fredag 15 mars 2024

Dårskapen i det profetiska ordet

 


Jes 20:3 - Sedan sade Herren: "Liksom min tjänare Jesaja har gått naken och barfota och nu i tre år varit ett tecken och förebud om Egypten och Nubien,  

Hes 4:5 - Jag ska lägga deras missgärningsår på dig. De ska motsvaras av samma antal dagar, trehundranittio dagar. Så ska du bära Israels folks missgärning. När du har fullgjort dem ska du lägga dig en gång till, nu på högra sidan. Du ska bära Juda folks missgärning under fyrtio dagar, en dag för varje år. Jag har tilldelat dig en dag för varje år.  

Som ett profetiskt tecken gick Jesaja runt naken och predikade under tre års tid i Israel. Hesekiel låg totalt 430 dagar på sidan, där han tog på sig "Israels missgärning" som en profetisk handling. Jona tillbringade tre dagar i en fiskens buk i samband med sin kallelse från Herren att resa till Nineve för att förkunna Guds dom över staden. 

Dårskapen i det profetiska ordet 

Guds församling är saltet, ett profetiskt ljus och röst i den här världen. Vi ropar ut och varnar för att Jesus kommer snart, och vi pekar på profetiska händelser som antyder Herrens ankomst. Men på samma sätt som profeterna i det gamla förbundet förstår inte den här världen oss. Dessa profetiska varningar ger inte mening för dem där det levande hoppet om Jesu tillkommelse inte finns. För dessa människor ger inte heller dessa varningar och tecken någon mening i en kontext, där vi talar om ändetiden och vedermödans tid.  

Man får konstatera att den profetiska varningen inte alltid förstås av omgivningen, men det hindrar oss inte från att agera på det Herren har visat och talat till oss om. Det är Noa ett vittnesbörd på där han under 120 år varnade för den kommande syndafloden och i profetisk lydighet byggde en ark på torrt land. Det var dårskap för den här världen men välbehag för Herren. Jesaja, Hesekiel, Jona och Noa är bara några exempel på Guds människor och profetiska röster där deras handlande är dårskap för den här världen.  

Ödmjuka och allvarsamma ord  

År 2012 var jag en av många andra som Herren talade till, att hans återkomst var nära, och att det var hög tid att blåsa i basunen. 

Vi är nu bra mycket närmare än vad vi var 2012. Det kunde skrivas en tjock bok om alla dessa tecken som har skett däremellan och till i dag. Nu kan man bara konstatera att viktigheten av att blåsa i basun och varna för den tid som ligger framför är mer viktig än någonsin. Låt mig säga detta med ett ödmjukt hjärta, men ändå med större allvar än någonsin tidigare: Det finns ingen återvändo, och vi är på väg mot Jesus återkomst och vedermödans början. Vi är på väg mot det faktum att Jesus vänder sina ögon mot jorden för att hämta sina barn hem till sig. Därefter väntar ett kompakt mörker över denna jord. 

Tidstecken 

Konflikten mellan Ryssland och Ukraina tilltar, där Ryssland proklamerar att "Ukraina tillhör Ryssland". Det finns med andra ord ingen återvändo och Ryssland kommer inte att backa när det gäller kriget mot väst. Jag är övertygad om att Ryssland är en del av den röda hästen, och kommer att vara den som utlöser både det tredje världskriget och GOG-kriget mot Israel.  

Rykten om världskrig fortsätter och Kim Jong Un från Nordkorea har precis sagt sig om att landet ska förbereda sig för krig. Uttalandet kommer efter att USA och Sydkorea har haft militära övningar tillsammans.  

Israel är det ändetidens stora tidstecken och särskilt när det gäller det kommande tredje templet. Det samma tempel som antikrist en dag kommer att sätta sig på tronen, för att göra sig själv till gud. Här har den röda kvigan en helt särskild plats, då den är en del av reningen av templet. Redan i 2017 skrev vi om detta, men nu ser det ut att den röda kvigan kan användas och då eventuellt i denna påsk. Det skulle i så fall vara ännu en pusselbit som passar i ändetidens utveckling och vedermödans tid.  

Avslutning  

Vi tycker att det är mörkt över jorden i dag. Det är det också, men det är ingenting mot det som är på väg. I dag upplever vi en sjuk och sargad värld, där millioner av människor är bundna i Satans snaror och en ogudaktighet som aldrig någonsin tidigare upplevts.  

