lördag 7 januari 2023

Pekar fikonträdets profetia på år 2023?

 


Matt 24:32-34 - Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. 33 På samma sätt vet ni, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren. 34 Jag säger er sanningen: Det här släktet ska inte förgå förrän allt detta sker. 

Det här är kanske en av de allra starkaste och mest intressanta profetia som vi har om ändetiden då den helt konkret har med Israel att göra. Det som också gör den intressant är att den är knuten till en bestämd tidsperiod.

I Matteusevangeliet kap 24 beskriver och profeterar Herren i detalj om sin synliga återkomst till Israel och tiden däromkring. Jesus talar om tecken för sin återkomst och den här tidsålderns slut. Tidsålderns slut är den sista och 70:e årsveckan och därefter, då Herren vender tillbaka för att besegra sina fienden, kasta och binda Satan i avgrunden och sedan sätta sin tron i Jerusalem för att regera i 1000 år.

Israel är fikonträdet

Dom flesta av oss vet att Israel är fikonträdet, som Jesus talar om i Matt kap 24. Israel, fikonträdet, ska vara ett tecken på Herrens återkomst, som talar till den generation som upplever Israels nationella födelse. Den generation som ser detta hända kommer inte förgå, men får lov till att uppleva ändetidens profetior uppfyllas. Men det är inte bara fikonträdet som Herren använder som bild på Israel, men också törnbusken, myrtenträden och oljeträdet.  

Törnbusken

2 mos 3:2 - En dag när Mose vaktade fåren åt sin svärfar Jetro, prästen i Midjan, drev han dem bortom öknen i närheten av Horeb[a], Guds berg. 2 Då visade sig Herrens ängel för honom i en brinnande törnbuske.

När Herren mötte Moses i öknen, och uppenbarade sig själv i en brinnande buske, var det en bild på Israels förnedring och det motstånd som nationen skulle möta genom generationer. Men på trots av förfärlig förföljelse genom tiden, så brinner inte nationen upp eller upphör att existera, för Herren är i och står bakom det lilla men utvalda landet Israel.

Myrtenträden

Sak 1: 8-11 - Jag hade en syn om natten, och se, en man red på en röd häst. Han stod bland myrtenträden i dalsänkan. Bakom honom stod andra hästar, röda, bruna och vita. 9 Jag frågade: ”Min herre, vilka är dessa?” Ängeln som talade med mig sade: ”Jag ska visa dig vilka de är.” 10 Mannen som stod bland myrtenträden svarade: ”Det är dessa som Herren har sänt ut till att fara omkring på jorden.” 11 Och de svarade Herrens ängel som stod bland myrtenträden: ”Vi har farit omkring på jorden, och se, hela jorden är lugn och stilla.”

Myrtenträd är inte ett rätt stort träd, men det är väldigt fint att se på. På samma sätt är det med Israel och judarna. I världens ögon det ett litet och oanständigt folk, men i Guds ögon, är de hans ögonsten och utvalda egendomsfolk som Herren har stora planer med. Mannen som red på en röd häst, var Herrens ängel som står mitt i dalsänkan, i Israel.

Olivträdet

Rom 11:23 - Men även de andra kommer att ympas in ifall de inte blir kvar i sin otro, för Gud har makt att ympa in dem igen. 24 För om du blev bortskuren från vildoliven som du av naturen tillhörde och mot naturen inympad i ett äkta olivträd, hur mycket lättare ska då inte de naturliga grenarna ympas in i sitt eget olivträd?

Olivträdet är en bild på Israel, men också deras kommande frälsning i slutet av vedermödan. Rötterna leder tillbaka till Abraham Isak och Jakob, de äkta grenarna är det folk som genom sin naturliga härkomst är Abrahams säd. Trädet har även inympade grenar. I det här fallet så har man ympat in grenar från ett vilt olivträd, det vill säga frälsta hedningar.

Israels födelse

De flesta skulle omedelbart säga att Israels nationella pånyttfödelse som nation hände den 14 maj 1948. Det var då FN-församlingen utropade Israel som en judisk stat efter en uppdelning av Palestinamandatet från 1947. Redan i juli 1922, gav Nationernas Förbund, Storbritannien mandat över det område som då kallades för Palestina. Storbritanniens uppgift var att underlätta etablerandet av ett judiskt nationalhem Palestina-Eretz Israel (Landet Israel).

