lördag 15 maj 2021

Covidband rundt handleden och Israels profetiska resa

 


Innan jag delar den här nyheten, så vill jag återigen slå fast, att min personliga tro är att covid-19 vaccinationen inte är vilddjurets märke. Vilddjurets märke kommer att handla om ett mikrochip som är inopererad i handen eller pannan, som kommer att vara knuten till vilddjurets rike under vedermödans tid.  

När det är sagt, så tror att det som sker just nu med hensyn til covid, är en generalrepetition och en förelöpare till just vilddjurets märke, så när det väl kommer, är den här världen redan vana vid en global agenda, statlig kontroll och det att man blir exkluderad, om man inte accepterar och tar emot detta sataniska kontrollsystem.

Den här nyheten visar att vi i snabb takt är på väg, och vid en given tidpunkt kommer övergången och lösningen bli ersatt av Antikrist märke, som då betyder att den här världen befinner sig i vedermödans tid.

Ett amerikanskt företag, Immunaband, har utvecklat ett armband som man kan bära, för att visa omgivningen att man är fullt ut vaccinerad. Företaget skriver ”vårt bidrag är att producera ett yttre synligt symbol, för den immunitet man uppnår genom att bli vaccinerad”.

Det som för 1,5 år sedan var otänkbart, har på väldigt kort tid tagit form på ett otroligt sätt. När uppryckandet har skett, kommer den här världen att ta emot vilddjurets märke med öppna armar. Det kommer en ande av uppgivenhet över människan, och vi får ett uppfyllande av Jesu ord i Luk 21:26, - ”Människor kommer att ge upp anden av skräck, i väntan på det som ska komma över världen. Ty himlens krafter skal skakas”  

Människan är uppgiven efter allt det man har varit igenom på grund av covid-19, och efter uppryckandet man vill göra vad som helst för att få trygget och säkerhet tillbaka i sina liv igen.  

Tempelplatsen

För ett par inlägg sedan, delades en väldigt intressant nyhet av en syster i kommentarfältet. Det var nyheten om att Saudiarabien tidigare i år har varit ute och uttalat sig om Tempelberget i Jerusalem, som vi vet är ett brännpunkt för både kristna, judar och muslimer.

Saudiarabien säger att Tembelberget och al-Aqsamoskén inte är viktig för islam, och erkänner samtidigt den judiska kopplingen till Tempelberget. Det som gör det här så intressant är det här är ytterligare tecken på att vi närmar oss ett brett muslimskt erkännande av den judiska staten, Jerusalem som Israels huvudstad och det tredje templets uppförande.

Profetia om al-Aqsamoskén


Samtidigt så är det i hög grad knutet till det som händer omkring Tempelplatsen just nu. Vi har dom senaste dagarna sett stridigheter och bränder, på bara 10 meters avstånd från al-Aqsamoskén på Tempelberget. Det finns en intressant profetia som kan vara knuten till dessa bränder runt om moskén, som möjligtvis får sitt uppfyllande just nu. Den säger att "när ni ser eld på Tempelberget är Messias framträdande imminent/närstående. 

Profetia om brand på Tempelberget

Israels profetiska resa

Förra året skrev jag ett inlägg om Israels profetiska resa, som visar på det otroliga sätt som Herren har handlat med Israel genom åren. En historisk resa, som fick sin början år 1791 under den franska revolutionen, då judarnas frigörelse och likställighet blev aktuel, efter nästan 2000 år i diasporan.  

Efter det har vi upplevt mirakulösa händelser, som inte kan förklaras på annat sätt, än det att Herren står bakom sitt folk med sina eviga och trofasta löften.

Vi har sett hur det hebreiska språket återupplivades, en mass-immigration av judar till Israel och sedan år 1948, då den judiska staten föds.

Det kommande templet

Det är tre saker som ska vara på plats innan Herren kan sätta sina fötter på oljeberget vid sin synliga återkomst. Judarna ska vara tillbaka i sitt eget land, Jerusalem ska vara deras huvudstad och det tredje templet ska vara byggt. Det tredje templet som står klart vid Herrens återkomst är ett falskt tempel, och är inte det som Messias kommer att sitta och regera utifrån i Jerusalem. Men det kommer att stå på plats och vara klart senast i mitten av vedermödan, då Antikrist invaderar Jerusalem, bryter förbundet med Israel och sätter sig i templet för att göra sig själv till gud.

