fredag 1 december 2023

Gör er redo - nådens dörr stängs!

 


Psalm 27: 5- Han gömmer mig i sin hydda på olyckans dag, han beskyddar mig i sitt tält, han för mig upp på klippan.

”Jag vill gå genom dödsskuggans dal för dig, min brud. Jag vill bryta igenom helvetets portar och vandra genom ondskans slagfält för dig, mitt folk. Det finns inget mörker och ingen plats dit jag inte vill gå för din skull. Jag har förberett en plats åt dig i min Faders hus. Väntetiden är snart över – Jag kommer för att hämta dig hem till mig, min brud, för att ta dig bort från denna värld till en plats där du kan känna dig trygg, så att vi kan vara tillsammans för evigt."

Vi är den generation

Vi lever i en mycket allvarlig tid. Under flera år har Herren talat och pekat på den period som ligger framför oss. Guds Ande har talar och profeterar genom tidens tecken till sin församling, och Herren har varnat för det mörker som är på väg att svepa in över vår värld. Det har varit en eskalering och en tydlig förberedelse inför den allra sista och avslutande perioden i denna tidsålder, kallad vedermödans tid. Vi tillhör den generationen och det folk som kommer att bevittna uppfyllelsen av ändetidens löften. Vi är den utvalda generationen som kommer att få uppleva det ögonblick då Herren hämtar och rycker sin brud till sig

En väntande brud

Samtidigt som detta mörker breder ut sig har Herren förberett sin brud. Han har väckt våra hjärtan och förberett sitt folk. Trots avfall och förlorad första kärlek finns det ett folk som väntar och en brud som längtar.

En brud som inte har kompromissat med världen och som har bevarat sin oskuld. I en värld fylld av omoral och eskalerande synd har hon bevarat sin renhet, sin oskuld och sitt oskuldsfulla hjärta. Hennes åtrå, begär och enda längtan är att vara värdig sin brudgum. Hon lever för att möta honom, och hon gör sig redo.

Jag kommer och hämtar dig

Tecknen i världen är uppenbara. Vi närmar oss en punkt där återvändo inte längre är möjlig. Vi lever i födslovåndornas tid, och smärtan över tillståndet i denna värld ökar, samtidigt som mörkret blir allt mer tätnande. Trots allt detta talar och tröstar Herren oss och försäkrar oss om att han snart kommer att hämta oss hem.

Precis som Lot och hans familj blev borttagna från Sodom innan Guds domar föll, kommer Herren att flytta sitt folk bort från denna värld, som kommer att utsättas för Guds domslut. På samma sätt som Noa och hans familj lyftes upp över vattnet för att undkomma syndafloden, kommer Herrens församling att lyftas upp för att möta Herren innan domen når denna värld.

Herrens älskade brud

Varför skulle Herren tillåta sin älskade och utvalda brud att genomgå den domstid som vedermödan innebär, där han både dömer och rättar till världen? Varför skulle Herren låta sin älskade och trofasta brud prövas tillsammans med den orättfärdige, och varför skulle hon straffas när jorden döms för sina synder? Vilken brudgum skulle vilja överge sin brud i ödemarken eller i ett levande helvete, exponerad och omgiven av ondskans faror? 

Han skulle aldrig vilja överge henne eller lämna henne ensam, och han skulle göra allt för att rädda henne. Han skulle gå genom dödsskuggans dalar och helvetets platser för hennes skull, och han skulle hämta henne för att föra henne till en plats där hon kunde vara trygg.

Nådens dörr stängs

Jag är övertygad i min tro och fullständigt övertygad om att vi snart står inför en av tidernas största och mäktigaste händelser. Herren själv kommer att stiga ner från skyn för att rycka upp och hämta sin församling och brud till sig, så att vi kan vara tillsammans med honom för evigt. Generationer före oss har längtat och suktat efter att få uppleva den dagen, men vi är det släkte som kommer att få nåden att se och uppleva Guds ord uppfyllas.