Den judiska nationen var härmed född och viktiga bibliska profetior som handlar om Israels pånyttfödelse, fick härmed sitt uppfyllande.

Israel och en generation

Men det blir ett problem om man tar utgångspunkt i Herrens ord i fikonträdets profetia, och sedan tänker på att Herren ska komma tillbaka till Israel innan 81 år har passerat. 14 maj 1948 + 81 år är med andra ord 14 maj 2029, skulle då vara första dagen då Israel blir 81 och därmed har också över 80 passerat. Drar man sedan ifrån 7 år som är vedermödans längd, så betyder det att uppryckandet måste ska innan maj 2022, om inte vedermödans tid har förkortats så den inte längre är 7 år i sin hela längd.

Så kan också vara fallet, men det kan också vara på det sättet att man i själva verket ska räkna från den 11 maj 1949, och inte från maj 1948.

Den 11 maj 1949

Luk 21:29 - Han gav dem också en liknelse: "Se på fikonträdet och alla andra träd. 30 När ni ser att de knoppas, förstår ni av er själva att sommaren redan är nära. 31 På samma sätt vet ni, när ni ser detta hända, att Guds rike är nära. 

Även om Israel blev en nation i maj 1948, så var det först den 11 maj 1949 att FN:s generalförsamling röstade för att tillåta Israel som medlemsland, som gjorde henne till den 59:e medlemmen i FN.

Det som är intressant är att när Lukas nämner samma profetia som i Matt 25, så tillägger denna profetia ”se på fikonträdet och alla andra träd”. Det vill säga att det inte endast är Israel som är i fokus, men också andra träd som i det här sammanhanget är relaterat till Israel. Det betyder att Israels födelse bara delvist blir uppfylld i 1948, men att det då fattas den andra delen som består av ”de andra träden”, som är en bild på ”andra nationer”.

Betyder det att denna profetia först fick sitt fulla uppfyllande i 1949 då Israel blev godkänd av de andra träden (nationerna), och därmed kunde fikonträdets profetia gå i gång?

Abraham blev kallad 75 år gammal år 2023

1 Mos 5:11 - Abram gav sig i väg som HERREN hade sagt till honom, och Lot gick med honom. Abram var sjuttiofem år när han lämnade Harran.

Något annat intressant som också pekar på Israel och år 2023 är historien om Abraham. Abraham, Israels förfader, som på ett särskilt sätt är en symbol och bild på Israel. Abraham är född 1948 år efter skapelsen, samma årtal som Israel blev en nation. 75 år senare, 2023 år efter skapelsen fick Abraham kallelsen från Herren att dra upp mot löfteslandet. Då var Abraham 75 år gammal.

På samma sätt kommer Israel att få en kallelse av Herren den dag då församlingen är borttagna från jorden. Herren kommer använda de 144 000 och de två vittnena i Jerusalem, för att bjuda in Israel till det kommande bröllopet och det messianska riket (1000-års riket). Israel kommer då att få välja mellan den äkta Messias och Antikrist.

I år blir Israel 75 år i år. Det är samma ålder som Abraham var när han fick kallelsen från Herren. Kommer Herren på samma sätt som Abraham, bjuda in och kalla sitt utlovade folk 2023 år efter "den andra Adam",  när nationen är 75 år gammal?

Avslutning

Israel är ett av de största tidstecken, där Herren på ett helt konkret sätt, bevisar sin trofasthet mot sina löften och det profetiska ordet

Vi ser att Abraham var 75 år när han fick en kallelse från Herren. Om man samtidigt tar utgångspunkt i den 11 maj 1949 och en generation är 80 år, då når vi 81 år den 14 maj 2030. Det är alltså då att Messias senast vänder tillbaka till sitt folk för att upprätta det messianska riket. Om vi drar bort 7 år från år 2030 så hamnar vi på år 2023.

