fredag 8 mars 2024

Tecken i himlen – Planeter på rad och djävulens komet

 

Luk 21:25 - Tecken ska visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden ska folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och vågornas dån. 

Jag har tidigare skrivit om den solförmörkelse som inträffar den 8 april 2024. USA kommer att uppleva en total solförmörkelse som sträcker sig tvärs över hela kontinenten. Det inträffade en liknande solförmörkelse i USA år 2017, som fick stor uppmärksamhet. Det som är intressant är att om man sammanför dessa solförmörkelser längs deras bana över USA så bildas ett svart kors över den amerikanska kontinenten. Det här kan vara ett intressant himmelskt tecken som både kan peka mot dom över USA och vara kopplat till ändetiden.

7 planeter på rad

Något intressant som sker samtidigt med solförmörkelsen är ett annat tecken i himlen. När den stora amerikanska solförmörkelsen korsar Amerika kommer de sju andra planeterna i vårt solsystem att samla sig i en linje och stå i rad. Solen, månen och de övriga planeterna i vårt solsystem kommer då att synas i en rak linje på himlen när man betraktar från Jerusalem mot öst. Det är en extraordinär händelse som sker väldigt sällan.

Devils comet (Djävulens komet)

Inte nog med en ovanlig solförmörkelse och planeter som står i rad, så är en stor komet, större än Mount Everest på väg mot jorden. Kometen heter 12P/Pons-Brooks, men kallas också "Djävulens komet" (devils comet) eftersom den exploderar våldsamt var 15:e dag och skjuter ut is och gas som liknar horn. Kometen är vanligtvis inte synlig, men under själva solförmörkelsen har den potential att bli mycket ljus och kan därför ses med kikare eller blotta ögat. Den kommer att vara som närmast solen den 21 april.

Något att intressant är att just den 8 april befinner sig kometen i stjärnbilden väduren, som egentligen är lammet och är en bild på Kristus. Kan det här vara en symbol på Kristus som mycket snart kommer att bryta det första sigillet som betyder att Antikrist kommer att träda fram?

Astronomiska tecken som pekar på framtidiga händelser

1 Mos 1:14 - Gud sade: ”På himlavalvet ska finnas ljus som skiljer dagen från natten. De ska vara tecken som utmärker högtider, dagar och år, och de ska vara ljus på himlavalvet som lyser över jorden.” Och det blev så.

Redan vid skapelsen av solen, månen och stjärnorna förkunnar Herren att deras syfte inte bara är att skilja dagen från natten, utan också att de ska vara "tecken som utmärker högtider, dagar och år". I detta sammanhang betyder ordet "tecken" "bestämda", "angivna" eller "planerade" tidpunkter. Det syftar främst på Herrens högtider som Han gav Israels folk, men också allmänt på viktiga händelser som Herren har förutbestämt. 

De ska med andra ord vara profetiska markörer som signalerar, varnar och pekar på kommande händelser där Herren interagerar med människor.

Joel 2:30 - Och jag ska göra tecken på himlen och på jorden, blod, eld och rökpelare. Solen ska vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer, den stora och skrämmande.

Petrus citerar dessa verser när han förkunnar om den uppståndne Jesus för israelerna på pingstdagen. Dessa verser talar både om utgjutandet av den helige Ande och om tecknen på himlen som ska visa sig innan Herrens dag kommer. Här betyder ordet "tecken" - "under", "varsel" eller "ett tecken eller symbol för framtida händelse". 

Det som är intressant med denna vers är att dessa himmelska tecken inträffar innan Herrens dag, som är tiden för dom då Gud bedömer människan. Dessa astronomiska händelser på himlen ska alltså vara tecken som pekar på en framtida händelse som i detta sammanhang är vedermödans tid.

Luk 21:25- Tecken ska visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden ska folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och vågornas dån. 

Jesus framhäver också stjärnor och planeter när han talar om tecken som ska visa att hans återkomst och ändetiden är nära. Ordet ”stjärna” kommer från det grekiska ordet ”ástron”, som också används i en mer generell mening för att hänvisa till både himlakroppar som stjärnor, stjärnkonstellationer, kometer, asteroider och andra himmelska objekt.

Kometer som den vi upplever här i april kan med andra ord vara ett tecken som pekar på kommande händelser.

Øverst på formularen

Avslutning

Jesus förkunnade att vi ska titta uppåt för att förstå hans återkomst. För i den sista tiden kommer det att finnas astronomiska tecken som kommer att vittna om ändetidens händelser. Vi upplevde himmelska tecken vid Jesu födsel och vid Herrens död och uppståndelse för 2000 år sedan. Varför skulle inte Herren på samma sätt proklamera så stora händelser som de dödas uppståndelse och församlingens uppryckande, antikrists framträdande och vedermödans tid genom tecken i himlen?

Herren lovade att innan Herrens dag och vedermödans tid börjar kommer vi att se dessa tecken som en varning på att detta står för dörren. Så när Guds församling upplever och ser tecken i himlen och på jorden, borde det vara en väckarklocka som får oss att vakna och inse att tiden är knapp.

Den här solförmörkelsen får mycket uppmärksamhet, och det kan mycket väl vara ett av dessa profetiska tecken som Herren talade om. Min personliga tro är att vi är mycket närmare Jesu återkomst än vi inser själva. Herren uppmanar oss att lyfta huvudet och se på vår Frälsare, för han kommer mycket snart.

Vi väntar på den sista basunen och Herrens mäktiga röst som ska kalla oss hem. Jesus kommer snart!

Mikael

 

31 kommentarer:

  1. För ett par år sedan hade jag en dröm som jag aldrig glömmer.
    Det var en jättestor hop med vita små figurer som flög mot himlen och därefter många planeter som var på ett rakt led.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid.

      Stort tack för att du delar din dröm. Det är ganska fantastiskt och kan absolut höra ihop med det som händer här i april - komet och planeter som står på rad. Det kan vara ännu en bekräftelse på att det här som sker är viktigt och kan vara en del av ändetidens skeende.

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  2. Förföljelsen mot kristna syskon runt om i världen har ökat med över 800 %

    Be för våra syskon som upplever förföljelse för namnet Jesu skull.

    https://themostimportantnews.com/archives/attacks-on-churches-are-up-800-percent-but-that-is-only-a-small-preview-of-what-is-coming-in-2024-and-beyond#google_vignette

    Mikael

    SvaraRadera
  3. Sverige är nu medlem av Nato. Hur kommer det att påverka säkerheten? Gör det att Sverige kan vare mer trygga nu?

    Jag har svårt att tro det, och jag tror fortfarande att Sverige har behov för våra förböner om väckelse och beskydd över vårt land.

    https://www.dn.se/sverige/sveriges-regering-lamnar-over-anslutningsinstrumenten-till-usa/

    Mikael

    SvaraRadera
  4. https://nyadagbladet.se/ledare/nato-kuppen-ar-ett-faktum-och-en-symbol-for-utforsaljningen-av-sveriges-sjalvstandighet/

    SvaraRadera
  5. Söker artiklar Du skrivit om blodmånar och teatrader, hittar inte. Kan Du hitta dom? Guds rika välsignelse till er alla i Herren JESUS dyrbara namn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid,

      Varje skriven artikel får några bestämda etiketter. Om du ser längst ner på varje inlägg, kan du först se: Upplagd av Mikael Valfridsson. Under den raden kommer olika etiketter. Om du trycker på etiketten "tecken i himlen" så kommer alla inlägg fram om har fått just den etikett.

      Hälsningar

      Mikael

      Radera
  6. Tack så hjärtligt och med önskningar om HERRENS rika välsignelse till Dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag önskar också dig Herren rika nåd och välsignelse

      Mikael

      Radera
  7. Upp 19:11

    Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet. 12 Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv, 13 och han var klädd i en mantel som var doppad i blod, och hans namn är Guds Ord. 14 De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt rent linne. 15 Ur hans mun kom ett skarpt svärd som han ska slå folken med, och han ska styra dem med järnspira, och han trampar Guds, den Allsmäktiges, stränga vredes vinpress. 16 Och på sin mantel och på sin höft har han ett namn skrivet: "Kungarnas Kung och herrarnas Herre.

    "Efter 7 år i det himmelska med Herren kommer vi tillbaka med Jesus, ridandes på vita hästar. Vilket ögonblick där vi vänder tillbaka till jorden med Herren för att se Jesus sätta sin tron i Jerusalem och upprätta Riket för Israel."

    Jesus kommer mycket snart

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för bibelorden.Man längtar ! Vad tror du vi är när det gäller dom fyra hästarna ?
      TZ

      Radera
    2. Guds frid, TZ.
      Beklager det sena svaret. Min personliga tro när det gäller de fyra hästarna som då innbär antikrist framträdande, världskrig, inflasion och massdöd runt hela världen, så tror jag att vi är närmare än vi tror. Först kommer uppryckandet och efter det kommer de fyra hästarna att träda fram på världsscenen.

