måndag 1 januari 2024

År 2024 - Det normala kommer aldrig tillbaka – men Jesus gör!

 


Psaltaren 100:5 - Tacka honom, lova hans namn, för Herren är god. Evig är hans nåd, från släkte till släkte varar hans trofasthet

Här förkunnar psalmisten Herrens godhet, Hans eviga nåd och trofasthet. Även om tiderna skiftar finns det vissa saker som är fasta och oföränderliga; Guds godhet, nåd och trofasthet. Det gäller Herrens löften, Hans karaktär och kärlek till sina barn.

Ordet 'god' är 'towb' på hebreiska i grundtexten och är ett adjektiv som betyder 'behaglig, angenäm och god', och det kan användas i samband med bland annat det man ser, smakar, luktar, tidens gång, personer, genom ord eller budskap, i skapelsen, på jorden och med Gud själv.

Herren visade sin godhet genom att sända sin enfödde Son för att frälsa en fallande värld och mänsklighet. I denna tidsålder visar Herren sin godhet genom att hämta sina älskade innan han går till rätta för att döma jorden. Under vedermödans tid ger Herren människan en extra möjlighet att vända om och svara på Herrens kallelse som ljuder i den mörka stunden. Herren uttrycker sin kärlek och godhet till sina barn genom att ha berett en evig kropp och ett evigt hem i det himmelska, där de ska vara tillsammans med honom. Genom alla tidsåldrar visar Herren sin nåd genom att erbjuda möjligheter och frälsning för människan. Det är denna nåd som har rört och förvandlat våra liv och som kommer att leda oss hem till det himmelska

Ett nytt år ligger framför

CNN verkar uttala sig profetiskt när det säger att ”2023 har varit året vid avgrundens kant och 2024 kan bli värre.” CNN fortsätter att titta på den tid som ligger framför och skriver: ”För det första är det viktigt att finna tröst i att Hamas brutala attack mot Israel och Israels motoffensiv mot Gaza ännu inte har lett till den regionala konflagration som många fruktade.”

Min kommentar: Ja, men det läget kan snabbt ändra sig och vi kan se de länder som ligger runt om Israel i en gemensam attack, så Israel ska slåss på flera fronter samtidigt. Vi har tidigare skrivit om Psalm 83-kriget, Gog, osv. Vi vet att det profetiska ordet talar om stora krig för Israel som ligger framför. Vi har också precis upplevt att Israel uttrycker bekymmer för att de kan stå i en situation där det blir angripna på sju fronter på samma gång, där de angrips från Gaza, Libanon, Syrien, Västbanken, Irak, Jemen och Iran. 

Iran har vänt ryggen åt kärnvapenavtal

”Iran har vänt ryggen åt det kärnvapenavtal som den tidigare amerikanske presidenten Donald Trump rev sönder. Landet berikar uran i en oroande takt – åtminstone såvitt vi vet offentligt. Det kan vara så att "breakout"-tiden för att berika tillräckligt med uran för att skapa ett kärnvapen – något som Iran hävdar att man inte vill – enligt amerikanska tjänstemän nu endast bedöms vara 12 dagar. Kan en iransk kärnvapenbomb bli nästa kris i regionen? Håller Hezbollah sig i beredskap för att svara om Israel och USA attackerar Irans kärnresurser?”

Min kommentar: Så kan mycket väl vara. Jag tror att vi kommer att se en konflikt mellan USA/Israel och Iran. Iran vill göra allt det kan för att komma åt Israel.

”Nu funderar Ukraina på att mobilisera ytterligare 500 000 trupper för att stärka sina förluster vid fronten, medan Ryssland skickar vältränade, välutrustade fångade rekryter – vissa av dem drogade, enligt ukrainarna – i vågor av självmordsuppdrag. Moskvas tolerans för smärta – det näst intill nollvärde man placerar på mänskligt liv – kombineras med dess tålamod och enpoliga beslutsfattande för att ge det en återkomst på slagfältet. Det kommer troligen inte plötsligt att bli den ryska armé som NATO fruktade 2021. Men den kan dränera Ukraina, ta tillbaka ukrainskt land som hade befriats och brutalt kämpa där västliga allierade kommer att tröttna.”

Min kommentar: Kriget i Ukraina kan snabbt utveckla sig till ett tredje världskrig. Ryssland kommer inte att ge sig, men det gör NATO heller inte. Min tro är att utifrån detta krig kommer vi att se den röda hästen (världskrig).

Mer spänt än någonsin

CNN avslutar med att säga: Tillståndet för världens kärnvapenmakter är lika spänt som det någonsin har varit. Vi har diskuterat oro i USA, Ryssland, Kina och Israel. Indien närmar sig oroande auktoritära och nationalistiska tendenser. Pakistan ser återigen ett islamistiskt uppror, kombinerad med pågående politiska kriser. Och Nordkorea ger gamla artillerimunitioner till Moskva så att det kan beskjuta Östeuropa och avfyrar raketer över Japan.

Att 2024 har kommit betyder inte att vi behöver gräva falloutskydd i trädgården eller flytta till södra Argentina. Men det lämnar världen i ett mer osäkert läge än vi har sett på årtionden.

Avslutning

När CNN varnar för att framtiden kan bli värre, tolkar jag det som tecken på uppryckande och vedermöda. Vi har länge passerat gränsen där det normala övergår till en overklig verklighet. Vi ser det genom religiöst avfall, globala pandemier, naturkatastrofer och dramatiska förändringar i naturen. Vi ser det i en värld som rustar för strid och i en omoral som överstiger Sodom och Gomorra. Världen är redo för den sista tidsperioden innan Guds rike etableras på jorden. Med andra ord står vi vid tröskeln till den 70:e årsveckan och vilddjurets rike. Den vakna församlingen inser att denna tid närmar sig och förbereder sig för avfärd.

Vi har varit redo att resa länge, och den suck som stiger upp från Herrens väntande brud når honom som helig och dyrbar rökelse. Han vet att vi är trötta, han vet att krafterna sinar, och han vet att vi länge har längtat efter hans återkomst. Men han styrker oss och ger oss hopp i våra hjärtan. Tiden är i hans hand, och han uppmanar oss att fortsätta att se på 'trons hövding och fullkomnare'. Snart kommer han, och då kommer detta jordiska liv vara en skugga och en kort parentes jämfört med vårt eviga liv med Herren.

Jesus kommer snart!

Mikael

 

43 kommentarer:

 1. Vi har precis upplevt en stor jordbävning på hela 7,4 i Japan på landets västra kust.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tsunami-larm-i-japan

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Det fortsätter att vara oro i Röda havet. Den amerikanska flottan har precis sänkt tre båtar om tillhör huthierna - en terror organisation som stöds av Iran. USA påstår att Iran är högst indblandat i attackarna i Röda havet.

  https://abcnews.go.com/International/story?id=106016731

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Ett starkt budskap från Holger Nilsson. Han skriver 2024 och frågar om vi är redo för uppbrott?

  Holger skriver:

  Det är en fråga som vi alla behöver ställa oss – ty detta kan ske under 2024.

  "Nu är det verkligen dags att se nyktert på vad som händer och kan hända i år. Det är dags att lägga av med attityden att det har man hört förr att Jesus skall komma. De som har den kommer aldrig att inse att han kommer förrän detta sker. Det är en fullständigt obiblisk hållning att ha det på det sättet. Vakna kristna de väntar – de längtar efter att få möta Jesus. Vad kan vara större än att få göra det! Svar: inget!"

  Min kommentar: Jag instämmer med Holgers tankar och det finns inget viktigare just nu: att ha sin sak klar med Herren och vara klar till avgång. Tiden är kort och tidens tecken pekar på Jesu dyrbara återkomst.

  https://flammor.com/2024-p2791.html

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 4. Amen! Känner mig redo o längtar varje dag . Herren har lagt den längtan så starkt i mig.. Hoppas på att det blir detta år 2024 .
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, TZ.

   Längtan efter Herrens återkomst är stark i våra hjärtan. Vi tror, hoppas och ber att 2024 är det år som Herren hämtar oss hem. Vi är redo och klara för hemfärd

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Här är en intressant artikel på engelska där man frågar sig om USA kan hantera tre krig på samma gång, som är emot Ryssland, Kina och Iran?

  https://themostimportantnews.com/archives/can-the-u-s-fight-3-major-wars-simultaneously#google_vignette

  Mikael

  SvaraRadera
 6. Farligt i Mellanöstern nu efter bombattackerna i Libanon och Iran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Björn.

   Ja, jag ger dig helt rätt. Vem hade kunnat förutse den här utvecklingen efter Hamas attack den 7 oktober? Hela världens ögon är på Israel just nu och land efter land runt om Israel hotar med allvarliga konsekvenser om Israels invasion fortsätter. Det är otroliga och profetiska tider och Jesus kommer mycket snart tillbaka

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. Hej Mikael.
   Tack för din blogg och jag önskar dig en god fortsättning på det nya året.
   Kan du förklara varför alla (Mellanöstern) verkar vara emot Israel, när det inte var Israel som började kidnappa / mörda en massa människor den 7 oktober ? Israel har väl rätt att försvara sig? Sen säger jag inte att allt Israel gör är rätt! Absolut inte!

   Men varför denna djupa agression just på Israel? Nu verkar ju typ hela Mellanöstern vara emot Israel för att de har försvarat sig?
   Vad händer och varför ? 🤔

   Dessutom hur drar man paralleller ang det profetiska ur gamla testamentet ang det som sker nu i Israel?
   Jag förstår inte, det verkar ju bara krigas, här och där och Israel verkar vara lixsom.. måltavlan ? Snälla, hjälp mig förstå 🤔

   Tack och allt gott 🌸 /Anonym

   Radera
  3. Guds frid och tack för din hälsning

   Det vi ser och upplever just nu är något som har pågått sedan Abraham fick löftet om att bli Fader till många folk av Herren. Allt sedan det löftet gavs har Abrahams säd varit extra utsatta av fienden. Det är samma andemakt om har varit verksam sedan då, och allt handlar om det förbund som Gud ingick med Abraham.

   Vi ser denna demoniska andemakt genom alla världsriken som har funnits, som alla har försökt att uttrota det judiska folket och fördriva dem från det land som Herren har gett dem. Så den andemakt som har funnits till sedan Isak och Ismael ser man även i dag genom antisemitism och länder som vänder sig mot Israel - allt på grund av Guds förbund med det judiska folket

   Först GOG och sedan Antikrist som kommer vara den som kommer göra allt i sin makt för att förgöra det judiska folket. Det som till sist räddar det judiska folket är då de vänder sig till Herren och ropar efter deras Messias.

   Så det här handlar alltså om fienden som försöker tillintetgöra det som Herren har lovat.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  4. Åh tack snälla du för förklaringen!
   Allt gott 🌸
   Mvh /Anonym

   Radera
 7. Som Björn mycket rätt säger så är det farligt i Mellanöstern just nu. Efter attacken i Libanon har Hezbollah-ledaren Hassan Nasrallah varnat Israel för att starta krig mot Libanon. I ett TV-sänt tal på onsdagen säger terrorchefen Salah al-Arouri:

  "Om fienden tänker sig att starta krig mot Libanon kommer vi att kämpa utan hämningar, utan regler, utan gränser och utan restriktioner. Vi är inte rädda för krig," men utfärdade ingen konkret hot. "För nu," sade han, "slåss vi på frontlinjen efter noggranna beräkningar."

  Vi lever i ändenstid och Jesus kommer snart tillbaka!

  https://www.timesofisrael.com/nasrallah-threatens-israel-over-arouri-hit-warns-of-war-without-rules-or-limits/

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Tack Mikael och jag instämmer helt med dig också. Jag kan fortfarande förundras över med vilken precision allting som händer i utvecklingen stämmer överens med det Bibeln säger. Det är verkligen ofattbart. Vår Herre visste verkligen exakt vad han gjorde när han gav sina budskap för 2000 år sedan som sedan blev vårt rättesnöre, Bibeln. Det står nog inte på förrän Han uppenbarar sig för jordens folk! Guds frid till dig Mikael och övriga bröder och systrar.

  SvaraRadera
 9. Kära Syskon.