Samtidigt närmar sig tiden sitt slut, och vi befinner oss vid en punkt där det inte längre finns någon återvändo. Vi närmar oss ögonblicket då Herren själv, likt när nådens dörr på Noas ark stängdes, kommer att försegla denna period. Herren har uppmanat världen att omvända sig och kallat syndare. Dörren står på glänt och är på väg att stängas helt, och snart kommer den vara helt stängd. Herrens ord om att gripa tag i frälsningens dag och inte förkasta Herrens inbjudan är mer relevant i dag än någonsin

Heb 3:7: Därför säger den helige Ande: I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan, som när era fäder väckte min förbittring på frestelsens dag i öknen.

2 Kor 6:2 – Han säger ju: Jag bönhör dig i nådens tid, jag hjälper dig på frälsningens dag. Nu är den rätta tiden, nu är frälsningens dag.

Jesus kommer snart 

Mikael 

27 kommentarer:

 1. Data och AI tar över:

  JPMorgan Chase, Amerikas största bank, kommer att ha stängt 159 filialer över hela landet vid slutet av 2023.

  För Chase Banks kunder innebär dessa nedläggningar allvarliga olägenheter, om inte rentav förödande störningar i deras liv. Tjänster som tidigare erbjöds av mänskliga banktjänstemän och andra bankprofessionella som tidigare bemannade dessa nu stängda filialer har nu ersatts av automatiserade kundtjänstlinjer.

  https://ourgoldguy.com/2023/11/30/jpmorgan-chase-to-shut-down-nearly-160-bank-branches-across-the-u-s/

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Kol 1 -

  13. Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. 14 I honom är vi friköpta och har förlåtelse för våra synder.
  15 Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat, 16 för i honom skapades allt i himlen och på jorden: synligt och osynligt, tronfurstar och herradömen, härskare och makter – allt är skapat genom honom och till honom. 17 Han är till före allt, och allt hålls samman genom honom.

  En välsignad helg i Herren och i hoppet om Herrens tillkommelse.

  Jesus kommer mycket snart!

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Tack Mikael för dina hoppfulla budskap!
  🙏 Välsignad Advent! / Y.A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen och tack Y.A
   Jag önskar också dig en välsignad advent

   Mikael

   Radera
 4. Det är nära nu. /Magnus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Magnus.
   Det är väldigt nära och Herren kommer mycket snart!
   Snart kommer Jesus vår underbara frälsare och Herre

   Maranatha
   Mikael

   Radera
  2. Amen!
   Längtar att få möta frälsaren och alla er syskon i Herren
   TZ

   Radera
 5. Jag vill inte tjata, men kolla gärna in på en profets blogg på wordpress som heter Jesusportalen. Han har blivit ganska nedstämd över att ingen verkar bry sig. /AZ.

  SvaraRadera
 6. Enok har många förebilder och är en protofyp på församlingen som blir bortryckt undan syndanfloden. 622 år efter Adam (622 i strongs betyder "församla" och "flytta". Han var den 7 generationen efter Adam och traditionen säger att han blev borttagen 7 år före syndafloden. I den redliges bok (book of Jasher) så står det något intressant - att Enok blev bortryckt på den 7 dagen, men också i en tid där det var snö på marken.

  I boken står det:

  "Och det var på den sjunde dagen som Enoch steg upp till himlen i en virvelvind med hästar och vagnar av eld. 37 Och på den åttonde dagen sände alla kungar som hade varit med Enoch för att hämta tillbaka antalet män som var med Enoch, från den plats där han steg upp till himlen. 38 Och alla dessa kungar gick till platsen och de fann att jorden där var fylld med snö."

  Det är alltid intressant om Herren kommer att göra på samma sätt som Enok, att upprycka och hämta honom i en tid där det ligger snö på jorden. Det vill säga på vintern.

  Ingen känner dagen men vi må alltid leva i beredskap, klara att möta Herren och förvänta att han kommer för att frälsa oss från den kommande ondskan.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  https://sapphirethroneministries.wordpress.com/2023/01/01/enoch-taken-the-seventh-day-when-there-was-snow/

  SvaraRadera
 7. Psalm 27:5 är ett av bibelns säkraste citat som visar att bruden ska ryckas upp Herren till mötes före innan jorden renas från ondskan.
  Tack Jesus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Ja, det är ett underbart och starkt ord som vittnar om vår avgång före vedermödan, den stora olyckan inträffar.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 8. En stor jordbävning på hela 7,6 har inträffat utanför Filippinerna.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stor-jordbavning-utanfor-filippinerna--dpxsva

