fredag 8 april 2022

WHO vill tillåta abort fram till förlossningen

 


Guds frid, Syskon.

Ibland kommer det nyheter som övergår mitt förstånd, som samtidigt bekräftar det mörker den här världen befinner sig i. Petrus proklamerar i 2 Pet kap 3 att ”allt detta går mot sin upplösning”. Det blir med andra ord tydligt, att vi lever i en tid som påminner om Noas dagar, en tid där ondskan var stor på jorden. Den ondska är på samma sätt manifesterad i vår tid, bland annat genom ogudaktiga lagar som är tagna och inspirerade från avgrunden själv. Det här inlägget tar utgångspunkt i ett ytterst allvarligt och skakande upplägg, som kommer från FN:s världsorganisation WHO.

Möjlighet för abort fram till födseln

Det var en syster på hemsidan som gjorde mig uppmärksam på denna nyhet från tidningen ”världen i dag”. Det är FN:s världsorganisation WHO, som precis har uppdaterat sina riktlinjer för aborter. Det är ett globalt upprop från WHO, och är en rekommendation som sträcker sig ut till alla världens länder. WHO uppmanar till att man nu tar bort alla etiska aspekter när det gäller abort, och att man samtidigt ska ta bort alla tidsgränser när det gäller att abortera ett ofött barn. WHO vill heller inte se förbud när det gäller könsselektiva aborter, som helt enkelt betyder att man kan få en laglig abort om man föredrar ett annat kön. En kvinna kan med andra ord avsluta sin graviditet ända fram till födseln. Skulle samma handling ske precis efter en födsel, skulle det betraktas som mord.

Åtta delstater i USA har legaliserad abort fram till förlossningen

I 2019 införde även New York i USA legaliserad abort fram till själva förlossningen. Innan dess var det redan tillåtet i sju andra delstater samt huvudstaden Washington DC. Så det här lagförslaget är inget nytt när det gäller USA. Det argument man använder är att det gäller att rädda mammans liv. Men som artikeln framhäver som motargument, att i de tillfällen att man upplever graviditetskomplikationer där mammans liv är i fara, så förlöser man barnet tidigare, för att säkra att man gör allt vad man kan för att säkra barnet också.

Upprop till bön

När det kommer sådana här globala lagförslag som i princip också kan påverka Sverige, gäller det att vi lyfter upp det i bön inför Herren. Vi ber om beskydd över vårt land, och att Herren påverkar människor i ledande ställningar som ska förhålla sig och besluta om även Sverige ska använda dessa förslag. I Sverige i dag har vi abortlagen som ger en gravid rätt till att avbryta graviditeten till och med vecka 18. Låt oss tillsammans lyfta upp det här inför Herren:

”Herre, ditt ord säger att vi ska ”be för kungar och alla i ledande ställningar”. Vi vet att abort är en styggelse i din ögon, och ditt hjärta blöder för dessa foster. Vi lyfter upp varje överordnad som står med dessa beslut för vårt land. Vi ber att du må vidröra och att personen må få kraft att stå emot dessa ogudaktiga förslag och mörka vindar. Vi lyfter upp det här inför dig, Herre och tackar dig för att du förmår att bevara vårt land och vårt rättsväsende”.

Den underbara sången

När Birger Cleasson I sin bok ”Dom över Sverige”, ser uppryckandet i en syn, beskriver han det på det här sättet:

”Då fick jag höra ett stort jämmerskri bland folken. Så såg jag en ljusstrimma ovanför allt mörker och ur mörkret såg jag en stor skara vitklädda gestalter ryckas upp mot ljusstrimman. Därifrån hörde jag en underbar sång om Lammet, som har köpt oss fria åt Gud med sitt blod.”

Det Birger fick lov till att uppleva i sin syn är den sång som de 24 äldste sjunger och prisar Herren med i Uppenbarelseboken 5:9. Denna skara som vi möter här, representerarar Guds församling och Herrens förlösta brudeskara. Det betyder, att det här är din och min sång, som vi en dag kommer att lovsjunga Herren med. Den underbara lovsången har följande text:

"Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, för du har blivit slaktad, och med ditt blod har du friköpt människor åt Gud av alla stammar och språk och länder och folk. Du har gjort dem till ett kungarike och till präster åt vår Gud, och de ska regera på jorden." (Upp 5:9)

I grundtexten kan man se att skaran omtalar sig själv i denna sång, och säger därför ”du har gjort oss till ett kungarike” och ”vi ska regera på jorden”. Det här är den himmelska sången, som vi mycket snart kommer att sjunga i en gemensam lov och pris till Herren. Vi kommer att sjunga och tacka honom för hans stora offer och för det dyrbara blodet på Golgata kors. Vi kommer att tacka honom för varje blodsdroppe som rann från Jesu kropp, som ropar om nåd och försoning med Gud. Vi kommer att lovsjunga Herren, för att han har friköpt oss och gjort oss till Herrens präster och en del av hans underbara rike. Den sången kommer att fylla det himmelska till ära för Lammet, vår Herre och Gud.

Jesus kommer snart!

41 kommentarer:

 1. "nyheter som övergår mitt förstånd"
  samma här, oerhört ondskefullt. Det bekräftar verkligen vilken tid vi lever i.

  "Tydligen mycket kritiskt i Israel nu."
  https://www.youtube.com/watch?v=zlytDik2HGU&ab_channel=BeholdIsraelwithAmirTsarfati
  denna länk ska det vara!
  Jesus kommer snart!
  "

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, och tack för att du delar.

   Ja, precis mitt i allt det andra, börjar det också hända mycket. Det var inte så länge sedan att Israels premiärminister var ute och varnade för en ny våg av terrorism. Sedan dess har vi upplevt ett flertal tillfällen och det ser ut till att fortsätta.

   Som du skriver - Jesus kommer mycket snart!! Tidstecken på tidstecken pekar på vår frälsares återkomst.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Tack Mikael för att du tar upp de fruktansvärda nyheterna här! Mitt hjärta gråter över den ondska som tar alltmer plats i den här världen. Tack Jesus att du har segrat över den och hjälp oss alla ha blicken fäst på dig, Herre. Guds frid och välsignelse. /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, S.

   Ja, tack Jesus för hans underbara seger på korset, där han besegrade mörkret och fiendens makter. Till sist kommer inte bara Satan att bli kastad i den brinnande sjön, men också själva döden. Kan vi föreställa oss en värld utan ondska och sataniska makter, men bara Herren ljuvlighet och övernatulirga frid och glädje. Och det är dit vi är på väg!

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. 🗣 = oLIVberGET 🫒〰️🛐〰️🐐〰️⛰️
  Lukas 19:37-40
  Och då de närmade sig den plats där vägen började gå nerför Olivberget, satte alla igång att ropa och sjunga och hylla Gud för alla de märkliga under Jesus hade gjort. "Leve kungen! Vi ärar dig som är sänd av Herren!", jublade de. "Gud har slutit fred med oss! Ära till Gud i höjden!" Men några fariseer i folkmassan sa då till honom: "Mästare, säg åt dina efterföljare att inte ropa så där." Då svarade han dem: "Jag försäkrar er att om de tiger, så kommer stenarna att ropa istället!"

  SvaraRadera
 4. Hej Mikael noterar att jag missade pricken över i;et i oliv vet inte om du kan ändra så här kommer en ny,,,
  _________________________

  🗣 = oLiVberGET 🫒〰️🛐〰️🐐〰️⛰️

  SvaraRadera
 5. Guds frid, Syskon.

  Det var inte bara ett tillfälle att församlingen blev född på just pingstdagen. Jag tror att Herren gjorde det för att visa, att just högtiden Pingst är knuten till församlingen. Om församlingen nu fick sin början på just pingstdagen, som gjorde attt vi fick en ny hushållning, är tanken om att Herren vill avsluta samma hushållning på samma dag, inte alls otänbar.

  När vi sedan ser att de första högtider redan är uppfyllda i och med Herrens död och uppståndelse, och att de sista har med Jesu återkomst till Israel att göra, så pekar mycket på att just pingst är knuten till församlingen och själva uppryckandet.

  När Israel vandrade i öknen, så var det månen som var deras kalender. Det gör att pingst alltid är på den 15 dagen i den 3 judiska månaden (153) varje år. Som kan vara den dag då näten är fulla och hedningarnas fulla antal har nått sitt mått.

  Som jag ser det, så är just högtiden pingst den högtid som är den starkaste förebild på uppryckandet. Och skulle det vara på det sättet att församlingens tid avslutas på samma dag den började, så kan juni om ett par månader vara hög intressant.

  Danielsbok 9:27 talar om det kommande förbundet mellan Antikrist, Israel och arabvärlden. Otroligt nog, så är det precis den 27 september (927 datum på engelska) att basunhögtiden börjar och vedermödans tid kan börja. Datum stämmer i år 100 % i hop med kapitel och vers i Daniels bok.

  Jesus uppstod på den 3 dagen, och det kan vara så att vi uppstår i den 3 månaden. Jesus föddes på den 15 dagen i den 7 månaden. Herren låg i graven den 15 dagen i den 1 månaden. Pingst i år alltså den 15 dagen i den 3 månaden. Talet 3 står för uppståndelse.

  Pingst sker alltid vid fullmåne, och den 15 juni i år, som är rätta datumet för pingst, är det på samma sätt en fullmånde. En måne som också kallas "honey moon".

  Om någon inte har tagit del av det längre inlägg jag har skrivit om just pingst, så vill jag verkligen rekomendera att göra det:

  http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2016/06/shavuot-eller-pingsten-en-hogtid-som.html

  Men när jag skrev det inlägget för ett par år sedan, visste jag inte då att himlen på ett fantatiskt sätt vittnar om något som kan peka på uppryckande.

  Sedan har vi Shmitaveckor och skapelse år för människan som vittnar enstämmigt om att vi snart har nått vårt slut.

  Allt pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka och vi kommer att prisa Herren tillsammans på himlens sky.

  Mikael

  SvaraRadera
 6. Skulle den här nyheten stämma, så har vi för första gången under kriget observerat kinesisk militär i Europa:

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-china-deploying-troops-into-europe

  Det är fyra transportplan som landade i Serbien som var kan vardera kan bära 300 soldater eller 110 fallskärmsjägare.

  Skulle det stämma, så ser det ut som att Kina på något sätt är på väg att bli delaktig i kriget. Serbien är ett av de länder som fortfarande stöder och samarbetar med Ryssland.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjälp! Då måste det väl klassas som världskrig eller??

   Radera
  2. Jag vill inte kalla det världskrig, men en allvarlig upptrappning, där även Kina börjar röra på sig, som kan vara mycket avgörande

   Mikael

   Radera
 7. Vet inte om jag krånglar till det eller om det blir fel, men för stunden kändes det tydligare om man har med en annan formulering också "församlingens tid avslutas på samma dag den började" till: Församlingens tid på jorden började pingst och om mönsterbilden är densamma, så börjar församlingens tid i himmelen också pingst.

  Någonting underbart börjar. Något nytt.

  SvaraRadera
 8. Seriöst Kina kommer aldrig ha sina trupper inblandat i detta krig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan du inte din Bibel.
   Hela detta krig är en världsledande kuliss för att implementera ett vad Bibeln beskriver som ett märke.
   Det kommer tyvärr bara handla om detta märke ,hur man väljer att själv tro eller inte tro på vad märket är, måste vara upp till en själv.
   Se till att ni inte blir bedragna.
   Båda sidorna är betalda av samma orsak.
   Märket är det som är viktigt.
   Namnet och dess Talet.
   Samt Märket och dess Namn.
   Kina kommer att bli världspolitikens Polis, bla genom nedstängda Shanghai där dödströtta Kineser stängs in så att de inte kan leva någorlunda normalt.
   Kina kommer att tvinga Ryssarna mot Paris huvudstad är min poäng.
   Allt för att bedra, allt för att förmå alla på ett tvingande sätt.

   Radera
 9. Var står detta i världens äldsta bibel Toran?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bibeln är enligt gängse tradition 60 böcker inte 5 i omkullkastad ordning.
   Toran utan Talmud är dessutom bortkastad utan dess större lärdom.
   Dessutom är Judendomen djupt fragmentarisk och kan med sitt släktskap med Mosaitisk tro och Zionism (Mishnak) vara direkt missvisande i vissa avseenden eftersom den missar evangeliet, frälsningen,korset,döden och uppståndelsen.
   Svaren på min fråga hittar du inte i Bibelns 5 första böcker utan den absolut sista,Johannes Brev,eller även kallad Uppenbarelseboken 11-21.
   Om du mot förmodan skulle använda Toran som hjälpmedel, skulle Moseboken 1 kapitel 6 vara till god hjälp. Påpassligt om ordningen är detsamma som i Bibeln. Där (ombordvarande) bör beskrivas ursprunglig synd och kunskapens träd och livets träd.
   Livets träd är en återställning på Kristi Kors.
   Kunskaper som Kunskapens träd har enbart att göra med cellulär mekanik och information dvs i dagligt tal DNA och mänskligt liv och processutveckling.

   Radera
 10. Guds frid, Syskon.

  Det här är en lite annorlunda nyhet, men som kanske kan vara en symbol på det som snart kommer att hända:

  https://www.youtube.com/watch?v=BIpxz_R0VhU

  I Wales har man precis upplevt en Tornado som stormade fram. På en gård upplevde en bonde att deras lamm bokstavligt talat lyftes uppåt och blev tagna av stormen. Lammen har det bra i fölge ägaren, men ändå är det en intressant bild på vårt kommande hopp. Herrens lamm kommer snart att bli tagna och hämtade av Herren.

  Jag önskar alla en välsignad dag i Herren. Det är uppmuntrande att tänka på, att allt det som var dåraktigt och svagt i den här världen är utvalda i Herren, som har blivit vår rättfärdighet, helgelse och återlösning (1 Kor 1:27)

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Här är det länk som talar om Kina, som precis har landat med tre transportplan i Serbien. Västen ger uttryck för en generel oro för en militär upprustning på Balkan samtidigt med kriget i Ukraina. Precis som jag tidigare har skrivit om, så ser det ut som att det händer väldigt mycket på en och samma gång.

  Uppryckandet kommer inte som en överraskning för fiendens makter. Dom vet att deras tid är kort och att Herren mycket snart hämtar sina barn till det himmelska. Mörkret gör sig klar till att ta över den här världen, och framför allt Antikrist och hans rike.

  https://apnews.com/article/russia-ukraine-europe-china-serbia-nato-682ab79c4239f14ecc1133ff5c7addc9

  Jesus kommer mycket snart tillbaka

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Jag behöver nog få ur mig lite tankar angående Jesu återkomst. Ibland är jag rädd att jag inte riktigt är redo... Jag tänker såhär, att en som levt hela sitt liv och är mer än 80 år gammal kanske har lättare har längta efter Jesu återkomst än en som är mitt i livet? Jag känner ibland att jag inte är färdig med mitt liv än. Kan Jesus förstå sådana tankar? Jag vill självklart att Jesus snart ska komma men samtidigt känns det på något sätt som att det är samma sak som att jag skulle dö och mitt liv var slut. Redan vid 44 års ålder? Man blir lite sorgsen när man tänker på att mina barn inte har någon framtid.. att man inte får se dem växa upp, gifta sig och få barn. Jag skulle vilja hinna göra så mycket mer för Gud också. Har jiu knappt börjat.. Har inte åstadkommit vad jag vill/önskat för Guds rike. Har sett fram emot när barnen blir äldre och man kan göra andra saker än att bara gå här hemma och stoppa deras konflikter, vika tvätt med mera.. Kan Gud förstå sådana här tankar? Eller betyder det att jag inte är redo? Jag vill inte bli som Lots hustru... Jag VILL kunna känna att jag är helt och fullt redo att lämna det här jordelivet men handen på hjärtat - hur många är det vid den här åldern? Jag har också så knasiga tankar kring hur det kommer bli i himlen.. Tänk om jag inte känner mig hemma? Jag vet inte om jag direkt längtar efter att umgås med Abraham och Mose och Paulus... Jag vill att det ska vara som i Sverige på sommaren med små mysiga hus och svensk natur med vackra ängar och sjöar... inga tempel och palmer och gator av guld. Det känns inte som hemma för mig.. alltså jätteknäppa tankar jag vet... Men jag hoppas att Jesus har nåd för mig.

  SvaraRadera
 13. Guds frid, och tack för att du delar dina tankar.

  För det första så har Herren inget annat än nåd för dig och mig. Psalmisten säger att "Gud kommer mig i mötes med sin nåd". Jag förstår absolut dina tanker och funderingar, och jag tror att det är många med dig som har samma bekymmer och tankar som du. Hur ska det gå för de närmaste? Ska mitt liv på jorden redan avslutas? Hur är evigheten och början på något helt nytt?

  Vi är ju den utvalda generation som kommer göra något som inga andra generationer har prövat tidigare. Vi kommer att avsluta vår vanding här på jorden, tidigare än vi egentligen skulle. Vi är generationen som inte kommer att gå bort, men kommer att leva till dess han kommer. Men det vet Herren, och även om vi tror att vi inte är förberedda för det, så kommer Herren att hjälpa och göra det helt fantastiskt för oss. När vi väl kommer hem, så kommer allt att ge mening och då vill vi inget annat. Men just nu, och här i vårt jordeliv, är vi begränsade i vårt tankeliv och vårt sätt att uppleva och se Herrens vägar och planer. Men en sak är säker, det är att Herren har allt i sin hand och tar hand om oss. Och jag vet att uppryckandet blir underbart och mycket mer fantastiskt än vi kan föreställa oss.

  Var trygg i att vi snart ses på himlens sky och att Herren tar hand om både oss och våra närmaste.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonyms tankar möter jag från barn och barnbarn, alla har planer för morgondagen, men alla kan drabbas att livet plötsligt tar slut, oavsett planen för morgondagen, jag har under livet drabbats av många nära döden tillfällen, men varje gång fått uppleva att Gud har andra planer för mig, tror inte att någon vill vara kvar den dag Jesus hämtar oss Kristna.

   Hoppas få sjunga denna sång i himlen med texten
   DIN KÄRLEK ÄR GRÄNSLÖS DIN NÅD ÄR OÄNDLIG.


   Han ger mera nåd då min börda blir större
   när arbetet växer, mer kraft han mig ger
   med ökade trångmål hans kärlek fördubblas
   när prövningar möter, sin frid han mig ger

   Hans kärlek är gränslös
   Hans nåd är oändlig
   Hans kraft ingen människa utforskat än
   Ty av sina eviga väldiga skatter
   Han giver och giver och giver igen

   När allt vad jag ägt utav mod syntes svika
   när kraften är tömd fastän dag ej är slut
   när jag har nått botten av tillgångar egna
   vår fader då endast begynt att ge ut

   Hans kärlek är gränslös
   Hans nåd är oändlig
   Hans kraft ingen människa utforskat än
   Ty av sina eviga väldiga skatter
   Han giver och giver och giver igen

   O, Jesus för dig vill jag öppna mitt hjärta
   i tro, ta emot, av de skatter du ger
   och sedan ge ut ty ju mera jag giver
   så strömmar välsignelsens flod ännu mer

   Hans kärlek är gränslös
   Hans nåd är oändlig
   Hans kraft ingen människa utforskat än
   Ty av sina eviga väldiga skatter
   Han giver och giver och giver igen

   Radera
  2. Vilket trösterikt svar! Tack snälla du!

   Radera
  3. Ville bara förtydliga att ”Vilket trösterikt svar! Tack snälla du!”, var till Mikael från mig som skrev om mina tankar kring Jesu återkomst.

   Till dig som citerade en sång: Jo jag vet att jordelivet kan ta slut när som helst ändå.. Och jag vet att det kommer bli hemskt på jorden efter uppryckelsen och självklart vill jag inte vara kvar här då. Allt jag önskade med mitt inlägg var lite förståelse.

   Radera
  4. Det var inte sången som var det viktigaste i sammanhanget, men den kanske tog för stor plats, så att du inte ser det jag skrivit?

   Radera
  5. Jo det var ju som svar på det du skrev innan sången som jag skrev just det jag skrev.

   Radera
 14. svar på Fredriks inlägg; "Kunskaper som Kunskapens träd har enbart att göra med cellulär mekanik och information dvs i dagligt tal DNA och mänskligt liv och processutveckling." tror du är något på spåret här och det är så fruktansvärt och ondskefullt som den ondes plan att förgöra hela mänskligheten på detta sätt.
  Den onde vill åt människans DNA så hon inte längre ska vara den Guds skapelse och avbild som Herren skapade från början. Det på går generalrepetion på generalrepetition innan märket kommer.

  Men vi har Jesus som Herre i våra liv och endast Han, Halleluja!
  Märket kommer efter uppryckandet av den pånyttfödda församlingen.  SvaraRadera
 15. Ibland kommer det in uppgifter som man inte helt kan avgöra sanningen i. Det kommer in rapporter om att ett obemannat luftfartyg har har tappat någon typ av kemikalier eller nervmedel mot ett mål i Mariupol i Ukariana:

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/reports-chemical-weapons-dropped-in-mariupol-false-flag'

  Det finns ingen officiel bekräftelse, men det skulle enligt källan "strömma in med rapporter". Oavsett om det stämmer eller om det är ett så kallat "fals flag" från NATO, så kan nyheten om användandet av kemiska vapen i Ukraina vara det som drar in NATO och USA i kriget.

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 16. Nato kommer aldrig ingripa i detta KRIG!

  SvaraRadera
 17. Den 14 juni kl 13:52 är det supermåne. Nästa fullmåne i juli är också supermåne. Tecken från Herren?

  SvaraRadera
 18. I strongs 614 insamling skörd, 615 att döda,,,

  SvaraRadera
 19. Johannes 6:14 〰️🇸🇪
  När folket såg tecknet som han hade gjort, sade de: "Detta är verkligen profeten som ska komma till världen!"

  SvaraRadera
 20. Stämmer med namnsdag också. Håkan är ett vanligt svenskt förnamn . Den har ett gemensamt ursprung med det norska tilltalsnamnet Haakon (modern norska Håkon , danska Hakon ) i fornnordiska Hákon . Namnets betydelse är omtvistad men en möjlig betydelse är "hög son" från fornnordiska há- ( urnordisk hauha- ) (hög) och konr (släkt).

  SvaraRadera
 21. Guds frid, Erica.

  Ja, det är väldigt intressant att det både är en full och en supermåne. Jag har tidigare skrivit lite om just månen här i juni:

  "Fullmånen den 15 juni är också en ”supermoon” (supermåne). Det är faktiskt den fullmåne som är störst under hela det här året. Varje fullmåne får olika namn, och den här månen kallas ”en jordgubbe-måne” eller ”honey-moon” (smekmånads-måne).

  Något annat intressant är att när månen är som närmast jorden, sker det precis klockan 7:21 p.m. Eastern, och den är då exakt 226,000 miles långt borta. Talet 721 och 226 i strongs betyder ”hans lam” och ”att anlända till en destination”.

  Det kan betyda att det här datumet pekar på vår kommande smekmånad med Herren, där brud och brudgum äntligen förenas. Vi är Herrens lam som han hämtar, för att vi ska anlända till vår slutliga destination, vårt kommande himmelska hem."

