fredag 16 augusti 2024

Jesus kommer – Vaka varje dag, varje timma och varje ögonblick!

 


En främling på genomresa

Psaltaren 119:19 - Jag är en främling på jorden 

I Psalm 119:19 visas vårt förhållande till den här världen. Vi är främlingar, utlänningar och tillfälliga besökare, endast på genomresa på väg mot vårt himmelska hem. När vi samtidigt upplever ett stigande mörker, synd och ogudaktighet på område efter område, växer vår hemlängtan, och vi får en allt större förståelse för att vi inte tillhör eller är en del av den här världen.

Så länge församlingen är på jorden, och så länge den Helige Ande inte har stigit åt sidan, hålls avgrundens makter och Antikrist tillbaka. Eftersom Guds församling inte är en del av de domar som snart kommer att verkställas, och för att Herren ska kunna handla direkt med Israel igen, måste församlingen bli borttagen. Det är min personliga övertygelse att detta är nästa profetiska händelse på Herrens tidslinje – vilken dag och vilket ögonblick som helst.

Efter bröllopsfesten

Luk 12:36 - Var som tjänare som väntar på sin herre hem från bröllopsfesten och som genast är redo att öppna för honom när han kommer och knackar på. 

I det här avsnittet undervisar Herren lärjungarna om sin synliga återkomst till Israel. Han varnar dem och uppmanar dem att "vara som en tjänare som väntar på sin herre från bröllopsfesten". Det betyder att när Jesus återvänder till Israel och sätter sina fötter på Oljeberget, kommer han från en bröllopsfest. Den här bröllopsfesten/bröllopsmåltiden är den som kommer att hållas i himlen för Herren och hans brud. Den bröllopsfesten pågår i 7 dagar (7 år), där bruden är gömd, innan hon visas för världen. Detta tar sin utgångspunkt i en gammal judisk bröllopstradition, som du kan läsa mer om här.

En inbjudan har gått ut i världen, och allt är klart för den stundande bröllopsfesten. Vilken nåd att få sitta med vid det kommande bröllopsbordet och delta i den mest obeskrivliga fest vi någonsin kan föreställa oss. Det vi väntar på är trumpetens ljud som kommer att ljuda och vara en signal för Guds folks församling till Herren. Jag kan inte vänta på att få ses i himlens sky och delta i den himmelska bröllopsfesten. 

Jag avslutar alltid med samma ord, men jag vet att dessa ord är mer aktuella än någonsin: Jesus kommer mycket snart!  

Tidens tecken 

Oavsett om vi vill det eller ej, så drar allt ihop sig, och allt det vi har varnat för och sett långt borta vid horisonten kommer allt närmare.

Vi ser ett Ryssland som upplever en helt ny situation där Ukraina plötsligt vinner mark på ryskt territorium. Vi ser ett ökat samarbete mellan Iran och Ryssland, där båda länderna förser varandra med vapen. Israel förväntade sig en iransk attack, och många förväntade sig en attack på det historiska datumet 9 Av. Mellanöstern står på kanten till krig, där det varnas för att till och med kärnvapen kan komma att användas. Samtidigt ser vi rekordhöga temperaturer runt om i världen, en världsekonomi som skakar, där vi precis har upplevt de största fallen på mycket lång tid.

Vi kan också vara på väg mot en pandemi 2.0. Vi har skrivit om det tidigare, men nu har WHO kommit med en ny varning för spridningen av mpox (apkoppor) och säger att det är en internationell hälsokris som kräver "ett samordnat internationellt svar". Detta kan vara en ny pandemi, där vi återigen kan uppleva vaccinationer och restriktioner. Samtidigt är det mycket intressant att symptomen som apkoppor för med sig påminner om de straffdomar vi ser i Uppenbarelseboken, där människor får bölder på kroppen.

Vi lever verkligen i ändens tid!