  Det här inlägget kom lite senerare på veckan än det normalt gör, så det kommer först ett nytt inlägg nästa vecka.

  Jag önskar alla en välsignad helg i Herren

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Under år 2023 var aborter den vanligaste dödsorsaken.

  Siffror från Worldometer, en databas som samlar kvantitativ information om hälsa och global befolkning, visar att över 44,6 miljoner aborter utfördes globalt under 2023. Det är mer än det totala antalet dödsfall orsakade av andra stora faktorer.

  Den näst största dödsorsaken globalt, smittsamma sjukdomar, krävde över 12,9 miljoner liv förra året. Cancer ledde till över 8,2 miljoner dödsfall, medan rökning var ansvarig för över 4,9 miljoner dödsfall.

  Över 2,4 miljoner personer dog på grund av alkohol, över 1,6 miljoner på grund av HIV eller AIDS, och över 1,3 miljoner i trafikolyckor. Över 1 miljon människor förlorade livet genom självmord.

  Min kommentar: Om man har gjort en abort finns det fullständig förlåtelse och upprättelse hos Herren. Men det är en styggelse inför Herren och över 44 miljoner aborter bara i 2023 är ett otroligt tal. Det kommer att finnas många aborterade barn i himlen.

  https://www.christianpost.com/news/abortion-was-the-top-cause-of-death-worldwide-in-2023.html

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Nordkorea varnar för att använda kärnvapen i år

  Nordkorea säger att det finns hög risk för konflikter med Sydkorea i år och varnar för möjligt kärnvapenangrepp, då de menar att Sydkoreas militära övningar är "självdestruktiva". Nordkorea tror att USA och Japan kan göra provocerande saker, inklusive ett kärnvapenangrepp, med stöd från Sydkorea.

  https://www.newsweek.com/north-south-korea-nuclear-strike-warning-1857812

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Putin hävdar och erkänner att "Ukraina självt inte är deras fiende. Poängen är inte att de (Väst) hjälper vår fiende. De är vår fiende!

  Min kommentar: Det blir allt mer tydligt att kriget mellan Ryssland och Ukraina mer handlar om ett krig mellan Ryssland och Väst (Nato), där en konfrontation till sist inte kan uteslutas. Den lilla konflikten som till sist breder sig och utvecklar sig till ett tredje världskrig.

  https://www.express.co.uk/news/world/1852829/Vladimir-Putin-declares-war-on-new-enemy-as-world-wakes-up-to-horror-new-conflict

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Nu kommer varningar att en enorm asteroid på 54 miljoner ton kan vara på kollisionskurs med jorden här i år (2024) som kan utplåna livet som vi känner det - men NASA är inte säker på var den befinner sig.

  Min kommentar: I uppenbarelseboken kommer vi att uppleva att något stort slår ner i havet ved andra basunen:

  Upp 8: 8-9 - Den andra ängeln blåste i sin basun. Då var det som om ett stort brinnande berg hade kastats i havet. En tredjedel av havet blev till blod, och en tredjedel av allt liv i havet dog, och en tredjedel av alla fartyg gick under.

  Vid den här domen kan det se ut som att jorden träffas av en jättestor meteor eller en asteroid. Den slår ner i havet och orsakar död för en tredjedel av allt liv i havet, en tredjedel av vattnet förvandlas till blod, och en tredjedel av alla fartyg går under.

  Förödelsen av en meteor

  Vi har svårt att förstå kraften och förödelsen av en stor meteor eller en asteroid som träffar jorden. Bara en 40 meter stor meteor av järn och nickel, som kommer med en hastighet på cirka 70 000 km/h, friger lika mycket energi som 1600 atombomber av samma slags som föll i Hiroshima och Nagasaki i Japan under 2 världskriget. Om den skulle träffa jorden bildar den en krater på cirka 1,2 kilometer och skulle totalförstöra en mindre stad.

  En större asteroid med en diameter på 1,75 km skulle orsaka en stor krater på cirka 24 km och skulle totalförstöra en större stad i Sverige. Den skulle ses som en enorm eldkula på himlen, och skulle lysa upp himlen som en extra sol. Värmestrålningen från denna eldkula skulle vara så kraftig att de mesta av allt brännbart material skulle brännas upp. Människor som befinner sig utomhus skulle få en tredjegradsförbränning. Det ville samtidigt utlösa en jordbävning på cirka 8,3 på richterskalan, där hus skulle skaka, fönster blåsas in och träd vältas omkull.

  Vatten blir till blod

  2 Mos 7: 20 - Mose och Aron gjorde som HERREN hade befallt. Han lyfte upp staven och slog vattnet i Nilen inför faraos och hans tjänares ögon. Då förvandlades allt vatten i floden till blod. Fiskarna i Nilen dog och floden stank så att egyptierna inte kunde dricka vattnet från floden. Det var blod i hela Egyptens land

  På samma sätt som i Egypten så kommer en tredjedel av havet att förvandlas till blod. Med andra ord så kommer havet på ett speciellt sätt att utsättas för denna dom, som också kommer att påverkar jordens handel då många fartyg går under. Man räknar med att det finns cirka 40 000 fartyg runt om på jorden i dag fördelat i cirka 140 länder.

  https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/exact-date-mystery-asteroid-could-31795731

  Mikael


  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj är vi så långt framme i uppenbarelseboken ? Käns som vi är i vedermödan redan
   Eller vid dörren till den

   Radera
  2. Ja, jag tror att vi är längre fram än vi tror. Jag tror inte att vi är inne i själva vedermödan ännu, men vi står på tröskeln till både uppryckande och vedermödans tid.

   Jesus Kommer Snart

   Mikael

   Radera
 14. Har inte hört eller läst ngt alls om detta i nyheterna ännu. Har de pratat om detta? Låter mycket allvarligt. Imorse var det om konferensen ang säkerheten som var i norra Sverige. Michael Bygden sade på nyheterna att folk måste börja förstå allvaret i allt detta. Med kriget i Ukraina som kommer att eskalera. Och kriget i Gaza mm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket som är oroligt och skakar på en och samma gång. Det normala verkar var mycket långt borta och till och med den här världen inser att allt är långt ifrån det borde vara. Det är en otrolig utveckling vi har upplevt de senaste åren.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 15. Spänningarna och upptrappningarna i Röda Havet fortsätter och USA har nu "USS Dwight D. Eisenhower", ett kärnkraftsfartyg, på plats som en del av USA:s ansträngningar att förhindra Houthi-attacker mot handelsfartyg,

  https://www.i24news.tv/en/news/middle-east/1704521054-uss-dwight-d-eisenhower-aircraft-carrier-enters-red-sea-report

  Mikael

  SvaraRadera
 16. Nyheterna har gått ut med att man ska förbereda sig för krig i Sverige

  SvaraRadera
 17. Frid syskon.
  Ja oj vad det går fort nu . Undrar just om det är Gog Magog kriget som detta urartar i snart. Hur tänker ni Mikael och ni andra? Märker att ju mörkare i Världen så ör det som Herren ger oss mer ljus. Har haft sådan fröjd i Herren en tid trots allt som händer runt om. Det känns som Herren vill glädja en i dessa svåra tider
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, TZ

   Ja, det är fakstiskt helt otroligt hur snabbt det hela urartar sig. Det drar ihop sig och snabbt är vi på väg mot tidens avslutning. Jag tror absolut att det vi ser nu leder upp till ändetidens krig som berör Israel och då bland annat GOG-kriget. På ett otroligt sätt ser vi faktiskt inledningen och början på det.

   Men "Fröjd i HERREN är vår starkhet" (Nehemja 8:10) Vi fröjdas över Jesus och fröjdas över dagen som hastigt närmar sig, då vi äntligen ska resa till vårt himmelska hem

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 18. BRICS har nu blivit 10 länder! Det är någonting som alla kristna bör vara uppmärksamma på och följa händelseförloppet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg till min kommentar: Om BRICS blir fler än 10 länder kan vi utesluta att BRICS är de 10 hornen!

   Radera
 19. Ja, det är verkligen en allvarlig tid. Det har ju blivit varnat för en rysk invasion i Sverige i lång tid, där Herrens tjänare har varnat. Men nu ser till och med regering och försvar att det inte alls är omöjligt och förbereder det svenska folket.

  Ta gärna del av detta inlägg där jag delar några av dessa profetior. Be samtidigt för vårt land och våra gränser

  https://denytterstatiden.blogspot.com/search/label/Birger%20Cleassons%20profetia

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 20. Yonggi Chos varnande ord

  Den sydkoreanska pastorn David Yonggi Cho, som var pastor för världens största församling, flyttade hem till Herren i 2021. Men han besökte Sverige vid flera tillfällen, och bland annat i 2018. Under sitt besök i Sverige fick han ett profetiskt tilltal till Guds församling:

  ”Efter att ha varit här i några dagar upplever jag något främmande i atmosfären. Med profetisk ande vill jag säga att Sverige står inför krig eller väckelse. Om ni inte ber mer om en ny väckelse, så kommer fruktansvärda krigstider över landet.

  Jag har gråtit och bett över ert land och utifrån denna nöd och kamp ser jag i min ande detta som måste komma över er nation.

  Ni tycker inte om att höra det här, men det bryr jag mig inte om. Jag säger bara det som Gud har lagt på mitt hjärta, att kommer det inte väckelse snart så kommer med hundra procents säkerhet Guds domar att drabba landet.

  Jag är chockerad över den fria moralen. Jag ser hur ormen som bedrog Adam och Eva håller på att bedra er mitt i ert välfärdssamhälle och ni kan bara besegra den i Jesu Kristi namn. Mitt hjärta är tungt och mina ögon fyllda av tårar.

  Mikael

  SvaraRadera
 21. Efe 3:12 - I honom och genom tron på honom kan vi frimodigt och tryggt komma till Gud.

  Heb 4:16 - Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid.

  Heb 10:19 - Bröder, i kraft av Jesu blod kan vi därför frimodigt gå in i det allra heligaste

  Kol 3:1 - Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. 2 Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden. 3 Ni har ju dött, och ert liv är dolt med Kristus i Gud

  "Herre, inför din tron, i det allra heligaste, har vi allt vi behöver. Dra oss nära dig i denna sena tid. Tack för att du är med oss och upprätthåller oss med din mäktiga hand"

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 22. Jag känner mig så rädd och uppgiven. Vad ska hända med oss och med mina barn?? Vi har inte ens en braskamin i vårt hus. Vi lär ju frysa ihjäl. Jag kan lika gärna lägga mig ner och dö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Vi vet att vi lever i allvarliga tider, men också att Herren visar nåd för sitt folk och vårt land. På ena sidan så vet vi att Herren har talat genom sina tjänare och tjänarinnor och varnat för tider som det här, men samtidigt så ser vi också hur Herren ger möjlighet för nåd om Guds folk vänder om och ber för väckelse.

   Vi känner till historien med Jona som skulle profetera och varna folket i Nineve för att Gud skulle låta staden gå under om inte folket bättrar sig. Invånarna i Nineve lyssnar till Jonas ord där man ångrar och utlöser en fasta. Så på grund av Nineves ånger låter Gud staden bestå.

   Så ingen vet helt hur det kommer att uspela sig i tiden framöver, men det vi vet, är att Herren tar hand om oss i allt, så länge församlingen är kvar på jorden. Det är väldigt lätt att bli skrämd när vi upplever allt omkring oss, men Herren är trofast och med oss i allt det som sker.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Älskade vän
   Jag känner din nöd och smärta. Det är en väldigt speciell tid att leva i här på jorden nu.
   Alla kan vi misströsta ibland även om vi är frälsta och tror att uppryckandet sker snart.
   Gud älskar dig och dina barn så gränslöst och överger inte de sina. Han finns med er alla dagar även om det inte känns så.
   Hans goda tankar och planer för er står fast när ni själva vacklar.
   Vi ber att Herren omsluter dig och dina barn på alla sidor i sin frid som övergår allt förstånd och i sin kärlek och tröst i Jesu namn.
   Era liv är så dyrbara och värdefulla!
   Guds rika välsignelse och kraft i Jesu namn.

   Radera
 23. Är Storbrittanien på väg in i kriget?

  Storbritannien är nära att genomföra flyganfall mot baser i Jemen efter att Huthirebellerna avfyrat den största drönarattacken mot en brittisk flottans krigsfartyg.