  Psalteren 81:4 - Blås i hornet vid nymåne och vid fullmåne på vår högtidsdag

  I Israel skulle man blåsa i hornet (i basun) vid fullmåne på högtidsdagar. Den rätta datumet för pingst i år, är den 15 dagen i den 3 judiska måneden.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 22. Vi får vara försikta med nyheter och vad dessa betyder, men det ser ut som att rysk militär nu har observerats nära Finlands gräns.

  https://news.sky.com/video/russian-military-vehicles-spotted-near-finland-border-12588767

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket allvarligt om det är sant, men inte alls oväntat! Finland som det ser ut just nu kommer ansöka till Nato, men vill göra det samtidigt som Sverige! Skulle både de finska och svenska politikerna säga ja till Nato kommer både Sverige och Finland få räkna med en hel otrevligheter! Ryssland har varnat tidigare och Ryssland behöver inte ens gå in i Finland och Sverige utan det räcker med att hypersoniska missiler skickas från Kaliningrad över Finland och Sverige! Ett ja till Nato vore ett vansinnigt beslut för både Finland och Sverige! Låt oss hoppas att de tänker om innan det är för sent! Ett klart och tydligt NEJ till Nato för både Finland och Sverige skulle minska krigsrisken i vårt närområde betydligt! Det bästa vore att både Sverige och Finland förklarar neutralitet både mot Nato och Ryssland och bildar en nordisk militärunion! Detta skulle gagna freden i vårt närområde!

   Radera
  2. Inga tecken på ovanligheter nära den finska gränsen!

   https://bit.ly/3JCIZpy

   Radera
 23. Frid!
  Jag läser andra kristna sidor, och en del kallar Pre-tib läran för villoläror!
  Vet inte vad de egentligen grundar sin "insikt" på men de menar att vi ska vara kvar under vedermödan och att vi ska beskyddas av Gud då.
  Att de kallar det för falska läror och att man förlitar sig på dessa läror är fel säger de!
  Det skulle behövas mer undervisning om Pre-tib ser det ut som!

  Tråkigt att de ska dumförklara alla som tror på Pre-tib och att de som tror på detta bara vill komma undan vedermödan.

  Tankar om detta!
  Mvh Mike

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Mike

   Tack för det du delar.

   En broder i Herren har precis skrivit en kommentar att Pre-trib läran är "satanisk i sin utformning och kanske den farligaste av alla läror". En kommentar som naturligtvis inte släpps igenom. Men det visar lite på den retorik som används från vissa kristna led i något som inte är en frälsningsavgörande fråga. Min upplevelse är att syskon som förespråkar en post-trib lära är ofta mer agressiv i sitt sätt att "samtala" om tidpunkt för uppryckandet, och använder mer energi på att berätta att andra har fel. Vi kan ha olika åsikter om många saker, också om tidpunkt för uppryckandet, men att samtal sker i ödmjukhet och inte skapar stridighet. I så fall är det bättra att avstå från diskussion, välsigna och gå vidare.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 24. Men när det gäller pre-trib läran, så är jag igång just nu med att samla alla inlägg jag tidigare har skrivt till ett samlat dokument. Det tar lite tid, men tanken är att det ska vara klart någon gång under sommaren. Den blir lagd ut som en PDF fil, så man kan läsa eller downloada som en bok. Det blir ett försvar för den underbara sanning, att Jesus kan komma tillbaka när som helst och att Herren hämtar sin älskade brud, innan han dömer den här världen.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir intressant att läsa.
   Hade precis tänkt fråga dig om du kunde göra en samlad undervisning om detta!

   Gud välsignelse dig för den tid du lägger ner i det.

   Mvh Mike

   Radera
 25. Underbart budskap om att Jesus kommer mycket snart för att hämta sin brud.
  Jag har också lagt märke till att tonen från s.k. post-trib-anhängare är aggresiv.
  Denna länk visar på vad Bibeln talar om och bekräftar att Jesus ska komma före vedermödan.
  https://www.youtube.com/watch?v=Ogm0l1Gxzv0&t=965s&ab_channel=WatchmanOnTheWall88

  SvaraRadera
 26. Underbart vad Jesus gjort på korset, Kristi dyrbara blod, som av ett felfritt lamm utan fläck. 1Petr.1:19
  https://www.youtube.com/watch?v=8dyNsrJiU7g&ab_channel=WatchmanOnTheWall88

  SvaraRadera