fredag 30 augusti 2024

Uppryckandet och Jakobs nöd

 


Det är två händelser som jag är övertygad om snart kommer att inträffa. Det är uppryckandet av församlingen och Herrens väntande brud, samt början av Jakobs nöd. Ingen kan undgå att lägga märke till att Mellanöstern får allt större fokus, och allt tyder på att vi står på kanten av ett avgörande krig. 

Alltsedan den arabiska våren 2012 har vi långsamt närmat oss den punkt vi upplever idag. Kina, Ryssland, Turkiet och Iran har intagit sina positioner. Vi har krig i Europa, och Israels närmaste grannländer och terrororganisationer gör gemensam sak för att attackera och utrota Israel. Scenen är därmed satt och vi närmar oss Uppenbarelseboken kapitel 4, där vi ser de 24 äldste runt tronen och de första sigillen bryts. De äldste representerar den uppryckta församlingen, som är samlad runt Guds tron. När församlingen är på plats i det himmelska kan den sista årsveckan och vedermödan börja. Vi är där nu, och som jag skrev i ett tidigare inlägg - vilken dag, vilken timma och vilket ögonblick som helst.

För ett tag sedan uttryckte Storbritanniens försvarsminister att "Iran är hjärtat i varje problem i Mellanöstern". Just nu upplever vi avgörande händelser i Mellanöstern som är direkt knutna till ändetidens krig. Det betyder att vi är på väg mot ännu ett uppfyllande av "avtalet med de många", som också är kopplat till Daniel 9. Antikrist kommer att lyckas med det ingen annan har gjort tidigare – att skapa en tillfällig fred i Mellanöstern mellan Israel och de arabiska grannländerna. Israel behöver våra förböner mer än någonsin, och det verkar som att ett avgörande krig är nära förestående. Ett krig som både berör och involverar länder som jag redan nämnt. Vi lever i högprofetiska tider!

Ryssland varnar USA för riskerna med ett tredje världskrig

Sergei Lavrov, Putins utrikesminister, har precis gett en allvarlig varning till västvärlden, där man varnar för att leka med elden genom att överväga att låta Ukraina använda västerländska missiler för att slå djupt in i Ryssland. Man säger samtidigt att ett tredje världskrig inte enbart kommer att begränsas till Europa:

"Vi påminner igen att leka med elden – som små barn med tändstickor – är väldigt farligt för vuxna som har ansvar för kärnvapen i något västland. Amerikanerna tänker att ett tredje världskrig, om det händer, bara skulle påverka Europa" 

Belarus har samtidigt skickat en tredjedel av sina militära styrkor till gränsen mot Ukraina, där man har inlett en militärövning i “förebyggande syfte”. Ryssland har också mobiliserat stationerat omkring 30 000 soldater vid den nya frontlinjen i Kursk. 

Allt drar ihop sig och allt pekar mot förödande tider för den här världen, men härlighet och förlösning för Guds folk.  

Jordbävning och Vulkanutbrott

Ryssland har samtidigt upplevt en jordbävning på hela 7,0 på Richterskalan och i samband med det ett vulkanutbrott. Just jordbävningar och vulkanutbrott är ett tidstecken i sig, som i framtiden kommer att ske utan jämförelse. När Jesaja ser och beskriver jorden i ändetiden, ser han den "ragla som en drucken". Han ser jorden svaja fram och tillbaka som en vakthydda i trädets topp, och den kommer att falla och inte mer resa sig (Jes 24:20). Jorden kommer att skaka och bli drucken och bedövad av Guds vredes vin – full av Guds vrede och vedergällning, som gör att jorden själv kommer att falla.

Tröst hos Herren

Psaltaren 62:2 - Bara hos Gud har min själ sin ro, från honom kommer min frälsning.

I denna underbara psalm talar och uppmuntrar Herren med hoppet och frälsningen i Honom. Psalmisten utgjuter sitt hjärta och säger flera gånger att ”Endast hos Gud” har själen ro och från Herren kommer frälsningen. I vers två så står det ordagrant i grundtexten ”from Him my Soul silently (waits)”. Det kan ge en annan betydelse som ger: Min själv väntar i stillhet på Honom. Från Honom kommer min Frälsning. Ordet ”frälsning” är ”Yeshuah” i grundtexten, samma namn som Jesus.

Psaltaren 62:6 - Bara hos Gud har du din ro, min själ, från honom kommer mitt hopp.

Här är ännu en välsignad vers som vittnar om det samma. Ordet ”hopp” i grundtexten, kan också betyda ”förväntan”, ”liv” och ”det jag längtar efter”. En ordagrann översättning kan då betyda ”Min själ väntar i stillhet på Herren, från Honom som ger mig det jag längtar efter”. Herren ser våra hjärtan, han ser det vi hoppas, ber och längtar efter.

Psaltaren 62:9 - Lita alltid på honom, du folk, utgjut era hjärtan för honom. Gud är vår tillflykt. Sela

I vår översättning uppmanar Herren oss att lita på honom ”alltid”. De ord som används i grundtexten betyder översatt ”i alla tider”. Då bliver betydelsen inte bara att generellt lita på Herren, men oavsett situation, vilken omständighet eller vad vi står i, kan vi lita på att han är med oss. Oavsett vilken tid eller situation vi är i, är Han med oss!

Mikael