torsdag 15 december 2016

Jesus Kommer Snart!


Om man skulle göra ett försök, att sammanfatta det vi har sett och upplevt i år 2016, så skulle jag utan tvivel och helt utan förbehåll, beskriva det med tre enkla ord: Jesus kommer snart!

Det är en verklighet, som är mer påtaglig och mer märkbar än någonsin förr. Det är samtidigt en dyrbar sanning, som jag önskar ska genomsyra och vara ett utryck i varje inlägg som jag skriver. Må tidens tecken och tidens allvar, få oss till att vara andligt vakande, ständigt bedjande, och få oss till att leva i en ständig förväntan till Herrens återkomst.

Det profetiska ordet

När vi upplever profetiska löften som uppfylls, och tidstecken som accellererar i kraft, så betyder det, att vi mer än någonsin är närmare ett uppryckande av Guds brud och församling.

Min personliga tro, är att vi lever i själva avslutningen i denna tidsålder, och att Herren mycket snart kommer tillbaka för att hämta sitt folk. Även om situationen i den här världen blir allt mer kaotisk och hopplös, så är löftet att innan Herrens dag, och innan det att Gud kommer att döma jorden, så är Guds folk borttagna och gömda i de himmelska kammarna. 

Herren använder Sodom och Gomorra, som ett exempel på det sätt som Lot blev bortagen och räddad, innan dess att Guds domar gick ut.

Lot blev frälst undan Guds vrede

1 Mos 19:22 – ”Jag skall inte omstörta staden du talar om. Men skynda dig att fly dit, ty jag kan inte göra något förrän du är där”

Gud hörde ropet över Sodom och Gomorra, och såg den svåra synd som härskade i städerna. Abraham förhandlade med Herren, att inte förstöra städerna, om det fanns helt ner till tio rättfärdiga. Nu fanns det inte tio rättfärdiga i Sodom och Gomorra, men bara en enda - Lot.

På trots av att det inte var något som Herren hade bundit sig till, ville han inte förstöra och döma städerna på grund av denne ene. Sodom och Gomorra blev utsatta för Guds dom och vrede, och Gud lät det regna eld och svavel över städerna. Men Herren kunde inte påbörja sin vredesdom förrän att Lot hade lämnat staden, och var i säkerhet i grannstaden Soar.

Luk 17:28-29 – På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot gick ut från Sodom lät Gud eld och svavel regna från himlen och gjorde slut på dem alla.

Paulus undervisar
När Petrus skriver och undervisar församlingen i ett av sina brev, använder han Lot som ett exempel, på det sätt som Herren räddar sitt folk från tid och plats när det gäller Guds domar.
2 Pet 2: 6-9 – Städerna Sodom och Gomorra dömde han till undergång. Han lade dem i aska och gav så ett exempel på vad som skulle hända de ogudaktiga. Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv. – Den rättfärdige mannen bodde nämligen bland dem, och dag efter dag plågades han i sin rättfärdiga själ av att se och höra det onda som de gjorde. – Herren vet alltså att frälsa de gudfruktiga ur frestelsen och att hålla de orättfärdiga i förvar och straffa dem fram till domens dag.

Engelsk översättning: to rescue the godly from temptation
Mot Herrens natur

Abraham påminde Herren i sin argumentation om Sodom och Gomorra att det strider mot hans natur att förgöra de rättfärdiga tillsammans med de ogudaktiga (1 Mos 18:23).

Petrus undervisar oss, genom att ge oss exemplet med Lot, för att visa att Lot inte var ett tillfälligt exempel, men en generell princip från Guds sida att Herren ”frälser de gudfruktiga ur frestelsen” engelsk översättning: The Lord knows how to rescue godly men from trials”. Ordet from (ur) betyder från tid och plats från denna händelse.

Avslutning

Vi är på väg att bevittna det som en stor del av det profetiska ordet handlar om, nämligen Jesu dyrbara återkomst, och Herrens upprättande av sitt himmelska rike här på jorden. Det profetiska ordet lyser klart i en mörk tid, och det kommer att fortsätta att växa i klarhet, till dess att Herren kommer tillbaka.

Herren önskar och vill, att hans återkomst ska prägla våra liv i vår vandring och i vår prioritering. När vi lever i en ständig förväntan till Herren och hans återkomst, skapar det ett heligt och överlåtet liv, och en nöd för människors frälsning.

Han söker våra hjärtan

Predikaren 4:23 – Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty därifrån utgår livet.

Herren visar oss samtidigt, att framför allt som ska bevaras, så önskar Herren att vi bevarar våra hjärtan. Han söker det, vill röra vid det, och vill göra det helt och fullkomligt till sitt. Herren vill inte dela det med någon annan, men vill att det ska vara heligt och avskilt för honom i den tid som är.

Dra när till Herren

Kära vänner – fortsätt att dra när till Herren, och fortsätt att söka Herrens ansikte. Jesus är vår fasta klippa, och vår ankare i stormen. När vi vandrar och är omslutna av mörker, så låt oss inte glömma vad Herren talade till oss i ljuset.
Vi är inne på själva upploppet, och mycket snart är vi hemma hos Herren. Låt Jesus vara din kraft, din nåd och din styrka i denna tid, och låt blicken vara fäst på honom. Herren omsluter dig, och älskar dig med sin villkorslösa kärlek, och han lägger sin hand på ditt liv.    


Jesus Kommer Snart!

8 kommentarer:

 1. Tack för ett fint inlägg som berör! Det är verkligen spännande tider vi lever i.
  Mvh L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för din uppmuntrande hälsning. Ja, det är mycket spännande tider vi lever i. Herren har tiden i sin hand, men budskapet om att Jesus kommer Snart, känns mer aktuellt än någonsin.

   Herrens rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Guds Frid Mikael
  Mycket fint skrivet.
  Vi strävar efter att varje dag leva på ett rättfärdigt och gudfruktigt sätt och känner stödet från Herren.
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära syskon för er hälsning.
   Jag vet, att Herren både stöder, hjälper och omsluter er på alla sätt. Han har gett er löfte, om att vara med er varje dag med sin nåd och villkorslösa kärlek. Han är trofast i allt och känner oss i detalj i allt.

   Guds rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Guds frid Mikael

   Det är skönt att känna stödet från Herren och veta att han är med oss varje dag.

   I Dag klockan 16 till 17 så kände vi båda oberoende av varandra att det darrade i hela kroppen och ett obehagligt dovt brummande hördes som det var omöjligt att lokalisera. Vi gick ut och satte oss i bilen för att åka och handla lite. Efter en stund när vi kommit en bit upphörde obehaget och ljudet försvann. Vad kan det ha varit sade vi båda.

   Vänliga Hälsningar
   J och G

   Radera
 3. Visst är det svårt att förstå hur allt rent praktiskt skall gå till? Det tydligaste tecknet vi har att vänta är hur han återigen i första hand fokuserar på barnen. Sedan de fattiga och sjuka samt andra som har det svårt. Vi ser säkert en vanlig människa, för som ande är det säkert svårt att få saker och ting att hända. Däremot söker han först den inre brinnande lågan i det inre kärleksfulla hjärtat, om den lågan nu finns kvar då alla först alltid vill ha pengar. Även de organisationer som hjälper andra eller de olika församlingarna. Alla börjar de med pengar genom att göra en budget och dela medel. Dessa släcker lågan med passionen att hjälpa sin briser eller syster. När sedan lågan är släckt är de svår att tända. Den tänds endast genom att protestera mit UC och pengarnas kungar - bankerna. Detta gör ingen... ingen vågar då de lämnar systemet som främjar människan från Herrens kärlek när nu den allra sista tiden var kommen. Idag var det flera som hörde den första basunen. Få se vad som kommer nu. Antikrist är vid makten i USA och Putin i Ryssland och snart insett tredje land. När dessa tre har sig förenat kommer kriget. Ja tre antikrist ger en treenighet som är på jorden starkare än Herren. Att stoppa den tredje antikrist och vilseleda den nya i USA ger en annan utgång av Uppenbarelseboken än så som den är skriven.

  Håll lågan brinnande och slut upp när han visar sig genom att skydda barnen. De fattiga, sjuka och andra som har det svårt. Glöm aldrig att han skulle återkomma i både anden och i kött och blod. I anden för att se vilka som har sina lågor brinnande och i en kropp för att verka för att stoppa antikrist. Dessa tre personer som anfaller IS med kärnvapen om 5-6 år. Då kommer malört etc. Inga andra eldklot än de som människan själv har tillverkat. Men hur skulle en atombomb förklaras för en fånge på Oatmis för snart 2000 år sedan...???

  Det är över då den tredje antikrist inte längre kan ta över efter att de första två ha banat vägen. Hans makt är bruten. Bevisen kommer fort nu i den nya tiden. Det blrjade idag. Ett beslut tigs MIT alla odds i det svenska rättssystemet. Ett bevis på att Herren nu själv skriver historien.

  Makten är redan fråntagen de destruktiva krafterna i hela världen. Det som återstår är att alla barnen skall ha en trygg och utvecklande barndom. Sedan om 3-4 generationer börjar det tusenåriga riket. Det är många hundra år kvar men det börjar då. Innan dess är det en kamp mellan alla de som hållt sin låga brinnande och de som låtit de slockna. Alla föds med lika stark låga som barn. Enbart begäret efter pengar släcker lågan. Alltså släcker sllt budgetarbete allas lågor....

  SvaraRadera
 4. Tack för ditt välsignade inlägg, Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Marcus,

   Jag önskar dig och din familj en välsignad jul och gott nytt år.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera