fredag 15 december 2023

Profetiska tider och ett profetiskt 2023

 


Upp 2:29 - Du som har öron, hör vad Anden säger till församlingarna! 

Sju gånger i Uppenbarelseboken så uppmanar Herren att ”höra vad Anden säger till församlingen”. Talet sju symboliserar och står för det fullkomliga och Herrens tilltal till Gus församling och våra liv är helt och hållet fullkomligt, och talar helt precist in i den tid vi lever i.  

När Herren manar sina barn att höra vad Anden säger till församlingen, så är det en generell inbjudan till Guds folk. Det är ett påbud och en kallelse, som gäller för alla generationer och för allt Guds folk. Det är möjligt att höra vad Guds egen Ande talar, just för den tid vi lever i, och precis in i vår situation. 

Vår utmaning är att lyssna in vår älskade Herres röst och urskilja den från den här världens oväsen. Han är den stilla susningen och den stilla rösten i vårt inre, som uppmuntrar, förmanar och pekar på den tid vi lever i 

Löften för ändetiden 

Jes 46: 9-11 – Kom ihåg det som har hänt i det förgångna, ty jag är Gud, och det finns ingen annan Gud, ingen som jag. Jag förkunnar vad som skall komma och långt i förväg det som inte har skett. Jag säger: Mitt beslut skall gå i fullbordan, allt vad jag vill kommer jag att göra. Jag kallarörnen från öster, från fjärran land honom som verkställer mitt beslut. Vad jag har talat, det låter jag ske, vad jag har beslutat, det sätter jag i verket. 

I dessa underbara verser proklamerar och förkunnar Herren sin trofasthet gentemot sitt ord. Han bevisar sin gudomlighet på det sätt han fullbordar det han tidigare har förkunnat och sagt. Långt i förvägen och långt innan profetiska löften får sitt uppfyllande har Herren förutsagt och tillrättalagt ändetidens utveckling. Det är tusentals år gamla profetior som Herren har vakat och lagt sin beskyddande hand över. För alla de löften som Herren har uttalat och allt det som ska ske i förbindelse med Herrens återkomst, kommer att ske och fullbordas på det sätt Herren har bestämt. Herren är Gud och det finns ingen över, under eller vid sidan av honom. Vi tjänar en Gud, som inte kan ljuga, för det strider mot hans natur att inte hålla sina löften (Titus 1:2). Herren är trofast mot sina barn, sina löften och sig själv.  

Ett profetiskt 2023 

När vi ser tillbaka på det år som har varit, så lyser det profetiska som bloss på en mörk himmel. De senaste åren har tidstecken eskalerat och vi har sedan 2020 upplevt Covid-19 med globala nedstängningar och sedan tvångsvaccination vissa ställen i världen. Sedan kom kriget till Europa och Ryssland gjorde det minst möjligt tänkliga; starta krig med Ukraina och indirekt med Nato. Här i 2023 har vi sedan sett en våldsam utveckling i Mellanöstern där Hamas efter en blodig attack i Israel utlöste ett krig mellan dessa två. 

Ändetidens krig 

Ändetidens krig som exempelvis ”Damaskus förstörelse”, Psaltaren 83 och GOG-kriget kommer allt närmare och vi bokstavligt talat ser hur allianser bildas på ett sätt som vore omöjligt om inte Herren förkunnade detta för länge sedan.  

Särskilt det profetiska tecknet ”rykten om krig” har gjort sig gällande och det ser ut som att både konflikter tilltar över hela världen, men också en värld som gör sig klar för krig. Det är som att alla vet att nästa krig kommer att göra långt mer ont än de tidigare världskrig vi har upplevt. Det blir hotat med bomber som i princip kan förstöra stora städer och länder.  

Extremt väder 

Det extrema vädret fortsätter och nya värmerekord sätts. Våldsamma översvämningar, vulkanutbrott och stormar. Jorden verkar skaka på ett sätt vi inte tidigare har upplevt. Forskarna undersöker till och med hur vi kan sätta saker upp i rymden som kan skydda oss från den brännande solen och solstormar.  

Världsekonomin 

Ekonomin fortsätter att skaka och 2023 har inte varit något undantag. David Wilkersons profetia om att världsekonomin kommer fortsätta att skaka till dess att Antikrist träder fram, ser ut att stämma. Vi balanserar på kanten till sammanbrott och det finns en väntan på att Guds församling ska bärgas så Antikrist, vilddjurets märke och rike kan ta form. Det är inte bara Guds folk som väntar på församlingens bortryckande. Det gör fiendes också. Satan vet att hans tid är kort och i den korta perioden på 7 år kommer fienden att göra sitt bästa för att störta Gud och skapa ett bestående sataniskt rike, där Satan själv kommer att regera genom Antikrist. Vilddjurets märke, ett totalt kontrollsamhälle och en gemensam global ekonomi är på väg. Redan i dag har tusentals människor ett inopererat chip som man kan använda i förbindelse med handel och identifikation. Det här kommer snart att bli en global ordning.  

