fredag 8 december 2023

Muslim förutser GOG-kriget där Ryssland kommer att attackera Israel.

 

Daniel 1:2 – Daniels sade: Jag hade en syn om natten och såg hur himlens fyra vindar stormade fram mot det stora havet.

Daniels bok och Uppenbarelseboken går hand i hand. Medan Daniels bok sträcker sig över en längre period är Uppenbarelseboken en detaljerad beskrivning av den sista årsveckan och vedermödans tid. Båda böckerna behandlar emellertid ändetiden, Jesu återkomst och den kommande domen.

De sex första kapitlen i Daniels bok är en mer historisk beskrivning, medan de sex sista är profetiska. I Daniels bok, kapitel 7, det första profetiska kapitlet, berättar Daniel och beskriver det han "såg" och det Herren visade honom.

Himlens fyra vindar

I den första synen Daniel fick såg han himlens fyra vindar storma fram mot det stora havet. Talet 4 representerar världen och vindarna symboliserar domslut och något ondskefullt. Havet används som en bild för folkmassorna.

Det är en profetisk beskrivning av hela ändetidens utveckling och det vi upplever just nu. Hela världen kommer att drabbas av Guds vrede genom domslut som kommer att utgå över jorden. Om vi betraktar situationen genom Herrens och de profetiska glasögonen kan vi på samma sätt som Daniel se den profetiska tiden som vi befinner oss i och som ligger framför oss.

Vi ser dessa domslut som är på väg att svepa över vårt land och vår värld. De änglar som för närvarande håller tillbaka dessa domslut snart kommer att släppa dem fritt. Det är profetiska tider för Guds församling, Israel och hela världen.

Muslim förutser GOG-kriget

Inte bara vakna kristna, utan även från den muslimska världen, upplever många att GOG-kriget kan vara nära förestående. Den före detta stora muftin i Egypten, shejken Dr. Ali Gomaa, lade upp en video på sin YouTube-kanal den 11 november 2023 där han beskrev vad han trodde skulle hända i Mellanöstern inom en snar framtid. Där gjorde han ett ovanligt uttalande:

”Kriget i Israel kommer att starta - Gog och Magog mellan Ryssland och USA och Jesus kommer att vinna kriget för islam. Låt oss föreställa oss ett politiskt scenario där Israel förstörs. Vad kommer att hända? Amerika kommer omedelbart att ingripa, fortsatte shejken. Tänk inte att när vi kastar Israel i havet kommer det att vara slutet på den här historien. Amerika kommer omedelbart att ingripa. Om Israel är avslutat och Amerika ingriper, vad kommer att hända? Ryssland kommer omedelbart att ingripa. Vem är dessa ryssar? De är Gog och Magog, välkända stammar i Armenien. Det är allt känt i böckerna.”

Min kommentar:

Här är en muslim som talar om GOG-kriget och hävdar att GOG representerar Ryssland. Enligt honom kommer Jesus att vinna kriget för islam. Den muslimska Mahdi, som anses vara islams messias, liknar påfallande den Bibeln beskriver som Antikrist. Enligt islamisk profetia kommer Mahdi att ingå ett 7-årigt förbund med Israel för att sedan försöka utrota det judiska folket.

Ingvar Harknäs om GOG

Ingvar Harknäs skriver också om GOG i sin bok ”världens sista dagar”. Där skriver Ingvar om den syn han fick från Herren när det gäller Ryssland och GOG. Ingvar såg Rysslands karta och såg bland annat gränsen till Kazakstan. Där ser han en soldat som var klädd i den ryska vinteruniformen (det sker alltså på vintern) och den karaktäristiska ryska vintermössan. Han skriver senare om denne ryske soldat:

”Denna man som jag ser gå över Rysslands karta mot Moskva kommer sannolikt att likställas med vad profeten Hesekiel kallar Gog och Uppenbarelseboken, mannen på den röda hästen”                                                                            

Avslutning

Daniel 7:15 - Jag, Daniel, blev oroad i min ande, och synen jag hade haft skrämde mig.

Daniel 7:27 - Men riket, väldet och makten över alla riken under himlen ska ges åt det folk som är den Högstes heliga. Hans rike är ett evigt rike, och alla välden ska tjäna och lyda det.

När Daniel får dessa syner och ord från Herren blir han oroad i sin ande, och det han såg skrämde honom. Senare i samma kapitel avslutar Herren med att beskriva slutet på dessa ändetidens händelser och beskriver den tid då Guds rike på jorden ska upprättas.

På samma sätt som Daniel kan de tider vi lever i verka skrämmande och hotande. När allt skakar kan man, som Daniel, bli oroad och skrämd. De tecken vi upplever är många gånger överväldigande och kraftiga. De är tydliga i sitt språk och lämnar ingen oberörd, inklusive mig själv.

Men Herren uppmuntrar oss på samma sätt som Daniel och visar oss slutet innan vi har sett början. Han som segrade på korset har redan vunnit seger över ondskans härskarmakter, och Jesus kommer snart att hämta sitt folk till det himmelska. Herren gav löften till Daniel om det kommande Gudsriket. Till Guds församling ger Herren löfte om frälsning från den kommande vreden, där Herren kommer att ta sin församling till sig.

Herrens återkomst och vår kommande frälsning är vårt hopp i en mörk tid.

Jesus kommer snart.

 

16 kommentarer:

 1. Gräshoppor svärmar över Mexikos himmel och får människor att frukta att världen är på väg att ta slut

  Milslånga svärmar av gräshoppor har täckt himlen över delstaten Yucatán den här veckan, flygande genom shoppingområden, krockande mot fönstren på lägenhetskomplex och svalande allt grönt i lokala parker.

  Användare på sociala medier och den mexikanska pressen ställde båda samma fråga: Är detta ett tecken på att världen är på väg att ta slut?

  https://metro.co.uk/2023/12/07/locusts-swarm-skies-mexico-leaving-people-fearing-world-ending-19941364/

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 2. I tillägg till detta inlägg så har jag tidigare skrivit om vilddjurets rike och det tiohornsförbund som det profetiska ordet vittnar om ska komma. Om man vill så är man välkommen till att ta del av det här:

  http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2021/11/tiohornsforbundet-i-andens-tid.html

  En välsignad helg i Herren i väntan på vår Frälsares återkomst

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Tack Mikael för allt du delar.Det är verkligen uppskattat. Det verkar gå väldigt fort nu. Och mäktigt att tänka på uppryckelsen oxå går snabbt. Ingen människa hinner se det med sina mänskliga ögon. Med hast och helt oväntat rycks vi bort . Tack Jesus .
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack TZ. Ja, det är det ögonblicket vi väntar på, där Herren på ett ögonblick kommer att förvandla våra liv och ta oss med hem till det himmelska

   En välsignad helg i Herren

   Mikael

   Radera
 4. Netanyahu hotar med att göra Beirut till det nya Gaza om Hezbollah går i krig

  Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att om Libanons Hezbollah öppnar en andra front i den pågående konflikten mellan Israel och Hamas, skulle han bringa förstörelse i södra Libanon och göra om Beirut till dagens Gaza.

  "Om Hezbollah beslutar sig för att starta ett fullskaligt krig, kommer det med sina egna händer förvandla Beirut och södra Libanon, som inte ligger långt härifrån, till Gaza och Khan Yunis," sa Netanyahu.

  https://www.wionews.com/world/netanyahu-threatens-hezbollah-says-will-turn-beirut-into-gaza-if-667470

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Ta gärna del av denna välsignade sång av Anders Johansson:

  "Vi ska mötas där hemma"

  https://www.youtube.com/watch?v=eevr1tT_31g

  Mikael

  Mikael

  SvaraRadera
 6. En gigantisk 'hål' i solen, bredare än 60 jordar, sprutar supervindar rakt mot oss

  En monstruös mörk fläck, känd som en koronal hålighet, dök nyligen upp nära solens ekvator. Det tillfälliga gapet möjliggör ovanligt snabb solvind som rusar mot jorden.

  https://www.space.com/sun-coronal-hole-earth-auroras-dec-2023

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Uppenbarelseboken 3:9

  Se, jag överlämnar åt dig några från Satans synagoga, några som kallar sig judar men inte är det utan ljuger. Jag ska få dem att komma och falla ner inför dina fötter, och de ska förstå att jag älskar dig. 10 Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare. 11 Jag kommer snart. Håll fast vid det du har så att ingen tar din krona.
  12 Den som segrar ska jag göra till en pelare i min Guds tempel, och han ska aldrig mer lämna det. På honom ska jag skriva min Guds namn och namnet på min Guds stad, det nya Jerusalem som kommer ner från himlen, från min Gud, och mitt eget nya namn. 13 Du som har öron, hör vad Anden säger till församlingarna

  Ett profetiskt år går mot sitt slut, och vi kan konstatera att världen har aldrig någonsin tidigare upplevt en tid som denna. Det normala kommer aldrig tillbaka, men Jesus gör. Han älskar oss, känner oss och lovar att vara med oss alla dagar till tidens ände. Han som snart kommer tillbaka vet vad vi behöver för att fullborda vårt lopp.