Men ändå hålls Satan och det fruktansvärda mörker som är klart att bli förlöst tillbaka. Det kan först ske när Guds folk är borttagen från jorden. Herren kan helt enkelt inte döma de rättfärdiga tillsammans med de orättfärdiga. När de rättfärdiga är borta och den helige Ande träder till sida, så finns det inte längre något till att hålla helvetets makter tillbaka och avgrunden kommer att öppna sig över människan. Helvetet kommer att bli synligt på jorden.  

Vilket hopp vi har! Vilken evig glädje som väntar oss mycket snart. Vilken salighet och nåd som Herren har förberett för sina barn. En förlösande kärlek och nåd i en obeskrivlig härlighet i Guds egen närhet. Han är min och jag är hans. Min första, enda och eviga kärlek. Han som var, är och skall komma.  

Jesus kommer snart  

Mikael  

27 kommentarer:

  1. Om ni missade sista inlägget från i går kväll, Så delar jag dette mycket intressanta tidstecken igen:

    Det är mycket intressant det som händer just nu i Israel. Helt plötsligt och mitt i kriget mellan Israel och Hamas så är det tempelplatsen som kommer i fokus.
    Det är Hamas som uppmanar palestiner att vara "redo att försvara" al-Aqsa-moskén, där de uppmanar palestinier och araber att stanna vid moskén på Tempelberget i tre dagar och nätter.

    Nästa strid kommer nämligen att stå om själva tempelplatsen. Först fick Israel landet, sedan huvudstaden och sedan väntar det efterlängtade templet.

    Tidens tecken pekar på att Jesus kommer snart!

    Mikael

    https://www.dn.se/varlden/direktrapportering-kriget-mellan-israel-och-hamas/

    SvaraRadera
  2. Tempelberget är i fokus.
    Förskansar sig Hamas där?
    Vad är på gång?
    Om och när striden över Tempelberget är inne är det väldigt, väldigt nära uppryckandet och vedermödan.
    Frid över Jerusalem!
    Jesus kommer snart!

    SvaraRadera
  3. Ja, allt rör sig mot Israel, Jerusalem och det judiska folket. Profetiorna börjarde där och där kommer de också att avslutas. Uppryckande, vedermöda och till sist Harmagedon, där Jesus besegrar antikrist och den falske profeten:

    https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2016/02/pa-vag-mot-harmagedon-del-1.html

    https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2016/02/pa-vag-mot-harmagedon-del-2.html

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det drar verkligen ihop sig.
      Tempelplatsen är en gigantisk profetisk nyckel.
      Församlingens tid övergår till Israels tid.
      Dags att lyfta blicken!

      Radera
  4. Emanuel Macron har precis uttalat sig om kriget i Ukraina, där han säger att Ryssland aldrig får lov att vinna.

    "För två år sedan sa vi att vi aldrig skulle skicka stridsvagnar. Vi gjorde det. För två år sedan sa vi att vi aldrig skulle skicka medeldistansmissiler. Vi gjorde det,"

    I dag, för att ha fred i Ukraina måste vi inte vara svaga, och så måste vi med klarhet se på situationen, och vi måste med beslutsamhet, vilja och mod säga att vi är redo att nå de medel som krävs för att uppnå vårt mål, som är att Ryssland inte vinner."

    Jag tolkar det här som inte annat än att Nato är klart till direkt krig mot Ryssland för ett nederlag till Ukraina är ingen möjlighet. Desvärre ser Ryssland saken på samma sätt och hotar med ödeläggelse om inte Ryssland vinner. Vi är med andra ord på väg mot upplösning och världskrig.

    Tidens tecken är mer tydliga än någonsin. Jesus kommer mycket snart tillbaka!

    https://www.lemonde.fr/en/france/article/2024/03/14/macron-says-russian-ukraine-victory-would-reduce-europe-s-credibility-to-zero_6619721_7.html

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. “Hej! Jag har tidigare upplevt att jag vill skicka dig denna vision från 1986. Den handlar om Finland, men är mycket aktuell. Denna version är från 2014. Den engelska översättningen börjar ungefär vid 0.25, innan det är det tyst på videon. Jag välsignar dig och hoppas att detta är till någon nytta.” vänligen Joel

      https://www.pelastussanoma.fi/FTP/Suomen_kohtalo_KirsiMarja_Aho_1986.mp4

      Radera
    2. Guds frid, Joel

      Tack för det du delar. Om du har möjlighet för att dela kort på vad den här visionen gick ut på är du mer än välkommen.

      Hälsningar

      Mikael

      Radera
    3. Hej! Videon berättar om Kirsi-Marja Ahos vision från 1986, där gränserna för Sovjetunionen - nuvarande Ryssland - börjar röra sig när hon tittar på världskartan. Rörelsen är mycket långsam, börjar från Rysslands östra gräns och närmar sig väst. Detta stämmer, eftersom det har varit strider och krig vid Rysslands gränser hela tiden. Synen slutar när Finlands östra gräns tränger in från öst, och detta skulle vara en följd av de synder som det finska folket inte har velat ångra. Videon påpekar också att dessa saker inte händer omedelbart, utan långsamt. Visionens mottagare väcktes av Rysslands intrång i Ukraina 2014, då hon kände ett brådskande behov av att offentliggöra visionen.

      Hälsningar, Joel

      Radera
  5. Psaltaren 103:11

    Så hög som himlen är över jorden, så väldig är hans nåd över dem som vördar honom.12 Så långt som öster är från väster, så långt avlägsnar han våra synder från oss.

    "Tack Jesus för din underbara nåd. Utan den vore vi ingenting. Utan din villkorslösa kärlekt var jag förtappad. Allt vi är och har, har vi på grund av dig och allt du har gjort för mig. Du betyder allt för oss och din brud längtar efter att du kommer och hämtar oss hem. Låt din nåd vara med oss i allt i dag, och låt varje område i mitt liv vara genomsyrad av den. Vi älskar dig från djupet av våra hjärtan"

    Mikael

    SvaraRadera
  6. Så ni fick varningarna 2012, jag fick det 2015-2016.

    Instämmer i dina tankar om Putins roll i den sista tiden, för till mig sade Gud att Putin var den som sluter förbund med de många. Daniel 9:27, om man läser i från vers 26 så ser man att han kommer att starta kriget och hålla på in till "fast beslutad straffdom över förödaren".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej! Putin är inte Antikrist! Men läser vi Daniel 7:5 är det troligtvis Ryssland vi ser!

      Radera
  7. Sak 1:8–11 - Jag hade en syn om natten, och se, en man red på en röd häst. Han stod bland myrtenträden i dalsänkan. Bakom honom stod andra hästar, röda, bruna och vita. 9 Jag frågade: ”Min herre, vilka är dessa?” Ängeln som talade med mig sade: ”Jag ska visa dig vilka de är.” 10 Mannen som stod bland myrtenträden svarade: ”Det är dessa som Herren har sänt ut till att fara omkring på jorden.” 11 Och de svarade Herrens ängel som stod bland myrtenträden: ”Vi har farit omkring på jorden, och se, hela jorden är lugn och stilla.”

    Dessa hästar liknar till förväxling de hästar som beskrivs i Uppenbarelseboken kapitel 6. Hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken är båda fyra till antalet och har nästan samma färger. I Sakarja 6 benämns dessa hästar som "himlens fyra vindar", vilket är en bild av Herrens domslut. Men även om uppgiften är densamma är omständigheterna olika. I Sakarja skickas hästarna ut för att fara omkring på jorden, endast för att konstatera att "hela jorden är lugn och stilla". Det innebär att när hästarna rider ut enligt Sakarja finns ingenting att döma. På det sättet är det inte i Uppenbarelseboken kapitel 6. När dessa hästar rider ut där orsakar det domslut med fruktansvärda konsekvenser. När hästarna i Sakarja sedan rider ut i kapitel 6 mot nordlandet och sydlandet, kan det se ut som att dessa domslut redan har fått sitt uppfyllande. När det gäller hästarna i Uppenbarelseboken återstår de och kommer att bli utskickade vid vedermödans början. De apokalyptiska hästarna kommer återigen att skickas ut över denna värld med uppgiften att verkställa Herrens dom.

    Jesus kommer snart

    Mikael

    SvaraRadera
  8. Brännoffer av en röd kviga väntas ske på Olivberget i påsk.
    Det är så sorgligt att man i Israel inte tar emot Herren Jesus Kristus, det felfria syndfria offret på Golgata kors. Istället offrar man djur vilket inte alls behagar Gud utan väcker vrede.
    Dock skall en kvarleva ta emot Jesus som sin frälsare och Messias.

    Ingenting alls behöver uppfyllas för att uppryckandet skall ske.
    Det kan ske när som helst nu.
    Halleluja Jesus kommer snart!
    Maranatha

    SvaraRadera
  9. Tackar dock Herren för var och en Messias troende jude, som också ökar i antal!
    Frid överJerusalem, beskydd över Israel.

