fredag 20 september 2024

Vägskäl i tiden: Uppbrottets dörr eller Vedermödans väg

 


Jag var ute och körde häromdagen och upplevde något som är väldigt talande för just den tid vi lever i. Jag körde på en huvudväg som gick rakt fram, men helt plötsligt dök en avfart upp, där man kunde svänga höger in på en annan väg. Det intressanta var att det fanns en skylt som visade talet 666 med stora bokstäver och en pil som hänvisade till avfarten. Jag tänkte att det kanske var en tillfällighet och var därför uppmärksam på om något annat skulle hända längre fram. Nästa skylt som visade vägen framåt hade talet 4,4. Betydelsen av talet 4 på hebreiska är "dörr", och kan syfta på den dörr som Herren snart kommer att öppna till det himmelska, när Han kallar oss hem - uppryckandet med andra ord.

Herrens ord i Jesaja 30:21 blev ganska levande för mig: ”Och vare sig du viker av åt höger eller vänster, så ska dina öron höra detta ord bakom dig: "Här är vägen, gå på den.”

Det är en uppmaning till Herrens väntande folk i den tid vi lever i. Se till att rikta blicken rakt framåt, håll dig borta från det onda och vik inte av åt höger eller vänster (Ord 4:25-27). Låt ingen stjäla din krona och låt inte något i ditt liv ta bort uppmärksamheten, längtan och kärleken till vår älskade Jesus. Den här världen är så nära två förutstående händelser – ett uppryckande och en vedermöda.

Tidens tecken

Vi upplever våldsamma tidstecken och område efter område vittnar om vår snara hemfärd:

Israel

Det var inte bara tusentals Hizbollahmedlemmar som skadades i Israels senaste attack, där personsökarna exploderade. Attacken kostade också 19 iranska soldater livet och 150 skadades. Detta innebär att situationen i Mellanöstern går in i en ny fas och att ändetidens krig som har med Israel att göra närmar sig. Vi lever i profetiska tider för Guds egendomsfolk.

Jorden kommer att ha två månar

I slutet av september får jorden en ny mini-måne som kommer att vara här i två månader. En liten asteroid har upptäckts och kommer att kretsa runt jorden från och med denna månad, innan den åker vidare till andra delar av solsystemet. Asteroiden är inte på väg att krocka med jorden, men forskarna tror att den kan stanna kvar en stund tack vare jordens gravitation.

Det som gör det här intressant är att många troende runt om i världen vittnar om att det i samband med uppryckandet ska finnas "två månar". Kan detta innebära att vi bevittnar en uppfyllelse av utombibliska profetior som pekar på Jesu återkomst?

Påven omfamnar alla religioner

Det är påve Franciskus som under ett tre dagar långt besök i Singapore förklarade att "alla religioner är en väg till Gud”, något som utlöste motreaktioner från religiösa ledare i USA. Uttalandet gjordes vid ett interreligiöst möte med unga människor på ett katolskt gymnasium, strax innan hans avresa tillbaka till Rom.

I flera år har vi skrivit om skökokyrkan som håller på att ta form. Detta är ytterligare ett steg mot den världskyrka/sköka som vilddjuret kommer att rida på. Det betyder att Antikrist kommer att samarbeta med skökan under de första 3,5 åren, innan han tillsammans med de andra tio hornen förgör skökan och själv tar makten.

Rysslands militär växer

President Vladimir Putin har nu beordrat en massiv ökning av den ryska armén, med ytterligare 180 000 trupper, vilket innebär att Rysslands aktiva styrka kommer att uppgå till hela 1,5 miljoner soldater. Med denna expansion skulle Rysslands armé bli den näst största i världen, endast överträffad av Kina. Detta sker i en tid då spänningarna på den globala scenen ökar dramatiskt, och det väcker allvarliga farhågor om att världen kan närma sig en ännu farligare era och risken för ett potentiellt tredje världskrig. Den röda hästen är på väg att rida ut i världen, som kommer att orsaka stora konsekvenser.

Tidens tecken ropar ut om vår Frälsares återkomst!

Han är med oss i vårt lidande och i det extrema

Psaltaren 119:49–50 - Tänk på ditt ord till din tjänare, för du har gett mig hopp. Det är min tröst i mitt lidande att ditt ord ger mig liv.

Psalmisten proklamerar att det är Herrens ord och personliga löften till oss som uppmuntrar, ger tröst och liv i tider av lidande. Ordet lidande här kan både betyda lidande, men också att vara nedtyngd, nedböjd eller deprimerad. Hur många syskon upplever inte i denna tid att vara nedtryckta eller tungsinta, där all glädje och hopp verkar vara borta? Men just här, i den situationen, talar Herren uppmuntrande ord till oss.

Psaltaren 68: 20-21 - Dag efter dag bär han oss, Gud är vår frälsning. Sela. Gud är för oss en frälsningens Gud

I Psaltaren 68:20 får vi veta att ”dag efter dag bär han oss”. Ordet ”bär” kan också betyda ”tar deras bördor”. Så i ordet ligger inte bara att Herren bär oss, utan att han faktiskt tar de bördor som har blivit oss givna här i livet. Sedan proklamerar han: För Gud (El) är vår frälsning (Yeshuah – det hebreiska namnet för Jesus). För i HERREN (Yahweh), Herren (Adonai), finns räddning från döden. Det ord som används här för att beskriva ”frälsning” kan också översättas som ”extremitet” eller den ”yttersta punkt”.

Ni som är tyngda av bördor

Matt 11:28 - Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.

Psaltaren 55:23 – Kasta din börda på Herren, han ska ta hand om dig.

I Matteus-evangeliet ropar och inbjuder Jesus dem som är tyngda av bördor att komma till honom, för han önskar att ge dem vila. I Psaltaren 55 blir vi uppmanade att kasta våra bördor på Herren, för han kommer att ta hand om oss. I ordet ”börda” ligger betydelsen ”det som är givet” eller ”vad som ges”. I livet med Herren har vi aldrig blivit lovade ett liv utan bördor eller lidande, men i löftet ligger att i de bördor som ges till oss under livets gång, så har Herren ett underbart löfte till Guds barn – att komma till honom, för han önskar att ta hand om oss och ge oss vila. Det finns med andra ord en övernaturlig vila i vilken som helst omständighet vi kommer att gå igenom.

Avslutning

Herren uppmuntrar oss på ett otroligt sätt. I våra liv och i vår vandring här i jordelivet kan det ibland kännas som att vi är tvungna att gå igenom ”det helt extrema” eller att vi når den yttersta punkten i våra liv, som vi varken kan eller orkar gå igenom. Men hoppet är att Herren inte bara bär oss, utan också tar de bördor som vi möter på vår väg. Ordet kasta i Psaltaren 55 betyder också ”slänga” eller ”slunga” och visar oss att Herren vill bära och ta bördorna för oss. För Gud är för oss en Gud som ”frälser”. Ordet som används är ”Yasha” som kommer från namnet Yeshua/Jesus. Jesus är med andra ord frälsningen och räddningen i våra liv.

Jesus kommer snart!

Mikael