (Både jag och min fru har stort behov av helande /som just nu tvingas leva åtskilda)

      Radera
    3. Du skriver ovan att många vaknar efter uppryckelsen. Menar du att man kan bli frälst efter den? Att man får en chans till?

      Radera
    4. Guds frid,
      Jag tillåter mig att svara på din fråga om frälsning efter uppryckandet. Det vill säga, om vi kommer att få se människor frälsta efter det att församlingen är borttagen från jorden?

      Precis som vår syster eller broder skriver, så är skaran i Upp kap 7 ett bevis på det. Jag har skrivit ett lite längre inlägg som du kan ta del av om du vill:

      https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2016/05/uppvaknande-och-vackelse-i-vedermodan.html

      Här skriver jag bland annat om skaran i Upp 7:

      Upp 7: 13-14 - En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?" Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

      Den stora skaran framför Guds tron i Uppenbarelseboken i kap 7, visar oss att det kommer ett stort uppvaknande under vedermödans tid, och att ut ur denna prövningens stund, kommer en stor skara av överlevande människor som har gett sina liv till Herren.

      Vid första ögonkast kan det nämligen se ut som att denna skara är församlingen, bestående av pånytt födda människor från alla tider, som nu är samlade omkring tronen. Det vill säga, potentiellt dig och mig, om vi är pånyttfödda. Men då vi studerar texten kan vi se att det är stora skillnader på församlingen och denna stora skara inför tronen. Det er med andra ord ”tribulations-saints”, alltså människor som blir frälsta under vedermödans tid.

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
    5. Anonym ovan som hoppas på en "chans" till, många kanske tänker på sina närmaste som inte tror, det blir ingen lätt väg, säkert handlar den tiden om martyrskap, jag kan tänka mig att människor som fötts med fel tro, plötsligt ser vem Jesus är.
      Där står t.ex Islam som erkänner Jesus, men bara som profet.

      Radera
    6. Ja, jag tänker speciellt på min man som fortfarande inte är frälst och på andra jag känner. Syskonbarn och andra. Känner ju nöd för dem. Ber självklart för dem nu att de ska få bli frälsta. Inte lätt med martyrskap. Be för min man att han blir frälst. Han är mycket sjuk sedan många år. Men viktigast är ändå att han blir frälst. Så vi tillsammans kan få komma till Gud.

      Radera
  12. Dmitrij Medvedev slår fast att Ukraina är Ryssland!

    https://ria.ru/20240304/rossiya-1930988934.html

    Mikael

    SvaraRadera
  13. I tillägg det sista kommentaren när det gäller Ryssland som slår fast att Ukraina tillhör Ryssland, så har Dmitry Medvedev samtidigt prensenterat bilder som visar hur Ryssland "äter upp" Ukraina.

    Det kriget kan ha avgörande betydelse för ändetiden, där min tro är att den röda hästen under vedermödan är knuten till Ryssland.

    Herrens rika välsignelse

    Mikael

    https://www.the-sun.com/news/10572117/vladimir-putin-dmitry-medvedev-russia-ukraine-future-map/

    SvaraRadera
  14. Dystra utsikter!

    Överskriften kommer från inlägg av Holger Nilsson. Han skriver bland annat följande:

    Det handlar om kriget mellan Ryssland och Ukraina.

    Vi citerar: ”Världen står verkligen på randen till en kärnvapenmardröm med den följande färska påståendet från Bidens försvarsminister Lloyd Austin, som sa inför kongressen på torsdagen: "Om Ukraina faller, tror jag verkligen att NATO kommer att hamna i en konflikt med Ryssland," uttalade Austin.

    https://flammor.com/dystra-utsikter-p2850.html

    Jesus kommer snart

    Mikael

    SvaraRadera
  15. Rykten om krig fortsätter

    Kim Jong Un från Nordkorea säger att de ska förbereda sig mer för krig, enligt KCNA.

    På onsdagen inspekterade Nordkoreas ledare Kim Jong Un träningen av trupper på en stor militärbas i landets västra region och beordrade ökad beredskap för krig, en upptrappning som sker efter USA:s och Sydkoreas militära övningar.

    https://www.jpost.com/breaking-news/article-790632

    Mikael

    SvaraRadera
  16. Det finns så många saker som pekar på att den här våren kan bli något särskilt. Det finns i alla fall ovanliga tidstecken som sticker ut på ett särskilt sätt. Jag vill påminna om inlägget i morgen, som kommer fortsätta att visa på ytterligare tecken som sker samtidigt med denna totala solförmörkelse över USA. Vi ser också planeter som står i rad och en "djävuls komet" som visar sig på himlen samtidigt.

    Jesus kommer mycket snart!

    Mikael

    SvaraRadera
  17. Var det 2017 som även stjärnkonstallationen Kvinnan med 12 stjärnor (från Uppenbarelseboken) var synlig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid,

      Ja, så var det. Det var där vi fick ett uppfyllande av ”kvinna som har solen till sin klädnad, och som är havande och i födslovånda”.

      Upp 12:1-2 - Och ett stort tecken visade sig i himmelen: där syn-tes en kvinna, som hade solen till sin klädnad och månen under sina fötter, och en krans av tolv stjärnor på sitt huvud. Hon var havande och ropade i barnsnöd och födslovånda.

      Det som är intressant här är att från detta tecken i himlen den 23 september 2017 till nästa tecken den 8 april 2024 är det exakt 6 år, 6 månader och 16 dagar (talet 666 är gengående)

      Jag skrev tillbaka i 2016 om detta tecken:

      https://denytterstatiden.blogspot.com/2016/08/pekar-tecken-i-himlen-pa-vedermodans.html

      Mikael

      Radera
  18. https://www.dagensps.se/varlden/kina-och-ryssland-vill-ha-karnkraftverk-pa-manen/

    SvaraRadera
  19. Halleluja Jesus kommer snart! Vi får komma hem!

    SvaraRadera