Det är det som gör tempelbygget så intressant – det visar oss att vedermödans tempel är närstående, och kan vara klart till att byggas när som helst.

Påskoffret övas vid Tempelberget

Genom åren har vi bland annat sett hur den första hörnstenen i templet blev presenterad, sanhedring återuppstår och den första översteprästen sedan år 70 e.Kr har hittats. År 2017 fann man den röda kvigan som är en vigtig och nödvändig förutsättning i offertjänsten och i 2018 var det invigning av själva altaret till det tredje templet.

I år, 2021, övade rabbiner och präster påskoffret vid foten av Tempelberget. Det offer som övades var det som Toraen föreskriver att alla judar ska göra på själva påskkvällen, nämligen den att slakta en get eller et lamm.

Avslutning

Det är inte bara Israel som är på en profetisk resa, det är Guds församling också. Den började med den helige Andes utgjutande på pingstdagen, då lärljungarna var församlade.

I följe judisk tradition så ska man natten före Shavuot vara vaken hela natten för att be och studera Toran. Det gör man för att råda bot för isrealiterna som somnade när de väntade på att Moses skulle komma ner från berget Sinai. Traditionen säger samtidigt, att när judarna vakar och studerar Toran, så kommer Herren ”öppna himlen” i ett kort ögonblick och svara på judarnas böner. När Moses gick upp på berget ”öppnades himlen” och Herren gav Israel lagen. När lärjungarna var samlade på den övre salen natten före Pingstdagen, så var dessa också vakande och väntande i bön, i väntan på den utlovade Anden. Tidigt på morgonen upplevde lärjungarna att ”himlen öppnades” och den helige Ande blev utgjuten. 

På samma sätt som Moses och lärljungarna, väntar vi på att himlen återigen ska öppna sig, och den här gången är det när Herren stiger ner för att hämta sin församling.

 

Jesus kommer snart!

13 kommentarer:

 1. Tack broder Mikael för denna underbart intressanta redogörelse för vad som alldeles snart kan hända, Ja älskade Jesus jag och många många fler med mig längtar efter att få komma hem till dig innan ännu mera kaos sprider sig över världen med våldsutbrott,krig, vaccin pass tvång för att kunna få ett jobb/behålla sitt jobb gå på konserter och vara på olika sport arenor gå och handla i butiker mm mm älskade Jesus rädda oss från detta svåra som alldeles strax börjar över vår jord genom att rycka hem oss till vår gemensamma bröllopsfest som väntar oss alla som tagit emot dig i sitt hjärta vi längtar efter att få krama om dig och vara tillsammans med dig i evighet där allt det sköna och fina finns där alla är glada och friska Jesu underbara namn amen halleluja.

  Varma goda hälsningar alla bröder och systrar

  Segraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Segraren!
   Jag är också helt överbevisad om att Herren mycket snart kommer att hämta sin församling, rädda oss från det uppenbara kaos som existerar och bara växer till i kraft.
   Guds församling har en underbar tid i mötes - en himmelsk bröllopsfest, ett återseende med nära och kära och en evighet med Herren.

   Maranatha!

   Mikael

   Radera
 2. Om den dagen vet inget , nej inte ens vecka, månad eller år,eller ens om det blir under ens livstid, därför gör det bästa av varje dag genom tro bibeläsnibg och daglig kontakt med Jesus Kristus, vid sidan om det inte fel med bra vänner, familj , utvecklande jobb, bra intressen, förverkligande av mål och drömmar. Så behöver inte varje dag vara hemsk och oroande, allt blir vad man gör det till, att se möjligheterna, sprida positiv energi och värva nya lärjungar,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Sportcarl,

   Nej, ingen vet den exakta dagen, men själva säsongen och tiden runt omkring ska Guds barn känna till. Herrens dag, den tid av mörker som är på väg över världen, kommer aldrig att bli en överraskning för ljusetsbarn. Herren uppmanar oss att tyda tidens tecken och se efter hans komma. Men samtidigt med att vi väntar, så fortsätter vi att leva våra liv och göra det som Herren lägger på våra hjärtan.

   Den här hemsidan önskar att både vara vaken efter de tecken vi upplever i dag, och samtidigt så ska den skapa hopp, längtan och tröst efter Jesu återkomst och vårt kommande förlossning.