  Mikael

  https://www.thesun.co.uk/news/25313295/britain-brink-launching-airstrikes-yemen-houthis-royal-navy-warship/

  Mikael

  SvaraRadera
 24. Din bästa "försäkring" i dessa tider är att dra dig så nära Herren du bara kan, dvs leva ett rättfärdigt liv, vara ett med ordet (läsa bibeln varje dag) vara överlåten i bön och fasta. Be ut Jesu blods beskydd över dig din familj vårt land och församlingen. De som har det rätt ställt med Herren behöver inte frukta. Inom en kort tid kommer det vara för sent, då har alla som är kvarlämnade all anledning att frukta även om det inte är för sent för de.
  Var välsignad och beskyddad i Jesus namn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste berätta om en dröm jag hade inatt.. Har bett Herren om en dröm ganska länge. Inatt fick jag en dröm sååå stark att jag inte glömmer den . Jag var på ett lovsångsmöte , det var så underbart o något jag aldrig upplevt så mäktigt tidigare . Många var med så när jag vaknade, tänkte jag, är det en väckelse som komma skall . Eller är det när vi är hemma hos Herren ? Fick nu på eftermiddagen en känsla inom mig att det var något som kommer när vi är hemma hos Herren.

   Radera
  2. Hej anonym. 🌸
   Fina du, vilken fin dröm, kanske Gud gav dig den som en uppmuntran, kära du?
   Det är så lätt att tvivla, och falla i rädsla. Det gör vi alla, speciellt i dessa tider. Man vet inte vad man ska säga alla gånger, men när jag hamnar där brukar jag försöka tänka på vad som får mig att må bra för stunden, en promenad i skogen, etc.
   Gud omsluter dig på alla dina sidor, han håller dig och alla dina vägar i sin hand, också dina barn .

   Han har lovat att inte överge dig, eller din familj. Han älskar dig så djupt. Han kommer ge dig, vad du behöver, när du behöver det.

   Hans Ande bor i dig, Han styrker dig och hjälper dig. Det är Hans löfte till dig. Du är hans ”Apple of the eye”, hans ögonsten.

   När man är nere i sitt djupaste mörker så kommer Han ge skatter som är dolda i mörkret, och även om vi tar vår väg så långt bort ifrån Honom, vi bara kan, så är han fortfarande där, precis bredvid oss och håller om oss.

   Han är redan där, i de framtida situationer vi kommer möta. Även om vi inte upplever eller känner så, det har Han lovat oss i sitt Ord. Han är trofast och kommer inte svika.

   Jag vill inte förminska din oro och det du går igenom, vi alla känner igen oss i det du skriver, men jag hoppas det kan vara lite till hjälp, och en dag kommer vi stå inför den levande Guden och vilken glädje det kommer bli!

   och glöm inte kära du att, Herren är för dig och Han ska själv strida för dig och dina barn.
   Många Varma styrkekramar till dig.
   Allt gott. 🌸
   Mvh /Anonym

   Radera
  3. Tack snälla du för din uppmuntran. Vill bara säga att jag (som skrev att jag är rädd) inte är samma person som skrev om att hon/han haft en dröm.

   Radera
  4. Hej.
   Oj då tog jag fel.
   Ok, var rädd om dig. Allt gott 🌸

   Radera
  5. Jag tänkte oxå lite konstigt. Jag berättade min dröm och fick visserligen ett vackert svar
   Men stämnde inte på mig
   Bra det blev uppklarat
   TZ

   Radera
 25. Denna natt en ytterligare eskalering av konflikten i Mellanöstern. USA och Storbritannien gör gemensam sak och bombar Hutirebellerna i Jemen. Varför har jag hela tiden sedan Hamas brutala attack i Israel den 7 oktober haft en stark känsla av detta är mycket välplanerat av de islamistiska terrororganisationerna och de länder som stödjer dom? Till exempel Hamas måste vetat mycket väl omfattningen av Israels svar på den mest brutala attacken mot judar sedan andra världskriget. Det är något större i görningen än vad vi får veta av media.

  Guds frid

  Björn

  SvaraRadera