Tecken i himlen  

På samma sätt som vi ser överbevisande tecken på jorden, har vi sett det samma i himlen här under 2023. Men det är också något som måste ske. Jesus själv profeterade att i förbindelse med hans komma, så kommer vi att se tecken i solen och månen. Jesu ord går i uppfyllande på ett otroligt sätt. Vi har tidigare sett många tecken utspela sig i himlen, men 2023 har varit helt unikt. Tecken i himlen och på jorden visar att Jesus kommer mycket snart tillbaka.  

Avslutning  

Hur ska man med få ord kunna beskriva det vi upplever och ser runt omkring oss? Vi står som Moses på berget och kan se in det kommande himmelska landet. Vi ser något av den härlighet som ligger framför oss och vår underbara evighet med Herren. Orden “Vad inget öga sett och inget öra hört och vad inget människohjärta kunnat föreställa sig. Allt har Gud förberett åt dem som älskar honom”, är det löfte som Herren lovar sina barn. Vi vet inte till fullo men snart kommer tro att bli förvandlat till åskådning. Vi kommer och får lov till att se Herren med våra egna ögon.  

Men vi kan också se in det som är på väg in över vår värld. Vi kan se den orkan som river upp jorden och skapar kaos på sin väg. Orkanen har ett sataniskt ansikte, och det visar oss att den tid som kommer är utan jämförelse och utan like. I kölvattnet på de apokalyptiska hästar som kommer att rida ut kommer själva helvetet att följa deras spår. Vilken förfärlig tid som drar över jorden! Må vi bejaka Herrens inbjudan att träda in i den frälsande arken.  

Jesus, vår frälsare och Herre, kommer mycket snart tillbaka  

Mikael  

 

24 kommentarer:

 1. AMEN underbart vi snart hemma är ALL välsignelse över dig broder / Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Yvonne och tack för din hälsning. Ja, mycket snart är vi äntligen hemma hos Herren. Vilken tröst och styrka

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Här är bara några av de senaste dagarnas nyhet. Massiva solfläckar och en värlsekonomi som skakar:

  NASA rapporterar att en massiv solfläck har brustit ut på solen och släppt ut en stor mängd strålningsenergi.

  Kinas bankväsen har stora problem, och förluster inom landets fastighetssektor kan bli så höga som 4 biljoner dollar, enligt en erfaren investerare.

  Argentina har precis halverat värdet på sin valuta när inflationen når 143%: "Vår uppgift är att undvika en katastrof"

  Maranatha!

  https://fortune.com/2023/12/13/argentina-devalues-peso-currency-half-inflation-143-javier-milei-luis-caputo/
  https://markets.businessinsider.com/news/bonds/china-economy-banking-system-property-crisis-real-estate-debt-losses-2023-12
  https://www.foxweather.com/earth-space/largest-solar-flare-since-2017

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Herren sjunger för mig

  Sef 3:17-18 - "Frukta inte, Sion, låt inte dina händer falla! Herren, din Gud bor i dag, en hjälte som frälser. Han glädjer sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel."

  Engelsk översättning: (NLT): For the LORD your God is living among you. He is a mighty savior. He will take delight in you with gladness. With his love, he will calm all your fears. He will rejoice over you with joyful songs.”

  Du tar mig i sin famn, lyfter mig upp och håller mitt tätt intill ditt hjärta. Du har väntat på att jag ska komma, och du gläds över stunden att få vara tillsammans med mig, bara du och jag. Du sjunger en sång över mitt liv. Det är en kärlekssång, från djup till djup, som rör och förvandlar mitt innersta.

  Du sjunger om din unika och villkorslösa kärlek för mig och på det sett som dina ögon ser mig i all min ofullkomlighet. Du sjunger om den nåd du har gett mig och på det sätt du älskar och är med mig. Orden han ger mig helar, upprättar och ger hopp, och det finns inte längre plats för fruktan eller oro i mitt liv, ingen rädsla för morgondagen och för det som ligger framför.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halleluja tack Jesus Yehsua <3 /YM

   Radera
 4. En ny våg av rädsla går över världen när ny 'mycket smittsam' Covid-variant sprider sig. Den nya Covid-varianten JN.1 har väckt oro bland forskare på grund av dess snabba tillväxt och stora antal mutationer.

  https://www.the-express.com/news/health/121605/covid-variant-symptoms-coronavirus-jn-1-2023

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes liv sattes på paus efter vaccinet mot covid-19!

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P4V356/helene-60-anmalde-modernas-covid-vaccin-sag-ut-som-att-jag-blivit-slagen

   Radera
 5. Upp 6:15 - Och jordens kungar, stormännen och befälhavarna, de rika och mäktiga och alla slavar och fria gömde sig i hålor och bland bergens klippor, 16 och de sade till bergen och klipporna: "Fall över oss och göm oss för honom som sitter på tronen och för Lammets vrede!

  När det sjätte sigillet bryts så kommer det en stor jordbävning. På det tidspunkt kommer de rika, mäktiga och jordens kungar att gömma sig i hålor och bland klippor för att undgå den vrede som går ut över jorden.

  När dessa gömmer sig i hålor och bland klippor så låter det som många av de underjordiska bunkrar som välhavande människor bygger runt om i världen. En av dem är Facebooks skapare, Mark Zuckerberg som bygger en 100 miljoner dolllar dyr egendom på Hawaii med en massiv underjordisk bunker

  https://nypost.com/2023/12/14/real-estate/mark-zuckerbergs-100m-hawaii-compound-has-huge-underground-bunker/

  Mikael

  SvaraRadera
 6. Det var ju en väldigt intressant profetisk uttydning av UPP 6:15 som kopplar till dagens verklighet. Verkar fullt trovärdig. Har aldrig tänkt på den förut. Tack! Önskar Dig och alla systrar och bröder det starkaste beskyddet och mest underbara välsignelser i vår HERRE JESUS KRISTUS NAMN. AMEN AMEN HALLELUJAH <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig och alla här i tråden
   Detsamma.En God Jul och ett gott beskydd från Herren
   TZ

   Radera
 7. Läste nyligen Habackuk kap. 3 som ur flera avseenden känns väldigt aktuellt! T ex med tanke på pandemin som verkar ta ny fart.
  "Herre, jag har hört om dig och häpnat. Herre förnya i dessa år dina gärningar, låt oss erfara dem i dessa år. ... Då uppstår en glans som av solljus, strålar går ut från honom, och han höljer i dem sin makt. Framför honom går pest, och feberglöd följer i hans spår. Han träder fram - därmed kommer han jorden att darra, en blick - och han kommer folken att bäva".
  / David

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, David.

   Mycket intressant iaktagelse att just "Pest" framför. Det är ju precis det vi upplever just nu men också i vedermödans tid.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 8. wonderful submit, very informative. I ponder why the other experts of this sector do
  not notice this. You must continue your writing.

  I am confident, you've a great readers' base already!

  SvaraRadera
 9. Under vedermödans tid kommer solen att bränna människan, men redan nu ser vi hur solutbrott blir allt kraftigare som påverkar jorden:

  En solfläck som träffade jorden på torsdagen var "troligtvis" en av de största som någonsin registrerats. Detta enligt National Oceanic Atmospheric Administration (NOAA), som sa att piloter rapporterade radiointerferens över hela USA mellan klockan 12 och 14 Eastern Time den 14 december. Den nuvarande solcykeln är starkare än förväntat, vilket gör avbrott som detta mer sannolika

  https://www.theverge.com/2023/12/17/24004909/a-solar-flare-that-hit-the-earth-on-thursday-was-likely-one-of-the-largest-ever-recorded

  SvaraRadera
 10. På måndagen tillkännagav USA en 10-nationers koalition mot Huthi-attacker i Röda havet, där Storbritannien, Frankrike, Bahrain och Italien är bland de tio länderna som deltar i "multinationella säkerhetsinitiativet".

  "länder som strävar efter att upprätthålla den grundläggande principen om frihet att navigera måste förena sina krafter för att tackla utmaningen som denna icke-statliga aktör utgör," sade USA:s försvarsminister Lloyd Austin i ett uttalande.

  Min kommentar:

  I vedermödan kommer det att finnas 10 nationer som kommer att samarbeta och överge sin makt till Antikrist. Det så kallade tiohornsförbundet. Här ser vi också tio nationer som går samman för att kämpa mot Huthierna.

  Mikael

  https://www.barrons.com/news/us-announces-10-nation-coalition-against-huthi-attacks-in-red-sea-7f4bc8e4

  SvaraRadera
 11. I går upplevede vi en stor jordbävning på hela 6,2 i Kina som har orsakat över 100 människo liv.

  En jordbävning i Gansu har, enligt CCTV, dödat 113 personer och skadat 772. Cirka 15 000 hus har rasat, och många människor har evakuerats

  Det ska bli jordbävningar på den ena platsen efter den andra.

  https://edition.cnn.com/2023/12/18/americas/5-9-magnitude-earthquake-northwest-china/index.html

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Något är fel i det här!

  Citatet är taget från en artikel som Holger Nilsson skriver om. Det är Ulf Christiansson som talar om den profetiska tid vi lever i. Ulf säger:

  "Jag tror att den profetiska klockan går ganska snabbt här. I vilket fall som helst så är vi närmare nu än någonsin och trots så pratas det mindre om att Jesus ska komma Jesus tillbaka än när jag blev frälst. Något är fel i det här.”

  Min kommentar:

  Det är så sant som det sägs. Tystnaden och bristen på det profetiska ordet när tidstecknen är så tydliga och överväldigande är ett tidstecken i sig självt. Vi lever i tiden NU där Jesu återkomst är imminent. Talet om Jesu återkomst borde vara betydligt mer närvarande i våra kyrkor än vad den är.

  https://flammor.com/bryt-tystnaden-p2777.html

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Islamiska revolutionsgardets (Iran) flotta har bildat en enhet med frivilliga lokala sjömän som kan genomföra havsoperationer med raketer på sina fartyg. Den består av hela 55 000 frivilliga och 33 000 fartyg och etablerats i Persiska viken.

  Det drar upp till konfrontation mellan Iran och USA

  https://www.eurasiareview.com/20122023-iran-irgc-navy-organizes-ocean-going-mobilization-forces/

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 14. Houthi-rebellledaren hotar nu med en direkt attack mot amerikanska krigsfartyg i Röda havet.

  Min kommentar:

  Vi avslutar året på ett sätt som gör att i princip allt leder upp till ett tredje världskrig, ett krig mot Israel och vedermödans början. Vi har naturligtvis ett par dagar kvar av året, men om inte Herren kommer här i december, så får vi lov till att gå in i 2024. Det kommer vara ett år som kommer att fortsätta och möjligtvis avsluta den tid av födslovåndor vi upplever. Jag har aldrig tidigare upplevt en inre och brådskande varning på det sätt vi gör nu. Jeg tror av hela mitt hjärta att vi är där nu, där vi får lov till att se profetiors uppfyllande som både innebär uppryckandet och vedermödans början.

  Kommer andra allvarliga profetior att uppfyllas som har med Sverige att göra. Kommer ett allt mer desperat Ryssland betyda att Sverige kommer uppleva ett anfall från Ryssland som så många profetior talar om? Det kunde i så fall vara under den här attacken att Herren hämtar de sina hem. Vi vet inte om dessa utombibliska profetior får sitt uppfyllande men kanske ska vi vara förberedda på det. Det är jo också syskon här på hemsidan som har fått liknande tilltal.
  En sak är säker, vi lever i ändens tid och vår älskade Herre kommer mycket snart tillbaka

  https://www.newsweek.com/us-troops-warned-imminent-attack-1854237

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Ta gärna del av denna mirakulösa berättelsen om duvan som räddade en hel israelisk armébataljon i Gaza. Den ligger både på Holger Nilssons og Christer Åbers hemsida:

  https://www.apg29.nu/artikel/den-mirakulosa-berattelsen-om-duvan-som-raddade-en-hel-israelisk-armbataljon-i-gaza-2644/

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 16. Putin hotar och varnar Finland han med att fler och fler trupper kommer koncentreras nära gränsen mellan de två länderna.

  Jag fortsätter att bli påmind av dessa utombibliska profetior som talar om en rysk invasion av Sverige. Vi ber och hoppas naturligtvis inte att det blir på det sättet, men Sverige som land har fått så många varningar genom åren att om inte Sverige vänder om, kan krig vara konsekvensen.

  Jag har tidigare delat en del inlägg om det, men här är ett av dem:

  https://denytterstatiden.blogspot.com/2022/10/ser-vi-en-narstaende-rysk-invasion-av.html

  Det är allvarliga tider och Herren har tidigare och länge varnat Sverige genom Herrens tjänare. Be för vårt land och för vårt folk.

  https://www.expressen.se/tv/nyheter/varlden/putins-nya-hot-mot-finland/

  Mikael

  SvaraRadera
 17. Jag har ett syskon som är inom försvarsmakten och allt är under normala förhållanden. Det är inte stabsläge eller beredskap.

  SvaraRadera
 18. Tack Herre Jesus Kristus för att Du föddes till jorden och mänskligheten i all enkelhet i ett stall.
  Väldig Gud
  Underbar i råd
  Evig Fader
  Fridsfurste
  Åh min Jesus kom snart tillbaka.
  Längtar så.

  God och välsignad jul önskas Mikael med familj och alla här!

  SvaraRadera