Även om vi inte tittar på specifika datum när det gäller Jesu återkomst, är det här väldigt intressant. I och med att den tar utgångspunkt i en biblisk profetia och det är Herren själv som säger att ”detta släkte skall inte dö, förrän allt detta händer”. Samtidigt så bekräftar Guds ord en generations längd som då är 80 år.

Skulle det här stämma så blir 2023 ett väldigt intressant år, och den tid vi lever i är fortfarande högaktuell när det gäller uppryckandet och fullbordan av bibliska profetior.

Jesus kommer snart

Mikael

36 kommentarer:

 1. Tack att du delar med dig GUDS rika välsignelse över dig JAG läser allt du tar in

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,
   Tack för en uppmuntrande hälsning.
   Jag önskar också dig Herrens rika och underbara nåd, kraft och välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. Guds frid! Har en liten fråga om årtalen om Abraham. Årtalen före Kristus minskar med tidens gång. Hur kan då Abraham bli 75 år 2023 vilket är 75 år före hans födelse 1948. Med vänlig hälsning, Kumling

   Radera
  3. Guds frid. Tack för att du är uppmärksam. Det är ett skrivfel från min sida, som nu är rättat. Det ska vara 1948 år och 2023 år efter skapelsen. På samma sätt som vi lever 2023 år efter korset.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  4. Är det historiskt bekräftat från Bibeln att Abraham föddes exakt 1948 år efter skapelsen? Såvitt jag känner till råder det delade meningar om när Abraham föddes även bland teologer med skillnader på c:a 100 år! Det vore ju fantastiskt, men inte osannolikt om han föddes exakt 1948 år efter skapelsen och det vore intressant från vilken källa du har fått fram det exakta årtalet!

   Guds frid🙏

   Radera
  5. Det finns otaliga källor om man googlar efter det. Men det tar utgångspunkt i den judiska kalendern och är erkänt i den judiska traditionen och räknesätt. Här är några käller som omtalar det. Den första länken räknar ut och visar hur man kommer fram till det:

   https://jewishroots.net/library/charts-maps-and-timelines/israels_1948_connection.html

   https://judaism.stackexchange.com/questions/37236/creation-of-state-of-israel-and-birth-of-abraham-1948

   https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/3915966/jewish/Timeline-of-Jewish-History.htm

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  6. Tack för ditt svar och för länkarna! Det är mycket intressant!

   Guds frid🙏

   Radera
 2. Tack för svar. Guds välsignelse. Hälsning. Kumling

  SvaraRadera
 3. Tack Mikael för denna viktiga hemsida!
  Jag vill dela med mig av en märklig dröm jag hade i natt ( 8 jan 2023):

  Jag var ute med några kristna vänner, vi samtalade om tidstecken och yttersta tiden.
  Många runt om i världen hade sett konstiga bågar på himlen. Bågarna såg ut som vita regnbågar oavsett väder. I Sverige hade man också sett såna. Jag tänkte ” kan inte jag se bågarna också”? Då googlade jag på nyheterna där det stod om ovanliga himlafenomen runt om i världen och det var bilder på bågarna.
  Efter en tid, träffades vännerna igen, och vi samtalade om fenomenet som tidstecken. Då plötsligt kom det rökpelare ur marken, först en rökpelare, vi undrade och stirrade, ”vad är det för något”? Sen blossade upp den ena rökpelaren efter den andra ur marken, överallt runtomkring. Jag uppskattade att höjden på rökpelarna var ca 1 - 1,5 m. Det fanns vägarbetare och andra människor ute som ju blev rädda och fick panik. Jag blev ju också rädd och frågade om detta var ”apokalyps” , Ja, svarade den ena, jag försökte googla i mobilen, men jag kom inte ut på nätet. Folk irrade omkring, jag gick undan, för jag ville inte att någon skulle se min rädsla som kristen. Jag grät och ropade som i födslovåndor ”Jesus”. Just ordet födslovåndor kom till mig. Där vaknade jag och drömmen tog slut.
  Nu vill jag också tillägga att Herren har allt under kontroll och vi får komma till Honom när vi är ängsliga, Han har lovat att vara med oss intill tidens ände.
  Gud välsigne er! yvonn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Yvonn

   Det är alltid lika underbart när vittnesbörd, syner och drömmar delas här på hemsidan. Dessa är tecken som visar på Herrens snara återkomst. Vi lever i födslovåndornas tid och Jesus har kontroll och tar hand om oss till uppryckandets dag.

