söndag 9 maj 2021

888 profetiska månader och muslimsk väckelse

 


”Betyder det att vi i maj 1948 påbörjade en nedräkning på precis 888 profetiska månader, där maj 2021 vittnar om Jesu ankomst, en ny början och Antikrist framfrädande?”

888 profetiska månader

Jag har tidigare skrivit om den 17/18 maj, som innehåller många intressanta händelser som faller samman på precis samma datum. Hela inlägget kan läsas här. Jag har blivit uppmärksam på ett annat otroligt sammanträffande, som gör att det här datumet sticker ännu mer ut.

Om man tar utgångspunkt i datumet den 12  maj 1948, då Israel återigen blev en självständig nation och räknar antal dagar fram till shavot 2021, får man precis 26,666 dagar. Tar man sedan detta tal och delar med 30 för att få ett korrekt antal  judiska månader, får vi talet 888,866666. Talvärdet av namnet Jesus är just precist 888, talet 8 står för ”en ny början” och talet 666 står för Antikrist.

Betyder det att vi i maj 1948 påbörjade en nedräkning på precis 888 profetiska månader, där maj 2021 vittnar om Jesu ankomst, en ny början och Antikrist framfrädande?

Muslimsk väckelse

Något av det jag älskar att ta del av, är när jag hör fantastiska vittnesbörd och på det sätt som Herren verkar i den muslimska delen av världen. En värld som ofta är stängd för omvärlden, som gör det svårt att få in evangeliet om Jesus. Men det begränsar inte Herren, och därför upplever tusentals muslimer att Herren besöker dom direkt genom syner, drömmar och visioner. Det har gjort att vi just nu upplever en stark väckelse i den muslimska delen av världen, och många människor upplever Guds kraft till frälsning.

När fastemånaden ramadan börjar för muslimerna, ber, fastar och söker dom för ett andligt genombrott. Men i stället kommer vittnesbörd från människor att den som kommer och möter dom, är vår frälsare Jesus.

Här kan man ta del av ett sådant vittnesbörd. Det er tre människor som vittnar om hur det är att växa upp som muslim, och sedan hitta sanningen i Jesus. Yasra, en av dom som har upplevt Herren vittnar och säger: -”Han som skapade mig är inte en arg Gud. Han skapade mig med så mycket kärlek”.

Avslutning

Vi lever i en tid, där tiden i sig själv börjar rinna ut. Den tidsålder vi befinner oss i, börjar gå mot sin avslutning. Det är en profetisk tid, där profetiska händelser sker runt omkring oss. Samtidigt upplever vi att Herren når människohjärtan på de mest mörka och omöjliga platser och sammanhang. När församlingen har nått sitt fulla antal och den sista människan har gett sitt hjärta till Herren, kommer han tillbaka för att hämta sitt folk till det himmelska Jerusalem.

Jag är inte i tvivel om att händelseförloppet i detta skeende kommer att vara precis som talvärdet i dessa judiska måneder – först Jesu återkomst och uppryckandet av Guds församling, sedan Antikrist framträdande, efterföljt av Guds vredes domslut över den här jorden. En ny dag nalkas Guds folk och vårt hopp står till Herren, som kommer och räddar och frälser oss från den kommande vreden. Jesus, vår underbare frälsare, Herre och Gud!

Guds rika välsignelse

Mikael

 

17 kommentarer:

 1. Amen halleluja Jesus,tack Mikael för detta mycket intressanta framförandet av en up skattning som mycket väl kan vara sann och med tanke allt som nu händer i världen så känns det som något alldeles speciellt håller på att hända som alla frälsta längtar efter också med tanke på att det här kommande tempelbygget i Jerusalem när som helst kan påbörjas så är det ju verkligen ett stort bevis på att vår tid här på jorden är på upphällningen nu och att vi ska hem till vårt eviga hem och bröllopsfesten som väntar på oss, så nu får vi lyfta våra huvuden och förbereda oss för herrens uppryckande av sina barn, så underbart det kommer att bli när det sker och så extra passande det hade varit till just detta året 2021 och till denna sommaren.

  Guds Frid & Guds rika välsignelse Bröder & Systrar

  Segraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Hallelujah, TACK JESUS!Instämmer med broder Segraren. Underbart!/Heléne

   Radera
  2. Tack för det du delar, broder.

