tisdag 20 december 2016

Det största miraklet av alla


Varje år så firar vi ett av de allra största mirakel, när Gud själv blev människa. Han kom till oss, levde ibland oss, och vi såg hans härlighet. Vittnesbördet om Jesus var att han var full av nåd och sanning.
Jag vill stämma in i Johannes vittnesbörd om Jesus när han ropar: -”Av hans fullhet har vi all fått, nåd och åter nåd”. Samtidigt som julen vittnar om Jesus som kom till oss, och en dag kommer tillbaka, vittnar den också om hans oerhörd stora nåd. 

Han kom till oss även då vi inte förtjänade det. Även i tider då vi vandrade våra egna vägar, och var långt borta från hans vilja och vägar, så älskade och försonade Han världen med sig själv.
Till dem som lever i mörkret

Jes 9:2 – Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus; ja, över dem som bo i dödsskuggans land skall ett ljus skina klart.

Jesu uppgift och kallelse, var att föra människor som lever och vandrar i mörkret, in i sitt rike av ljus.

Vi famlade i mörkret utan Gud och utan hopp i den här världen. Vi var skilda från Guds kärlek, och vår destination var en evig skilsmässa från allt som har med Guds liv och hans närhet att göra. Yttre omständigheter var kanske bra, men vårt andliga liv var icke existerande. Vi var andligt döda på insidan, och bundna i länkar som man omöjligt kan bli fri ifrån genom egen kraft. Levande, men ändå i ett permanent tillstånd av slaveri, träldom och död.

Han ropade ditt namn

Men den dagen kom, då Han ropade ditt namn i mörkret. Han sträckte sig ut och tog dig ut ur mörkret och in i hans rike av ljus. Han drog dig upp ur den djupa dyn, och satte dina fötter på en klippa. Han tvättade dig ren med sitt eget dyrbara blod, och gav dig den bästa gåva som man någonsin kan ge - frälsningen i honom! 

En frälsning som bara fås genom hans dyrbara nåd. Fullständigt oförtjänt, och helt utan egen förtjänst.

Han har nåd för dig

Jakob 4:8 – Närma er Gud, så skall han närma sig er. 

Den här julen kan vi närma och dra oss närma honom. Han står där och väntar på oss och önskar att vi ska överlåta och lägga allt i hans händer. Löftet är att om vi sträcker oss mot honom, så har han lovat att möta oss precis där vi är.

Psaltaren 59:11 – Min Gud kommer mig till mötes med sin nåd

Det sätt som Herren möter oss med, är alltid med hans nåd. Jag vet inte hur din situation är i ditt liv just nu, men jag vet att han har nåd för dig. Han har nåd för dina ofrälsta barn. Han har nåd för din sjuka kropp, och nåd för varje omständighet i ditt liv. 

Om du vandrar i mörkret, vill han vara ljuset i ditt liv. Han vill skingra vattnet, så att du kan gå torrskodd igenom omständigheternas väldiga vatten. Han vill samtidigt vara klippan, styrkan och den som tröstar dig på varje område i ditt liv. På samma sätt som Isrealiterna, vill han vara din molnstod på dagen, och eldens klara sken på natten.

Han lovade att vara med oss varje dag, med alla sina löften, sin kraft och nåd, och han har lovat att styrka oss och upprätta hålla oss med sin rättfärdighets högra hand. (Jes 41:10)

Herrens nåd och trofasthet

Psaltaren 92:2 - att om morgonen förkunna din nåd, och när natten har kommit din trofasthet,

Psalmisten förkunnar Herrens nåd om morgenen, och Herrens trofasthet på natten. 

Herrens har ny nåd för oss på varje område där vi kommer till korta i oss själva. Oavsett hur dagen går och vilka omständigheter än vi möter, kan vi när dagen är över och natten kommer, vittna och förkunna om Herrens trofasthet som har varit med oss igenom allt. Herren är klädd i trofasthet, och även om vi är trolösa förblir han trofast, då han inte kan förneka sig själv. (2 Tim 2:13)  

En välsignad jul

Det kommer inte fler inlägg i år, men vi är tillbaka igen i januari 2017 med nya inlägg, som pekar på den tid vi lever i och Jesu dyrbara återkomst. Min familj och jag, vill samtidigt önska alla trofasta läsare en fridfull och välsignad jul. 

Mikael10 kommentarer:

 1. Tack Mikael för ännu en helt underbar och upplyftande text. Jag tackar Gud för att du finns ,, att du vågar tala ut om var vi är i tidens händelser. Låt oss fortsätta be för våra kyrkor, våra pastorer o präster att de oxå får modet att tala om Jesu tillkommelse ! Detta får bara inte tystas ner ! Det står ju i Guds ord att talet om Hans tillkommelse ska tystna,,, men låt oss be , be om frimodighet och brinnande hjärtan. Gud välsignar dej och din familj käre broder i Herren. En God Jul och ett Gott Nytt År i Jesu Kristi närhet ! Mvh Ingalill.

  SvaraRadera
 2. Guds frid Ingalill,

  Stort tack för din mycket uppmuntrande och välsignade hälsning. Det är mycket välsignat att ta del av det du delar. Ja, må talet om Kristi komma, bli allt tydligare och starkare ju närmare dagen vi kommer.

  Jag önskar också dig och dina närmaste, en välsignad jul i Herrens och varandras närhet.

  Guds rika välsignelse
  Mikael

  SvaraRadera
 3. Fridfull Jul
  och Gott Nytt År
  tillönskas Dej och Din familj.

  Må Gud välsigna Dej och De dina!
  " Finländaren"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Finländaren,

   Jag önskar också dig och dina nära, en fridfull och välsignad Jul, samt ett Gott Nytt År!

   Välsignade hälsningar i hoppet om Herrens tillkommelse
   Mikael

   Radera
 4. Stort Tack Mikael för dina Varma och Styrkande texter du delar med dig av i denna Fina Julhälsning.
  Den ger oss förnyad kraft att med Herrens stora och trofasta hjälp se nästa dag an med förnyat hopp om en ljus framtid och Jesu efterlängtade återkomst.

  Vi önskar Att Gud välsignar Dig och din familj och ger er en God Jul och Ett Gott Nytt År.
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära J och G,

   Tack för er hälsning. Ja, jag kan bara bekräfta det jag skriver, och att det är något som jag själv har upplevt. Guds dyrbara nåd, är ny var dag, och omsluter oss genom allt vi går igenom. När dagen har gått, kan jag bara konstatera, att Herren, mitt i och igenom allt, har varit där med sin trofasthet.

   Guds godhet är obeskrivlig och helt utan jämförelse.

   Jag önskar också er en välsignad och en fridfull Jul.

   Varma hälsningar
   Mikael

   Radera
 5. En riktigt God och på alla sätt Välsignad Julhögtid,
  samt ett Gott nytt år, om Herren dröjer och vi får leva,
  önskar jag dig och de dina, Mikael!
  Fridshälsningar från Marguerite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marguerite,

   Stort tack för din hälsning. Jag önskar också dig och de dina, en underbart välsignad jul. Må Herren välsigna och omsluta dig och din familj på alla sätt i erat liv och tjänst för Herren.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 6. Vilket fint och upplyftande inlägg!

  Önskar dig/er en välsignad jul och ett gott nytt år!

  Mvh L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack för din hälsning.
   Jag önskar också dig en välsignad jul och ett gott nytt år.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera