söndag 1 januari 2017

Världen vänder sig mot Israel


Den 23 december upplevde vi ett historiskt beslut, då FN:s säkerhetsråd röstade igenom ett förslag, som kräver ett omedelbart och fullständigt stopp för Israel att fortsätta bygga bosättningar på Västbanken, och i östra Jerusalem. 

När USA valde att inte lägga in sitt veto, var resolutionsförslaget ett faktum.
Det är med stor sorg att vi nu kan se, hur hela världen med USA i spetsen, vänder sig mot Israel och välkomnar resolutionen mot det judiska folket. Det är samtidigt ett stort steg i fullbordan av bibliska profetior – där Jerusalem kommer att bli en stötesten för alla folk.

Jerusalem – en berusningens kalk

Sak 12:2-3 – Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens kalk för alla folk runt omkring. Också Juda skall drabbas, när Jerusalem blir belägrat. Det skall ske på den dagen att jag skall göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den skall göra sig illa på den. Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.

Det profetiska ordet är tydligt med att landet Israel och staden Jerusalem, kommer att vara mittpunkt för den kommande utvecklingen i världen. Många menar att nyckeln till hela världsfreden är situationen i Mellanöstern, där en delning av landet Israel och Jerusalem frågan, kommer att vara det som till sist drar länderna mot Israel och det judiska folket.

Det är alltså ingen tillfällighet, när vi ser dessa oroligheter och den turbulenta utvecklingen i Mellanöstern. Det är en del av ändetidens profetior, där vi kommer vi att få se ett uppfyllande av Sakarias profetia, som talar om att varje nation till sist, kommer att vända sig mot Israel och det judiska folket.

Israel förtröstar på Herren

Netanyahu var snabb att uttala sig efter genomröstningen, att FN:s beslutning var en amerikansk konspiration, och att det är Obama administrationen som står bakom. I år 2011 skulle ett liknande förslag röstas igenom i FN, men där valde USA i stället att lägga in sitt veto, och därmed föll förslaget till jorden.

Yitzhak Yosef, som är Israels ledande rabbiner uttalar sig, att USA har övergivit Israel, och att den judiska staten nu bara kan förströsta på Herren. Han fortsätter och säger att ”Ibland, behöver vi att bli påminda uppifrån, att vi inte kan förtrösta oss på andra, än på vår Fader i himlen”. Rabbinen Yitzhak Yosef, är kanske inte själv medveten om hur rätt han har. Det kommer en tid, då det bara kommer att vara Herren själv som förhindrar en katastrof för Israel och det judiska folket.

FN deklarationen från 1922

När omvärlden anklagar Israel för att vara en ockupationsmakt, så är det helt enkelt ganska fel, och något som visar en stor brist när det gäller nutidshistoria. FN-deklarationen från 1922, visar tydligt att Israels närvaro på Gaza och Västbanken har stöd av internationell rätt, och att Israel inte passar in på definitionen av en ockupant.

Deklarationen från 1922 slår fast, att Internationell lag erkänner giltigheten av en ockupation, när det har skett i försvarssyfte, för att betvinga en angripare, eller så länge som ett hot från en angripare existerar”. Det vet alla, att Israel lever med dagliga hot genom rakenanfall, självmordsbombare och attacker från terroristgrupper. Med andra ord, så räcker exempelvis statsfinansierad terrorism, som grund för ockupation, för att förindra attacker eller undanröja ett hot. Det är också viktigt att poängtera, att det inte handlar om ockuperat land som tillhör en annan stat.

I dag motsäger och ignorerar FN, EU, internationella domstolar tidigare avtal som bekräftar Israels rättigheter, som bland annat handlar om bosättningar i Jerusalem, Gaza eller Västbanken. Rätten för judar att bosätta sig på Gazaremsan eller Västbanken har aldrig blivit begränsad, men gäller i hela området väster om Jordanfloden.

Guds förbundsark med Israel

Upp 11:19 - Och Guds tempel i himlen öppnades, och hans förbundsark blev synlig i hans tempel, och det kom blixtar, dån och åska, jordbävning och stora hagel.

Israel är Guds eget land, och judarna hans utvalda folk. Jerusalem är staden som Herren älskar, och som är utvald av Gud för att han ska ha sitt namn där för evigt. När Herren gjorde ett förbund med Israel på Sinai berg, så var det ett evigt förbund. Israel skulle vara Guds egendomsfolk till evig tid, och vara bärare av hans löften och hans förbund.

Herren påminner oss om hans löfte till Israel i Uppenbarelseboken då förbundsarken blir synlig. Arken är en symbol på Herrens trofasthet och eviga löfte till Israel. Uppenbarelseboken är på ett speciellt sätt knutet till Herrens handlande med Israel och det judiska folket under den sista årsveckan.

Världen vänder sig mot Israel

Det vi upplever nu, är ett av tydligaste tecken som visar att vi med stora steg är på väg mot Harmagedon. Vi kommer att få se ett profetiskt uppfyllande, där varje nation till sist kommer att vända sig mot det judiska folket.

Vi kommer att få uppleva GOG kriget, där en koalition av muslimska länder plötsligt attackerar Israel. Vi kommer också att få uppleva ett 7-årigt förbund med Israel, och dess arabiska grannländer - ett förbund som Antikrist själv kommer stå bakom. Vi kommer att få uppleva Jakobs nöd, som bland annat betyder en förföljelse av det judiska folket, av ett slag som tidigare inte skådats. Vi kommer också att uppleva det att varje land och varje soldat i den här världen, inspirerade och drivna av Satan själv, vänder sig mot det lilla landet Israel för att göra slut på henne en gång för alla.

Israels rest

Jes 1: 9 – Om HERREN Sebaot inte hade lämnar kvar en liten återstod åt oss, då hade vi blivit som Sodom, vi hade liknat Gomorra.

Men framför allt, kommer vi att få uppleva det, att mitt i och genom dessa tider av nöd och förföljelse för det judiska folket, har Herren en rest som han kommer att bevara och fullborda sina löften igenom. Herren gav sex löften till Daniel (Dan 9:24) som gäller Jerusalem och det judiska folket. Vart enda ett av dessa löften som har med det kommande templet, Israels frälsning och dess kommande härlighet att göra kommer Herren att fullborda. 

Jesus kommer mycket snart!


Källa:4 kommentarer:

 1. Vi fortsätter att Be om Herrens stöd för Israel varje kväll.
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott Nytt år kära syskon.

   Ja, vi får fortsätta att välsigna Israel och önska Jerusalem frid. Det gör vi till den dag då Herren sätter sina fötter på oljeberget och sätter sin tron i Jerusalem.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Gott Nytt år till dej och din familj Mikael,, Vi lyfter upp Israel inför Gud i bön för dessa människor så plågade och förföljda ! men de är Guds egendomsfolk de som Han har utvalt. Världen hatar allt som tillhör Gud, men vi som Guds folk ska stå på Israels murar och vara dess väktare ! Vi är inympade i Guds egendomsfolk,Tack Gud. Låt oss be var dag för dessa våra syskon . Gud välsignar dej med kraft och styrka i din evangelisationstjänst här !! Inga-Lill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott Nytt år Inga-Lill,

   Israel är Guds egendomsfolk som Herren har utvalt. Dom är lovade ett rike, som har stått berett sedan världens skapelse. Vi ber och ser fram till den dag, då hela Israel vänder sig till Herren och blir frälsta. Då kommer dom in i den uppgift och kallelse som Herren har gett dom.

   Guds rika välsignelse i det nya året,
   Hälsningar

   Mikael

   Radera