Tecken i himlen

Vi ser också tecken i himlen, och den 19 augusti kommer vi att uppleva en blå supermåne, som är ett ovanligt fenomen. En syster i Herren har tidigare fått ett ord från Herren om att Han kommer tillbaka just på dagen eller omkring en blå måne. Detta sammanfaller med den judiska högtiden Tu B'Av, vilket också är mycket intressant.

Tu B'Av, eller den 15

På söndag/måndag den 18/19 augusti infaller ett annat intressant datum i Israel som många pekar på som ett symboliskt datum för uppryckandet. Tu B'Av i den judiska kalendern är en högtid som inträffar vid fullmånen i månaden Av, vilket vanligtvis motsvarar juli eller augusti i den gregorianska kalendern. Det är en av de mindre kända högtiderna inom judendomen, men den har liknats vid en slags judisk "Alla hjärtans dag". I modern tid har Tu B'Av blivit en dag då många par gifter sig eller förlovar sig, och den ses som en dag för kärlek och glädje. I Israel är det vanligt med fester och romantiska tillställningar, och det är också en populär dag för bröllop.

Enligt tidig tradition betraktades detta som judarnas kärleksdag, där israeliska män på den tiden gick ut för att "rycka" och ta sig en brud. När månen var full brukade kvinnor som önskade gifta sig klä sig i vita klänningar (så att ingen skulle veta vem som var rik eller fattig) och dansa utanför Jerusalems murar, medan friarna dansade efter dem.

Historiskt sett förknippas Tu B'Av med andra betydande händelser. Bland annat var det dagen då den sista av generationen som hade lämnat Egypten (och som hade fått straffet att dö i öknen) dog, vilket innebar att den nya generationen var fri att gå in i det utlovade landet. Detta var ett tecken på att folket var redo att ta emot Guds löften.

På samma sätt är den rena, vita bruden (på grund av Guds rättfärdighet) redo att möta Herren, vår kommande brudgum. Vi har förberett oss och vet att Han har utvalt oss till sig.

Håll fast i det du har

Upp 3:11 - Jag kommer snart. Håll fast vid det du har så att ingen tar din krona.

Den här bibelversen har blivit extra levande för mig den senaste tiden, och Herren har givit mig den på olika sätt. Här kommer Herren med en underbar proklamation och uppmuntran till sin väntande församling att hålla fast vid det som han har gett oss intill dess att han kommer, så att ingen får möjlighet att ta kronan, vår segerlön inför Herren.

Ordet snart i grundtexten betyder "snabbt" och "skyndsamt", men själva betydningen ligger i att beskriva Guds snabbhet och prompthet utan någon fördröjning. Så det ligger i ordet att allt sker gentemot Guds perfekta tidsplan och utan onödiga förseningar. Herren har med andra ord allt under kontroll.

Ordet krona som används här är det grekiska ordet "stephanos", som också kan översättas "krans" eller "lagerkrans". Det var något som tilldelades en segrare i de antika atletiska spelen (som de grekiska olympiska spelen), till skillnad från ordet "diádēma", som kan översättas "en kunglig krona". Ordet "stéphanos" är också det ord som används för att beskriva den krans eller krona av törnen som placerades på Kristi huvud i förbindelse med korsfästelsen. Det var med andra ord ingen kungakrona Herren fick på sitt huvud i förbindelse med sitt offer på korset.

Ordet "håll fast" kan också översättas med "klamrande", "grip" och "behålla".

Uppryckandet kommer snabbt och helt i enlighet med Guds plan och vilja. Herren har en tid för allt och även för vårt församlande till honom. Jesu återkomst sker utan försening men i precis rätt tid i rätt ögonblick. I den tid som är kvar uppmuntrar Herren oss att gripa och hålla tag i det som Herren har gett oss. För snart kommer vi att stå inför Kristi domstol, där vi som har vunnit och fullbordat vårt lopp ska få lov till att motta vår belöning för vår vandring här på jorden. En segerkrans väntar på oss i det himmelska, och en dag kommer Herren att sätta den på våra huvuden.

Jesus Kommer Snart!

Mikael