  Mikael

  SvaraRadera
 9. Guds ord uppmanar oss genomgående att ha en ständig förväntan på Jesu återkomst som är en genuin händelse utan några som helst förutgående tecken. Här är exempel på bibelställen som både pekar och visar oss att församlingen ska leva i en ständig förväntan till vår Herre Jesu komma för sitt folk:

  Rom 13: 11-12 – Akten på allt detta, så mycket mer som I vet vad tiden lider, att stunden nu är inne för eder att vakna upp ur sömnen. Ty frälsningen är oss nu närmare, än då vi kom till tro. Natten är framskriden, och dagen är nära. Låt oss därför avlägga mörkrets gärningar och ikläda oss ljusets vapenrustning.

  1 Kor 1:7 – så att I icke står tillbaka i fråga om någon nådegåva, medan I väntar på vår Herres, Jesu Kristi, uppenbarelse.

  Fil 3:20 – Vi åter har vårt medborgarskap i himmelen, och därifrån vänta vi och Herren Jesus Kristus såsom Frälsare.

  Fil 4:5 – Låten ert saktmod bli kunnigt för alla människor. Herren är nära!

  1 Tess 1:10 – och till att vänta hans Son från himmelen, honom som han har uppväckt från de döda, Jesus, som frälser oss undan den kommande vredesdomen.

  Tit 2:13 – medan vi vänta på vårt saliga hopps fullbordan och på den store Gudens och vår Frälsares, Kristi Jesu, härlighets uppenbarelse.

  Heb 9:28 – och han skall en andra gång träda fram, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som väntar på honom.

  Heb 10: 37 – Ty ännu en kort liten tid, så kommer han som skall komma, och han skall inte dröja.

  Jak 5:7 – Vänta alltså tåligt, bröder, tills Herren kommer.

  Jak 5:8 – Var också ni tåliga och styrk era hjärtan, ty Herrens ankomst är nära.

  1 Pet 4:7 – Slutet på allting är nära.

  Judas 1:21 – Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet ska ger er evigt liv.

  Upp 3:11 – Jag kommer snart. Håll fast det du har, så att ingen tar din krona.

  Upp 22:7 – ”Och se, jag kommer snart.

  Upp 22:20 – Han som betygar detta säger: ”Ja, jag kommer snart.” Amen, kom, Herre Jesus!

  Det här var alltså några av de bibelställen som visar på den förväntning som församlingen ska ha. Ord som talar om Herrens närstående återkomst och församlingens behov för att alltid vara förberedd. De talar om Herrens återkomst utan föregående tecken och de ger tröst och uppmuntran utan att relatera dem till vedermödans tid.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Jorden rister,
  Jorden skälver,
  Jorden skakar.
  Lyft blicken och var redo.
  Jesus kommer snart!
  Guds välsignelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Allt skakar just nu och det kommer bara att bli värre. Men vi lyfter vår blick och är redo. Våra hjärtan ropar ut efter Herrens komma!

   Kom, Herre. Din brud väntar på dig!

   Mikael

   Radera
 11. Samtidigt med att Hamas/Israel kriget fortsätter så trycker USA på för en tvåstatslösning.

  På trots av det som sker just nu, så ser USA det här som en del av att fortsätta med en fredslösning och en tvåstatslösning

  https://www2.cbn.com/news/israel/hamas-shatters-ceasefire-rockets-blinken-pushes-two-state-solution

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Ja snart blir det mycket värre.
  En tvåstatslösning kan komma oväntat och plötsligt dessutom.

  SvaraRadera
 13. Hamas varnar för en 'befrielsekrig' större än massakern den 7 oktober är 'på väg snart

  En högt uppsatt Hamas-representant har hävdat att terrorgruppen är 'inte långt borta' från att starta en 'befrielsekrig' som han säger kommer att vara större än intrånget den 7 oktober i Israel.

  Osama Hamdan, medlem i Hamas politiska ledning, gjorde dessa påståenden i en intervju med den libanesiska mediekanalen Bel Moubashar Online.

  I intervjun, översatt av Middle East Media Research Institute (MEMRI), 'lovar han att en befrielsekrig är på väg, inte bara en annan 7 oktober,' och tillägger att han tror att en sådan händelse inte är långt borta.

  Min kommentar:

  Precis som jag tror att kriget mellan Ryssland och Ukraina kan leda till det tredje världskriget, tror jag också att det pågående kriget som Israel är involverat i kan utvecklas till något av de ändetidskrig som är kopplade till Israel. Hamas kommer inte att ge upp, och fler muslimska grupper och länder kommer att ansluta sig till kriget mot Israel.

  Vi lever i ändens tid och i tider där det profetiska ordet uppfylls.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-12823037/Hamas-warns-war-liberation-bigger-October-7-massacre-coming-soon-Israeli-spy-chief-vows-kill-terror-groups-leaders-world-mastermind-kibbutz-massacre-eliminated.html

  Mikael

  SvaraRadera
 14. En högt uppsatt EU-tjänsteman varnar för en stor säkerhetsrisk i Europa under julen medan konflikten mellan Israel och Hamas pågår.

  Min kommentar: Vi är på väg mot den tid där "freden blir borttagen från jorden". Det sker när ryttaran på den röda hästen får lov att träda fram. I dag upplever vi rykten om världskrig och upplever säkerhetesrisker runt om i världen. Helt plötsligt får vi en situation där människor kommer att "slakta varandra" och världen kommer att vara i ett totalt kaos och mörker.

  Jesus kommer snart!

  https://apnews.com/article/eu-france-terrorism-attacks-christmas-europe-israel-hamas-c2761686b801086ba51970fc70960510

  Mikael

  SvaraRadera
 15. På fredag kommer nästa inlägg och kommer att ta utgångspunkt i Daniels bok, där Daniel ser det sista världsriket med Antikrist som kommer att regera från. Men med allt det som sker i Mellanöstern så är det till och med muslimer som nu varnar för att det vi upplever är början och förberedelser till GOG-kriget. Till och med muslimerna erkänner att vi lever i de yttersta dagarna och att det som sker just nu har avgörande betydelse.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 16. "Klimatkrisen: Vi upplever ett 'oöverträffat' hot mot mänskligheten

  Människan står inför ett stort hot från så kallade "tipping points", vilka kan utlösa allvarliga katastrofer på jorden. Det var något som forskare varnade för i går på FN:s klimamöte i Dubai. Det här är den mest omfattande undersökningen någonsin av osynliga faror på jorden och året 2023 förväntas bli det varmaste någonsin.

  Många av de 26 farliga punkter som nämns i rapporten, som smältande is, är kopplade till den globala uppvärmningen. Men även mänskliga aktiviteter, som att hugga ner stora delar av Amazonas regnskog, kan pressa jordens ekosystem till sina gränser.

  Allt går mot sin upplösning men vi går mot vår förlossning.

  https://www.msn.com/en-us/news/world/planet-tipping-points-pose-unprecedented-threat-to-humanity-report/ar-AA1l3KML

  Mikael

  SvaraRadera
 17. Dan 7: 23 - Då svarade han: ”Det fjärde djuret betyder att ett fjärde rike ska uppstå på jorden, ett som är olikt alla de andra rikena. Det ska sluka hela jorden och trampa ner och krossa den. 24 De tio hornen betyder att tio kungar ska uppstå i det riket, och efter dem ska en annan uppstå som är olik de förra och som ska slå ner tre kungar. 25 Han ska tala mot den Högste och ansätta den Högstes heliga. Han ska bestämma sig för att förändra heliga tider och lagar, och de ska ges i hans hand under en tid och tider och en halv tid. 26 Men dom ska hållas, och hans välde ska tas ifrån honom och han ska fördärvas och förgöras för alltid. 27 Men riket, väldet och makten över alla riken under himlen ska ges åt det folk som är den Högstes heliga. Hans rike är ett evigt rike, och alla välden ska tjäna och lyda det.

  Vi vet att det fjärde riket är på gång och vi vet att ett tiohornsförbund kommer att finnas till i ändetiden. Med andra ord så vet vi att både Antikrist och vilddjurets kommer under den 70:e och sista årsveckan. Men löftet till Daniel är att "väldet ska tas ifrån honom (Antikrist) och ges åt det folk som är den Högtes heliga.

  Även om det går en mörk tid över jorden så är löftet att Herren har vunnit seger och hans rike kommer att vinna till sist.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 18. Amen!
  Det är fullbordat på Golgata korś.
  Segern tillhör Lammet på tronen.
  Hjälp oss Herre att vila uthålligt i dina löften och ha ditt evighetsperspektiv i våra hjärtan.
  Dina tankar är så mycket högre än människors tankar.
  Tack för att dina planer är goda och står fasta hur mycket det än blåser och skakar runtom oss Herre.
  Välsignelse och fridfull Hanukkah till Israel.
  Kom!
  Välsignelse i Jesu namn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen och tack för att du delar denna underbara bön inför Herren.

   Ja, det är rätt att Israel firar Hanukkah just nu. Det är en högtid som sträcker sig från den 7-15 december. Det är intressant att ordet "Hanukkah" och namnet "Enok"/Hanock" har rot i samma hebreiska ord "Hanak". Det är ju en högtid som firas i vintertid och det stämmer ju bra och man ser in i att Enok blev uppryckt på vintern.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 19. Om man inte tror att Herren hämtar sin brud innan vedermödan måste man både se bort och tillägga skriften ett antal saker:

  Man måste tillämpa ersättningsteologi och sätta in församlingen på Israels plats, där man tar Herrens löften och kallelse för Israel under den sista årsveckan. Man ser bort från Herrens eget ord att den sjuttionde och sista årsveckan är för Israel och det judiska folket. Det betyder att man måste ersätta de 144 000 utvalda judarna, martyrerna och den grupp av människor som kommer levande ut ur vedermödan (Upp kap 7), och göra dessa till församlingen.

  Man måste samtidigt se bort ifrån att uppryckandet är ”Imminent”, och att församlingens väntan och kallelse har alltid varit att vänta på Kristus från himlen. All utslag av imminens är utesluten om det först ska ske några tecken först.

  Man måste se bort ifrån att de 24 äldste redan är i himlen och har fått sin nådalön innan det första sigillet bryts.

  Man måste också se bort ifrån ordets kraftiga löften om att församlingen ska bli sparad från Guds vrede, och inte i, igenom, eller under.

  Man måste också se bort från församlingens totala frånvaro i Uppenbarelseboken från kap 6-19 som bekräftar församlingens uppryckande.

  Man måste utesluta Herrens ord som visar att Herren inte kan döma de rättfärdiga tillsammans med de rättfärdiga, där Lot är ett tydligt exempel på.

  Man blir tvungen till att se bort ifrån det tidsgap som är tvungen till att finnas till mellan uppryckandet och Jesu synliga komma till doms för den här världen.
  Man blir tvungen till att jämföra den vedermöda som alla kristna lever i, vårt lidande för evangeliet och vedermödans lidande.

  Man blir tvungen till att placera Guds vrede till endast i slutet av vedermödan vid Jesu synliga komma.

  Man blir tvungen till att gå på kompromiss med Guds löften om att helvetes portar aldrig skulle bli församlingen övermäktig, då Antikrist får makt att besegra församlingen under vedermödans tid.

  Man ska tillsido se den totala avsaknaden av styrkande ord och löften om evigt liv till den som håller ut och ger sitt liv under vedermödans lidande, eller löften om kraft under Antikrists regerande.

  Man måste framför allt förhålla sig till att Jesu egen brud, som är köpt med hans eget blod, där straffet och priset redan är betald, ska dömas tillsammans med den orättfärdige genom Guds domar. Det skulle resultera i att uppryckandet av Jesu brud skulle bestå av ett mycket fåtal människor då nästan alla människor omkommer genom de domar som går ut i världen, och människan igen blir lika sällsynt som dyrbart guld från Ofir (Jes 13:12).

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligare kan det inte skrivas, men tror att du missat ett O.

   Långt mellan mina kommentarer pga sjukdom i familjen hoppas på under eller att Jesus kommer NU.

   /O/P

   Radera
  2. Tack för din hälsning. Vi är med att be för dig och hela din familj.

   I Jesu välsignade namn, Amen

   Mikael

   Radera