      Så om de fyra hästarna är närma så är uppryckandes desto mer. Jesus kommer mycket snart. Bara Herren känner tiden, men vi kan se och uppleva att den tiden är mycket kort. Snart är det avfärd hemåt!

      Maranatha

      Mikael

      Radera
  8. Nato flyttar missiler allt närmare den ryska gränsen

    Frågan är inte längre om men när det kommer att bli en militär konfrontation mellan öst och väst.

    https://www.newsweek.com/nato-moving-missiles-closer-russias-borders-1877490

    Mikael

    SvaraRadera
  9. Haiti är ett annan oroligt land i ögonblicket där det finns risk att landet dras in i inbördeskrig. Det är ett land som är präglad av fullständig kaos.

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/regeringen-utlyser-utegangsforbud-pa-haiti

    Mikael

    SvaraRadera
  10. En broder som skriver och ger mycket uppmärksamhet till de himmelska tecken som kommer här den 8 april är denna broder:

    https://www.youtube.com/@thereturnoftheking726/videos

    Herrens rika välsignelse

    Mikael

    SvaraRadera
  11. Upp 1:8 - "Jag är A och O," säger Herren Gud, "han som är och som var och som kommer, den Allsmäktige."

    Upp 12:13 - "Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och änden."

    I Uppenbarelseboken kallar både Fadern och Sonen sig för Alfa och Omega. Alfa och Omega är den första och sista bokstaven i det grekiska alfabetet, vilket betyder att Herren är alltings början och fullbordan. Denna titel visar på Sonen och Faderns gudomliga natur och att denna enighet är den evige Guden som inte har någon början eller något slut.

    Men Jesus talade inte grekiska som det Nya testamentet är skrivet på. Herren talade hebreiska och arameiska, så det Jesus egentligen säger på hebreiska är - "Jag är Aleph och Tav".

    Aleph och Tav

    "Aleph" och "Tav" är den första och sista bokstaven i det hebreiska alfabetet. Namnet "Aleph" kommer från det västsemitiska ordet för "oxe", vilket betyder "auktoritet" och "ledare". I det forna hebreiska språket är "Tav" den sista bokstaven, skrivet som ett kors, och betyder "märke", "tecken" och "signatur".

    När dessa bokstäver symboliseras och skrivs som en oxe och ett kors, ser vi evangeliet beskrivet på ett fantastiskt sätt. Oxe-symbolen för "Aleph" representerar auktoritet och ledarskap, medan kors-symbolen för "Tav" står för märket, tecknet och signaturen. Denna representation visar på det mäktiga budskapet att ledaren, som är Jesus Kristus, ger sitt liv på korset för världen som han älskar så högt. Det visar på evangeliet om frälsning genom Jesu död och uppståndelse, och att han är början och slutet på allting, den evige Guden som bär märket av frälsning för alla som tror på honom.

    Mikael

    SvaraRadera
  12. Att planeterna står på rad 8 april kan vara ett tecken på att många ändetidsprofetior går ihop och uppfylls samtidigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så kan det vara. Vi ska vara uppmärksamma på det som sker och de tecken vi upplever i himlen och på jorden, för de är vittnesbörd som pekar och profeterar om Herrens komma.

      Mikael

      Radera
  13. Vladimir Solovyov är en inflytelserik tv-programledare i Ryssland som stöder Putin och hans agenda. Det innebär att han är med och påverkar den ryska befolkningen när det gäller att skapa stöd för Putin.

    I ett nyligen uppmärksammat program fastställde Vladimir att Ryssland är i krig mot NATO och att användningen av kärnvapen inte längre är en fråga om "om" utan snarare "när" och "var" de ska användas. Några av de platser som föreslogs av Vladimir inkluderade städer som Paris, Marseille, Hamburg, München och USA generellt sett. Det är inte längre en fråga om "om", utan "när och var" det kommer att ske.

    Världen är på väg mot undergång, men samtidigt närmar vi oss det sista ljudet av trumpetens klang, då Herren kommer att blåsa i trumpet och vi blir kallade hem.

    Jesus kommer snart!

    https://www.newsweek.com/russia-nuclear-nato-countries-solovyov-1877188

    SvaraRadera
  14. Hade en dröm idag i natt drömde att kriget i Sverige utbröt först i halmstad sedan vet jag inte vad som hände otäckt var det i allafall allt låg nere tv och mobilkumminikation.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid.

      Tack för att du delar din dröm även om det pekar på en attack mot Sverige. Ja, vi står vid ett vägskäl och kanske varnar Herren oss för tider som ligger framför. Vi får fortsätta be för vårt land och våra gränser.

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  16. Här är en intressant artikel som argumenterar för att Jesus dog och uppstod år 30.e.Kr. 

    Skulle det stämma så är det i så fall ett intressant år vi lever i. Då det är precis 2000 år från det 30.e.Kr till 2030. Om vi drar bort 7 år från 2030 (ska också inräknas då det år 2000 räcker fram till 2031, så hamnar vi på 2024.

    Om datum stämmer ska prövas men intressant är det och vi lever absolut i tiden för Jesu komma. 

    https://thecreationclub.com/historical-basis-for-believing-jesus-was-crucified-in-ad-30/

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid Mikael. Har en fundering i all ödmjukhet. Om Församlingens tid räknas från år 30, och den är 2000 år avslutas den ju år 2030. Uppryckandet måste väl ske när församlingens tid är fullbordad. Varför ska man minska med 7 år. Vedermödan och antikrists välde kommer ju efter uppryckandet. Mvh Kumling

      Radera
    2. Guds frid Kumling.

      Ja, visst har jag tänkt över det. Om det är på det sättet att församlingens tid räknas från år 30 och vi ska dra bort 7 år från 2030, så hamnar vi jo på 2024. Så visst är det spännanande. När vi drar bort 7 år från Jesus synliga återkomst till Israel, så är det vedermödans tid, den sista årsveckan, vi skal räkna bort där församlingen är borttagen från jorden. Som du säger så kommer vedermödan efter uppryckandet.

      Herens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  17. Ett önskemål om möjligt

    Eftersom det varit så många exceptionella tecken i himlen de senaste åren, skulle Du kunna tänka Dig att göra en artikel med länkar till Dina tidigare artiklar om alla dessa tecken? Teatraderna, The grand planet parade, Kvinnan Upp 12, Denna solförmörkelse, o.s.v.

    SvaraRadera
  18. Guds frid.

    Ja, det har skrivits en del om dessa fantastiske och extraordinära tecken vi har upplevt de senaste åren. Jag tittar på det och ser om det kan bli ett inlägg längre fram. Annars kan du hitta inlägg om "tecken i himlen" under etiketter som är längst ner på varje inlägg. Trycker du på den så kommer alla inlägg fram som jag har gett just den etiketten.

    Herrens rika välsignelse

    Mikael

    SvaraRadera
  19. Vladimir Putin säger att han är redo att använda kärnvapen om han känner att Väst hotar Rysslands suveränitet, i det som media beskriver som "Putins mest skrämmande hot om ett tredje världskrig hittills".

    Putin säger uttalar sig:

    "Vapen finns till för att användas."

    "Vi har våra egna principer.

    "Vi är beredda att använda vapen, inklusive alla vapen, inklusive [kärnvapen], om vi talar om existensen av den ryska staten, skada på vår suveränitet och oberoende."

    Jesus kommer snart!

    https://www.the-sun.com/news/10747066/russia-nuclear-war-putin-ww3-threat/

    Mikael

    SvaraRadera
  20. I dag upplever vi profetiska varningar som bara ger mening och forståelse för dem som förstår tidens tecken. Ta gärna del av ett nytt inlägg i morgon.

    Herrens rika välsignelse

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. Taaack Mikael o Guds välsignelse!🙏
      //Y.A

      Radera
  21. Det är mycket intressant det som händer just nu i Israel. Helt plötsligt och mitt i kriget mellan Israel och Hamas så är det tempelplatsen som kommer i fokus.
    Det är Hamas som uppmanar palestiner att vara "redo att försvara" al-Aqsa-moskén, där de uppmanar palestinier och araber att stanna vid moskén på Tempelberget i tre dagar och nätter.

    Nästa strid kommer nämligen att stå om själva tempelplatsen. Först fick Israel landet, sedan huvudstaden och sedan väntar det efterlängtade templet.

    Tidens tecken pekar på att Jesus kommer snart!

    Mikael

    https://www.dn.se/varlden/direktrapportering-kriget-mellan-israel-och-hamas/

    SvaraRadera