   Tack igen och Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Tack Yvonne! Ja det är stort att Herren visar i drömmar nu till så många.Om man går ut på you tube o söker på ämnet är där sååå många Världen över nu som berättar om just detta ämne. Sista tiden och uppryckelsen/ Rapture
   Tack att du delade
   TZ

   Radera
 4. Berättelsen om Abraham och Israels födelse visar att inget Herren gör är ett tillfälle. Abraham blev född 1948 år efter "den förste Adam" och Israel blir född 1948 år efter den "andra Adam".

  Israel är det stora ändetidstecken som pekar direkt på Herrens återkomst, där en stor del av det profetiska ordet har med Israel, Jerusalem och det judiska folket att göra.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Guds frid,

  En enda gång har Herren talat till mig genom siffror.
  Precis sekunderna mellan sömn och vakenhet såg jag en syn där en almanacka snabbt bläddrade fram till nummer 23.
  Den stannade på 23 och jag förstod att det handlade om
  uppryckandet.
  Detta hände för ett par år sedan.

  Jesu nåd och välsignelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack för att du delar det du fick av Herren. Om du har några tankar om vad det kan betyda, får du gärna dela.

   Det kan både vara ett specifikt datum, men vi ser det också i exempelvis Psaltaren 23 som är en välsignad psalm som både talar om Guds skydd, välsignelse och löfte om evigt liv till dem som älskar honom.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Intressant med talet 2023! 2+0+2+3=7 Jag vet inte om det betyder någonting, men det finns ju talsymbolik i Bibeln!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Talet 7 betyder ”Fulltalighet” eller färdigt/fullgjort…. På 7 dagen vilade Gud, då han var färdig med sin skapelse

   Radera
  2. Ja! Jag känner till det, men vad kan det innebära för år 2023 tror du?

   Radera
  3. Endast Gud vet vad 2023 kommer vara. Men Bibelns profetior om ändetiden faller på plats nu i snabb takt. Det är som att tiden går fortare och fortare nu. Jag tror vi måste förbereda oss för ett kommande världskrig , där vårt land blir anfallet av Ryssland. Vi kommer få se ett mörker som aldrig skådats över vårt land tidigare. Men genom nöden kommer en väckelse över vårt folk som kommer rädda många människor till vår herre och konung Jesus Kristus.
   Gud välsigne dig och alla andra på detta forum.
   //Mats

   Radera
 7. Israel i profetiskt ljus

  Precis som vi tidigare har skrivit så är Israel det helt stora ändetidstecken. 1948 fick de landet. 1967 fick de Jerusalem och det enda som fattas nu är själva templet. Även om vi vet att det äkta templet, som kommer att så i 1000-års riket blir byggt av Herren själv, så kommer det att stå ett (falskt) tempel i vedermödans tid i Jerusalem. Så när vi ser tecken på ett tempelbyggande och att det är mycket stridigheter omkring tempelberget, så vet vi att tiden är nära.

  Många av er vet säkert att för inte så länge sedan, så var Ben Gvir, den första israeliska ministern som för första gången på över fem år gick upp på Tempelberget. Något som har orsaket stor uppståndelse.

  Aktivister hoppas nu att Ben Gvir kommer att ge tillåtelse till att det blir offrat på Tempelberger, redan nu till påsk!! Skulle det inträffa är det naturligtvis en väldigt stor nyhet.

  Putin börjar också att blanda sig när det gäller området omkring Tempelberget. Han önskar att ta ägarskap på tre kyrkor som ligger på Oljeberget, precis brevid i Jerusalem.