   Sedan tänker jag att det är eget ansvar hurvida man önskar att ta del av nyheter, profetia och generella tidstecken som pekar på Jesu återkomst. Den här hemsidan är bara en utav många andra kristna hemsidor som var och en har olika fokus och uttrycksformer.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Den blir inte alls vad man gör den till följer man med i händelse utvecklingen ser vad som händer i världen och samtidigt är vaken och läser bibeln och inte leker pajas trotts bibelläsning och låtsas att man är blind när man inte är det. Det herren sa till mig hade han inte sagt om jag aldrig skulle få uppleva det, är man klok och förstår vart det lutar så kan kan fullt normala människor bli lite oroliga när man ser hur fort det går nu men tack och lov så har herren full kontroll på allt. Det är bara en viss ......... som inte klarar av det utan fortsatt lever i sin drömvärld, och det kan ju på sätt och vis vara skönt men jag är en ärlig kristen som har koll på vad som händer och påminna andra om som vissa aldrig förstår att man gör. Utan gör sin egna obegripliga bedömning av det som skrivs.

  SvaraRadera
 4. Och vad har herren sagt till dig? Det är ju så många olika bud här, tredje världskrig i maj, Jesus kommer i maj, någon skrev att när vaccineringen är klar i sommar då blir upprycket, en del säger vaccinet är antikrist, en del säger att det inte är det, enda jag vet är att bibeln är sann, jag tror på Gud men inte på markpersonalen,särskilt tveksam är jag för folk som gömmer sig baKom anonymitet, jag delar inte alla Mikaels teorier men högaktar att han vågar stå för vem han är

  SvaraRadera
 5. utan att vara detektiv kan jag nog gissa mig till vem anonym 13:58 är, påminner mig om en person som attackerade mig personligen i ord här för någon vecka sedan och var inte särskilt trevliga ord, jaja nu leker jag pajas efter vad jag skrev lugnt och sansat11:35, jag tolkar det som att jag inte inte tillhör skaran fullt normala, och anonym är en ärlig kristen och då är väl jag inte ärlig enligt honom. Men nu så anonym har jag ju redan sagt vad jag heter och tidigare lagt ut mitt telefonnummer för att reda ut, du som 'ärlig' kristen kan väl göra samma sak istället för att gömma dig bakom anonymitet, aldrig fel att stå för vad man gör och skriver, troll är det värsta jag vet

  SvaraRadera
 6. Ty jesus kommer snart

  SvaraRadera
 7. Tack Mikael för mycket uppbygglig läsning
  Jag längtar oxå mycket efter uppryckelsen
  Att få se Jesus och krama om Honom.
  Det går fort nu. Uppenbarelseboken öppnas upp mer o mer för oss läsare nu när tiden närmar sig.
  Vi skall visa kärlek mot varandra , ha fördragsamhet
  Jesus ord!!
  Så vi kan vara redo för bröllopet
  Men så klart skall vi leva vårt liv som vanligt . Plantera en blomma idag tex
  Men längtan efter uppryckelsen är väl oxå ett tecken på att vara redo .
  Guds frid och kärlek till er alla syskon
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Titti,

   Tack för din hälsning. Ja, allt går väldigt snabbt och ändetidens pusselbitar kommer på plats.

   Vi är redo inför vårt kommande bröllop, och vi längtar och suckar efter denna underbara dag. Tills dess får vi "verka medan vi väntar, och vänta medans vi verkar.

   Guds underbara frid,

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 8. Glad pings tillönskas alla, sedan kan jag tycka det är bedrövligt att annandag pingst tagits bort som helgdag, är väl bara ännu ettav många steg i att avkristna Svetige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gal 4 8-11

   Förut, innan I ännu känden Gud, voren I trälar under gudar som till sitt väsende icke voro gudar. Men nu, sedan I haven lärt känna Gud och, vad mer är, haven blivit kända av Gud, huru kunnen I nu vända tillbaka till de svaga och arma ”makter”, under vilka I åter på nytt viljen bliva trälar?

   //I akten ju på dagar och på månader och på särskilda tider och år//

   Jag är bekymrad för eder och fruktar att jag till äventyrs har arbetat förgäves för eder.

   Radera
  2. Mark 2:27f
   Därefter sade han till dem: ”Sabbaten blev gjord för människans skull, och icke människan för sabbatens skull. Så år då Människosonen herre också över sabbaten.”

   Radera