    SvaraRadera
  10. Bibeln säger att jättar en gång levde på jorden och det hittar man bevis för ibland. Här senast har man i Nevada hittat 3-meter långa skelett på människor med långa ben och rött hår. Det är fantastiskt när vetenskapen bekräftar det som bibeln talar om som en gång har funnits.

    https://www.indy100.com/science-tech/lovelock-cave-giants-mystery-nevada-2667533060

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. I all ödmjukhet är det bra att kontrollera lite fakta bakom alla artiklar.
      Inte ens säkert att det är mänskliga kvarlevor.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Lovelock_Cave?wprov=sfla1

      Radera
    2. https://skeptoid.com/episodes/4390

      Radera
  11. Blodmåne under Purim nästan samtidigt som djävulskometen framträder och därefter solförmörkelse över hela USA där korset bildas och med planeter i rad!

    https://basedunderground.com/2024/03/18/the-blood-moon-purim-eclipse-of-march-25th-will-happen-at-about-the-same-time-the-devil-comet-becomes-visible-to-the-naked-eye/?fbclid=IwAR0FMcQybJU7ObtarInh1sNp2016cb6XmS4woYSFk5MbK0t8bYTWQM1Yn74

    Det är stora profetiska tecken som vittnar om att HERREN JESUS KRISTUS återkomst närmar sig!🙏

    Guds frid!🙏

    SvaraRadera
  12. En spändande artikel på engelska som handlar om "den dagen då den profetiska klockan började ticka". Och det handlar naturligtvis om Israels födelse i maj 1948. Det var det stora profetiska tecknet som verkligen visade att nu är vi på väg mot den sista och avgörande tiden.

    https://harbingersdaily.com/the-day-the-prophetic-clock-started-ticking/

    Maranatha

    Mikael

    SvaraRadera
  13. Ryssland flyttar styrkor närmare gränsen till Israel, till bergen och höjderna
    Nyligen var Hamas och islamiska Jihad på besök i Ryssland.
    Krokar i käftarna...
    Gog Magog
    Hesekiel 38.

    SvaraRadera
  14. Glömde skriva att man kan läsa om detta på ' Daily harbinger '
    bla.
    Associationer till Hes. 38_39.

    SvaraRadera
  15. Kina över attack mot Taiwan

    5 fartyg och 32 kinesiska stridsplan har precis blivit upptäckta utanför Taiwan, uppger det taiwanesiska försvarsdepartementet på torsdagen.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1230193

    Mikael

    SvaraRadera
  16. I morgon kommer ett inlägg om "de två silvertrumpeterna". Herren gav två instrumenter till Israels barn. I förbindelse med Herrens högtider skulle det blåsas i en Shofar, horn från ett djur. Men när det skulle blåsas i alarm eller vid samling, så skulle det användas en silvertrumpet. Silver är en bild på Herren och på något som är fullkomligt och rent.

    Snart kommer trumpeten att blåsa till samling för Guds folk, när Jesus själv blåser i trumpeten för att kalla sina barn till sig.

    Jesus kommer snart

    Mikael

    SvaraRadera
  17. Profetiska nyheter

    Ett stort altare har nu förberetts för offret av den röda kvigan.

    Maranatha

    https://themostimportantnews.com/archives/a-massive-altar-for-the-red-heifer-sacrifice-has-been-constructed-in-israel#google_vignette

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja mittemot och i åsyn av klippmosken.
      Troligtvis om en vecka redan , ca 29 mars.
      Detta kommer att provocera Israels fiender runtom väldigt mycket så Israel behöver förbön om beskydd.
      Maranatha

      Radera
  18. Ännu en ytterligare nyhet som har med Kina och USA att göra:

    "Världen är nära en farlig situation när Taiwan säger att amerikanska soldater nu finns på gränsen till Kina. Amerikanska trupper kommer att stanna på Taiwan för alltid, säger Taipei."

    När Taiwan medger att amerikanska trupper nu är stationerade vid den kinesiska gränsen så betyder det en ytterligare upptrappning och eskalering av konflikten mellan USA och Kina, och en konfrontation kommer allt närmare. Hur kommer USA att reagera när Kina invaderar Taiwan och kommer det att vara början till det tredje världskriget?

    https://www.the-express.com/news/world-news/131715/taiwan-usa-troops-china

    Mikael

    SvaraRadera