  Vi kommer att uppleva att just Jerusalem och Tempelplatsen allt mer kommer i fokus, men också att fienden försöker att förhindra Herrens planer för Israel och det judiska folket.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  https://www.israel365news.com/364798/rabbi-glick-ben-gvir-ascending-to-temple-mount-may-bring-zechariahs-prophecy/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Rabbi+Glick%3A+Ben+Gvir+Ascending+to+Temple+Mount+May+Bring+Zechariah+s+Prophecy+and+Today+s+Top+Stories&utm_campaign=I3N+-+AM+-+January+03%2C+2023&vgo_ee=VHeoWxNIkyTbYRdtgWqB%2B1NYP%2BG3fIJnIeFFfFGb6PM%3D

  https://www.israeltoday.co.il/read/putin-wants-ownership-of-jerusalem-churches/

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag läser Ben Gvir, går mina tankar till Ben Gurion, är det bara ett vanligt namn eller hänger dom ihop på något sätt.

   Radera
 8. (min kommentar inom parantes)

  Dan 2:44 - Men i de kungarnas dagar (de tio kungarna i ändens tid) ska himlens Gud upprätta ett rike (1000-års riket) som aldrig i evighet (i tidsåldrarna) ska gå under och vars makt inte ska överlämnas till något annat folk (än judarna). Det ska krossa och göra slut på alla de andra rikena, men självt ska det bestå för evigt (i tidsåldrarna).

  Matt 21:19 - Han såg ett fikonträd vid vägen och gick fram till det, men fann inget annat än blad på det. Då sade han: "Aldrig mer (aldrig i tidsåldern) ska det komma frukt från dig." Och genast vissnade fikonträdet.

  Herren har lovat Israel ett rike som inte kan förstöras. Israel blir då fikonträdet, som i rikets tid, kommer att bära mycket frukt.

  Mikael

  SvaraRadera
 9. "Stenarna ropar"
  https://www.expressen.se/ekonomi/stefan-ingves-domedagen-ar-har-/

  SvaraRadera
 10. Mikael tror du på allt som står i bibeln?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bibeln är inte en bok, av en författare, den är många böcker.

   Men jag har en fråga till Mikael, vem har skrivit Jashers bok, jag har nu läst alla 91 kapitel, reagerar för att den är skriven så som om författaren har varit med från Adam, till Kanaans land.

   Radera
  2. Guds frid,

   Ja, jag är bibeltroende och tror att all skrift är en sann uppenbarelse, inspirerad och är ingiven av Gud.

   Mikael

   Radera
  3. Med tanke på "Jashers bok" eller "Den redliges bok", så kan jag inte se eller hitta något om själva författaren, förutom att boken nämns i bibeln. Precis som Enochs bok som också väldigt utförligt beskriver i tiden efter syndafallet och fallna änglar, så blev också denna bok frånvald att vara med i de 66 böcker som vi känner till.

   Mikael

   Radera
  4. Var det katolska kyrkan på 300 e.Kr som plockade bort vissa böcker från Bibeln? Vill de dölja någonting som i fallet med Enoks bok och Jashers bok?

   https://bit.ly/3ixUNli

   Radera
  5. 1 Mos 6:1-2
   Då nu människorna begynte föröka sig på jorden och döttrar föddes åt dem 
   sågo Guds söner att människornas döttrar voro fagra, och de togo till hustrur dem som de funno mest behag i.

   För mig ser det ut som om Gud hade mycket "personal" på jorden för att ta hand om människorna, skrivkunniga var dom också, allt som vi tror vi skapat, är gammalt det förklarar kanske
   Leonardo da Vincis,s ritningar😇

   Radera
  6. Det är inte så enkelt! Det fanns änglar som lärde ut hur man ska bruka jorden med olika redskap, men också onda änglar som lärde människorna hur man tillverkar krigsredskap! Intressant att höra mer från dig gällande Leonardo da Vincis,s ritningar! Från vem/vilka tror du han fick dessa idéer ifrån?😉

   Radera
  7. Leonardo da Vinci är intressant, han verkar måla en sann bild av både händelser och personer, kanske visste han hur Jesus och lärjungarna såg ut? Var han möjligen Guds "fotograf" på jorden?

   Radera
 11. Psaltaren 73

  Vem har jag i himlen utom dig?
  Och har jag dig, söker jag inget på jorden.
  26 När min kropp och mitt hjärta ger upp,
  är Gud mitt hjärtas klippa och min lott för evigt.

  En välsignad helg i Herrens kärlek och underbara närvaro och kraft.

