tisdag 6 december 2016

Skogsbrand i Tennessee – Herrens dag är närstående


”Till dig, HERRE, ropar jag, ty en eld har förtärt betet i öknen och en eldslåga har förbränt träden på marken. Också de vilda djuren längtar efter dig, ty vattenbäckarna har torkat ut och en eld har förtärt betet i öknen” - Joel 1:19-20

Just nu, upplever delstaten Tennessee i USA, den värsta och den mest förödande skogsbrand på över hundra år. Tio tusentals människor har tvingats fly från sina hem, och över tio människor har omkommit.

Mitt i denna brand, och under en parkbänk, hittade en medarbetare en bränd sida från bibeln från Joel kap 1, som talar om en eld som förtär och förbränder träden på marken. Är detta ett tillfälle, eller är det ett tecken på att Herren dag är närstående?

Ett område i ruiner

Bränderna har härjat sedan i måndags, för drygt en vecka sedan. Området är väldigt torrt, och myndigheter varnar för att faran ännu inte är över. Hela området är i ruiner, och över 700 hus har blivit förstörda av branden. Man misstänker att det är en pyroman som ligger bakom dådet.

Bränd bibelvers under en bänk


Det var dagen efter att branden hade härjat i parken Dollywood, som Isaac McCord, en av medarbetarna, gjorde ett märkligt fynd på platsen. Under en parkbänk i skogen, hittade Isaac ett papper, där en del av sidan var bortbränd. Han upptäckte till sin stora förvåning, att det som han trodde från början bara var ett vanligt papper, visade sig vara en sida och en vers från Bibeln.

Den vers som var bevarat på sidan, var från Joel 1:19, som talar om ”en eldslåga som har förbränt träden på marken”.

Avslutning

Joels bok är en profetisk bok, som är ett uttryck för ”Herrens dag”, och Guds kallelse till omvändelse.

Det här fyndet kan vara ett tillfälle, men det kan också vara en indikation och ett tecken på, att Herrens dag och den tid av dom som Bibeln talar om är närstående. Den här världen är bokstavligt talat i brand och vi ser hur den sprider sig med väldig fart på område efter område. Vi upplever rejäla skakningar, där dessa tecken pekar på vår Herres snarliga återkomst, och denna tidens slut.

Jesus kommer snart!Källa:


2 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,
  Vilken fantastisk fin berättelse, Det kan inte vara en slump att just den sidan av Bibeln "Lämnades oförstörd under bänken".
  Det måste vara ett tydligt tecken från vår Herre.

  Vänligen
  J o G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, det är en otrolig berättelse och upplevelse för Isaac som hittade den. Man kan avfärda historien som slump eller ett tillfälle, men sannolikheten är allt för stor.

   Herren talar till oss i denna tid på olika sätt, och gör allt för att få vår uppmärksamhet genom det som sker i dag. En sammanfattning för mig gentemot allt som sker, är tidstecken som ropar på Brudgummens återkomst!

   Varma hälsningar
   Mikael

   Radera