   Herrens rika välsignelse i hoppet om hans tillkommelse

   Guds frid

   Mikael

   Radera
 2. För mig är islam en irrlära och djävulens verk, där korset ersatts med svärdet, och Jesus av Mohammed, kärlek av våld och hat. Att skolan och vårt land avkristnats och förfaller moraliskt, och att det inte skall talas om Jesus då gnuggar satan händerna , absolut viktigast som kristen är att inte tappa tron på Jesus Kristus som vår frälsare

  SvaraRadera
 3. Japp, så sant. Vi bör vila och gå med HERREN JESUS hela tiden. Göda tron, inte tappa tron, som Du säger kära broder. Amen i Herren JESUS namn./Heléne

  SvaraRadera
 4. Ang nytt tempel: Om en världsreligion och Daniels profetia ”Förödelsens styggelse”

  På sid 11 (nedan länk) recenseras en bok som skriver bl.a. om en ”ny förbundsark” (!!!) som den mycket ”mäktiga” familjen Rockefeller låtit bygga, innehållande 16 nya budord (!!!). Värt att nämna i sambandet är att familjen Rockefeller uttalat arbetat för en global makt och en världsreligion. Den svenska forskaren och författaren J.Nordangård skriver i sin bok: ” ”den religiösa symbolismen var … mycket tydlig. Förbundsarken med budorden skulle ersättas av den nya miljöreligionen” (s. 163 Nordangårds bok heter ”En klimatsmart historia”). Den nya förbundsarken presenterades den 9 sept 2001 och två dagar sedan den 11 september (!!!), bars kistan i en tvåmånaders procession från Vermont till Ground Zero i New York där tvillingtornen stått.

  Recensionen sid 11: http://www.piahellertz.com/Rockefeller-En_klimatsmart_historia.pdf

  Styggelse kan ha lite skiljda betydelser (se nedan länk): ”Men ännu oftare i Bibeln har ’styggelse’ att göra med större förbundsbrott, i synnerhet avgudadyrkan…” Och det tycker jag ju att det här fallet är, det enda som återstår är att den blir transporterat till det nya templet som skall byggas i Jerusalem. Dan 9:26-27 talar om en furste som ska förstöra staden (Jerusalem) tillsammans med dess tempel och offer: ”Och på styggelsers vinge skall förödaren komma”. Två kapitel senare kommer en annan referens till en ”styggelse” i anknytning till templet: ”Härar från honom skall komma, och de skall orena helgedomen, tillflyktsorten, avskaffa det dagliga offret och ställa upp förödelsens styggelse” (11:31). Kan det vara denna ”nya förbundsark” måntro?

  Om betydelsen styggelse: https://evangeliecentrerat.se/vad-ar-forodelsens-styggelse/

  Önskar mina syskon en kärleksfull och fridfull vandring med Herren JESUS i denna spännande tid, men som jag nyss talade med en kär Broder om, så får vi hoppas att vi slipper vara här då styggelsen sätts på plats! I det dyrbaraste namnet av alla, JESUS. AMEN!/Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Helené, och tack för det du delar.

   När det gäller förödelsens styggelse, så tror jag på samma sätt att den fick ett delvist uppfyllande genom Epiphanes IV, som härskade i Palestina från 175-64 f. Kr. Men sedan ser jag klara häntydningar till vår tid i både Daniel kap 9 och Jesu ändetidstal i Matt 24. Här är förödelsens styggelse knutet till den voldsamma vredens tid, som gör att ingen människa överlever om inte tiden blev förkortad.

   Vad styggelsen kommer att innebära är mer otydligt. Vi vet att det kommer att begås av Antikrist, och det kommer att vara inledningen till de sista 3,5 åren när han invaderar Jerusalem, bryter förbundet med Israel och just "sätter upp förödelsens styggelse" i templet.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Iran & Turkiet verkar ju väldigt hotfulla mot Israel nu på grund av dessa många oroligheter som pågår där i Jerusalem nu, om det bara är tillfälligt eller något som ligger i spåren med vad KG Larsson predikade om i påskas om vilka länder som skulle ligga i täten för det här Gog/Magog kriget som han sa skulle inträffa innan Antikrist stiger fram och templets återuppbyggelse för tredje gången. Ja det är verkligen spännande tider nu, med allt som händer med politikernas närmast liknande tvångs maningar på oss människor att ta vaccinet strunt i vem som tillverkat det, bara i med det så är vi politiker nöjda och belåtna + allt som händer i Jerusalem nu och även däromkring, tänker Turkiet och Iran sätta kraft bakom sina utspel mot Israel? Ja om dom gör det då kommer världsekonomin att definitivt sjunka som en sten till botten och politikerna kommer att ropa sig hesa efter någon som kan få ordning på världsekonomin igen, det är då Antikrist stiger fram som en räddande tillfällig Messias som många många kommer att beundra och falla offer för, när han gör magiska och lömska trix och under som kommer att bedra många och föra många bakom ljuset och då många många kommer att bli så beundrade över denne Antikrist att de tar hans märke på sig på högra handen eller i pannan, det lär snart visa sig om vi är där nu om Iran, Turkiet kommer att välja att agera mot Israel.

  Ha det bra i den oroliga tid Alla Syskon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kära Broder Segraren! Det låter samstämmigt med Bibelns profetior. KG Lasson sa ju också att de länder som Bibeln talade om heter idag Turkiet, Iran och Libyen. Och i det så berättade han även att Turkiet har flera stora militärbaser i just Libyen!!! Hallelujha, Herren kommer snart! Profetiorna bara växer fram i verkligheten. SAMTIDIGT! Vad den matematiska sannolikheten pekar på är att profetiorna är sanna! HALLELUJHA! Och då kommer också Herren JESUS snart och hämtar hem de sina. Och snart kommer det rättfärdiga 1000-års riket. Jag lääääääääääääääängtar så. Önskar er alla syskon Herren JESUS bästa välsignelser i hans dybara namn. AMEN/Heléne

   Radera
 6. Hej Mikael!
  Talar du om Jesus ankomst nu i maj detta år med anknytning till de 888 månaderna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, dom 888 profetiska månaderna, 6000 år från skapelsen och Pentacost (enligt Torah kalender), sker här i maj och kan vittna om Herrens återkomst. Det är ingen förutsägelse men det är intresssanta tecken som faller samman just här i maj.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Ja och det är ju inte bara beräkningar som 888 (JESUS tal) och 6000 år från skapelsen och pingst (enl Torah) som sammanfaller här.

   Utan även som det står i Bibeln att en dag för den allsmäktige SKAPAREN är som 1000 år för oss, samt att det var på 7:e dagen som den allsmäktige SKAPAREN vilade. Så det vore logiskt om HERREN JESUS i samband med det börjar ledarskapet med 1000-åriga riket som han skall leda, i inledningen av den "7:e" dagen då vår älskade SKAPARE skall vila. Kan vara så...Mycket kärlek och frid önskar jag mina syskon i HERREN JESUS namn.AMEN/Heléne

   Radera
 7. Det hoppas jag innerligen på att det också är, det stämmer ju väl med det broder Mikael har räknat fram kära syster Helene Amen halleluja.

  SvaraRadera
 8. Ja mycket intressant som kan ske i maj ,föredrar ju Jesus återkomst framför ett tredje världskrig. Personligen dock tveksam om det sker i maj, men återstår att se, dock känns det positivt att samhället kanske kan börjas öppnas upp igen från sommaren med folk på möte, konserter, möjligheter att börjas resa igen, lär väl inte bli som innan men några steg åt rätt riktning
  Guds frid

  SvaraRadera
 9. Nä det kommer definitivt inte bli som innan, inga tider går att vrida tillbaka Kallesport de har de aldrig lyckats med några andra år i historien och sedan Corona utbrottet startade har övervakningssamhället formligen exploderat med olika tekniker för att övervaka varje individ, vad de gör hur de gör och vill poängbasera hur vi lever våra liv så det blir på det sätt som storebror vill att vi ska leva våra liv , inte som vi själva vill göra det på, nä blir verkligen inte roligt framöver om utvecklingen fortsätter som den gör sedan Corona utbrottet började.

  SvaraRadera
 10. Personligen är jag inte så orolig, jag ser möjligheterna, vill inte påstå att samhället markant blivit så mycket bättre eller sämre de sista åren, blir mycket vad man gör det till, sedan har det alltid varit en kamp mellan det onda eller goda. Om jag känner mig övervakad och orolig? Inte det minsta, men jag är trygg i mig själv och min tro på Gud i närmare 60 år

  SvaraRadera
 11. I övrigt gör det ont i hjärtat att Israel inte kan få leva i fred från hamas och andra terrororganisationer, mycket raketanfall mot Tel Aviv just nu, försvarar sig Israel blir det sådant hallå från svenska medier

  SvaraRadera