  På söndag delar jag ett inlägg om den stigande oron mellan Kina och Taiwan, där vi ser hur båda länder förbereder sig för en konfrontation.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Bönens ande 2023!

  https://bit.ly/3kge7nJ

  Gud har pratat med Lars Enarson och sagt att det kommer bli en väckelse, men bara i den omfattning som vi själva ber om! Be om stark väckelse, låt Gud använda alltfler män och alltfler kvinnor, så att många människor blir frälsta innan olyckans dag kommer! Amen!
  Prisad vare HERREN JESUS KRISTUS!🙏

  Guds frid🙏

  SvaraRadera
 13. https://flammor.com/uppenbarelse-p2466.html

  Den här uppenbarelsen berörde mig verkligen, verkligen på djupet. Det jag reagerade särskilt starkt på var att Ärkeängeln Gabriel namngav Putin vid hans fulla namn, både för - och efternamn. Det säger mig att Gabriel vill låta förstå att Putin och Ryssland verkligen är kapabla till att starta ett tredje världskrig! Att Putin är betydligt mäktigare än vad den profana pressen i Sverige gett sken av. Att Rysslands militära kapacitet med råge underskattats av västvärlden. Vi vet heller inget om vad Putin och Kinas Xi kommit överens om. Jag måste erkänna att jag först häpnade när jag läste Holgers inlägg. Detta stämmer också mycket väl ihop med vad den gamla kvinnan i Valdres såg i sin syn.

  Varma hälsningar till alla här på bloggen.
  Björn Ekholm, Grimsås

  SvaraRadera
 14. Läser alla profetior jag ser, men just denna känns inte trovärdig för mig. Det grundar jag på att skrivaren har gett mänskliga egenskaper åt ängeln, som jag aldrig någonsin läst tidigare.

  "Hon och ängeln tittade varandra i ögonen, som för att uppnå samförstånd"
  "Ängeln sade, nä nu måste jag gå"
  De här 2 sakerna har jag aldrig sett, varken i bibeln eller i världsliga profetior. Alldeles som att ängeln var i nivå med henne, på ett sätt likvärdiga som att ängeln var mänsklig.

  Har själv haft många tilltal, men aldrig har jag upplevt något liknande.

  Det här gör inte att jag kan säga att profetian inte är äkta, men jag är väldigt tvivlande.

  Per Bergendahl Örebro.

  SvaraRadera
 15. En religiös iransk ledare som samtidigt är en framstående kritiker av den islamska regimen, möttes i all hemlighet med den israeliska premiärministern. Enligt rapporten är han samtidigt före detta elev till den högsta ledaren Ali Khamenei

  https://worldisraelnews.com/iranian-religious-leader-secretly-visits-israel-meets-with-netanyahu-official/

  Mikael

  SvaraRadera
 16. Den Globala Eliten möts

  World Economic Forum som bland nämns här på hemsidan håller sitt årliga möte i dessa dagar. Det är 2600 av världens ledare som är samlade med fokus på den globala agendan. Förutom horder av vanliga poliser kommer den schweiziska militären att tillhandahålla "upp till 5 000 soldater" för att stärka säkerheten. Dessa möten har alltså stor fokus och hög prioritet.

  Inför konferensen har det utgivits en "global riskrapport" och har samtidigt skapat en ny term för att beskriva det kaos vår värld befinner sig i just nu - "Polykris"

  World Economic Forums Global Risks Report 2023 använder termen för att förklara hur "nuvarande och framtida risker också kan interagera med varandra för att bilda en "polykris" - ett kluster av relaterade globala risker med sammansatta effekter, så att den totala effekten överstiger summan av varje del”.

  Oavsett vad vi tycker om den globala eliten, så beskriver ordet ganska bra det vi upplever just nu. Ordet "poly" betyder många och vi upplever många och stora kriser i vår värld på en och samma gång.

  Det som är fantastiskt och uppmuntrande i dessa mörka tider är att dessa "polykriser" endast är ett tecken på det som sker. En förberedelse för vedermödans början och ett tecken på att uppryckandet av Guds församling snart kommer ske.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  http://themostimportantnews.com/archives/the-world-economic-forum-has-invented-a-new-word-to-describe-the-extreme-chaos-that-is-gripping-our-planet

  SvaraRadera