  Var uppmuntrade i Herren kärlek och att han snart kommer tillbaka

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Ja, galenskaperna i denna värld rusar fram med oförminskad kraft. Aldrig hade jag som barn för 40-50 år sen kunnat föreställa mig att se detta vansinne. Men, pris ske Gud, Han är lika lugn i sin enorma makt som Han var då! / Magnus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vi upplever är helt unikt och världen skakar på ett sätt vi aldrig tidigare har upplevt. Men som du säger, Herren har allt under kontroll och i sin mäktiga hand.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 9. Hosea 4

  Hören HERRENS ord, I Israels barn. Ty HERREN har sak med landets inbyggare, eftersom ingen sanning och ingen kärlek och ingen Guds kunskap finnes i landet.

  2 Man svär och ljuger, man mördar och stjäl och begår äktenskapsbrott; man far fram på våldsverkares vis, och blodsdåd följer på blodsdåd.

  3 Därför ligger landet sörjande, och allt som lever där försmäktar både djuren på marken och fåglarna under himmelen; själva fiskarna i havet förgås.

  En fjärdedel av världens färskvattensfiskar risk att bli utrotningshotade.
  Global uppvärmning, föroreningar, överfiske och sjunkande vattenstånd är några av faktorerna som påverkar populationerna, enligt en studie från IUCN:s rödlista.

  https://www.theguardian.com/environment/2023/dec/11/quarter-of-worlds-freshwater-fish-at-risk-of-extinction-age-of-extinction-aoe

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Ännu en gång så varnar Iran om en "explosion" i Mellanöstern om Israel fortsätter sitt krig i Gaza:

  Irans utrikesminister har varnat för att kriget i Gaza kan leda till en "stor explosion" av konflikter i Mellanöstern, där Libanon och Jemen redan är "involverade" och fler länder är redo att ansluta sig.

  "Minst varje vecka får vi ett meddelande från USA som berättar för oss att amerikanska baser i Syrien och Irak är mål för vissa grupper", sade Irans utrikesminister Hossein Amirabdollahian på måndagen vid Doha Forum.

  "När som helst finns det möjlighet till en stor explosion i regionen, en som inte kan kontrolleras av någon part," förklarade han via översättare.

  Min kommentar:
  Vi är på väg mot Psalm 83 kriget men också GOG-kriget. Gemensamt för dessa är att man önskar att utplåna det judiska folket och ta landet Israel. Men Herren har sin hand över Israel, då det är Herrens land.

  https://www.foxnews.com/world/iran-warns-explosion-middle-east-war-gaza-continues-report

  Mikael

  SvaraRadera
 11. På fredag kommer det sista långa inlägget för i år innan det kommer en julhälsning före jul. Inlägget på fredag kommer att visa och peka på det otroliga och profetiska år vi har haft här i 2023. Det har varit ut över allt annat vi tidigare har upplevt och de tre senaste år har verkligen varit en förberedelse för Guds folk att möta Herren på skyn. Samtidigt har det varit en förberedelse för den tid av mörker som är på väg in över vår värld.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Tack för detta året Mikael och alla syskon här.Vi ber förvarandra. Man känner mer än någonsin av slutsträckan innan målet. Segerkransen väntar. Vet inte om ni känner detsamma ? Andliga mörkret är större än någonsin. Men Guds ljus lyser. DHA upprätthåller oss. Vi får väl se om Herren hämtar sin brud i dec. Eller nästa år. Längtan är så stark nu
  Uthålliget är viktigt.
  Önskar er alla här en fröjdefull jul .
  Vi väntar Herrens ankomnst
  Be att min make vänder tillbaks till Herren. En tung börda för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack för din kommentar. Jag tror att det är många som känner igen sig själva i det du skriver, inklusive mig själv. Det är en intensiv kamp just nu. Fienden vet att tiden är kort och de är på lånad tid, så allt ska gå snabbt. Det är mer viktigt att vi syskon mer än någonsin ber med och för varandra. Vi ber för din situation och lyfter också alla syskon i forumet inför Herren.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 13. Den turkiska parlamentsledamoten Hasan Bismet utropade att "Israel kommer att känna Allahs vrede" innan han snabbt kollapsade av en hjärtattack:

  https://worldisraelnews.com/watch-turkish-official-has-heart-attack-after-speaking-against-israel/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Israeli+Doctors+Refuse+to+Treat+Terrorists%3B+Hamas+Leader+Calls+for+Genocide+of+Jews+Worldwide%3B+White+House+Reveals+if+Biden+Will+Make+Israel+Aid+Conditional&utm_campaign=20231213_m178152359_Israeli+Doctors+Refuse+to+Treat+Terrorists%3B+Hamas+Leader+Calls+for+Genocide+of+Jews+Worldwide%3B+White+House+Reveals+if+Biden+Will+Make+Israel+Aid+Conditional%3B&utm_term=_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09_09Watch+Now_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09

  Mikael

  SvaraRadera